Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
24.10.2013 11:52 - ПАЛЯЧОТО БУРАТИНО ПЛЕВНЕЛИЕВ
Автор: bosia Категория: Политика   
Прочетен: 3683 Коментари: 5 Гласове:
11


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

ПАЛЯЧОТО В ПРЕЗИДЕНТСТВОТО

 

Президентът отново се изправи в цял ръст и стигна на височина до кокалчетата на нормален човек. Вчера отбеляза втората простотия, която става по негова инициатива и под негова егида. Простотията беше под мотото „Гражданите имат думата”. Срещата се проведе във Централния военн клуб.

Още при влизане в залата останах шокиран. Първите два реда от двете страни на залата бяха с бележка „Запазено”. Попитах един момък, който внимателно ги нагласяше за кого са? Той не ми отговори. Събрах листчетата от едната страна и му ги връчих да си ги занесе в къщи. Той отново ги постави. Отново ги събрах и ги скъсах. Дойде шефката на протокола и като правило не се представи. Започна да ме заплашва. Попитах я президентът ли е измислил тази простотия, или тя е авторът. Тя не ми отговори и изчезна. Седнах на първия ред и приканих и колегите да направят това. Оставих нарочно листчетата от другата страна на залата, за да видя кой ще седне там. Малко преди да влезе президентът-палячо в залата започнаха да влизат „мастити дейци” от съдебната система. Влязоха омбудсманът, бивши конституционни съдии, съдии от ВКС и прочие тарикати. До мен седна!!!Йордан Соколов.

Влезе палячото-президент. Една нагиздена девойка от БНТ се оказа водеща на срещата. Извади папка и зачете като на открито партийно събрание. Даде думата на Плевнелиев. Той дудна комсомолски клишета десетина минути без да каже абсолютно нищо. Не, че има нещо да каже, но нали трябва да се държи като „обединител на нацията”. Целият евтин театър много напомняше селско читалище от гоцеделчевско.

След това думата бе дадена на омбудсмана. Той поиска съдебната система да бъде променена от политиците, а не от магистратите. Общо взето, това си беше чиста глупост, но нейсе. Трети трябваше да говори бившият председател на ВАС Влдислав Славов /агент „Вальо” на ДС/,който е и бивш зам. на Татарчев, бивш член на ВСС и бивш конституционен съдия. Само това е достатъчно да го зарита човек. Защото е минал през всички висши длъжности в Съдебната система, но не е направил нищо да я промени.

Тогава не издържах и взех думата. Всъщност, аз я поисках още веднага след глупостите, произнесени от палячото, но не ми я дадоха. Разбрах, че сценарият е приспивателен и много нагъл. Взех думата и попитах палячото кой нариди да се резервират първите два реда и то точно за хората, които съсипаха и съсипват правораздаването у нас. Защо твърди, че е „обединител на нацията”, а резервира места за паразитите от съдебната система, като разделя нас от тях? Казах му, че тази съдебна система е продължител на т. нар. „Народен съд” и не може да бъде облагородена, както не могат да бъдат облагородени комунизмът и сифилисът. Обясних му, че единствено една постояннодействаща Национална кръгла маса има възможност да реши проблема не само със Съдебната система, но и с останалите натрупани и нетърпящи отлагане проблеми. Тя трябва да работи няколко години като конвент, а парламентът и правителството да станат програмни и да придават легитимност на решенията на кръглата маса. Така, както постъпиха поляците в периода 1989-1992 г. Накрая го попитах защо ГД „Освобождение” нямаме отговор вече на трето писмо за създаване на тази кръгла маса. Конкретно го попитах дали той хвърля писмата ни в кошчето или не стигат до него. Ако не стигат-да уволни цялата си администрация. А ако знае за писмата-да си подаде оставката.

Веднага след това завърших, че в такава срамна селска вечеринка няма да участвам. Хвърлих скъсаните листове с надпис „запазено” и напуснах залата

От там отидох в 272 аудитория на СУ „Климент Охридски”, за да поздравя студентите за протеста им. Между другото, те знаеха много добре, че проф. /професор или профан/ Токушев в лекциите си отчита т. нар. „Народен съд” за легитимна институция??? Същият сега е , представете си!, председател на КС. Всъщност, КС е една паразитна структура, създадена от кукловодите и е нормално там да бъдат натикани зависими персони като него. Поговорих със студентите и им казах, че ако искат съвет или помощ от мен-ще я получат. Веднага след това отидох в НБУ и се убедих, че и там студентите са се солидаризирали с колегите си.

Но да се върнем при палячото.

След като зададох тон на срещата, научих, че след мен гражданите са били критични и остри към президента и Съдебната система, което за мен е удовлетворително. Сега очаквам отново да не получа отговор от палячото за създаване на постояннодействаща Национална кръгла маса и ще се видим с него в Административния съд.

Щом иска така-ще си го получи!





Гласувай:
11



1. milady - Еййй , ура -ураа...Един да направи нещо..:)
24.10.2013 12:03
Поздрави от мен..Специални!!
цитирай
2. bojinkata - И ОТ МЕН!!!!!!!!
24.10.2013 13:51
И ОТ МЕН!!!!!!!!
цитирай
3. apostapostoloff - Има едно нещо, по което веднага познаваш полуинтелигента:
25.10.2013 00:50
той се ръководи от принципа: "Защо да е просто, когато може да е сложно?!" Та така и с полуинтелигента Плевнелиев. Сбирки, обсъждания, конференции...

А истината е, че час по- скоро трябва да се промени конституцията, като най- важната промяна е въвеждането на двукамерен парламент. Тогава една подкомисия на горната камера ще следи катадневно съдебната власт, която не може и не бива да е независима! Това първо.

Второ: прокуратурата трябва незабавно да стане част от изпълнителната власт, защото тя е АДВОКАТЪТ НА ДЪРЖАВАТА. Освен това министърът на правосъдието трябва да бъде и главен прокурор, който да упражнява допълнителен пряк контрол и натиск върху цялата прокуратура.

Туй то! Толкоз! Точка!
цитирай
4. bosia - до Апостолов
25.10.2013 11:00
Г-н Апостолов,
Това за двукамарния парламент и новата структура на административната и съдебната власт го пиша още от 1990 г. Тогава сенатът ще има не само постоянно действащи комисии и подкомисии, които ще анализират и контролират всички власти, но и ще играят ролята на КС. Що се отнася до конституцията, там нещата са още по-прости. Тя е сбъркана в самото си ядро. Не може ние да нямаме право да сезираме КС, а да го даваме на депутата и президента. Но когато адвокати и политикономисти се опитват да правят държава се получава такъв резултат. В крайна сметка спешно се нуждаем от референдум за закриване на Велико НС и прехвърляне на пълномощията му върху обикновено НС и Кръгла маса, на която в рамките на 2-3 години да изработим и легализираме чрез НС и МС на нова конституция, нова администрация и нова съдебна система. Както това направиха поляците през 1989-1992 г.
цитирай
5. apostapostoloff - С всичко това съм съгласен.
28.10.2013 17:13
Пък и да не забравяме, че ще има сенатска комисия, която ще следи и самия президент. Защото преди години президентът на Еквадор полудя, провъзгласи се за по- велик от Джон Ленън, събра група, залостиха се в президентския дворец и свиреха от тъмно до тъмно. Наложи се армията да щурмува двореца и да озапти най- сетне тоя лудак.

Да не забравяме и мискинлъците на Клинтън, които бяха усетени от Сената...

Тъй де, у нас, за да си купиш едно пищовче, трябва да минеш психо- тест, ама президент можеш да станеш и без него.

Един наш психиатър каза в интервю пред Кеворк в прав текст, че Плевнелиев е откачен, който попада в категорията "разсъждаваща лудост". Ами ако наистина е прав?!...

Впрочем КС може да има. Така е в Германия, където живях близо 7 години. Освен Сенат има и КС. Изглежда, че те изхождат от принципа "двоен дикиш по- здраво държи".
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bosia
Категория: Други
Прочетен: 11735721
Постинги: 3876
Коментари: 10800
Гласове: 7029
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031