Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
09.10.2013 10:38 - ДА БРЪКНЕМ В ХАОСА И ДА ГО ХВАНЕМ ЗА ГУШАТА
Автор: bosia Категория: Политика   
Прочетен: 2124 Коментари: 4 Гласове:
8


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 ХАОСЪТ СЕ ЗАДЪЛБОЧАВА

 

Това, което става у нас е закономерно. Порочното зачатие, наречено 10 ноември, дава своите обилни, но отвратителни плодове. В качеството си на експериментални животни ние се оказахме точно там, където ни е мястото-в трапа.

Въпросът не е само за скандала с КС. Той е само следствие на порочното зачатие. КС е един абсолютно нелегитимен орган, каквито са и НС, МС, Съдебна система и всичко останало.

КС се избира от магистрати и политици. Е, помислете си! Кого ще обслужва, щом изборът, пардон, това си е чисто назначение, не се прави от суверена? Този опосредствен избор, при това двойно опосредствен, не може да обслужва друг, освен Кукловода, който е назначил магистратите, депутатите и президента. Той ги обслужва и се отчита пред тях, а не пред обществото. Следователно, не можем да очакваме от него справедливост и принципност. Аз очаквах това решение и то за мен е по-доброто, защото от една страна дезавуира назначените конституционни съдии, а от друга заражда с енергия протестите на свободните хора у нас.

Защо НС, МС магистратите и президентът са нелигитимни?

Защото те са избрани от малцинството.

 Сегашното парламентарно „мнозинство” е избрано „официално” от около 1,5 млн избиратели. Като извадим купените гласове и далаверата на нелегитимната Избирателна комисия става ясно, че у нас легитимни органи няма. Важен въпрос е КС да отговори на въпроса откъде идват правата на депутатите, президента, министрите, председателите на комисии, директорите на агенции и магистратите, включително и техните? А този въпрос е от изключителна важност.

Суверенът не може да посочи кой да стане магистрат, конституционен съдия и няма възможност да санкционира избраните. Те не се отчитат пред тях.Откъде, обаче, те получават такива права, след като ние не ги притежаваме, за да ги дадем? В конституцията този въпрос хем е решен в полза на суверена, като се казва, че цялата власт произтича от народа, хем никъде не казва, че щом има това начало, суверенът може да търси сметка на избраните и да има достъп до КС. Затова тази конституция не струва пукната пара. Тя е съзнателно направена в непълен и осакатен вид, като толерира една малка част от нацията, а мнозинството няма нищо гарантирано като права. На всичко отгоре тя позволява на т. нар. „законодател” да измисля закони, които или открито противоречат на конституцията, колкото и да е лоша, или са чиста казуистика, което дава възможност да бъдат тълкувани по коренно противоположен начин, което ги обезсмисля и поставя в услуга на този, които има власт и пари. Факт е, че както съдилищата, така и КС при едни и същи прецеденти обявяват противоположни решения. И никой не може да ги санкционира за това.

Ние имаме нужда от точни и категорични закони, които не подлежат на казуистично тълкуване. Законите трябва да бъдат ясни, всеобхватни и да не подлежат на тълкуване според кефа на съдията. А у нас има още едно безумие. Това безумие има две имена. Правилник за прилагане на закона и Наредба за прилагане на закона. Правилникът и наредбата са подзаконови актове и не могат да управляват закона. Но у нас и това може.

От цялата тази галимация следва нещо напълно прогнозируемо и естествено. То се нарича протест на улицата. И колкото повече се опитват да запазят този изключително порочен модел, толкова по-остра ще е реакцията на улицата. Засега протестът е само през деня, но с действията си назначените политици-запъртъци ще докарат неминуемо и малобройни нощни протести от 1-2-ма души, които няма да боядисват паметниците в розово, а ще слагат едни неща, които правят бу-у-у-ум. И тези неща няма да са до моя апартамент, а до къщите, вилите и институциите, в които живеят и работят точно тези запъртъци. Но тяхната ниска интелигентност и липсата на морални принципи ги заслепяват и те не виждат и под носа си какво става.

Разбира се, аз не искам да се стигне дотам. Левият екстремизъм е опасно и трудно изкоренимо нещо. Той трябва да бъде предотвратен. Но това може да стане само с един постоянен форум, на който политическите партии и неправителствените организации да седнат и да обсъждат всички проблеми, свързани с модела на управление и обслужване на българските граждани, както и формулирането на законите и подзаконовите административни актове. Да се установят практиките за работа на администрацията и да се включат всички пряко в решаването на основните проблеми чрез разумни референдуми. Тази постоянно действаща кръгла маса ще разруши пирамидалния комунистически начин на управление и ще извърши нещо изключително важно и необходимо за страната-децентрализацията.

Всичко останало е от Лукаваго



Гласувай:
8



Следващ постинг
Предишен постинг

1. drakulla - Всичко
09.10.2013 10:45
трябва да се изгради отново. Колко са лицемерни и нагли, когато кажат: " Има си правила, има си закони, проблема в тази страна е, че никой не спазва правилата!" В същото време знаят, че каквито и безчинства да вършат, правосъдие никога няма да има...О, ако трябва да съсипят някой човечец, цялата отвратителна машина се вдига като юмрук.
цитирай
2. nikikm - Нелегитимността
09.10.2013 21:06
започва още от ВНС! Пирински,царя,Станишеф и тъй си продължава до ден днешен! дпс законна партия ли е?
цитирай
3. demograph - Да ги хванем за гушите
10.10.2013 22:54
Нали това имаш в пред вид Босяко? Съгласен!
цитирай
4. batimetriq - Един виц за разведряване
11.10.2013 01:49

Доктор към пациента:
- От какво се оплаквате?
- Докторе, не мога да заспивам вечер.
- Ами опитай да броиш овце. Е, вече няма такива количества, но опитай.
- Опитах, не става... И... тогава се започна.
- Какво се започна?
- Да стрелям, докторе.
- ???
- Ами вечер като си легна, затворя очи и започвам да стрелям.
- Гледаш новините, нали?
- Да, и вестници чета... Та започвам да стрелям, докторе, ей така - с много стръв и страст. А на мушката - разни сенки. Приличат ми на днешните управници, депутати и разни партийни активисти. Стрелям, стрелям и... заспивам. Започнах преди десетина години със снайпер, после минах на автомат, а сега съм вече на лека картечница. Чувствувам, че скоро ще трябва да минавам на тежка кратечница.
- Минавай! И ме запиши в разчета!
- Докторе, и ти ли?!
- Мамка им!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bosia
Категория: Други
Прочетен: 11737697
Постинги: 3876
Коментари: 10800
Гласове: 7029
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031