Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.10.2013 14:58 - А ДЪРЖАВА ПРОСТО НЯМА
Автор: bosia Категория: Политика   
Прочетен: 1931 Коментари: 3 Гласове:
8


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

БЪРЗА ПОМОЩ СЛЕПИ ГИ РАЖДА

 

13ч.. 30мин. Внезапна режеща болка в областта на корема на една от дъщерите ми. Обаждам се на бърза помощ, защото тя се е свила на кравай и плаче от болка. Обаждам се на 112. Оттам ме свързват с диспечер. Жена. Не се представя. Обяснявам за болката. Тя ме кара да заведа дъщеря си със собствената си кола. Обяснявам, че нямам кола. Мълчание. Затваря ми.

Обаждам се втори път. Друга жена-диспечер. Отново не се представя. Взима адреса. Слизам долу, за да чакам колата. И вратата и асансьора ни са с чипове.

Минават 40 минути. Пак се обаждам. Пак жена. Пак не се представя. Правия и забележка. Затваря ми. Звъня отново. Отново анонимна жена. Казва да чакаме,защото имали само един детски лекар. Обяснявам и, че не е задължително да е детски лекар, защото тя е на 15 години. Имало катастрофи и те пращали линейките там. Да чакам. Обаждам се пак.Този път е мъж. Обяснявам му, че вече повече от час няма никой. Междувременно се обадих на няколко мои приятели с коли. Всички са извън София. Един е наблизо до София. Казва, че ще дойде.

Пристига в 14 ч. 45 мин. Качва се жена ми с детето и отиват в т. нар. „Бърза помощ”. Линейката още я няма.

В момента е 14 ч. 55 мин. Ни линейка, ни дявол.

За каква държава говорим!

Такава просто няма.





Гласувай:
8



1. apostapostoloff - Щом смятате, че няма държава,
06.10.2013 15:18
оберете една банка. И няма да имате нужда от линейки и приятели с коли.

Не може при месечна носка за здраве от 8 лева, да очаквате нещо повече. Бързата помощ е малко по- бърза в западна Европа, защото там месечните вноски са 160 евро.

Работата е там, че Дони Браско Костов въведе допотопната система "Бисмарк" тогава, когато дори и немците я премахнаха. И въведоха новозенланската здравна система, възприета от целия цивилизован свят. Тук, тук е погребано кучето!

Стига вече с тая държава! Изпуснал се някой, защото имал диария- държавата му е виновна... Друг пък запек го мъчи- пак държавата му е виновна...
цитирай
2. krassko - Защо не извика такси?..
06.10.2013 15:21
Все държавата е виновна :)
цитирай
3. batimetriq - Тази държава ни погубва
06.10.2013 20:05
Най-напред искам да поднеса моите съчувствия на Николай, за това, което е преживял като баща. В края на краищата дори и след 1 час и 45 мин. линейката не е дошла, а през това време всичко е можело да се случи.
Когато той казва, че няма държава, означава, че тя е абдикирала от задълженията си към населението. А иначе всички знаем, че е така и го усещаме на смазаните си
гърбини всяка минута. Охкаме, пъшкаме, проклинаме, ама само той и малко други смели хора като него тръгват открито срещу системата и поемат мълниите.
Държавата ни сега представлява един сбор от малки и големи кореми, които са около 150 хил. на брой, а може би и много повече, и заедно образуват е дин грамаден общ търбух. Към този търбух, по две отделни тръби текат благата на България. Едната тръба е незаконна и по нея идват директно, разбойнически откраднатите блага, чрез подставени лица, които стават лично притежание на търбуха. По другата тръба текат официално изработените от поробения български народ блага, но една голяма част от тях преминават през различни тъмни схеми и пак, но вече законно, стават притежание на ненаситния търбух. Понеже няма ефикасна съпротива, скоро търбухът ще погълне и всички нас.
На един приятел му се наложило да чака цяла сутрин на пейката в една градинка, срещу която имало голяма частна клиника на няколко етажа. До обяд в нея влезнали най-много десетина човека. За да може да се издържа финансово такава клиника, там трябва да влизат поне 10 пъти повече хора. Ето какво пише тези дни един наш журналист.
"Сега цялата система, от клиниките и болниците до търговците и фармацевтите, се е заела да надписва и да надписва, и пак да надписва разходите. Неотдавна видях с какво е натоварена здравната каса заради една възрастна жена, която отишла да се оплаче, че я боли коляното.
15 минути преглед, нищо повече. Отчетени са услуги за около 5000 лева. Сметката е раздута така, както никой келнер няма да си позволи в най-мокрите сънища".
Така че, каквато и здравна система да приемем и не 8, а 800 лв. да внасяме месечно, пак търбухът ще поглъща всичко, пак здравните услуги ще са недостъпни за нас и пак линейките няма да пристигат дори и след 1 ч. и 45 мин – достатъчно време, болен човек да си отиде многократно от този свят.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bosia
Категория: Други
Прочетен: 11738853
Постинги: 3876
Коментари: 10800
Гласове: 7029
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031