Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.10.2013 10:54 - ИМПЕРИЯТА СЕ РАЗПАДА
Автор: bosia Категория: Политика   
Прочетен: 7461 Коментари: 10 Гласове:
15


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
  Втора република в Русия поиска преименуването си на България image

“Чувашите” поискаха републиката им да се преименува на Волжка България и чувашите официално да бъдат преименувани на Българи

Това е третата република в пределите на Руската федерация, която иска подобно нещо.

Чувашите определят себе си като потомци на древните Българи и като част от една от Българските държави, имала статут на империя.

Република Чувашия е част Руската федерация и граничи с друга държава, в която също жителите искат да бъдат официално признати за Българи.

Чувашия е част от древната империя, съществувала под иметоВелика България, която днес познаваме като Волжко-Камска България или Волжка България.

Република Татарстан също е част от тази бивша империя. Тамошните Българи, които са били подложени на изтребление и разселване са били насилствено преименувани на “татари”.

През XX век републиката е просъществувала за две години под името Булгарлък.

Подобна съдба има и друга руска република – Кабардино-Балкария (Стара Велика България), къдетоБалкарците се водят отделно от Българите и нямат право да се самоопределят като такива.


Въпреки, че Кабардино-Балкария е наследница на Българо-Онгурската империя (Онгурия), откъдето идва и името на Унгария, както се твърди в официалната унгарска история и както е написано в официалнитеунгарски учебници, в медиите рядко се говори за нея.

Дори без да се броят татари, чуваши и кабардинци, при последното преброяване на гражданите в Руската федерация, се оказва, че Българите там са повече отколкото в днешната Република България.

Тези факти, които бяха потъпквани по времето на руското влияние след 44-та година и на други такива влияния след 90-те години на “прехода”, тепърва излизат на яве.

Вече никой не може да скрие или изопачи историческата истина, запазена през поколенията.

По въпросите за Българските републики в Русия излязоха много книги, а интернет позволи на много Българи да направят връзка с организации и хора от тези републики, които се борят за Българската сиидентичност и съхранение, въпреки негативното отношение на руските власти.

В недоумения, обаче, остават Българите в Русия, които не виждат от никое правителство на Българиясъдействие. Не само това, но често важни събития, които се случват в тези републики, биват “случайно” пропуснати от не само от външното ни министерство, но и от редица медии.


За русофилството съм писал достатъчно. Определил съм го като психично заболяване.Писал съм и за вторичното разпадане на Руската империя, което неминуемо ще се състои.
Това се отнася не само за Русия, разбира се. Същото е нещо, което ще се случи, както се случи на Великобритания, Испания, Холандия, Турция, Франция, Италия и Португалия. Империите са силово образование и не могат да бъдат вечни. В един момент центробежните сили  стават неудържими. Това е един бавен процес, но той винаги стига до отделяне от империята. Чечения не е сама. Много народности в границата на Руската империя вече се възраждат и искат обособяването си като отделни държави. Това е тяхно свещенно право и те ще се възползват от него.
Това, което става в Турция с кюрдите, арменците и останалите народности също е видим процес. Вчера Ердоган призна с половин уста това. Но Турция в много отношения е значително по-мека империя от Русия. Винаги е било така. Русия смазва с кръв желанието на чеченците да се обособят като отделна държава. Но кръвта няма да убие желанието на чеченците. Същото ще се случи и с българите в Русия, които все още руските власти наричат "татари". 
За митологемите в руската имперска политика не ми се говори и пише. Имайки предвид, че учебниците по история в Русия са тотално фалшифицирани и продължават силово да бъдат такива, ще дойде ден, когато силата ще отстъпи на по-голямата сила-истината. За Сибир изобщо не ми се говори. По източници от интернет в момента там живеят около 30 млн. китайци, макар че думата китаец е твърде спорна, защото от хунхуза до манджуреца има голяма разлика. Китай, в крайна сметка също е империя и ще дойде време, когато и там ще има центробежни сили.
Та още веднъж за русофилството. То е едно странно заболяване, приличащо на Стокхолмския синдром. Аз го наричам "Московски синдром". 
Не искам да кажа, че трябва да мразим Русия, макар че ако се поровим в историята ще намерим и такива поводи. Омразата, изобщо, трябва да бъде редуцирана и в крайна сметка отстранена. Ако омразата беш нещо добро, хората нямаше да се размножават чрез любов, а чрез омраза. Включително расова и класова.
Проблемът е друг. 
Какво правят българските правителства, включително и сегашното. Да сте чули нещо за по-горния текст да е поставен като точка от заседанията на Министерския съвет или БАН да са организирали конференция на тази тема? Да е направил изявления държавния кратун? Та той на жена си гащите не може да свали, а се напъва да се прави на мъж!
Напротив!
МС дори за Македония говори като за една досадна муха и не е определила какво трябва да се направи, за да не се отделя един народ на две, че и повече части. Явно коминтерновското мислене, рожба на руския империализъм, още обладава тикветата на нашите политици и им замъглява съзнанийцето, ако изобщо имат такова.
Погледнете и вижте какви запъртъци съсипват държавата ни!




Гласувай:
17



Следващ постинг
Предишен постинг

1. ok3223 - Май почваш
01.10.2013 12:44
да изкукваш. Зимай мерки у време.
Оно за 0 време станахме от близо 9 на 6-7 милиона и с това темпо на стопяване на народо български, имаш ли представа след 100 год., колко ще са българите и колко циганите и турците в РБ. Кои ще са мнозинство и законно на власт ...
Седнало старчето да ни занимава с кукувите теории на пишман блоковите и прочие исторически недоразумения.
Едни ни изкараха потомствени кореняци тракийци, а ти ни говориш за български империи, за цели български републики в РФ, с което ставаш смешно смешен. Донякъде си извинен с годинките и историческата босотия,която те е налегнала, но всичко с мярка, е казал още Сократ.
НИЕ СЕ САМО ПОГУБВАМЕ, ДНЕС И СЕГА, ТУК, НА БАЛКАНСКИЯ ПОЛУОСТРОВ, КЪДЕТО, СПОРЕД НЯКОИ СМЕ ОТ 10-КИ ХИЛЯДИ ГОДИНИ И СМЕ МАЙ НА ИЗЧЕЗВАНЕ, а ти ни говориш за български републики в Русия.
Където болгарите са едва ли не повече, от колкото у нас на 01.10.2013год.
Има приказка. Гяволо, като немал робота почнал да си ... (има такава инициатива за закон в Норвегия май), а ти на стари години да повтаряш чути и прочетени глупости.
А до скоро се славеше като мъдро старо момче ...
цитирай
2. dolce - baj baj
01.10.2013 13:05
Босия ейййййййййййй земи се в ръце бре! Ти лично виждал ли си хора от Татаристан? Че те ни мразят бе , точно нас българите . За чуваши и габардинци незнам ама не си в ред много много. Ай сега ако можеш смислено и без идеологеми да ми отговориш на един въпрос на който много така говорящи като теб не са успели да ми дадат смислен отговор. Въпроса е следния:
що като Българите сме различно племе и нямаме нищо общо с Славяните от Русия говорим на техния език?
И що се наричаме България и българи а не говорим на нашия си език?
Пък чуваши съм виждал по едно две предавания по ТВ те определено не са от индо европейската раса което пък според мен говори за някакви митологеми които им се иска да са реалност ама на не са !
цитирай
3. vmir - Да тръгнем да се братосваме с "българите" в Русия е като
01.10.2013 14:12
да си вземем вълци да ни пазят стадото. Не схващам защо да си зарязваме балканските проблеми и да се захващаме с азиатски, които нито са наши, нито биха ни донесли друго, освен азиатски представи за свобода и демокрация, т.е., беззаконие, а в най-добрия случай - шериат.
цитирай
4. dedopule - Босия е прав
01.10.2013 16:41
както винаги...така наречените "татари"са българи!Въпреки,че сред тях има и такива които не са..тези с дръпнатите очи и монголоидни черти.Но рано или късно,истината ще излезе наяве ...и българският род,ще заеме заслуженото си място на Земята..водещето в човешката цивилизация!
цитирай
5. dedopule - http://sokrat. bg/%D0%94%D1%...
01.10.2013 16:42
http://sokrat.bg/%D0%94%D1%80%D0%B5%D0%B2%D0%BD%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D0%B1%D1%8A%D0%BB%D0%B3%D0%B0%D1%80%D0%BE-%D1%87%D1%83%D0%B2%D0%B0%D1%88%D0%B8
цитирай
6. staler - виждал съм такива в трети страни...
01.10.2013 18:36
виждал съм такива в трети страни--бяха белокожи,чернокоси и доста симпатични.шпрехат на руски.питам ги--вии откуда?тия отговарят---мии болгари.яя,ебах мааму и аз съм българин егати съвпадението.почвам да им говоря на български--тия викат--мии всио панимаем толко говорит по болгарски не умеем....с две думи--радващо е че някои се опитва да се самоопредели като българин.още по радващо ще е ако някога успеем да си върнем българия първо тук на балканите.
цитирай
7. vmir - 4. dedopule,
01.10.2013 20:27
dedopule написа:
както винаги...така наречените "татари"са българи!Въпреки,че сред тях има и такива които не са..тези с дръпнатите очи и монголоидни черти.Но рано или късно,истината ще излезе наяве ...и българският род,ще заеме заслуженото си място на Земята..водещето в човешката цивилизация!

Монголоидите при "татарите" са нищожна част, практически всички те са българи, но проблемът е, че поне половината от тях се самоопределят като наследници на Чингиз Хан и се самонаричат както са ги нарекли руснаците - татари и се нервят, когато ги наричат българи. Точно като макетата, само дето са много повече от нашите макета. Е, още едни макета, ще ни дойдат в повече, особено пък като се сетим, че нашите се прехласват пред Александър Велики, който е носил на покорените писанията на Платон и Аристотел, а онези се прехласват пред Чингиз хан, известен главно с това, че оставял след себе си пирамиди от отрязани човешки глави.
цитирай
8. bubolina111 - abe koi sa bosite tuka?
01.10.2013 20:42
Името България не определя етноса ни. Ние сме такива мелеси, че ще е обида за животинките, ако се наречем помияри. Че в по-голямата си част имаме славянска кръв, не ни прави и чисти славяни. Доста матовички сме. Ако погледнем кръвните групи, то се откроява следното.15% от жителите на нашата са кръвна група АБ, докато в света такива са 3-5%.И като се вземе предвид, че Б група са азиатците, а А група са европейците , то излиза че доста сме си азиатци.
цитирай
9. dinkov - Динков
01.10.2013 23:52
Една малка подробност, както и да се увърта в края на краищата да не се получи, че руския език е осъвременена форма на старобългарския. Защото май е вярно.
Ицко
цитирай
10. vmir - 9. dinkov,
02.10.2013 01:37
dinkov написа:
Една малка подробност, както и да се увърта в края на краищата да не се получи, че руския език е осъвременена форма на старобългарския. Защото май е вярно.
Ицко


Това е интересен въпрос, отговора на който трябва да е известен на специалистите, защото е добре известно, че богослужебните книги са преведени първо за българите и след това тези книги са били преписвани дословно без каквато и да било промяна за руснаците векове, преди да бъде основана Русия като държава, а руския да стане държавен език. Обаче, чета тук в момента една руска книга от средата на XIX ти век и се дивя на претенцията, че преди смесването си с римляните, даките са говорели и ПИШЕЛИ на руски език (преди I-ви, II-ри век руски език и кирилица, майко, мила!!!!), а книгата е за траките отвъд Дунава от 1851г от Александър Чертков, който е бил председател на руското императорско академично дружество... Господи, помилуй...
цитирай
11. bulgarea - Изясняване
31.08.2015 14:09
2000 години преди Н.Е., цяла Европа и на изток до река Волга , всичката тази територия е била на едно единствено местно население: Фригийци (ФРИГИ) (фризи, бризи) , по-късно част от тях известни като кимерийци (КИМЕРИ), ШУМЕРИ, а още по-късно обобщени като СКИТИ. Това си е все един и същ европейски народ с един и същ език (и сега може да се проследи общата етимология на думите от вече различните сега езици).Те са били разделени на стотици по-малки народи, според роднински клонове.(Брити, Гали, Сакси, Роси, Болги, Вари, Франки, Англи, Бреми и др. Народът на Болг са всъщност Българите. Тези народи в древността не са били сплотени и са се цепили на още по-малки племена (анти, мизи, меди, гети, готи, мирмидони, македони, сармати, дерони, веди, визи, вити, вини, венети, склави(славяни), п(б)еласи(македонските белгари), одриси, беси) и много други още.
По-късно в Европа идват Гърците (Данайци), те дават името "Траки" на разделените племена, което буквално означава "тракам", защото говорът им приличал на тракане за гърците, чийто говор е съскащ. Завладяват управлението на разделените тракийски градове. Тогава пък тракийските (български) племена дават името "Гърци" на данайците, което означава "гърчав" човек (слаб,кривящ се човек). По-късно името "Българи" пак се връща на траките от Балканския полуостров, благодарение на Аспарух; Името "Дуло" е чисто тракийско, означава "господар" (от мизийските племена по Стара Планина). Такъв е рода и на Волжските българи. Затова имат наследствено право да се наричат българи, независимо от многото монголски смески и хунски закваски.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bosia
Категория: Други
Прочетен: 11736877
Постинги: 3876
Коментари: 10800
Гласове: 7029
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031