Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
13.09.2013 16:41 - ОТВОРЕНО ПИСМО ДО Н. ПР. ПОСЛАНИКА НА САЩ В БЪЛГАРИЯ
Автор: bosia Категория: Политика   
Прочетен: 7554 Коментари: 9 Гласове:
16

Последна промяна: 13.09.2013 17:02

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
            Госпожо посланик, Казвам се Николай Колев-Босия и съм писател и журналист. Искам да ви направя някои обяснения относно обявеното от мен намерение да боядисам паметника на американските летци, бомбардирали София и други населени места в България. Странното е, че на бомбардировка не са подложени военни обекти, а цивилни цели и мирни граждани.Това е недопустимо и храднокръвно убийство на цивилни мъже, жени, старци и деца. Това противостои на човешката и цилилизационна логика и практика. Казвам ви това, защото за мен е неприемливо да се издига паметник на хора, които са избили няколко хиляди български граждани и са унищожили домове, храмово и обеществени сгради с умишлените си действия. Кощунство и национално унижение е да се монтира паметник на убийци на жени, деца и старци. По тази причина аз обявих в неделя, на 9 септември т.г, че ще боядисам в розово /цветът на пацифизма паметника на Съветската армия и паметника на американските летци. В неделя бях арестуван пред паметника на Съветската армия и затова не можах да стигна до паметника пред американското посолство. Препоръчвам ви да си го приберете на американска територия, за което имате една седмица. След това ще дойда и ще го боядисам в розово. През това време можете да ме потърсите, ако смятате, че имате разумни аргументи, с които можете да ме разколебаете да боядисам паметника. Уверявам ви, че този паметник в никакъв случай не помага на българо-американските отношения. Точно обратното-взривява ги. Николай Колев.Босия   По-надолу цитирам  факти от вашата и нашата история, които си струва да прочетете.      През Гражданската война в САЩ президентът Ейбрахъм Линкълн възлага на професора по право в Колумбийския университет Франсис Лийбър да създаде ръководство за поведението на войските на Съюза по време на бойни действия. Ръководството е обнародвано като Общовойскова заповед № 100 от 1863 г. и е сведена до командирите в армиите на Съюза и Конфедерацията. Съгласно нея военнопленниците трябва ,,да бъдат хранени с нормална и здравословна храна, когато това е възможно и отношението към тях да бъде хуманно”. В нея се разглежда освобождаването и размяната на пленници, отношението към бойците от партизански сили, шпиони и куриери. Предвижда се закрила на цивилните, особенно жените и свещениците. Този документ се спазва от всички участници във военните действия. Правните постановки в ръководството служат за образец при създаването на подобни документи в държави по целия свят.    

По време на Втората световна война, въпреки че България не участва във бойни действия, е подложена на жестоки бомбардировки от англо-американските въздушни сили, като най-тежко е засегната София. Ударени са най-вече граждански обекти, като Народния театър (тежко засегнат), църквата от ХІ век Свети Спас (силно разрушена в 1944 г.), Градската библиотека (напълно унищожена на 30.03.1944 г. изгарят 40 000 тома книги), Католическата Катедрала Свети Йосиф(напълно унищожена на 30.03.1944 г.), голямата Софийска синагога (тежко засегната, изгаря и уникалната и широко известна юдейска библиотека на общността, съхранявала безценната колекция от средновековни равинистични трудове),Духовната академия (тежко засегната, изгорен е купола на храма вграден в нея), взривени и опожарени са хиляди жилищни сгради, разрушен е градският център. Убити, безследно изчезнали и починали следствие бомбардировките са над 2000 души от софийското население, разрушени са 12 657 сгради.

Освен София са бомбардирани българските градове: КарловоКюстендилМездра, на 22.06.1941 г. от съветски сили е ударен Добрич, и също: Горна Оряховица - в нощта на 12 срещу 13 септември 1942 г. и на 11.06.1944, Казанлък - в нощта на 12 срещу 13 септември 1942 г., Стара Загора - в нощта на 12 срещу 13 септември 1942 г., Русе - в нощта на 12 срещу 13 септември 1942 г. и на 29 юни и 3 юли 1944 г.; ОхридСкопиеВелес и Крива Паланка през 1943-44 г. (тогава те са в държавните ни граници и първите са атакувани многократно); Ниш и почти всички големи градове и по-важни центрове в Поморавието, коeто тогава също е под български контрол. След съгласуване с Тито и Кардел, англо-американското командване в Европа бомбардира и Белград до самите околности на когото се простира българската зона на отговорност. На 24 юни 1943 е бомбардирано летището на Солун докъдето към 5 юли 1943 също се простира българската зона, бомбардиран е гр. Бяла на 1 август 1943г.; Борисовград в нощта на 18 срещу 19 март 1944; Пловдив на 17 и 20.04.1944 г.; Перущица иАсеновград на 17.04.1944; Калофер на 18.05.1944; Велико Търново и Лясковец на 11.06.1944 г.; Шабла на 13.06.1944 г.; Алфатар на 24 и 28 юни 1944 г., Сопот на 26 юни 1944 г., Лом на 15 и 28 и 30 юли и на 18 август 1944 г.; Свищов на 30.07.1944. Бомбардирани са дори българските села: РужинциКунино - врачанско,Беглеж - плевенско, Бели брягЧуковец, ломските села Калугер махалаРазград махала и Воднянци;Бойчиновци, с . Долни Цибър, с. Згалево, с. Парлец, гара Букьовци, с. Дебели лак, с. СинаговциГорно ЦеровенеЖивовци, с. ИгановоШалтиковоЧупрене, с. Люта, гара Райко Жинзифово, гара Лакатник, c.Червена вода, с. Бузовград, с. Дента, парка и двореца Врана, с. Казичане, с. Враждебна, с. Княжево, с.Поповяне – самоковско, с. Реброво, c. Кочериново, с. Царевец, с. Соколаре, с. Поляни, с. Чомаковци, с.Драгалевци, с. Симеоново, с. Герман, с. Гюешево, с. Сирищник, с. Върба, c. Божурище, c. Биримирци, c.ОрландовциОрановоБрестовоБяла рекаЕзеровоКрумовоЛюбеновоХисаряЦарско село,Шишманово, с. СлатинаБатановциВакарелДървеницаЛиляновоКрасно селоМошиноОсиково, c.СимеоновоСтудена, c. ЦъркваШироки дол, с. ПишуркаСадово, с. Ягодово, добричките села Видно,ИриджаТвърдица и Горичане, с. Джерман, махала Пуньова могила, гара Ихтиман, с. Златарица, оряховското село Остров, с. Камена Рикса, с. Белотичане, с. Вълково, c. Бусманци, с. Побит камъкРазградско, c. Дойренци, с. Воден, c. Гърчиново, с. Щоково, с. Кула махалаЦърквиноВеселинаЖелязковец, гара Самуил, с. Царева ливадаГагово, гара Генерал Жостов при Скопие, СухиндолНовачене,ДяковоВърбицаДраганиГайтани, гара Даме Груев между Скопие и Тетово, с. Отец Паисиево, c. Ботево, с.ИгановоРакевоБараРоскотГенерал Лазарево, махала КръстевциГорно ЦеровенеЖивовци, гара Генерал Лист, родопските селища Чепеларе




Гласувай:
16



Следващ постинг
Предишен постинг

1. apostapostoloff - Ако ние бяхме спечелили войната,
13.09.2013 17:15
в Нюрнберг щяха да бъдат осъдени на смърт стотици американски и английски пилоти за извършените от тях военни престъпления.
цитирай
2. nikikm - Апостоле,
13.09.2013 20:56
нямаше,защото съдилището Нюрнберг е на тия,които ги изпращаха! Направи справка и ще видиш.
цитирай
3. yuliya2006 - Както винаги точно в десятката!
14.09.2013 08:07
Както винаги точно в десятката! Без лицемерие, за сестрата на най древната професия. Убиваш човек, лежиш затвор и съвестта ще те изяде цял живот. Убиваш милион и няма правосъдие...
цитирай
4. danailvdimitrov - Господин Николай Колев-Босия...
14.09.2013 12:03
Вие тая жена -американския посланик, ще я доведете до интелектуален и психически шок. Толкова много информация от собствената и история и от тази на България ,тя не е в състояние да понесе. Имайте милост към горката американка.

Тя все още не знае в коя страна е назначена за посланик и смята, че това изглежда ще да е някъде в Боливия. Вероятно ще го проумее едва в края на своя мандат. А годината 1944 за нея е равносилна на 5 век преди Хр.

Затова моето предложение е : НАПРАВО БОЯДИСВАЙТЕ!

И не се притеснявайте, розовото ще се възприеме като знак ,че подкрепяте гей-ориентацията на американските летци от 2 Световна война. Може да получите дори поздравления от някой ухилен идиот от посолството на САЩ!

Поздрави за позицията!
цитирай
5. apostapostoloff - nikikm, ама ти май се
14.09.2013 13:53
правиш на глупак. Или не можеш да четеш (като повечето българи).

Ако НИЕ, тоест държавите от Оста, бяхме спечелили войната в НЕМСКИЯ град Нюрнберг, немците и техните съюзници (между тях сме и ние), щяха да съдят американски и английски пилоти.

Чети внимателно какво пиша и не ми губи времето с изключително тъпите си забележки.
цитирай
6. pando - Баща ми е бил свидетел
14.09.2013 15:25
Че американските "асове"са хвърляли минирани играчки и лични вещи/писалки,чадъри,меченца и др/с което са визирали гражданското население.
И сега паметник...Браво български продажници...За 33 сребърника сте готови да продадете всичко...

цитирай
7. napeto - bravo
14.09.2013 16:51
съжалявам, ще съм далеч. иначе щях да помагам.
цитирай
8. borkolbor - .... Германците ...
14.09.2013 19:51
........ Германците през цялата война разстрелваха заловените английски , а в заключителните фази и американските пленени пилоти , на място - в нивите си . Англо-американците бяха по - милостиви към пленените германски летци , бомбардиращи войските им в завзетите от тях територии след десанта в Нормандия . Екстрадирваха ги в Америка , съдеха и затваряха ги с дълговременни присъди във военнопленически лагери с не много строги режими . След 53-та година , обаче , Айзенхауер ги амнистира и те се прибраха в Германия . Но част от въздушните асове на "Третия райх" останаха в Америка и бяха привлечени да работят във военно - авиационната промишленост на САЩ и в програмите на научно-изследователските технологични екипи на "ракетчика" Вернер фон Браун /Фау 1 , Фау 2 , "Аполо" и други/ - също германец . ........
цитирай
9. dyadotorbalan - да,райт
15.09.2013 00:47
1-2 амбразурчици са на своя пост,дежурят хорицата! :-) Е,не само такива има- което е добре! Много е прав 4ти коментиращ,на същото мнение съм,че и отгоре! Абе,Труман кога ще го турят на пангара?! Кво,умрял ли е? Пфу,ама че работа!:-) А тия дали заповедта за бомбите -само 1 ПРИМЕР-над Дрезден ?! Кво,и те умрели..дезертирали?! Пфу пак! Умрели уж,ама и досега махат от отвъдното дружески ...но и наяве,тук и сега чрез реинкарнациите си- искат да поздравят бомбено ,че и крепко да прегърнат една Месопотамия,чуваме,а?! Що така,бе? :-)Пфу за трети път..значи дузпа! Ама няма кой да удари дузпата,пък и минирано надлъж и нашир с нашо-ваши амбразурчици..как да стане тая дузпа? :-) И кой да я бие,да ИМ я бие?! Какви посланици ,по дяволите!? Какви номенклатурни мишки,моля ви се?! Ама,видите ли,някаква паднала от Марс или от Албания(била посРаник там) и сигурно е извънземна?! Извънземна е за българската земя и ситуация,а е и просто един пореден амбразурчик,по който никой не стреля..наистина розовата боя такива биха приели по-скоро не като стрелба,а като борба за правата на ОНИЯ ненормалници,обратните! :-)) Направо боядисване!!! През деня да е,ок,но без точен час този път....
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bosia
Категория: Други
Прочетен: 11735198
Постинги: 3876
Коментари: 10800
Гласове: 7029
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031