Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.09.2013 15:53 - РОЗОВОТО БЪДЕЩЕ Е В РОЗОВИТЕ ПАМЕТНИЦИ
Автор: bosia Категория: Политика   
Прочетен: 5456 Коментари: 11 Гласове:
9


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 ЗА РОЗОВИЯ ЦВЯТ И СИВОТО КОМУНИСТИЧЕСКО МИСЛЕНЕ

 

Публикациите в интернет вестници и електронни медии взеха отношение по моя протест срещу присъствието у нас на паметниците на Съветската армия-окупатор и паметника на американските летци-избивали мирното население на София.  Прочетох коментарите на форумците под тях и ми стана твърде интересно.

Коментарите са от „Осанна!” до „Разпни го!”

Това ме ласкае, понеже ми напомня за един библейски герой, който е получил същото отношение. Между другото и той е ходил бос. Единственото му превозно средство е бил един осел.

Няма да коментирам коментарите по две причини.

Първата е, че на всички не мога да отговоря.

Втората е, че те са анонимни.

Това, което е в интерес за премахването на двата паметника, както и много други  е именно, че тези паметници разделят българските граждани, а не ги обединяват. Ако се направи една анкета за паметника на цар Александър ІІ или за Руския паметник разделение няма да има. Затова ги пазят и уважават. Това, обаче, не се отнася за двата цитиране горе паметника. Те категорично са ненужни и дори вредни.

В същото време има „Закон за обявяване на комунистическия режим за престъпен”. След постинга съм публикувал пълния текст на този закон. Има решение и на Европейския парламент със същия текст. Дори има решение на СОС от 18.03.1993 г. Паметникът на Съветската армия да бъде демонтиран в срок до 01.05.1993 г. Това е напълно достатъчно, за да бъдат демонтирани подобни паметници като атрибути на идеологията на една престъпна власт.

Нека погледнем на въпроса и от друга страна. Съветската армия стъпва на българска земя на 8 септември 1944 г. след като няколко дни преди това е обявила война на България, въпреки, че България е развалила договора на Тройния съюз. Влизането на Съветската армия не е свързано с нито едно сражение и не е даден нито един изстрел срещу съветски войник. За сметка на това България въшлясва, а изнасилванията, мародерството и пиянство продължават цели 3 години до 1947 г. Баба ми е разправяла, че разквартируваните в нашата къща в Стара Загора войници и офицери са пиели до припадък, направили са опит да изнасилят жената на чичо ми и са „конфискували” шевната машина на баба и други неща. Когато от училище ни водеха на паметника-костница в началото на парка „Аязмото” в родния ми град Стара Загора, тя не ме пущаше, защото там са заровени телата на избити от съветските комендантски патрули войници-мародери, както и убити от престрелки между пияни съветски войници. В Бургас още е жив спомена за умрелите от препиване с метилов алкохол съветски войници.

На тази армия ли да вдигаме паметник?

Но има и още аргументи.

„Благодарение” на Съветската армия в България е насилствено свалена легитимната власт и е назначено просъветско правителство, което изби, прогони и тормози стотици хиляди български граждани, унищожи цвета на нацията. Милиони българи изведнъж се превърнаха в роби на най-нечовешкия режим в нашата история. Национализирани бяха заводи, фабрики, имоти и финанси на милиони българи. Бяха назначени съветски агенти за управляващи и българското производство и реализация станаха абсолютно зависими от Кремъл и съветските служби. Нека не забравяме, че т. нар. „Коминтерн” всъщност беше един отдел от НКВД.

Същата тази армия „взе назаем” над 700 вагона, с които отправи в Съветския съюз стока под формата на плячка, архивите на МВнР и МВР и след това „забрави” да върне вагоните. В продължение на 3 години бюджетът на България хранеше и оборудваше 200 000 Съветска армия, за което отиваше повече от половината бюджет на страната.

Същият този Съветски съюз на конференцията в Париж отказа да признае статут на България като воюваща срещу немската армия, въпреки, че във военните действия загинаха 35 хил. български войници, сержанти и офицери. Другите участници в конференцията подкрепиха България, но СССР наложи вето.

Любопитен съм прокурор Ивелина Христова, която инициира задържането ми на 9 септември т. г. дали ще потърси тези, които демонтираха петолъчката от т. нар. „Партиен дом”, на паметника на Ленин в центъра на София и тези, които събориха т. нар. „мавзолей” на съветския агент Г. Димитров. Повтарям, те не бяха боядисани в розово, а бяха демонтирани и скрити или разрушени.

Убеден съм, че Христова няма да ги пипне с пръст, както съм убеден, че моят политически протест ще бъде напълно оправдан от Районния съд в София, както това стана при хвърлянето на гнилия домат на 20 ноември миналата година, тъй като ситуацията и мотивацията са абсолютно аналогични. Няма гонения и присъди за демонтирането или разрушаването на останалите „паметници” от времето на комунизма. Убеден съм, че ще осъдя МВР отново за ареста и нечовешкото отношение с мен в Първо РУП.

Сега ще ви разкажа и за предисторията на моето отношение към паметника на Съветската армия.

На 4 септември 1989 г. ме изхвърлиха от Централния софийски затвор. Няколко дни по-късно аз отидох в столичната община и внесох три писма. В първите две исках да взема под аренда за стопански цели мавзолея и паметника на Ленин. Във второто исках да ми се отпуснат два терена отляво и отдясно на Паметника на Съветската армия, за да построя паметници на византийската и османска армии, които също като Съветите са окупирали българската държава. Така резилът ни ще бъде пълен и принципът, че окупаторските армии трябва да имат пълно представяне-спазен.

След като се взе решение от СОС за демонтиране на паметника, дадох писмено предложение мястото под паметника да бъде осветено и да се построи един храм, който да е катедрален, да е по-голям от „Александър Невски и да носи името на български светец. Така самочувствието и самоуважението на българина ще бъдат възстановени.

От кмета на Пловдив поисках да ми даде два терена до паметника на „Альоша” на Бунарджика, за да издигна паметници на византийския войник „Йоан” и на османския „Мустафа”.

Многократно съм напомнял с писма до кметовете за отговор, но досега няма нито един такъв.

Не мога да пропусна и проекта на нашия голям скулптор Александър Дяков, който имаше готов проект на мястото на паметника на Съветската армия да се построи паметник на всеопрощаващата ръка на Иисус Христос. Правил съм публикация за този проект, но и за него още няма отговор.

Накрая искам да обясня и личните си мотиви за протеста ми.

На 21 август т. г. по повод 45 годишнината от нахлуването на Съветската армия, подкрепена и от войски от т. нар. „Варшавски договор” през нощта анонимен боядиса част от паметника в розово. Преди това в ранната есен миналата година отново анонимен и през нощта хвърли бурканче с лютеница по сградата на Съдебната палата. Аз оценявам протестите, но не и начина, по който бяха извършени. Протестите не могат да бъдат анонимни и тайни. По този начин се прави единствено терористичен акт. След като един човек има основание да протестира, той трябва да го направи като свободен човек-открито и с името си. Цял живот съм мислил свободно и съм действал открито. И когато пишех стихове и проза, и когато създавах профсъюз „Подкрепа”. Не съм отмъстил на никого за стореното ми зло, защото омразата е разрушително нещо, а не съзидателно. Дал съм обет на децата си още в далечната 1979 г, че докато дишам, ще се боря да живеят в нормална държава. Този обет аз никога няма да пристъпя.

Колкото до външния ми вид, което живо интересува анонимните ми хулители и критици мога да им кажа, че имам заболяване, наречено псориазис, което преди две години се изостри и по тялото ми и лицето се появяват ежедневно рани, поради изключително бързото стареене на кожата ми. Иначе се къпя редовно и се преобличам с чисти дрехи. Що се отнася до зъбите ми, поради диабет те падат и просто изчаквам да опадат тези, които се клатят, за да се опитам да си направя изкуствени. Разбира се, има и финансов проблем, понеже вече 3 години съм безработен, но имам някакви имоти останали от родителите ми, които ще продам, за да осигуря добро образование на малките си дъщери и да си оправя зъбите.

Ако това дразни някого, не мога да му помогна. Суетата ми е чужда. Чужда ми е и саморекламата. Ежедневно помагам със съвети и с писане на протести и жалби на всеки, който се обърне за помощ към мен. Правя собствени разследвания и след потвърждение на информацията я публикувам в блога си. Това може всеки да провери.

Ако не вярват моите хулители и критици, нека се обърнат към мен за разрешаване на техен проблем без предупреждение и ще разберат за какво става дума. Могат да се обърнат и във Фейсбук, за да поискат от хората, на които съм помагал да направят списък. Аз самият не правя такива списъци, защото суетата ми е чужда.

Бог да пази България!

 

 

Закон за обявяване на комунистическия режим в България за престъпен

Обн., “Държавен вестник”, бр.37 от 05.05.2000 г.

Чл. 1. 
( 1) Българската комунистическа партия ( тогава именуваща се Българска работническа партия/комунисти/ ) идва на власт на 9 септември 1944 с помощта на чужда сила, обявила война на България, и в нарушение на действащата Търновска конституция. 

( 2) Българската комунистическа партия е отговорна за управлението на държавата във времето от 9 септември 1944 до 10 ноември 1989, довело страната до национална катастрофа.

Чл.2. 
( 1) Ръководствата и ръководните дейци на Българската комунистическа партия са отговорни за:

1. целенасоченото и преднамереното унищожаване на традиционните ценности на европейската цивилизация; 
2. съзнателното нарушаване на основните човешки права и свободи; 
3. безпрецедентната разправа с народните представители от ХХV Народно събрание и всички невинно осъдени от така наречения “Народен съд”; 
4.моралния и икономически упадък на държавата; 
5. установяването на централизирано директивно управление на икономиката, довело я до разруха; 
6. погазването и отмяната на традиционни принципи на правото на собственост; 
7. рушенето на моралните ценности на народа и посегателството срещу религиозните му свободи; 
8. провеждането на непрекъснат терор срещу несъгласните със системата на управление и срещу цели групи от населението; 
9. злоупотребата с възпитанието, образованието, науката и културата за политически и идеологически цели, включително мотивиране и оправдание на изборенито по-горе действия; 
10. безогледното унищожаване на природата. 

( 2) Комунистическият режим е отговорен за това, че:

1. отнемаше на гражданите всяка възможност за свободна изява на политическата воля, като ги принуждаваше да крият своята преценка за положението в страната и ги принуждаваше да изразят публично съгласие за факти и обстоятелства с пълното съзнание за тяхната невярност и дори това, че те представляват престъпления; това то постигаше чрез преследване и заплахи от преследване към отделната личност, нейното семейство и близки; 
2. системно нарушаваше основните човешки права, като потискаше и цели групи от населението, обособени по политически, социален, религиозен или етнически признак, въпреки че Народна република България още през 1970 се присъедини към международни актове по правата на човека; 
3. нарушаваше основните принципи на демократичната и правова държава, международните договори и действащите закони, като с това поставяше интересите на комунистическата партия и нейните представители над закона;
4. при преследванията срещу гражданите използваше всички възможности на властта, като: 
а) екзекуции, нечовешки затворнически режим, лагери за принудителен труд, мъчения, подлагане на жестоки насилия 
б) освидетелстване или настаняване в психиатрични заведения, като средство за политически репресии;
в ) лишаване от право на собственост 
г) възпрепятстване и забрана за получаване на образование и упражняване на професия;
д) възпрепятстване на свободното движение във и извън страната; 
e) лишаване от гражданство; 
5. безнаказано се извършваха престъпление и се предоставяха незаконни предимства на лица, които вземаха участие в престъпления и преследвания на други лица; 
6. подчиняваше интересите на страната на чужда държава до степен на обезличаване на националното достойнство и практическа загуба на държавен суверенитет.

Чл.3 
(1) Посочените в чл. 1 и 2 обстоятелства дават основание да се обяви комунистическият режим в България от 9 септември 1944 до 10 ноември 1989 за престъпен. 
(2) Българската комунистическа партия е била престъпна организация , подобно на други организации, основаващи се на нейната идеология, които в дейността си са били насочени към потъпкване на човешките права и демократичната система.

Чл. 4. 
Всички действия на лица, които през посочения период са били насочени към съпротива и отхвърляне на комунистическия режим и неговата идеология, са справедливи, морално оправдани и достойни за почит.




Гласувай:
9



1. borkolbor - ..... Николай ....
11.09.2013 19:15
........ Николай , силен исторически и политически анализ за жигосващи съвестта , морала и интелекта на българите събития от недавнашното ни минало . Вечна памет на загиналите в защита на родината си руски воини по време на Втората световна война . ....... Но България не е била плацдарм на военните действия и аз като русофил , с болка и тъга си давам сметка за грубото и непристойно поведение на една много малка част от руските войници към българското население . В огромната си част те не са и не са били мародери , изнасилвачи и убийци на обикновени хора и на граждански лица . Но , имало е и такива , за жалост . Военните устав , трибунал и армейски командири са били безапелационно строги , жестоки и безжалостни към тях . Наказвали са ги по "късата процедура" със смърт и са ги разстрелвали . Безумието на войната и озверяването не ги оправдават . Явно природата , ниският интелект и съзнанието им са били зверски и са получавали справедливо възмездие . ...... Руски войник е отнел на заминаване от село , от дядо ми - занаятчия , коларо-железар от село Карапелит , Добричко , обикновен джобен часовник . Дядо ми се възпротивил словесно и с жестове . Руснакът посегнал към "шпагина" си и го насочил към дядо ми , а за щастие баба ми Ганка покрила с тялото си дядо Кольо и се примолила на руснака да продължи по пътя си и може би така го е спасила .Това , разбира се , е нищо в сравнение с многобройните други срамни и дори кървави изстъпления . Война е било , макар далеч от родните ни граници , и какви ли не тъмни страсти са изгаряли душите на скотове и изроди . Давност и прошка за престъпления срещу хората няма . Жалко , че всичко това се е случвало на фона на безпаметния героизъм и на воинската саможертва на милиони руски хора ! ........ Ако руските държавни институции осъзнаят колко болезнено и трагично разделят българското общество паметниците на Съветската армия , ще си ги демонтират и ще си ги приберат ! ........ Това няма да хвърли петно върху почитта ни към героите им по бойните полета на Русия и на Европа по време на Войната , но и презрението ни към военните им престъпления и военните им престъпници на родна земя ще останат завинаги в спомените и в историята ни ! ...........
цитирай
2. dyadotorbalan - Антидиване
11.09.2013 22:56
Комунягите са така,комунобацилът е така- тях ги интересува бройката,те гледат количеството там, в общия чувал!Нали са ликвидатори на бройки,на МНОГО бройки-десетилетия поредни! Колко народ изтрепаха с и в тоя общ чувал,колко народ пъшкаше в общия им концлагер,но..нищо не е било!А и да е било- голяма работа,важното е да се мирува и да не ги бутаме и с пръстче,нто тях,нито паметниците им..ама затуй са метнали клупа и досега на българския врат! Така,натам дума и поредния умник,титулувал се за русофил тук! Хортува ми,видите ли,за МАЛКА бройка,за малка,за нищожна част от общата бройка от Алената Кървава армия-дума за малка бройка изнасилвачи,обирджии и убийци?! КОЛКО малко,питам?? Брех,какъв психоаналитик на красноармейците,я как обяснява щенията и действията им,но...но МАЛКА ЧАСТ били от цялото?! Преброи ли ги,звездоброецо,а ако си-къде е БРОЙКАТА,по която сте велики спецове,вие,о,Богове на масовостта и бройкането на бройлери,о,вие,стъкмистици?! Не думате..но сте на първа линия че били само МАЛКО,МАЛКА част!? Върви думай за тая МАЛКА част на убитите,обраните ,изнасилените...върви думай колко “малко” часовника(и всякакво обзавеждане от тоя род) обраха и изнесоха от “победена” Германия,таварищ!! От друга страна МАЛКАТА,единична бройка на голям талант и личност като например писателя Георги Марков ви бръкна в око,мозък и дирник и...го ликвидирахте,а!? КОЛКО още ''малко'' на брой ТАКИВА хора съсипахте,претрепахте?? Нали това е една УЖ МАЛКА,НИЩОЖНА бройка от народа,която ви изкара кирливите ризи,че и кирта на простора...що например го убихте така извратено Марков,фили-фили-неизкарали мозъчни филизи такива?! Не ви правеха и правят такива като Марков сянка,под която да избуява дивотията ви,а напротив- оставят ви на Слънце,за да ви видят всички ЩО сте..да се скапете!На което ясно как отвръщахте! Но въпреки всичко се скапахте,но....не и в Болгария!! Да, България не е била плацдарм ,ама беше за благодарност обърната на концлагерен експеримент по съветски тертип! (следва още..)
цитирай
3. kbalenciaga - Босия, не се прави на толкова заблуден и не разбиращ
12.09.2013 00:34

И че не се усещаш, как с тези твои циркаджилъци отвличаш вниманието на българите от важните въпроси!
Точно по сценария на Червените олигарси.
Онези същите, за които се фукаш, че си ходил при тях.
Ти си голяма, не ОГРОМНО ЛАКОМИЯ за внимание и известност!
И си готов на всичко за да постигнеш това.
Жалък си!

Насрахте се с тези "комунисти"!
Ама НАСРАХТЕ СЕ!!!
Не се ли усещате вече???
цитирай
4. apostapostoloff - А бе, има и нещо друго, нещо, което
12.09.2013 04:34
наричам елементарна човечност.

Къде се е чуло и видяло през XXI век над една европейска столица да стърчи не какво да е, ами автомат. Да оставим настрана всякаква политика, ама този чудовищен автомат трябва наистина д се махне.
цитирай
5. alegatora - Босия е голям! Може да обуе всички ...
12.09.2013 10:24
Босия е голям!
Може да обуе всички комунал онанисти с презервативи и да ги принуди да си ебат майката!
цитирай
6. valsodar - Не намирам за нормално гаврата с ...
12.09.2013 12:07
Не намирам за нормално гаврата с паметници.
Независимо от мотивите, стоящи зад нея.
цитирай
7. kbalenciaga - Е така им е много по лесно на Клоуните като Босия
12.09.2013 12:31

и помиярите около него. Да обругават паметници.
Ама да ги попитаме защо не целят с домати, с развалени яйца политиците, олигарсите???
Защо не цапат с боя техните коли, къщи, палати???
Защо бе Палячовци не насочите протестите си директно към политиците и олигарсите???

Защо не целите с домати Боко Тиквата???
Защо не целите с развалени яйца Сергей Станишев???
Защо не нацапате с боя някой от многобройните имоти на Гергов Свинаря???

Отговора на тези въпроси е ясен.
Защото просто сте Смешници, Клоуни, участващи в ЦИРКА на Червените олигарси!
За това!
цитирай
8. voxpop - 9. kbalenciaga, в този случай съм съгласен с теб!А ти ще се включиш ли? И не само на червените, защото всъщност те нямат цвят!
12.09.2013 14:08
kbalenciaga написа:

и помиярите около него. Да обругават паметници.
Ама да ги попитаме защо не целят с домати, с развалени яйца политиците, олигарсите???
Защо не цапат с боя техните коли, къщи, палати???
Защо бе Палячовци не насочите протестите си директно към политиците и олигарсите???

Защо не целите с домати Боко Тиквата???
Защо не целите с развалени яйца Сергей Станишев???
Защо не нацапате с боя някой от многобройните имоти на Гергов Свинаря???

Отговора на тези въпроси е ясен.
Защото просто сте Смешници, Клоуни, участващи в ЦИРКА на Червените олигарси!
За това!

цитирай
9. staler - не си прав колев, грешиш, и даже и ...
12.09.2013 17:34
не си прав колев,грешиш,и даже и подзаглавието ти е сбъркано.правилното требва да изглежда така"за розовия цвят и синиото комунистическо мислене".когато видиш нещо с форма на паметник,надпис-паметник на съветската армия и скулптури на съветски воиници,то наи вероятно пред теб стои именно "паметник на съветската армия".тоест паметник на армия.т.е. армеиски паметник или на български казано --воинишки паметник.пияни ли са били ,заляни ли,техен си проблем.само не ми казваи че ще съдиш ссср за шевната машина на прабаба ти.що дири тои тука?много просто--дали сме им повод да доидат/,като съюзници на раиха/ и те ни броят за победен противник.също както и сащ и англия.ссср си е построил подобни паметници в всяка една от победените страни,където е стъпила червената армия.и??кои от обикн.българи го боли уя за тоя паметник?символ бил.символ е за червените и сини зомбита--едните го ползват като култов предмет в краснопролетарската им панахиди,другите--за мюре-да отчитат деиност.мене ако питаш трябва да бутнеме нефтохим бургас--истинския символ на нашето падение/да те информирам--комбината е собственност на лукоил--съвместна собственност на руснаците и ротшиилд/.
цитирай
10. borkolbor - .... До staler ......
13.09.2013 02:38
..... Мен , ако питаш , staler , да не бутаме Нефтохима , а да си ги изгониме кожодерите Лукойла и Ротшилда ! А , става ли , сталер ? ...... Ами да вземем да бутнем селските казани , оти много "цока" нашего брата селяка и много лошо "маризе" стопанка си , га каче повеке от три джоковици . И она , горкиня , всякой пат му прости ! А он пустинякът смуче до га го не прибере земята , до га не оставе женкя си вдовя и сироти си дечинята .... Ни да ги има , ни да ги нема пусти им казанье ..... Па си е огин и арна джоковицата , ех ! .............
цитирай
11. mglishev - Уж гаврата с паметници не била нормална,
25.02.2014 02:12
но това май никога не се отнася до събарянето на църкви, манастири и паметни плочи на български полкове. Тоест някои нямат право да се гаврят с паметници, а други имат. Е, няма да го бъде по тоя начин.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bosia
Категория: Други
Прочетен: 11738284
Постинги: 3876
Коментари: 10800
Гласове: 7029
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031