Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.09.2013 21:04 - АМЕРИКАНСКОТО ПОСОЛСТВО ДА СИ ПРИБЕРЕ ПАМЕТНИКА ЗАД ОГРАДАТА
Автор: bosia Категория: Политика   
Прочетен: 10999 Коментари: 18 Гласове:
15


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 ДОПЪЛНЕНИЕ КЪМ ПРЕДИШНИЯ ПОСТИНГ

 

Пропуснах да отбележа в предишния си постинг няколко неща.

Получих от Добрич коментар, че не всички съветски войници са били мародери. Да. Така е. Но те съвсем не са малка част от армията. Колхозите, лагерите, разстрелите на „кулаците” и редица робски условия за да се живее в Съветска Русия довеждат до животински инстинкти войниците, сержантите и офицерите от Съветската армия.  Мародерството както от страна на политическото ръководство на СССР, така и от страна на войската се е считало за един естествен повод за самоуправство. Работил съм в АТЗ Стара Загора. Когато правихме годишен планов ремонт на цех „Амонячно производство”-цех „Синтез на амоняк” изведнъж се оказа, че заводът не е съветски, а германски. Той е работил в СССР до 1960 г. като плячка, а след това е бил прехвърлен в България. Апаратурата и машините са изцяло немско производство , завлечено като плячка в СССР. Там е работил този завод до 1960 г., а след това машините са прехвърлени в България. За достоверност мога да потвърдя, че центробежните помпи имаха надпис под многото пластове зелена боя годината 1926 г. и надписа „Направено в Германия”.

Друг важен факт е, че на 9 май 1945 г. са фиксирани 627 хил. изнасилвания на германски жени и девойки само за този ден. Това съвсем не е малка част от Съветската армия, защото трудно ще си представя , че 627 съветски войници са реализирали по 1 000 изнасилвания за един ден. По-скоро става дума за 627 хил. изнасилвачи само за един ден. При това става дума само за регистрирани изнасилвания и то само за Берлин.

Друг основен момент е за паметниците на Съветската армия в бившата ГДР и Австрия.

Когато през 1991 г. като почетен госта на конгреса на международния ПЕН бях поканен във Виена ми казаха как виенчани наричат паметника на съветския войник, който е много по малък като ръст и площ от националните паметници. Името му е на немскоруски и се казва „Отдай ури!”

За незнаещите ще обясня.

Отдай е руска дума и означава „дай”. „ури” е немска дума и означава „часовник”. Когато руските патрули са патрулирали из Виена непрекъснато са питали австрийските граждани колко е часът. Ако австриецът има глупостта да си запретне ръкава и да погледне часовника, е следвало незабавното насочване на оръжие към него и думите „Отдай ури!”

На снимката при побиването на бившето съветско знаме над Райхстага снимката на Егоров и Кантария е ретуширана, защото на ръцете си, над гимнастьорките са имали повече от 15 ръчни часовници. Това е всеизвестен факт.

Що се отнася до американските летци, то ареста ми няма да ги спаси от розовата боя.

Явно, американските политици и дипломати не са чували за Виенската конвенция за военни действия. Бомбардировките над София не са насочени към военни обекти, а към мирни граждани. Това е недопустимо и наказуемо по тази конвенция.

Но като се знае как англоамериканците унищожиха тотално гр. Дрезден и избиха над 135 хил. цивилни граждани, за което писателят Кърт Вонигът написа великолепната книга „Кланица № 5”, да не споменавам идиотската бомбардировка над Хирошима и Нагасаки, която унищожи над 200 хил. мирни японски граждани, а много повече зарази с лъчева болест и те живяха и починаха в огромни мъки.

По тази причина препоръчвам на американското посолство да си прибере паметника зад оградата на посолството, ако не иска да порозовее.

Срокът е възможно най-краткия-незабавно!

Моите почитания.




Гласувай:
16



1. pesho - война
11.09.2013 21:22
Ситуацията в момента е точно такава каквато е била преди първата и втора СВ.

Всички говорят за мир,а си мислят за война.
цитирай
2. tit - Бе то паметника е за памет!
11.09.2013 23:13
За да помним...
цитирай
3. borkolbor - .... Николай ....
11.09.2013 23:43
..... Николай , идиотията в първичните инстинкти на няколко десетки хиляди обезумели във военни съветски униформи "индивиди" не бива да се прехвърля механически върху стотици хиляди , та дори и върху милиони - "според някои" , руски воини . В Берлин , преди войната , са живеели около 3 милиона германци . В града и в предградията му , през април и май на 1945 година , частите на армията на маршал Жуков заварват около 450 - 500 хилядно население от старци , деца и жени . Сред тях , в няколкодневната улична , престрелкова война със съветските войскови части , са воювали между 15 и 20 хиляди германски войници от елитните войски на СС и от други подразделения на "вермахта" . Преди навлизането си в Берлин руските артилерийски батареи и танкови дивизии са го подложили на продължителна , масирана , артилерийска и танкова подготовка , в която са загинали приблизително 100 хиляди берлинчани . От два месеца преди това руската авиация периодически е бомбардирала и сривала столицата на "Райха" до руини . ...... Война - същата съдба са готвели хитлеристките германски войски на Москва и на московчани . ..... В момента на предаването си на Съветската армия градът е наброявал около или малко над 400 хиляди души . Няма как руските офицери и войници да са изнасилили "само за един ден" над 600 хиляди германки - берлинчанки .... И въобще , не бива да се "сатанизира" руския войник , Николай ..... Щрафбатальони , лагери - гулази в Сибир , психушки - душегубки , украински канибалски глад в средата на 40-те , уранови затворнически мини , Беломорканал , магнитки , "вецове" , "тецове" , тежко машиностроене , железопътни линии , пътища и градове в земята на дългите студ и зима , военни заводи в "затворени зони" , сталински репресии и унищожение на пред- и следвоенния интелектуален , технократски и военен елит на руската нация , политически репресии , затвори и убийства на милиони обикновени руснаци - сред тях е имало и .... много , много Фронтоваци ...... Е , те не са били изнасилвачи , Николай . Болшинството от тях не са били и правоверни комунисти . Те са били хора , мужици , мъже - трудолюбиви , скромни и ..... паметливи - безименни герои от войната и от строителството , от възраждането и от възхода на родината си . Така са възпитали и децата си , така са възпитали и внуците си . Внуците им днес така възпитават и собствените си деца !!! Затова Русия е силна и винаги ще бъде силна !!! Жалко , че България е в ЕС , а не в ЕВРОАЗИЙСКИЯ - военно-политически и икономически , където е Русия !!! ...............
цитирай
4. dyadotorbalan - АНТИДИВАК
12.09.2013 01:29
Еее,най-накрая се изходи,молодеца..бързаче е! Имах си хас! А аз отдавна,още далеч преди това усетих вонята..гиди пусти чувствителний нос мой! Евразийския съюз,а!! :-) Добре,де,ама що тоя два милионен болгарски народ бегА точно в другата посока,на запад,и по-далеч от Евразия и космодрума Байконур?! :-)) Ще трябва да го гоните и връщате с Калашника май,а? Що и самите рашки бегат натам,в същата посока..а за рашкините да не думам,а? :-) Евразийски,а..ама малко ли динозаври пасаха българските народни мръвко толкоз десетилетия,че ..пак да натискаме телеса натам,към Евразията?! Той и чичко Сталин си падаше по Евразията,наполовина я беше докопал и наредил май-май,а!:-) Така ли беше ??? То Евразия ама..пустите европейци,500 млн. май не са навити нещо,а,хехе? Май плачат пак за танковете,а? Пък и кой да ги пази,оня от Браунау на Ин отдавна го няма,а? Брях ,тия хора европейски не си знаят интереса,половин Европа не е била под евразийския ботуш и не си знае интереса,дърпа се без да знае..ама че чудни хора,а?! :-)
Гадост е ,но ето само ЕДНО линкче: http://30dumi.eu/2011/05/savetskite-voynitsi-sa-iznasilvali-zhenite-v-berlin-sredno-po-12-pati/ '' Съветските войници са изнасилвали жените в Берлин средно по 12 пъти''. И,галфон(що ме караш така да те наричам?)-не ти пише човека за Берлин само,а ОБЩО в Германия...627 000 !! Ама слаба бройка,нали - ти,о,танцуващия и бройкащ с вълци!?
А пак за силата и хубостта в Рашата четем че... продължителността на живота(какъв живот е не отваряме дума!) е под 70 год според стъкмистиката рашка,а може и да е по-долу...
Не мога да се обяснявам с диванета,за специалист е случая,клиничен е...
цитирай
5. chipollino - До №4 - borkolbor
12.09.2013 10:28
Ти, с извинение, или си тъп и не схващаш идеята, или искаш да ни покажеш, че си компетентен нещо, с което показваш типичния комплекс у българина, който иска да му сипват европейски заплати в гушата, а в същото време да не прави нищо. Първо - България е в Европейския съюз, защото се намира в Европа и там й е мястото. Второ - където и да се намираме, в какъвто и съюз да участваме, когато ни управляват глупаци и мародери, винаги ще сме на дъното. На една ракета не може космосът да й е крив!
цитирай
6. kostadin - Абе тези руснаци били големи мар...
12.09.2013 13:13
Абе тези руснаци били големи мародери бе.Баща ми ,бог да го прости ,разказваше преди години един абсолютно верен случай .При Толбухин влиза евреин -бижутер и си жала вчера негри убрали мой магазин Толбухин слуша и му отговаря -но тук няма негри само наши руски войници има ,а евреинът му отговаря -Това ти го казваш не аз...
цитирай
7. borkolbor - .... До торбалана и до чиполино .....
12.09.2013 14:09
...... Къде беше тази "мила , ваша Европа" през петте ни века турско робство ? Благоденстваше и трепереше да не би "османлията" да метне и нея . Защо не ни се притече на помощ ? Иначе в 7 кръстоносни похода , в рамките на около 3 века , посягаше алчно към златото и жените на "ориента" , прегърна се с юдите , с маврите и с римо-католиците и ни довлече "селджуците" в края на 14 век !!! ..... А в днешно време разбива икономиката и селското ни стопанство , поразява пазарите и търговията ни с Русия , изсмуква вампирски младата кръв на нацията ни - квалифицирани специалисти и работници . "България и българите са ни мили , ама ние сме си по-мили"- Така казват "нашите българчета - патриотчета" на чаша бира и порция "лебервурст" в баварска , мюнхенска биеркнайпе . Мнозинството от тях няма да се върнат и внуците на дъщерите им ще се казват Ханс , Юрген и Анелизе . Източват се на "индиански нишки като паяжина " ежедневно от България , ежедневно . Всеки един от тези , които имат от 7-8 години и нагоре - до 15 години емиграция , да кажем , притежава от труда си , икономисани - спестени от 100 до 200 хиляди евро , че и повече . С тия пари могат да се върнат и да работят тук , да живеят добре и да организират производство дори . Децата им да учат и работят в България , да повишат "естествения" прираст на народа ни . Защо не се върнат ? - Защото предпочитат "бюргерските" си вече СПОКОЙСТВИЕ , ОХОЛСТВО И ВИСОК СТАНДАРТ !!!! Имат ги , заслужават ги , но РОДИНА нямат . Защо болшинствено на изборите "същите" гласуваха за крадливата ГЕРБ , също толкова крадлива , колкото и БСП , и партиите на днешните "реформаторски" боклуци ? Ако "комунягите - бандяги" Орешарски , Станишев , турското ДПС и "европейския националист" Сидеров ни набутат "до край" в ЕС , и за тях ще гласуват !!! ...... Българите искат да бачкат , но работа няма за страшно много хора . Преживяваме от социални помощи , ренти , ТЕЛК-ове , от пенсиите на родителите си , от страхливо пазене на жалките си ниско - платени работни места и от "евро-инжекциите" на "децата" на България в "ГАДНАТА , ГУРБЕТСКА ЧУЖБИНА" . Така те си поизчистват малко лицата на съвестите си и толкова , и толкова . ....... Защо всички в този "блог-сайт" сте настръхнали срещу Русия ? Разберете , омразната ни комунистическа идеология я няма вече в България , размита е . Но децата и внуците на нейните отколешни представители - убийците и политическите насилници са днешните ни несменяеми управници . Те яхнаха стръвно капитализма , преиначиха нормалния му вид , продадоха се на Европа и на Америка и ни вкараха всички в сиромашия и безизходица . Бойко Борисов като бодигард на сатрапа Живков му разтриваше ушите на "Секвоя" в Бояна . Ами сикаджийските му бензиностанции от София до Бургас , застрахователните му и охранителни фирми , ами парите - милиарди - и негови , и на приятелката му Бориславова са в Корпоративна банка заедно с тези , изсмукани от нас чрез фото-волтаиците и веи-генераторите , ами кражбите му , и на ГЕРБ също , от търговията със зърно , от митниците и от туризма , ами опосканите и олеперените "евро-субсидии" и "евро-фондове" от приятелските му "стада"- "бизнес-акули" на олигарсите му . Къде са тук руските пари и руските интереси ? Че и комунистически - червени - руски , а ? Е-хаа !!! Няма комунизъм в Русия !!! Влезте в информационната им интернет-система и четете избирателно и интелигентно и ще ахнете , не в жълтите им сайтове . Руснаците бачкат , и то здраво . Стандартът им на живот е три пъти по-висок от нашия . Заслугата за това не е толкова и само на Путин и на управляващата му партията , а на разумното разходване на човешкия ресурс и природните богатства на Русия . Там безработицата почти я няма никаква . Имат бълващи стоки производства всякакви , имат гъвкави вътрешни пазари . В краевете и в областите им работят отговорни държавни , икономически и стопански институции и ръководители . Руснаците разполагат с многобройни квалифицирани специалисти и работници в държавните си и в частните си фирми , здравната и образователната им системи са почти безплатни . Пенсионната и осигурителната им са много , много по-добри от нашите - пенсиите им са чувствително по-високи от тези на нашите средностатистически пенсионери . В Русия има силно , разумно разпределено , териториално , икономически-отраслово , браншово и фирмено , частно производство , което се конкурира коректно с подобно такова производство в държавния им сектор . Енергоносителите и природните им богатства - горите , водите , мините , газта , суровият петрол , минералите , въглищата , рудите , обширни територии плодородна земя , железопътна и пътна инфраструктура , тежката металургия и стратегическото машиностроене , производствени отрасли в химията , научноизследователски лаборатории с технологичните им центрове , военната промишленост и ядрената им енергетика са изключителна , неприкосновена собственост на държавата , която от своя страна не притиска частния бизнес , напротив - помага му . Това довежда до високия жизнен стандарт на гражданите й и до осигуряването на огромни и мощни Военнопромишлен комплекс и Армия . В обществения си живот и в разговорната си реч думата "комунизъм" руснаците не я споменават . Самото й изговаряне им носи болка и омраза , повярвайте !!! Ще ви се изсмеят и ще ви гледат учудено , неприязнено и като треснати , ако им я измълвите !!! ...... Парите на "родните" ни мръсници в банките и в "офшорките"не са в рубли , а в долари и в евро . И тук ли е Русия пак с дългите си "комунистически " пипала ? А ? Лисунгерите Орешарски , Станишев и "пъстра парламентарна компания" изчистиха почти цялата назначена от ГЕРБ "назначаема" държавна администрация , назначиха своя . Парите на държавата и гражданите й , тези от евро-фондовете и евро-субсидиите ще потекат към техни олигархични кръгове и фирми и към тях самите . Ще словоблудстват популистки , ще ни насъскват едни срещу други чрез "стари догми" - какви бяха те , а , комунистически - руски , нали ? А те ще си "крадкат" и ще си "гризкат" мръснишката като страхливи паткани - плъхоци в дупките си , не - в "кокетните си железобетони " , опасани с райграс и ще ни музицират в хвалебствени дитирамби как добре ще си живеем в ЕС и колко големи приятели са ни американците !!! Ще ни одумват , че сме некадърни , завистливи , прости , мързеливи и злобни и че сами си заслужаваме скотския живот в "кочините" си , овъргаляни в собствените си нечистотии . Е не , няма да приемаме обидните квалификации на незаконно забогателите , на ехидно самодоволните и арогантни хаховци-властници и на техните платени лакеи и политически послушници , няма да се примиряваме , няма да "слушкаме" и няма да изпълняваме съветите и разпорежданията на "сантиментално загрижените" за нас шибани "западноевропейски и американски държавници и политици" ! Те си я карат по тяхната - ние ще си я караме по нашата ! Един ден нашата "ще такова" мамката на тяхната ! Ругая управниците им , а не народите им , които също не се интересуват от нас и от съдбата ни !!! Не им щем лицемерна "загриженост" , упражняват ни реално , агресивно , режисирано по етапно унищожение . Тая няма да я бъде ! Ще си вземем съдбите в наши ръце , скоро . ...... БСП са на власт заедно с ДПС и Атака и твърде вероятно е да крадат повече от ГЕРБ , като за последно - току-вижте станала "световна война" , а "оттатък" няма лукс и яхти !!! - Ех , че съм и аз един пършив , червен комунист , инструктирана от "службите" и купена руска подлога , българомразец и национален предател . Ало , новите , "реформаторите" - утайките на СДС , ОДС , ДСБ , НДВС , Кунева на гражданите , НДПС - Дал , Обединени земеделци , радикали - предатели на монархическата българска идея , не Кобурготската - чуждата и донесла войни и нещастия на народа ни , и всякаква друга партийна измет - не сте познали и не познавате народа си . Тези , които са истински омерзени и пострадали от 24 годишния , пардон 69 годишния фалшив преход към нормални общество и живот , тези , които са сърбали попарата на всички несправедливи власти от 1944 година и ви знаят , но са с вас и стачкуват едва ли не по принуда във "ваша" компания и не желаят сегашните "нови - стари бандити" да управляват България , рязко ще се отделят и дистанцират от вас по площадите на София ..... Два са начините , които могат да съборят грабителското правителство на Орешарски . Ако "реформаторите" заедно с "гербаджийските" си побратими окървавят собствените си вече протести с безсмислено насилие и хулигански прояви . Виновна ще е , разбира се полицията , както винаги , но ..... не съвсем . Парвенютата от ЕК и от Америка внимателно следят събитията у нас и а са им "омекнали коленете" на Орешко-Пладнешко и на Станишко-Моник-офшорко , а са им изрисували "трогателен" и власт-сдаващ сценарий . А иначе "ония" от КРИБ , ако не се разберат помежду си , може да започнат и да се отстрелват ..... В детската градина преди години - дежурното или пък най-личното другарче на обед се обръща ласкаво към всички гладни другарчета : " А сега , мили другарчета , заповядайте на вкусен обяд . Моля , моля , не рипайте ! Първо едните другарчета , другарчета !!! Едните другарчета ще папкат сега , а другите другарчета ще папкат после , след тях . И за другите другарчета ще има " . Наставаше такава люта битка за столчета и местенца до приборите , че не ми се спомня . Не , че нямаше в повече детски масички и столчета , не , че нямаше и достатъчно храна за децата . И накрая повечето храна отиваше в домовете на едни по-големи другарки - за тях и за другарчетата им . А на тях в градината просто им доставяше удоволствие да се боричкаме и бием като зверчета за детската си храничка . Е , някои станаха и си останаха зверове за цял живот ! .......... "Реформаторите" с "гербаджиите" се страхуват от такъв вариант , защото нямат "дупе" - страхуват се , че при едни нови избори след окървавени протести ще им лъснат задниците и ще предизвикат недоволство и отвращение сред народа , което ще им донесе парламентарно присъствие , но не и победа в бъдеща нова власт . Ако това ги устройва , ако това е малката им цел или "програмата - минимум" , "хак" да им е . Ще "кръцкат" по малко , както хиената Костов и "хранените"му хора в три поредни парламента .... Няма го и Изборния закон и делегираните мъгляви обещания за промени в Конституцията ...... Другият вариант е работниците от всички големи държавни заводи , от смесените държавно - частни и от частните фирми - визирам ВМЗ , Нефтохима , БДЖ , пристанищни , транспортни и авио - служителите , миньорите , дребните селскостопански производители , истински омерзените и отвратените интелигенция и гражданство и най- вече смазаните , ощетявани от фирмите и работодателите си многобройни работещи , но и смели НАЕМНИ РАБОТНИЦИ , безработни младежи и безработни хора от най - различни възрасти , пенсионери и резервисти , да се организират и само за едно денонощие или за няколко дена ще съборят не само правителството , но и цялата им гнила 69 годишна система !!! Но без изцяло нов Изборен Закон , без свикване на Обикновено Народно Събрание и без иницииране от него на промени в Конституцията , които могат да се регламентират само от действащ Ларламент , няма как законово да стигнем до ЧЕСТНИ ИЗБОРИ !!! Манолова , Миков , Бисеров , Местан и Сие много ловко бавят и не дават никаква информация какви ги вършат партийните им депутати - юристи в правните парламентарни комисии , нещата зациклят до там и всичко се завърта и завихря в порочен , омагьосан кръг . ....... Времето тече и не работи за тях . .........
цитирай
8. staler - не се караите, тюфлеци, истината не ...
12.09.2013 18:16
не се караите,тюфлеци,истината не вирее по краищата,а винаги гледа да е по средата.русначетата изнасилвали и мародерствали...лошо.почти толкова колкото да те обградят германчета с огнепръскачки.понеже босото пиле обича статистиките да провери колко са изгорените села заедно с жителите им в украина,белорусия и русия.тия тиради за комунизъма,петата колона,паметниците и пр.са евангелието на активистите от на пръв поглед странната колаборация между соросчета и монтереичета.има за цел да ви развлича докато ви транс-модифицират напълно,ако някога се събудите от наркозата ще разберете че те съвместно са ви изнасилили,ограбили,и захвърлили на полето между кравешките лаина и тръните.проблема не е от днеска---ние като народ ,може и да сме излезли от османската империя,но тя не е излезла от нас.българина е работлив,обича дома и семеиството,но правителството за него е нещо далечно,неважно-някъде там в цариград.за него участието в политиката свършва за около три дни покраи изборите и дотам.не случаино от освобождението до днес политич.ни "елит"все гледа да се прикачи за някоя велика сила---вдигаш телефона ,казват ти какво да изпълниш и след това си свободен да крадеш на воля...така че надежда няма---ще сме зле и при комунизма и при капитализма и при каквото доиде след него..а босата ни интелигенция ще пребоядисва паметници.
цитирай
9. apostapostoloff - След 9.IX. в нашата къща
12.09.2013 18:31
се настаняват двама съветски полковници. Преди войната били учители. Те не само че не са теророзирали по никакъв начин баба и дядо, ами са им носели продукти и с тях четиримата си правели купони (пиенето било от дядо).

Жена ми е от Варна. След 9. IX. дядо и бил спрян от пиян съветски войник, който задърпал часовника му. Дядката, койтотогава бил млад левент, му стоварил един юмрук и го трупирал. Веднага довтасал патрул на НКВД. Свестили войника, изправили го до стената и го разстреляли за назидание.

У нас безчинства не са вършени. В Германия зверствата са били наистина ужасни, но... Да би мирно седяло... И... Каквото повикало...
цитирай
10. djadotorbalan6 - Ако единственот доказателство, че ...
12.09.2013 19:18
Ако единственот доказателство, че машините са били измародерствани от руснаците е факта, че са немско производство от 1927, логиката доста куца. Може да са били закупени от СССР преди войната, както и да са били пренесени на територията, окупирана от германците и изоставени при отстъплението им. С малко въображение, може да се измислят и още обяснения.

Това, че войската краде и изнасилва е нещо, колкото ужасно, толкова и естествено. Хора, живеещи в ужаса, че всеки момент може да бъдат убити не спазват общоприетите човешки норми. И това не се отнася само за съветските, а за всички войници.

Ето как Хашех в типичиния си сатиричен стил обобщава темата:

". Чешкият войник ще се наспи с маджарското момиче. Бедната чешка девойка ще приласкае маджарския хонвед и след столетия антрополозите ще направят странното и изненадващо откритие, че у хората по бреговете на Малша са се появили изпъкнали скули."
цитирай
11. breeze - Сила и ум има във всеки от вас.
12.09.2013 20:19
Но ги разпилявате...
Богатство се събира,
иначе не струва,
дори ботилка
бира.
Наздраве!:)
цитирай
12. nikikm - Крайностите
12.09.2013 21:04
замъгляват и пречат на разума! Определянето на етнос,като причина за война,терор и пр. е недомислие и непознаване на нещата! като ВСВ,която се води между германци и руси...а кой я спечели?Кой взе парите? Кой даде жертвите /тук посочването на етнос-задължително!/? "НЕЩАТА НЕ СА ТАКИВА,КАКВИТО СА" т.е. ИЗГЛЕЖДАТ,нали помните?!Мислете,тогава!
цитирай
13. borkolbor - ... До breeze ...
12.09.2013 22:53
........ Бре еже / Ежко Бежко / , бързаш бавно и винаги си пръв .... Наздраве ! ....
цитирай
14. dyadotorbalan - Епикризата е готова!:-)
13.09.2013 01:59
Събрала се рехава агитка гледам,единият е много пламенен и подробно клакуцащ,става за глава на окръжно ЦК,и другите един-двама,абе...ще се намери нещо и за тях! Кога не се е намирало??:-) Рехава бройка,ама гледат да сторят числен превес,комунодругарите са така..с бройка,с численост,с масовост борят врага и природата,че и законите природни!:-) Знайно е това! И всичките бият натам-т.е не бият в конкретиката за МАХАНЕ на грамадите-символи на дивотията на един народ,от който и те са УЖ,а разорали великата целина,чак до оттатък хоризонта,насяли околовръст,че и урожай сбират!? :-)) И тикат от тия “плодове“ на околните,дашни хора ви викам! Не признават и туйто,въртят,сучат,и тако,и вако,ама..не признават и не щат! Имах си хас! Дядо ми казваше : ''Насила можеш да му вземеш,ама насила не можеш да му дадеш!'' :-) Че и един от любимците ми Хашек намесили,хехе! Колко леко,закачливо,фино по чешки го е казал той,и какво съвсем друго е когато става дума за Червената армия и “хубостите“ й обаче!!(И то не кочя и какша да е-а на-великата,най-готската,най-културната,най-най—НаНай!!)Разлика от тука до Плутон!Пусти бацил,не е леко..знам,вижда се! Но иначе не се стискат другарчетата,насипали мозък,разкаляли терена и гледат да те подхлъзнат и да си цапнеш титулината,а?! :-)) Не нам такими номерами,дорогие..не нам! :-)) Епикризата е ясна,хекиминът е безсилен...вдигам ръце..но не за да ме гърмите,еййй,не- а щото не мога да се справя с лекуването,но нека аз съм виновния и некадърния! УЖАСС!! :-)) Как беше..а,да,и...ЗЗЗЗбогом!! :-)))
цитирай
15. leonleonovpom - Здравейте! Не съм чувал за изв...
13.09.2013 07:04
Здравейте!
Не съм чувал за извинения за убийството на стотици мирни жители във Враца/ някои казват хиляди/, които са били застрелвани като врабчета
цитирай
16. batimetriq - СЛЕДВА ТЕСТ ЗА ЕВРОПЕЙСКИЯТ СЪЮЗ
13.09.2013 14:23
Паметникът на съветската армия, наложила ни насила престъпния комунистически режим и паметникът на американските летци, бомбандирали София, говорят ясно и красноречиво на нас и на целия външен свят, че не сме свободна държава. Какво унижение - да издигнеш паметници на армии, които са избивали мирното българско население, включително жени и деца.! И какви политици имаме!
Наличието на такива паметници означава, че всички власти в страната ни, включително и местните, не могат да взимат самостоятелни решения в полза на народа и винаги за всичко ще трябва да питат паметниците. Това означава още, че поради тази причина, другите народи ни смятат за недорасли и непълноценни. Това е още и знак за комунистическите подтисници и паразити, че могат да продължават да ни дерат кожите, защото още не сме се организирали и не можем да окажем никаква съпротива, за което обаче грешат.
И Русия и САЩ знаят на какво унижение ни подлагат, но това им е играта. Тези паметници за тях са като жалони, с които маркират сферите си на влияние, без да ни питат разбира се.
Сигурен съм, че много от чуждестранните посланици у нас, ако са съвестни хора, когато един ден се пенсионират и се захванат с мемоарите си, непременно ще пишат за Босия като за един доблестен, смел и неподкупен мъченик, който е защитил достойнството на българите, за което е репресиран престъпно от властите. Ще пишат, че той е предлагал бърз, ефикасен и мирен изход от кризата, но държавниците са били глухи да го чуят.
Какво всъщност прави Босия. Ами той е един катализатор на процесите. С присъщите си интелигентност, последователност и търпение, той показва на целия свят фалша на цялата управленска система. Спомням си, че някакъв министър се беше изцепил, че всичко при него е открито, че се съобразява с мнението на хората и периодически организира срещи с неправителствени организации за да чуе предложения. Тогава Николай отиде с предложения на една такава среща, представлявайки ГД ”Освобождение”, но не беше допуснат. И нещата веднага лъснаха. Този министър, приемал някакви си други организации, които са всъщност техните, казионните, обслужващи статуквото и които винаги обилно са захранвани с парите, идващи от Европейските проекти. Преди няколко месеца, същото се случи и при президента.
И не е нужно да ги показва всичките, защото е ясно, че навсякъде е едно и също.
Сега обаче е ред на Брюксел и кръгът ще се затвори – всичко ще стане ясно. Чрез историята с паметниците, Босия съвсем търпеливо ще изчака да се стигне и до там. Нали обявиха, че комунистическият режим е бил престъпен. Защо спряха само до тук? Нали този режим не хвърчеше във въздуха сам, като идея, а беше реален, създаден и упражняван от определени хора. И точно тези хора, те ги прегърнаха. Защо?! Това е въпросът на въпросите за нас, а също и за Европейският съюз. Ако не се разреши този въпрос, Европейският съюз тръгва надолу. Защо ли? Ами защото историята е показала, че всяка обществено-икономическа и политическа система, колкото и да е жестока, се разпада бързо, ако не може да осигури поне справедливост.
Сега Европейският съюз да помогне, да се изгради организация на честните и почтени хора в страната ни, подтискани и затривани в продължение на десетилетия от петолъчковците, за да могат да се задействат бързо необходимите процеси за спасението на народа и държавата ни.

цитирай
17. chipollino - До - borkolbor
13.09.2013 15:55
"Къде беше тази "мила , ваша Европа" през петте ни века турско робство ?"

Че то тогава Европа още я нямаше съвсем, а Крум изхвърли от кулата Никифор няколко века преди това, ако не се лъжа :)))) Това в кръга на шегата
Сами сме си виновни, основното е, че манталитетът много ни пречи. Ако го нямахме тоя БГ манталитет, нямаше да има и турско робство даже. Това е!
цитирай
18. economist - Забележка
14.09.2013 04:25

Тука се пише:
"Друг важен факт е, че на 9 май 1945 г. са фиксирани 627 хил. изнасилвания на германски жени и девойки само за този ден."

Кой ги е броил и фиксирал? Има ли достоверен источник?
А има и нещо друго. Към края на войната цивилното население в Германия е страдало от глад. Храната е отивала за войниците. При появата на руската армия, много жени са търгували с тялото си за храна. Това е било масово явление в окупираните територи и на запад и на изток. След войната, ако е имало нежелателни бременности, те са се оправдавали с "изнасилване".
Кой може да разбере какво точно е ставало?

цитирай
19. dyadotorbalan - антидиване
21.09.2013 01:55
Последният рапон...рядък кретен сте,държа да подчертая! Но най-вече вие сте се подчертали сам като такъв!! И то силно подчертано,та чак скъсало листа,че и оцапало бялото коментарно поле чисто!През устата,по-скоро през написаното ви ясно се вижда- говори Сталин,говори комунодивотията,говори кретенията и наглостта! Това е ПРЕСТЪПНО говорене и писане! Не сте икономист,вие сте АКОномист!!
Цитирам:''Кой може да разбере какво точно е станало?'' Колко невинно уж-и колко нагло,гадно,пошло!! Лаф а ла Сталин и сие! Болшевишки лаф! Избиха жертвите ,нали-и затуй няма кой да каже какво ТОЧНО е било,нали?! Няма достоверен източник,диване,няма! Само Компартията и нейните пропагандни органи са достоверни..а те нищо подобно не са подали като инфо,нали!!??? П.С. ''Диване'' е употребено по Ботйов,а ''Кретен'' ,''Рапон''е употребено по...по мене си! :-))
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bosia
Категория: Други
Прочетен: 11737983
Постинги: 3876
Коментари: 10800
Гласове: 7029
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031