Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.08.2013 09:48 - ТЕСТ ЗА ПОЛИТИЧЕСКИ РАЗУМ И ПАТРИОТИЗЪМ
Автор: bosia Категория: Политика   
Прочетен: 3585 Коментари: 5 Гласове:
9


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 ОЩЕ НЕЩО ЗА ПЕПЕРУДКИТЕ И ВЯТЪРА

 

По повод думите на президента на САЩ Барак Обама и позицията на Турция за удари по Сирия.

 

Вчера американският президент каза в прав текст, че както и да постъпи САЩ със Сирия, ще бъде изцяло в интерес на САЩ.

 Това поставя в изключително деликатно положение страната ни, бъдещето ни и излизането ни от кризата. За Сатанишев не ми се говори, защото каквото и да направи той-то ще бъде само в евентуална негова и задължително чужда полза.

Най-малко 12 страни-членки на НАТО отказаха по категоричен начин, че по никакъв начин няма да участват във военни действия срещу Сирия. Каквото и да става в Сирия, тя си остава една от авторитетните арабски страни и всяка грешна стъпка срещу нея ще подейства отрицателно върху пазарите в Близкия изток и Северна Африка. Затова тези държави отказват дори непряка или политическа подкрепа за удар върху Сирия. При това те се намират доста по-далеч от Сирия, отколкото нас.

За съжаление, аз съм убеден, че днес на Съвета за сигурност към МС решението ще бъде да се окаже тилово съдействие на ударите срещу Сирия. При това в Турция има достатъчно бази за евентуален удар, а Турция твърдо взе позиция за удар срещу Сирия. Тази нейна позиция е изцяло в неин интерес. Достатъчно е да предостави базата в Инджирлик и нашата подкрепа става излишна. Но дори и да не ползват нашите военни бази, щедро предоставени от нашите тъпаци, достатъчно е политическата подкрепа на ударите и ние ставаме мишена за политическо, икономическо изолиране и за терористични актове.

Забележете!

Ударите са изцяло в полза на САЩ и Турция.

Следователно всяко становище в подкрепа на ударите от страна на нашите тъпанари е във вреда на България и в полза единствено на САЩ и Турция.

Дори Великобритания отказа подкрепа за ударите!!!.

За съжаление съм убеден, че решението на МС ще бъде именно в наша вреда.

Така Сатанишев и компания заради лични и групови интереси ще превърнат и България в пеперудка.

Въпросът е дали ние ще приемем послушно тази гадост и как ще реагираме.

Нека видим как ще реагира и т. нар. „контрапротест”.

Тази ситуация е тест за разум и патриотизъм.




Гласувай:
9



1. voxpop - В Англия Камерън само като си отвори ...
30.08.2013 11:21
В Англия Камерън само като си отвори устата за евентуална военна намеса, веднага избухнаха протести, лейбъристите отказаха подкрепа и той се дръпна уж до изясняване на случая от "наблюдателите". И за децата от детската градина е ясно чий ще го наблюдават от ООн-то, но на последните поне им светна лампичката, че няма как отново да манипулират хората с изтупания от нафталина сценарий за Ирак.
Мен специално най-много ме дразнят изцепките на Боленчо и на Пасито. Болен, защото няма моралното право да си отваря устата и да дава акъл като прави помен с чужда пита, а Сюлейман Паси, защото пак е тръгнал да обикаля като вампирясал телевизиите, ожаднял за кръв. На тоя най-добре да му дадем една каска и да заминава за Сирия. Нека даде личен пример как ще свали режима на Асад.
цитирай
2. staler - вече и на наи задръстените се изясни ...
31.08.2013 03:50
вече и на наи задръстените се изясни кои какви цели преследва в сирия/и не само там/.проблема е че целокупния ни полит.сбироток така и не проумя нещо очевидно--блоковото мислене и деиствие ни води към затриване.преди имаше кремъл и червен телефон.сега кои им е виновен?нато е орган за колективна самоотбрана,на самостоятелни ,суверенни държави--доказват го доста често с различните си позиции дори по ключови проблеми.нашите са ехооо,аиларипии ...на държавния департамент/респективно тел авив/.дори и там ще ви броят за нещо,кюпеци,ако от време на време отстоявате някаква собственна,българска позиция или интерес.
цитирай
3. demograph - Правилната позиция са Сирия е - Асад да се маха
08.09.2013 05:09
преди ударите по невинните хорица. Защото Асад действа като нашия Орех- ако ще българите да измрат, ние ще стоим на власт. Властта на който и да е не струва и един човешки живот! Интересите на когото и да било не струват колкото един човешки живот.Най-малкото на един диктатор. Силните ще бият слабите още десетилетия. Щом е така - Асад да си отива веднага и да спазари оставката си срещу мирна смяна на властта. Паралелът с българския "мирен преход' е очебийна.
цитирай
4. demograph - А защитниците на Асад да си помислят
08.09.2013 05:20
Защо Асад не си дава оставката? За доброто на сирийците ли? Баща му изтреби цели градове заради недоволство от властта му.Това за доброто на сирийците ли беше? Доброто на властниците не е добро за поданиците. Та кой е българския интерес сега?- За удари или против удари. Това е тъпо. Въпросът отговорът на който бе проспан от българските правителства беше - За диктатурата на Асад ли сме или против диктатурата му. Такъв бе и въпросът за или против диктатурата на Садам Хюсеин бяхме или против. Другото е пушилка, която да скрие липсата на отношение към диктаторите.
цитирай
5. chipollino - към demograph
12.09.2013 13:08
Ти пък къде отиде? Какъв Асад, какъв Садам, какви оставки? Босия ти говори за чужди интереси и вредата върху България от това, че нашите тъпанари ни тикат между шамарите. Дреме им на САЩ за сирийските граждани и за диктатурата някъде си или пък за нашата смешна подкрепа.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bosia
Категория: Други
Прочетен: 11737375
Постинги: 3876
Коментари: 10800
Гласове: 7029
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031