Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.08.2013 15:40 - ПАРАЗИТЪТ ПАНЧЕВ И ПАРАЗИТНИТЕ МУ РЕФЛЕКСИ
Автор: bosia Категория: Политика   
Прочетен: 3053 Коментари: 3 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

КОМУНИЗМЪТ Е КАТО РЪЖДАТА. КОЛКОТО И ДА ГО БОЯДИСВАШ-РЪЖДАТА ВИНАГИ ИЗБИВА

 

Тези дни от комунистическия коневръз се обади политическият катър Спас Панчев. В типичния си комунистически стил той нападна свободния  пазар и се опита да върне не само формално, но и физически т. нар.  „командно-административна система.

Панчевизмът се състои в следното:

БСП чрез Панчев нападна търговските вериги от хипермаркети да не работят в почивните дни, за да можели малките  магазинчета да могат да печелят и до продават български стоки, като че ли малките магазинчета продават различни стоки от хипермаркетите-изключително от български произход.

Такова безумие може да се пръкне само в тиквата на комунист и малоумник.

Умният човек ще се замисли и ще формулира точно проблемите, за да може успешно да ги реши. Панчев, обаче, не прави това. Не го прави, защото не може да мисли. Той притежава комунистически рефлекси и винаги, когато се появява проблем се опитва да го забрани.

По-късно той даде заден и започна да се оправдава, че всъщност искал да се купуват повече български стоки и отново се оака, като поиска печалбата да се ограничи на 10 %.

Някой ще се затрудни дали комунистът или  малоумникът в него преобладават и му диктуват такива дивотии. За сведение ще обясня на читателите си, че както във всеки комунист тези две неща са една неразтопима сплав. Кадиев беше казал, че БСП са като СПИН, но и той греши. Това е един най-обикновен хроничен трипер.

Нека разгледаме  въпроса и потърсим решения.

Хипермаркетите изяждат дребните магазини.

Да, това е факт. Но зад този факт се крие по-добра организация, по-висок КПД и съответно по-ниски цени. При това положение трябва да се върви към решаване на проблемите в две паралелни писти.

Първата писта е свързана с по-ниските цени. Хипермаркетите имат несравнимо по-големи стокообороти и купуват многократно по-големи количества, което сваля цената  още при закупуване на стоката. Ако искат малките магазинчета да оцелеят, трябва да се кооперират. Тогава ще купуват и те по-евтино стоките и съответно ще намалят цените. За да изхвърлят посредниците трябва  да си подпишат предварително договор с производител, за да имат гарантирано качество и ниски цени. А за да произведат повече и по-качествена продукция, селските стопани трябва и те да се кооперират. Тогава ще могат да произвеждат продукция в големи количества, да обработват машинно големите площи и да направят  свои цехове за преработка на продукцията. Така ще произвеждат крайна продукция без нито един  посредник и цените ще паднат. И хипермаркетите и малките, но кооперирани магазини ще купуват стоката на приблизително една и съща цена и ще оцелеят.

Но зад това коопериране на магазини и производители трябва да има един модерен и ефективен закон за земеделските кооперации, който да стимулира кооперациите. Там трябва да гледа Панчев и панчевистите от БСП, а не в асансьорите и ескалаторите на хипермаркетите. Трябва и да се промени  закона за водите и напоителното земеделие. Защото в момента работещи иригационни системи няма. Напояването се организира от дядо Господ, когато той реши. А гърци, турци, македонци и какви ли не поливат големи площи, берат и продават евтина продукция. И след като с помощта на агенция „Митници” и НАП си вкарат чрез партийните контрабандни канали продукцията у  нас правят големи печалби. Но Панчев и панчевистите не отронват и дума за такива закони за митниците и НАП, които да не позволяват това. Не казват и дума за публично-частното партньорство, което може да сведе контрабандата до  минимум. Панчевизмът вижда само крайния играч от системата-хипермаркета. За другото са кьорави.

Многократно съм писал, че селскостопанските кооперации трябва да имат повече власт, парични ресурси и гъвкава структура. Обединени в камара-браншова или териториална, ще издават разрешенията бързо и без корупция., защото няма да имат вземане-даване с държавния чиновник Ще имат собствена кредитна кооперация и взаимоспомагателна каса. Така финансирането и кредитирането на членовете на камарата ще се освободят от мъртвата хватка на банките и ще станат жизнена и ефективна производителна сила. Ще си направят собствена борса, подобно на холандските аукциони, за да се освободят от посредниците. Ще си направят собствени вериги от малки магазини в страната, а ако искат, може и в чужбина. От там-нататък остава отношенията с общините и държавата да се регламентират в полза на производителите, като държавната администрация, най-вече в областта на МВнР, ги свързва  с външни пазари. На МВнР това е най-важната задача. Но Панчев и панчевистите не виждат това.

Знам каква е и другата болка на Панчев и компания. Като натиснеш търговеца-той е готов да плаща. Същото се отнася и за производителя. Но от кого ще се вземат парите за рушвета? От джоба на собственика на хипермаркета?

Не!

Ще се вземат от нашия джоб и ще преминат в джобчето на Панчев и панчевистите. Иначе казано-на комунистите.

Това е един много текезесарски поглед върху ситуацията от страна на Панчев. Подходът е добре познат. Знае се и крайния резултат. Знае се и европейската практика за нормализиране на  подобни ситуации. Но Панчев не знае това. Той си остава един паразит.

Паразитни са и рефлексите му!





Гласувай:
4



1. alegatora - Комунализмът е като ДДТ-то!Колкото и ...
28.08.2013 15:56
Комунализмът е като ДДТ-то!
Колкото и да обеззаразяваш след него - продължава да трови хората и трева не никне след него!
Справка - гледай България!
цитирай
2. blackpredator - Абе,
28.08.2013 16:25
като ти прочетох постинга, трудно направих разлика, Спас Панчев, или Николай Колев е Босия...
То разбира се, дебилната идея да затваряш хипермаркети е повече от боса.
Ма май не си наясно с технологиите и реалностите в българското земеделие.
Или като изключим малко от рациото за кооперациите, човек остава с впечатление, че си мърчандайзер на хипермаркетния монопол...

Алегаторе, като ти чета лозунгите, спомних си, че ДДТ-то се акумулира и трудно се разгражда...;))
цитирай
3. анонимен - Срещу ръждата
28.08.2013 20:01
с се действа с Кока кола, или ръждопреобразовател.
Първото се използва от лаиците.
Второто - от практиците !

Срещу политическата ръжда се действа само с хирургически нож, или при по-тежките случаи - с гилотина. В преносен смисъл, разбира се .
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bosia
Категория: Други
Прочетен: 11794836
Постинги: 3876
Коментари: 10800
Гласове: 7029
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930