Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
18.08.2013 15:53 - ВАЙ! ВАЙ! ВАЙ! КАКВА СТАНА ТЯ?
Автор: bosia Категория: Политика   
Прочетен: 5680 Коментари: 10 Гласове:
17


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Предлагами ви част от интервю на агенция "ПИК" с Любен Корнезов. В него Корнезов е категоричен, че Миков е нямал право да премести заседанието на парламента относно ветото на президента за актуализа;ията на бюджета.
Ако той е прав, а аз не мисля, че той би говорил само от злоба към съпартийците си или за удоволствие от превъзходството си, значи наближава тежък скандал. Но допускам и това, тъй като е имал достатъчно време да ги предупреди за нарушението на Конституцията.
От друга страна, ако го е направил, а те не са взели предвид думите му, става мътна и кървава.
При всички случаи, логиката показва, че ГЕРБ ще атакува решението на парламента в КС и тогава не знам какво ще стане. Но при всички случаи, това е най-тежкия гаф на БСП, ДПС и Атака и той неминуемо ще се отрази както на протестите, така и на контрапротестите. Типично за наследниците на БКП те не се съобразяват със законите и по навик правят каквото си искат с мисълта, че сега е 1957 г. и те решават всичко.
От друга страна нито ГЕРБ, нито извънпарламентарните партии не познават Конституцията и законите, което показва, че нямат нито експерти, нито практика да си сверяват часовника с Конституцията и законите. И това показва, че всички т. нар. "политически партии" у нас са запъртъци, изакани от една и съща трътка-тази на БКП.
Този път, обаче, нещата няма да минат без тежко наказание. Надявам се към цялата политическа система.
Ето и самото интервю:


-
Проф. Корнезов, председателят на парламента Михаил Миков първо свика извънредното заседание за 30 август. Но после спешно го издърпа за тази седмица. Длъжен ли беше да го стори?

 

 - Категоричен съм, че от конституционна гледна точка след като председателят на Народното събрание г-н Миков е насрочил заседание на 30 август и то в писмена форма, другите органи по чл.78 от Конституцията - т.е. 1/5 народни представители, Министерски съвет, президент - нямат право да искат насрочване на заседание по същата тема - за ветото на президента.

 

След като има насрочено вече от председателя на парламента заседание, другите органи не могат да направят това.

 

- Това ваше тълкуване ли е?

 

- Не. Защото чл. 78 от Конституцията е ясен - изброени са органите, които могат да го свикват и именно председателят на Народното събрание е пръв в този списък им.

 

А г-н Миков (подсмива се), моите уважения към него, изпрати официално писмо до председателите на четирите парламентарни групи. И поиска мнението им кога да насрочи това извънредно заседание. Това не е в компетенциите нито на парламентарните групи, нито на техните лидери - Станишев, Местан, Борисов и Сидеров. Те нямат такива права.

 

- Все пак г-н Миков се съгласи с предложението на опозицията и заседанието ще е на 16 август, а не на 30-и.

 

- Г-н Миков може да се е съгласил, но Корнезов не се съгласява. Повтарям - с цялото ми уважение към него - той напусна рамките на Конституцията. Къде е казано, че председателите на парламентарни групи или някакви други лидери могат да определят датата на извънредното заседание? Никъде - нито в Конституцията, нито в правилника, нито в закон, въобще в правния мир няма такова нещо.





Гласувай:
19



1. zlatkostanoev - ....вай, вай...
18.08.2013 16:10
Ние БЪЛГАРИТЕ се вайкаме не от днес, не от вчера, не от 1989, а от 681 г. още. Каква я мислихме- каква стана....или много мислим и не действаме или пък не мислим когато действаме....е не може всичко да ни е наред, все пак сме...БЪЛГАРИ....
цитирай
2. demograph - Най-мразим да мислим/Михаил Миков-ски девиз
18.08.2013 20:17
А ако помислим да помислим, после много се мразим.
цитирай
3. olivie - Това е спорно
18.08.2013 21:10
Той ги попитал писмено за мнение и после определил дата. Какво е нередно? А и щом няма категорична забрана за нещо, според нашето законодателство е позволено, или възможно. А ако ГЕРБ го оспорят, ще споделят отговорността с президента. От тези изпълнения вече почти съм убеден, че фискален резерв, оставен от Дянкофф в усвоима, кешова форма, наистина няма. Вероятно наглецът го е изхарчил, а е завел допълнителния пенсионен фонд и резервът на здравната каса като финансов резерв по закона за държавния бюджет. Ако имаше фиск, щеше ли да тегли ББ заем за земеделците и после да го възстановява? Сега Орешарски е в същата ситуация.
Сборът от събитията, подложен на причинно-следствен анализ показва също и че Орешарски е сондирал възможностите за кредит и всички са му отказали. Това го кара да не настъпва Дянкофф, защото се страхува от покровителите му. Станишев също не му позволява да се оттегли, преди изборите за европейски парламент. В тази патова ситуация обаче, единственият му верен ход е да хване бика за рогата, ако ГЕРБ не приемат това "примирие".
Най- интересното обаче е кой се намеси неочаквано в играта с организирания контрапротест. Убеден съм, че това не са нито БСП, нито ДПС, за АТАКА пък абсурд, че да изненадат така неприятно вътрешния министър, който явно беше организирал друг сценарий. Подпитвам тук-там , но за сега всички мълчат. ПоказнОто обаче е чиста демонстрация на сила и най - вече на независимост от марионетките на сцената, още повече, че не е организирано в социалните мрежи, или по партийна линия.
Ако излезне верен слухът за климатичното убежище, то наддавенето за България тепърва предстои, вервайте.
цитирай
4. bosia - ДО ГОРНИЯ
18.08.2013 21:53
Човече, не чети форумците, а постинга.
Става дума за решение, което е подсъдно на КС. И това го казва не Кольо Босия, а съпартиец на Сатанишев и Кабинета!
Осъзнай се и се чеши там, където сърби.
цитирай
5. bosia - до горния
19.08.2013 08:58
Доколкото знам от Конституцията, тълкуването и не е прерогатив на председателя на Народното събрание, а на КС. Корнезов беше конституционен съдия. Доколко неговите думи са провокация или не може да реши легитимно само КС.
Не защитавам Корнезов и не нападам Миков. Това те го правят помежду си. При това те са съпартийци.
Що се отнася до оливие, аз не го нападам, а се опитвам да го върна в темата.
Момчета и момичета,
ако не си харесвате имената идете и си ги сменете.
Защо се криете зад измислени никнейми? Човек трябва да се гордее с името си. Ако е сбъркал е по-добре да работи за възстановяването му. С измислени имена работят престъпници и терористи.
А вие, положително, не сте такива.
цитирай
6. kbalenciaga - босия продължаваш да простееш все повече по спиралата
19.08.2013 12:24

"Защо се криете зад измислени никнейми? Човек трябва да се гордее с името си. Ако е сбъркал е по-добре да работи за възстановяването му. С измислени имена работят престъпници и терористи.
А вие, положително, не сте такива."

Защо пак се правиш на прост, все едно не знаеш че тук в блог бг е пълно с ченгета, доносници, слушалки и всякаква подобна измет???

Това ли ти диктуват подлогите на Червените олигарси в последно време?
Да няма анонимни?
Друг е въпроса до колко може да си анонимен в интернет пространството, но така се затрудняват много повече по горе описаните боклуци!

А вместо това, защо не изискваш да не са анонимни, тези които стоят зад офшорките, чрез които с крадени пари са купили голяма част от България?!

Защо не изискваш да са видими всички договори и концесии, които са сключени от името на Българската държава?!

Защото си подлога на Червените олигарси?




ПП. Време е да не се правиш повече на ударен, на дисидент и прочие!
Че ми писна от такива като тебе!
Започвай да модерираш, да триеш и това е.
Да сме наясно от кои си.
цитирай
7. bosia - до горния
19.08.2013 12:38
Абе, момче, кажи ми името си и адреса, че да се видим на едно място, където ще разберем един за друг всичко.
Стиска ли ти?
Завистта е лошо нещо.
И не се лекува.
цитирай
8. bojinkata - Конституция? Ко речи? Отдавна е ...
19.08.2013 13:01
Конституция? Ко речи? Отдавна е умножена по нула! Никой последните 20 години не я спазва. Та сега едно заседание?
цитирай
9. kbalenciaga - До горния.:)))
19.08.2013 14:04

Още не си ли схванал, че тук, в интернет средата може да се разбере от темите, постовете, коментарите на писалите МНОГО ПОВЕЧЕ, от колкото ако се видиш с тях очи в очи?

И за какво да ти завиждам, като знам, че за всичката тази слава и известност си платил до стотинка...с душата си.
Кралю Босий I!
цитирай
10. blondinkas4uk09 - И Корнезов, и Миков, са много изкуфяли милите, според мен,
19.08.2013 14:31
ама ми се струва съвсем откачено Миков като трябва да мисли кога да свика НС, да се затвори в една стая и да медитира докато не му просветне точната дата. Изглежда ми по-добре, да вземе да се консултира с тоя, оня, пък да си реши. Ако според Конституцията излиза, че Председателят на НС сам си взема решения само както на него му харесва, значи наистина е за ремонт. То закони - хубаво, ама и здрав разум си трябва понякога.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bosia
Категория: Други
Прочетен: 11776432
Постинги: 3876
Коментари: 10800
Гласове: 7029
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930