Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
17.08.2013 17:42 - ДА СЕ ОБЪРНЕМ КЪМ РАЗУМА
Автор: bosia Категория: Политика   
Прочетен: 2175 Коментари: 7 Гласове:
12


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

КОЙ ИМА ПОЛЗА ОТ РАЗДЕЛЯНЕ НА ОБЩЕСТВОТО

 

Изглежда, разделението е естественото състояние на нашето общество. Още от времената на покръстването, българският народ е разделен и противопоставен сам на себе си. С изключение на няколко епизода като Съединението и Балканската война  нацията ни е умишлено разделяна и манипулирана, за да могат да я управляват организирани бандити и назначените от тях малоумници.

Особен етап от историята на България представлява времето след съветската окупация и насилственото назначаване на БКП като единствена управляваща партия. Всъщност, БКП никога не е била партия както в истинския, така и в съвсем формален смисъл. През 1989 г. се разбра, че БКП не е била регистрирана по собствения си Закон за политическите партии, както и не бе узаконен т. нар. Партиен дом. Това показва съвсем ясно за отношението на БКП към законите. Но трябва да погледнем и на модела на партийно строителство и начин на управление.

Като резидентура на Политбюро на ЦК на КПСС и контролирана изцяло от КГБ и ГРУ на СА, БКП работеше за чужди интереси и това не може да не оказва влияние на разделението на нацията. Несъгласните бяха избивани, затваряни и малтретирани. Службите създадоха един огромен апарат от доносници, които упражняваха тотален контрол върху българските граждани и ги превръщаха в покорни и послушни роби. Същите тези роби възпитаха, не без помощта на училището и т. нар. “Младежки организации”, своите деца като роби и конформисти. Обществото беше противопоставено както срещу себе си, така и срещу справедливостта, здравия разум и човешките права и свободи. Сега, почти 24 години след това още ядем от горчивите и отровни плодове на онези 45 години, в които обществото ни бе превърнато в една нация от червеи и хлебарки. За да може да живее човек нормално трябваше да напусне Родината си с риск за живота и свободата си. Тези българи бяха наричани и клеймосани като “предатели”, “невъзвращенци” и “престъпници” от управляващата БКП.

Това беше формата на разделяне на нацията, за да може тя да бъде газена, мнипулирана и управлявана от едни и същи хора в продължение на 45 години по подобие на РКП /б/-по-късно КПСС/, НСДАП или другите тоталитарни партии, отречени от историята и забранени от европейското и местно законодателство. Има решение на ЕП и на нашето Народно събрание в тази насока, но то не е залегнало в Конституцията и законодателството ни и затова комунизмът и разделението на нацията шестват свободно и безпроблемно из страната и сеят отровните си изпражнения.

Бъдещето е на младите. Не на лявото или дясното, а именно на младите. Глупаво, безотговорно и контрапродуктивно е старите да се месят в живота им и да ги тласкат назад към безумието на фалиралия комунизъм и безвремието. Противопоставянето “стари-млади”, “столица-провинция”, “прости-умни” и прочие трябва да спре. Любимите прийоми на БКП и филиалите и, които заемат целия политически спектър, трябва да бъдат изолирани и озаптени. Това може да стане само по един разумен начин-да бъдат принудени да седнат на кръглата маса с младите и неправителствените организации, като се ограничат силно сегашните им властови права, контролира се финансирането им и се промени коренно съдебната система, която да може гарантирано да ги санкционира и профилактира.

В същото време е редно възрастните хора да спрат да се правят на активни поддръжници на старите обществено-политически и етични отношения. Те, веднъж вече, показаха че с конформизма и сляпата си поддръжка на БКП доведоха страната до фалит и до последното място  по всички показатели на европейските страни-членки на ЕС. Нека младите сами поемат активно ролята си и отговорностите си и да определят пътя на страната ни към просперитет и справедливост.

Точно това представлява настоящият момент в страната. Петъчните простотии, организирани и финнсирани от БСП и ДПС, както и гвардиите на ГЕРБ и Атака доведоха страната до голяма опасност от прескачане на искри и масови инциденти. С активното участие на ръководството на МВР страната беше докарана до един експеримент, който неминуемо ще доведе до създаването на ляв екстремизъм. Той е ляв, но от него ще се вълзползват всички политици, за да оправзаят неуспехите, провалите и некомпетентността си.

Лозунгът “Много сме! Силни сме!” в моя превод има друг смисъл. Аз го възприемам като “Много сме! Глупави сме!”

Време е да бъде забравен. В момента не мнозинството, а разумът, справедливостта и моралът трябва да диктуват посоката и скоростта на истинските промени.

Само честен, откровен и прагматичен разговор около кръглата маса може и трябва да разбие противопоставянето и да реши как това да се случи





Гласувай:
13



1. demograph - Съгласен съм с всяка твоя дума Гражданино!
18.08.2013 18:57
Мола за разрешение да популяризирам позицията ти.
цитирай
2. kbalenciaga - Босия, наистина ли си толкова прост или само се правиш на такъв?!
18.08.2013 21:43

Как е възможно да пишеш такива простотии, и така да ядосваш интелигентите хора тук???

"Има решение на ЕП и на нашето Народно събрание в тази насока, но то не е залегнало в Конституцията и законодателството ни и затова комунизмът и разделението на нацията шестват свободно и безпроблемно из страната и сеят отровните си изпражнения."

Колко пъти да пишем, че ЕП е не само в тясна връзка с управляващите в България Червени олигарси, но и директно диктува правилата???
Ти малоумен ли си че не си разбрал това до сега???

Колко пъти да пишем и да обясняваме, че управляващите от ЕС и Червените олигарси, години преди 1989г. са водили дълги преговори кое как да се случи в България през последните 24г.???

Колко пъти да пишем, че няма как да има обединение на тези от Средната столична класа и българите от провинцията, защото живеят в ДВА КОРЕННО РАЗЛИЧНИ СВЯТА???

Абе ти малоумен ли си, зомбиран ли си, или се правиш на ударен, че не разбираш всичко това???

Ама писна ми вече от простотиите ви!
То бива ченгета като ония катана, и полит подлоги като вмир да пишат простотии, ама те поне са ясна.
Ама ти да пишеш такива простотии, и да се правиш на дисидент, ВЕЧЕ МИНАВА ВСЯКАКВИ ГРАНИЦИ!!!
цитирай
3. bosia - до горния
19.08.2013 09:06
Виж какво, анонимнико,
Любопитно ми е защо влизаш изобщо в блога ми. Да не се изживяваш като медиен санитар? Иначе не мога да обясня защо се появяваш в коментарите на постингите ми. Другият вариант е да си мазохист. Това също е интересно.
По-добре е да си погледнеш в личната си карта и да си запомниш истинското име. Може и да си напишеш автобиографията и да ми я пратиш. Бъди сигурен, че ще я публикувам в блога си, ако имаш автобиография
цитирай
4. bosia - до демограф
19.08.2013 09:06
Съгласен съм.
цитирай
5. staler - ами тои бсп-то има младежка орга...
21.08.2013 02:42
ами тои бсп-то има младежка организация,дпс също,на атака симпатизантите и електората са наи вече млади хора??какво правиме тогава?кръгла маса с по горните както и разбира се с соросчетата и тия на герб за разпределяне на порциона и после банкет?между другото как са монтереици?добре ли мина срещата или ти биха шута що развали конфиденциалността?
цитирай
6. bosia - до сталер
21.08.2013 13:24
Защо си сбъркал никнейма си. Трябваше направо да си го напишеш Сталин. Щом искаш банкет и на Кръглата маса, яко си я оцапал.
Кръглата маса трябва да бъде от всички български граждани чрез хората и организациите, които той припознава за защитник на неговите интереси. Другото, което искаш ти се нарича диктат.
Но един Сталин това не може да го разбере.
цитирай
7. staler - там е проблема че хората не припо...
21.08.2013 14:58
там е проблема че хората не припознават/и с право/сега съществуващите политически и други партии и организации за защитник на интересите им.виж на изборите какви са процентите--останаха само твърдите електорати и циганите/по комерсиални съобръжения-бира,кебапчета и некои лев/.хората не припознават и умните,интелигентни,плащащи сметки протестиращи дето последно се свиха до личния състав на сороските нпо-та ,дсб/около 29 на брои-колкото са им активистите и симпатизантите/и отвреме на време--герберските мобилизирани чиляци.от другата страна -на контрапротеста--още по скучно-железния електорат на бсп клона комун.партия.....и всичко това е в резултат на една друга кръгла маса от преди 20 и кусур години.защото като наседате там едни дисиденти,дето освен да бършете насрани комун.задници ,друго не можете,какъв по различен да е резултата?кажи г-н колев,честно по човешки,каква работа,какви общи теми има един нормален гражданин,че даже интелектуалец,с престъпниците от монтереи?
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bosia
Категория: Други
Прочетен: 11785262
Постинги: 3876
Коментари: 10800
Гласове: 7029
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930