Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.07.2013 13:16 - ЕДИН НЕПРИЯТЕН ВЪПРОС КЪМ КРИСТАЛИНА ГЕОРГИЕВА
Автор: bosia Категория: Политика   
Прочетен: 5190 Коментари: 4 Гласове:
16


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

ДВУЛИЧИЕТО НА ЕВРОПЕЙСКИТЕ ЧИНОВНИЦИ И НАЧАЛНИЦИ

 

От няколко дни се оказва мощен натиск върху българските интситуции, най-вече върху премиера и министрите на околната среда и МВР. Отнася се до един проект по ОП по опазване на околната среда. Става дума за 189 млн. евро за закупуване на противопожарна техника. Проектът минава през МОСВ, но бенефициент е МВР в частта му борба с бедствията и авариите и противопожарна техника. Състои се от един хеликоптер “Кугър”, противопожарни автомобили, оборудване и снаряжение.

МВР отказа хеликоптера по няколко причини-висока цена и скъпи ремонти, ниски експлоатационни качества и невъзможност да лети в екстремни условия.

Писал съм подробно за това в предишен мой постинг и който иска повече подробности нека прочете постинга ми.

Нещата стават много интересни по няколко причини.

На първо място Европа иска да ни пробута боклуците си. Като казвам боклуци мога и да се аргументирам. Франция, Испания и Португалия не ползват “Кугър”-и, а руските “КА-32”  и “МИ-17”. САЩ /щат Калифорния/ в момента осъществяват сделка за 16 броя хеликоптери “КА-32” и 5 самолета “Б-5”. Те си имат достатъчно хеликоптери “Сикорски” със същото предназначение, но предпочитат руски хеликоптери.

Не съм русофил, но българските интереси диктуват да се снабдим с руски “КА-32” като много по-евтини /три пъти!!!/, евтини за ремонт и поддръжка, много по-ефективни и на практика без проблеми при климатични и други екстремни условия.

На второ място комисионът от 12 % вече е разпределен от еврочиновниците и българските им колеги от предишното правителство на ББ.

Но има още един нюанс.

Защо си трае и мълчи българският комисар в ЕС?

Защо колегите журнаглисти си траят и не я попитат?

М-да-а-а-а!





Гласувай:
16



Следващ постинг
Предишен постинг

1. karambol5 - Мисля, че ще имаш отговорът ведн...
03.07.2013 13:45
Мисля ,че ще имаш отговорът веднага ,след като някой зададе ТОЧНИЯ въпрос ..
цитирай
2. borkolbor - ........ Ако сделката .......
03.07.2013 15:53
........ Ако сделката е депозирана и финализирана документално в служебното Деловодство на бившия МС като АДМИНИСТРАТИВЕН АКТ на ВЕДОМСТВАТА на МВР и на МОСВ , минала или не минала през парламентарната зала на бившото 41 НС /под председателството на ГЕРБ/ и все още е в ход в сегашното МВР и в сегашното Министерството на околната среда и водите , и ако очаква само парафиране от Президента и сегашния Министър-председател и съответното й осъществяване , то тя е атакуема от гражданите и от Законодателството в Република България ! Конкретно от Върховния Административен Съд с председател Георги Колев , от Конституционния Съд с председател Димитър Токушев и от Главния Прокурор на Републиката Сотир Цацаров !!! ............. Глава първа от Нормативната уредба на Административно процесуалния Кодекс разпорежда в предмета , обхвата и действието си : 1 Издаване , оспорване и изпълнение на административни актове/!!!/ , както и оспорване по съдебен ред на под законови нормативни актове . 2 Разглеждане и решаване на сигналите и предложенията на гражданите и организациите . 3 Производство за обезщетение за вреди от незаконни актове , действия и бездействия на административни органи и на длъжностни лица /!!!/ 4 Разглеждания на искания да се задължават административни органи да извършват или да се въздържат от определени действия /!!!/ . ............. ГД "Освобождение" , позовавайки се на Закона , трябва просто да изпрати остри Протести-петиции до Президента Росен Плевналиев , до Главния Прокурор Сотир Цацаров , до Председателя на Конституционния Съд Димитър Токушев , до Председателя на Върховния Административен Съд Георги Колев , до Министър-председателя Пламен Орешарски , до Председателството на Парламента в лицето на Михаил Миков , Мая Манолова и Христо Бисеров , до Министъра на МВР Цветелин Йовчев , до Министъра на Министерството на околната среда и водите Искра Михайлова !!! Протести-петиции в парламентарните си служебни пощи трябва да получат и оглавяващите парламентарните Комисия по корупция и Комисия за финансов надзор Волен Сидеров и Стоян Мавродиев . ........ А депутатите , най-вече мъжките "екземпляри", да не си "драпат макарите" само , ами и да работят/обидените , сърдитите "бойкотковци" - и те - пари ще искат на края на месеца , нали !?!?/ , да работят най-вече по новия Изборен Закон . "Управляващите" да привикват принудително Бойко Борисов и "пилците" му /в противен случай той да си им плаща заплатите , скъпите им жилищни наеми и сметки за консумативи и поддръжка , служебните им офисни разходи , "полагащите" им се пътни бензинови и самолетни разходи-лимити в левове и различните по вид надбавки над основните им заплати !!!/ за 160 гласов депутатски Кворум за иницииране и извършване на наложителните промени и в Конституцията !!! ......... А иначе руските ВЕРТУШКИ , във всичките им модификации , са си КЛАСА над американските и западно-европейските !!!! ....... С поздрав : you tube Любэ и Михалков - А Заря .........................
цитирай
3. zlotokuche - Босия, как ще коментираш тая новина и как според теб да се отървем от това правителство - дай твоята рецепта
04.07.2013 10:17
Има голяма вероятност ГЕРБ, която преди две седмици напусна Народното събрание и отказа да участва както в заседанията, така в комисиите, да се върне в парламента, научи Mediapool.
Ако тия тикви се върнат в парлмента, ще накарат и малкото останали техни фенове да се погнусят от тях!!!
цитирай
4. zlotokuche - Тази рецепта харесва ли ти;)))))
04.07.2013 10:35
Армията в Египет свали президента Мохамед Морси, като обяви, че назначава председателя на Конституционния съд Адли Мансур за временен министър-председател.
цитирай
5. bojinkata - Въпроса на Босия си е много точен, ...
04.07.2013 11:17
Въпроса на Босия си е много точен, ама няма да има отговор!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bosia
Категория: Други
Прочетен: 11741752
Постинги: 3876
Коментари: 10800
Гласове: 7029
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031