Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
28.06.2013 16:58 - НЯМАМЕ МНОГО ВРЕМЕ ЗА ПРОМЯНА
Автор: bosia Категория: Политика   
Прочетен: 3746 Коментари: 5 Гласове:
6


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

ПРАВИТЕЛСТВО НА НАЦИОНАЛНОТО СПАСЕНИЕ ЛИ?

 

Цирковете, които се разиграват в страната през последните месеци са видими за всички. Какво стои зад тях и кой опъва конците? Какво трябва да правим и как да излезем от кризата? В коя посока да вървим?

Това са въпроси, които неистово искат отговори. Отговори, които да дадат увереност, сили и мъдрост да тръгнем към истинския преход.

Хаосът, който сценаристът и режисьорът създават има една мръсна и на пръв поглед невероятна цел. И тя е да поискаме всички създаване на правителство на националното спасение. Да преглътнем всичко, включително и истината. И тогава ще  приемем безкритично създаването на “широка” коалиция, в която влизат БСП, ГЕРБ и ДПС. Това е мечтата на куккловода и всички сили се хвърлят именно в тази посока. Тогава ще обявят, че с такова мнозинство ще имат възможност да правят промени в конституцията и да заговорят за “промени” в съдебната система.

Преди това ще се “избавят” от нелицеприятните и неприемливи фигури от типа на Цв. Цв., Искра Фидосова и прочие. Това трябва да подлъже хората, че партиите се прочистват. Дори, ако трябва, ще се освободят от Борисов и Станишев.

Моите анализи показват, че това е планувано да стане през есента. През късната есен. Сега активно се работи за сугестирането на българските граждани и обработката им да приемат безкритично бъдещата “коалиция”.

Ние трябва да се противопоставим на това чрез вътрешна консолидация и натиск върху ЕС да ни помогне. Защото това, което става сега и ни очаква в близкото бъдеще не е приемливо и за тях. След като имаме общи идеи и цели би трябвало да успеем.

Първото, което трябва да се направи е да се съберем и да предложим незабавното създаване на постоянно действаща кръгла маса, която да играе ролята на сенат. Тя ще има следните цели:

  1. Създаване на краткосрочна стратегия и програма за срок от 6-9 месеца.
  2. Ще предложим ново програмно правителство, което да следва неотклонно приетата програма.
  3. Преструктуриране на Народното събрание. То ще гласува законите , които ние му предлагаме, за да им придаде легитимност.
  4. Събиране на подписка за референдум, който да премахне архаичната институция, наречена Велико народно събрание и прехвърляне на правомощията му върху Обикновеното народно събрание.
  5. Създаване на база за нова конституция.
  6. Създаване на нов избирателен кодекс.

Всичко това, което пиша вече се е случвало. Не у нас, обаче. Това се случи в Полша през периода 1989-1991 г. Сами виждате резултата от кръглата маса у нас и в Полша. Той е диаметрално противоположен.

Нашата “кръгла маса” изобщо не беше кръгла. В нея участваха само хора и организации създадени или дискретно подчинени на БКП. Както е и сега. Партии валяло, а като се вгледаш виждаш същите комунисти, комсомолци и ибрикчии на БКП.

Аз, например, отказах да участвам на “Кръглата маса”, понеже от една страна нямах никакво доверие в участващите, а от друга поставих три условия, който категорично бяха отхвърлени от ръководството на СДС. Това бяха:

  1. Забрана за БКП
  2. Лустрация
  3. Съд за виновниците на поредната национална катастрофа

Още тогава бях засякъл редовните срещи на хора от СДС директно с Луканов и им казах какво мисля за тези срещи. От друга страна имаше и редовни срещи с ген. Мусаков, Митьо Гестапото и други висши ченгета от ДС.

Резултатите са видими.

Целта на новата Кръгла маса е да промени кардинално няколко неща:

  1. Коренна промяна на управленския модел
  2. Коренна промяна на партийната система
  3. Коренна промяна на административната система
  4. Коренна промяна на съдебната система
  5. Нова конституция
  6. Децентрализация
  7. Създаване на национална доктрина
  8. Озаптяване на банковата система

На нас не ни трябва правителство на “националното спасение!

На нас ни трябва незабавна кръгла маса, доминирана от неправителствените организации и протестиращите.





Гласувай:
8



1. andrei - Вървиш винаги след събитията,
28.06.2013 17:41
за това често сменяш позицията и нагласите си ,които не знам защо наричаш анализи!
цитирай
2. tanika - Коле, за мое най-голямо съжаление, ...
28.06.2013 18:57
Коле, за мое най-голямо съжаление, сега позициите само привидно са по-ясни, а начините за измъкване само измамно са на една ръка разстояние!
Кукловодът вече е напред с материала по всички линии, дори и за кръгла маса!
Първата от сутрините "на кафе пред парламента" - в сряда - отивам и виждам партизаните Янко Петров, Дончо Дудев и Ангел Славчев, които подмениха проблематиката на протестите през февруари - вместо срещу руските монополи, изметнаха вниманието срещу ЕРП-тата. Тези мекеренца и русофили от младежката организация на БСП са събирали цяло лято подписи за БСП за референдума за АЕЦ "Белене" и не се посвениха да се появят за лица и на този протест и лично пред мен казаха на Омбудсмана, че искат кръгла маса...
На какъв принцип, според теб, ще се определят квотите на тази кръгла маса, като комунягите ще залеят с техни хора, уж независими, и ще си пробутват пак същите простотии. После ще кажат - вие така искахте на кръглата маса! Дори някой да има разумни предложения, те ще ги преобърнат и ще ги пиратират, така че нищо смислено да не може да пробие!
Както се издаде без да иска болен днес от трибуната на парламента, че той бил и в парламента и на улицата...
БСП също са претъпкали публичното пространство със своята гнилоч и с цели маскирани уж граждански организации, а те са си отявлени комуняги и рубладжии - същите! Как ще ги пресееш? Пак ще сме 1:1000
цитирай
3. shsavov - "...натиск върху ЕС да ни помогне..."
28.06.2013 22:03
Това пък какво означава? Покана за външна намеса във вътрешните ни работи или слагачество? Пак чакаме някой от вън да ни оправи! Така ли?
Бихте ли написали, като как ще изглеждат тия "коренни" промени. Те и протестиращите искат промяна, само дето не знаят каква да е. Докато зимата знаеха какво искахт - изгонване на руските, европейски и наши монополи, то сега искат само да си ходи правителството. Е, и? Нали след избори ще дойдат пак същите партии. И какво?
цитирай
4. tanika - @shsavov: срещу руския монопол ...
28.06.2013 22:35
@shsavov:
срещу руския монопол през февруари никой и дума не обели!
Докато това не бъде осъзнато от всички, нищо не правим!
А изборите трябва да са веднага, преди комунягите да са накрали от държавната хазна и пак да опорочат резултатите!
цитирай
5. demograph - Босия е прав
28.06.2013 23:44
ЕС така или иначе е спрял парите и то поради това фашистко правителство. Сега ЕС трябва да разбере дълбочината на проблема - брутална руска намеса във вътрешните работи на страна членка. Знайте, че българския етнос ще умре за 5 години ако го подхлъзнат в нов преход. Тъпаците и болните русолюби няма да усетят нищичко от "социалните мерки" на фашагите. Тези мерки НЕ СА предназначени за българи. Те са за турците/трохи/, циганите и руснаците.Време изобщо няма.Или -или!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bosia
Категория: Други
Прочетен: 11737801
Постинги: 3876
Коментари: 10800
Гласове: 7029
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031