Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.06.2013 13:34 - ДЕКЛАРАЦИЯ НА ГД "ОСВОБОЖДЕНИЕ
Автор: bosia Категория: Политика   
Прочетен: 4063 Коментари: 3 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

                                                      

                                                                       

 

                                                        

ДЕКЛАРАЦИЯ

от

Гражданско движение на протестиращите „Освобождение”

София, бул.Витоша №94, Веселин Василев

 

 

Господин Президент,

 

В настоящата ситуация на дълбока и повсеместна криза, предпоставяна дълго и целенасочено, през целия „демократичен” период-преход от всяко правителство, смятаме за абсолютно задължително, основателно провеждането на:

 Национална Конференция – Кръгла маса

Обществените дебати в периода на Конференцията да бъдат излъчвани директно по БНТ и БНР, което е всъщност и смисъла на на тяхната информационна национална функция, както и електронна страница на събитието в интернет пространството.

Предлагаме и настояваме за широко представителство на протестиращите граждани и техни организации, както и участие на неправителствени организации, спициалисти от Българската Академия на Науките, висши учебни заведения, институти и други капацитетни общности и институции.

Категорично е и условието нн, за отсъствието на Кръглата маса на всички дълбоко компроментирани партии и правителства, в периода от 10 ноември 1989г. до днес, а именно: БСП, ДПС, СДС/двете фракции-партии/, НДСВ, Герб, Атака, които осъществяваха 23 години зстъпничесво за мафиотски среди и престъпни корпоративни вътрешни и външни интереси, антинародна политика на Геноцид и безчинстваха алчно и арогантно в Отечеството ни! Същото отсъствие се отнася и за представители на всички съпътстващи ги мутрообразни кръгове, скандални бизнесмени и фигури със съмнително и явно тъмно минало, и настояще, които не се ползват с обществено доверие!

 

Основание за провеждането на Кръглата маса

Наличието на дълбока криза е дълъг процес на еднотипно, порочно осъществявани политики на взаимно щадящи се и безкритично, безотговорно, безотчетно приемащи властта управленски представителства, фокусирани користно в широкомащабна злоупотреба с труда и надеждите на българския народ.

Настоящият министър-председател, г-н Орешарски, също заяви, по стара традиция както Димитър Попов в началото на „демокрацията”, че няма да се връща назад и да повдига обвинения, а ще гледа „напред”- поредната индулгенция, обуславяща властването на следващите

паразити-негодници!

Всяка криза господин Президент, има своя произход, своя предистория и ако ние в безочлива амнезия забравяме за вчера - има ли смисъл да обещаваме днес, като ще дойде утре???!!!

Не стабилизационни мерки, а недестабилизиращи правителства трябват първо! Мерките трябва да се определят от причината, а не от следствията, да се проникне до дълбочината на социалната инфекция, а не да се разсейваме със симптомите, самодоволно фиксирани в конкретиката на проявлението - профанизирано сведена до насъщния, далече от порочния принцип, същността на разрастващата се поквара на консуматорство, опростачване и бездуховност!

 

ЦЕЛ И РЕД НА ПРОВЕЖДАНЕ

Сформиране на две работни групи

1

КАДРОВА БАНКА

Селективен подбор на професионални кадри от разлечни сектори в обществения живот с недвусмислен морал, високо самосъзнание и устойчивост, със съответните специални умения по направления.

2

РЕВИЗИОННА КОМИСИЯ

Събиране на информация, обзорен преглед на събития, процеси и факти от „демократичния” период-преход, отнасящи се до комплексната отговорност за кризата:

Хронология, анализ, резултати, изводи, следствия, мерки/резултатни действия/!!!

Комисията да разполага с пълен достъп до обществена информация!

 

Изготвяне и приемане на Национална доктрина

 Задължителна за всички управляващи с ясно формулирани държавни ПРИОРИТЕТИ и ЦЕЛИ, основани на българските традиции, ценности, идеали и хуманни принципи. Демографската, духовна и материална криза на съвременното българско общество налага изработването на такъв обществен договор, насочен към оцеляване на нацията ни, към опазването на българската идентичност и култура, както и към определянето на бъдещите насоки на общественото ни развитие.

 

                 Приемане на програмен кабинет

Разпускането на старото правителство да стане, след пълен отчет за състоянието на страната. Членовете на новия кабинет ще са предложени от Кадровата банка на работна група 1 и функционирането му ще бъде под надзора на кръглата маса до следващите избори.

 

               Промени в изборния кодекс

Народното събрание прави промените в изборния кодекс под взетите решения на Кръглата маса и бива разпуснато до изборите.

 

       Разглеждане на варианта – Двукамарен Парламент,

            отпадане на Великото Народно Събрание,

                             нова Конституция

 

 Оповестяване и отчет на резултатите от работата

                       Ревизионната комисия  

Изборът е избор тогава, когато човек има достатъчно информация по факти, събития и конкретни отговорности, и вини с участие или неучастие. Тогава може да заеме, надяваме се съзнателно, своята позиция в социалната ситуация.      

 

                    Секретар на движение „ Освобождение”:

   24.06.2013г.                                                        / Вихрен Михайлов /         





Гласувай:
4



Следващ постинг
Предишен постинг

1. tanika - И ясно да се дефинира, че става дума ...
25.06.2013 14:55
И ясно да се дефинира, че става дума за освобождение от руско робство, иначе няма смисъл.
цитирай
2. lesovski - Наивно, по детски...
26.06.2013 00:10
По интересни са заяжданиците, а очакваното е наивитет, никога няма да стане!В АДВОКАТСКА РЕПУБЛИКА БЪЛГАРИЯ, всичко е направено така, че да има двоен аршин и никой да не е виновен за нищо!
цитирай
3. borkolbor - ...... До ръководството на ГД "Освобождение" ......
27.06.2013 13:12
............ Развратният послушник на всяка една досегашна власт СЕМ се състои от 5 зависими членове , които провеждат анти-национални политики в областта на вестникарската индустрия , в радио - телевизионното разпръскване , в културно - образователния статут на на много оторизирани обществени държавни и частни институции , в електронните медии и в журналистиката като цяло !!! ..... Внесете в НС изготвен от ваши експерти аргументиран законов и морален Проект за промяна на броя на участниците в СЕМ от 5 на 11 членове . Подберете 6 млади и ерудирани експерти от вашите среди в IT , образованието , културологията , социологията и журналистиката !!! Сформирайте и ваше юридическо звено с цел подпомагането му . Смело впишете и техните имената в този проект !!! Не търсете познаваемостта им на всяка цена в обществото . Приоритет да бъдат техните професионално-експертни качества , отговорност и висок морал . Осъществете и успоредно с внасянето на Проекта с имената на посочените от вас професионалисти и огласяването му във всички информационни средства !!! Подложете го на дискусии навсякъде в обществото , за да могат всички на показ и всеослушание да го обсъждат !!! Притеснете всячески НС да го узакони и приложи в действие още в рамките на този Парламент . Гражданската квота в този нов СЕМ ще бъде с 1 член-глас в повече и ще извърши изключителна обществено-полезна работа ! Пожелавам ви успех !!!! ...........
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bosia
Категория: Други
Прочетен: 11736314
Постинги: 3876
Коментари: 10800
Гласове: 7029
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031