Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.06.2013 09:13 - ВЕЛИКО НАРОДНО СЪБРАНИЕ ЛИ?
Автор: bosia Категория: Политика   
Прочетен: 8757 Коментари: 10 Гласове:
9


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

ДА ЗАБРАВИМ ЗА ВЕЛИКО НАРОДНО СЪБРАНИЕ

 

Тези дни отново влезе в употреба терминът Велико народно събрание /ВНС/. Най-често се употребява от политически недоразумения като ЯЯ, ББ, АА /Асен Агов. За него в подстрочника ще дам допълнително сведения/.

Избирането на ВНС е скъпа, сложна и несигурна работа. Няма никакви гаранции, че една нова конституция, изработена от него ще е по-добра от сегашната.

По-уместно е да се прекратят правомощията на тази архаична форма на парламентаризъм и да се прехвърлят правомощията на Обикновиното народно събрание.

Някои безсмислено спорят, че референдумът не може да прекрати пълномощията на ВНС. Чудят се, дали КС /Конституционен съд/ няма да позволи това. Този въпрос е безсмислен. Ако КС се произнесе против такъв референдум трябва да си събира парцалте и незабавно да си подадат оставките.

Едно такова решение е абсурдно по следната причина.

Ако Суверенът няма права да отмени ВНС как ще упълномощи депутатите от ВНС да имат такива права? Права се прехвърлят когато реално съществуват.

Ще проведем една подписка със следния текст:

СЪГЛАСНИ ЛИ СТЕ ДА СЕ ПРЕКРАТИ ИНСТИТУЦИЯТА ВЕЛИКО НАРОДНО СЪБРАНИЕ, А ПРАВОМОЩИЯТА МУ ДА СЕ ПОЕМАТ ОТ ОБИКНОВЕНОТО НАРОДНО СЪБРАНИЕ?

Това е!

 

П. П. Асен Агов е една безсмислена политическа отрепка. Той е кредитен милионер, бивш лектор от комунистическото агитационно дружество «Георги Кирков» и агент на ДС. През 1984 г. Баща му пише едно знаменито писмо до тогавашния член на Политбюро и министър на вътрешните работи Димитър Стоянов Куров, в което пита защо се пречи на синовете му да правят служебна и партийна кариера, след като лично той и баща му преди това са работили за БКП, като дядото на АА е разстрелян за тероризъм. Същият АА е извършил и друго криминално деяние. Придобива по престъпен начин една къща в кв. Подуяне и черз солидна далавера със софиийската община я заменя за апартамент до бившия хотел «Славия». За АА съм писал пространно и документално през 2001 г. в списанието ми «Компромат».





Гласувай:
10



1. maxilian - Трябва да се свика Национално учредително събрание
16.06.2013 09:41
За да променим Конституцията с формата на държавно управление и т.н.. просто няма друг легитимен начин. ЗИВНС с 200-те представители на мажоритарен принцип (ако изборите този път са честни и прозрачни, а не както ги направиха комунистите през 1990 г.) гарантира именно пречупването на партийния монопол. Аз имам възражения към терминологията, защото, наистина, не става въпрос нито за „Велико“ -- вижте исторически колко им е велика работата -- нито за „Народно“ -- то е представително -- събрание -- Народното е на площада. Но ако се проведе един отворен обществен дебат преди това по проблемите на Конституция в електронен форум на сайта на Парламента, разбира се, че за да се изработи проект на нова Конституция, която да бъде подложена на Референдум, трябва да се свика Национално учредително събрание с поне половината мажоритарни депутати
цитирай
2. bosia - до максилан
16.06.2013 14:45
Точно т. нар. Велико народно събрание искам да елиминирам без избори. Те не са необходими, защото с референдум ще прехвърля правомощията на обикновеното народно събрание
цитирай
3. demograph - Може би си прав.
16.06.2013 16:32
Подкрепям. Пускай подписката.
цитирай
4. kbalenciaga - bosia, ти си "Гладна кокошка, просо сънува"!
16.06.2013 18:09

Абе какви глупости мислите и пишете, след като умните, образованите и успелите българи, така наречената Средна класа, са напълно подвластни на машинациите на Червените олигарси?!
Давате ли си сметка при такива лапнишарани, какъв още по голям буламач може да се забърка, ако другарите от "Високото ниво" решат да се възползват от тези ваши идеи за техните си интереси?!
цитирай
5. drakulla - Това е
16.06.2013 18:24
много добра идея, но е добре първо да си изберем по-читави депутати.
цитирай
6. shveik5 - Имам десни убеждения и бях умерен привърженик на ДСБ.
16.06.2013 21:24
Но винаги съм гледал на Агов и на някой други с известни съмнения и недоверие. И ако е така както казвате, то съм ви благодарен за информацията за миналото му.
Самата му физиономия е някак си мазна и надменна и говори за нагаждачество и келипирлък! .
цитирай
7. tamperto - ,
16.06.2013 22:23
Доколкото те разбирам, искаш да правим референдум дали да се прехвърлят правата на ВНС върху обикновеното НС. Абе ти у ред ли си? Извинявай за въпроса. Ама след като голяма банда red бабички решиха, че трябва да има Белене ти казваш, че трябва да им се зададе въпроса за великото НС? Тия са малоумни бе! Гледай какъв четвъртит го набиха на внуците и внучките си с това БКП дето пуснаха да влезе в Парламента. Не трябва да се прави референдум по какъвто и въпрос да е преди hard електората на БСП да си отиде по природни причини.

П.П. Интересно ми е дали мяташ домати в момента, че не те видях на протестите днес.
цитирай
8. bubulino - Напротив
17.06.2013 04:05
България президентска република, чрез Велико Народно събрание.

Формата на държавно управление е сбъркана. Нужна ни е не парламентарна, а президентска република. Каквато е Франция, Бразилия, Русия, САЩ например, каквато стана и Румъния, каквито са и доста други страни. Защо?
Парламентът у нас доминира, както се получава при парламентарната република, България неизбежно се насочва към нестихващи страсти и борби за надмощие между партии и групировки. Най-вече задкулисни борби, провокирани от стремеж към заграбване, където връх взема ту една, ту друга, ту трета групировка (партия), но нищо не се променя към добро. България трайно се насочва към мафиотизиране. Този “филм” май сме го гледали вече? Всъщност нещо подобно се е случило и между 1930 и 1934 година, когато се е стигнало и до безпартийния режим на Борис III. А точно сега е времето ние пък да стигнем до идеята за озаптяване на партиите, чрез президентска република.
При президентска република вече имаме: доминират не партиите (парламентът), а президентът, пряко избиран от народа. Той определя политиката и правителството, има и власт да го смени, ако сметне, че то не върши работа. Президента, чиято основна задача е да обединява и координира нацията. Какво още означава това? Че един обичан и уважаван президент в една бъдеща президентска република България би се проявил като главния фактор в страната ни да има растеж на всички нива и пряк контрол. Защото президентът ще е поставен в ситуация да работи имено така. А като работи така, ще работи и за единството и за силата на държавата.
Ако се върнем назад във времето, можем да забележим, че България най-успешно е управлявана от власт съсредоточена в един човек. Тогава историческите личности са се наричали Ханове, а сега Президент. Когато е имало много владетели, България се е разпадала и попадала под робство. Затова твърдо зад промяна на Конституцията, чрез Велико Народно събрание и нека всички българи да изберем демократично първият си истински управляващ президент, който да поеме отговорността на България и бъдещето ни.
цитирай
9. borkolbor - ........До bubolino .... Нужна ни е .....
18.06.2013 12:30
........ Нужна ни е българска просветна Монархия , начело с български Цар , в жилите на който да тече най - чиста българска кръв и който да произхожда от стар просветен - възрожденски или бунтовнически род !!! Нужен ни е двукамарен парламент с горна и долна камара . В горната камара да влизат 160 депутата - представители на само 2 политически партии , избирани от народа чрез пропорционален вот . В долната камара да влизат 80 депутата - експерти от единна гражданска формация , избирана пак от народа , но мажоритарно . Горната камара да е законодателна , а долната камара да е регулаторна и контролираща работата на регионалните местни власти и работата на горната камара . При най-различни възникнали необходимости от престъпен характер - да я стопира и предизвиква разследване от силови структури в царските институции и от правораздавателните органи в Царството . Гражданската долна камара , поради обикновения народен произход на своите мажоритарно избрани представители , да бъде апотеоз на гордия , свободолюбив характер , на творческата ценностна система и на непреходните достойнства на българите . Ако случайно някой депутат измени на клетвата и доверието - да бъде изгонван и справедливо много строго наказван . Така долната камара ще се самосезирва , а на освободеното му място ще въвежда друг мажоритарно избран , по достоен народен представител ..... Двете камари да не враждуват , а да си взаимодействат в интерес на обществото . В най - спорните казуси решаващата дума да има Царя , зад гърба на който в царската канцелария да работят определен брой съветници - най-умните мъже на нацията . Точно те и само те да контролират двете силови министерства - Армия и Полиция , които да са изведени от диктата на Министър-председателя и Министерски Съвет и да работят без партийни пристрастия единствено за вътрешната и за външната сигурност на Отечеството . Правораздавателните институции и органи да са в постоянен троен граждански , партиен и царски мониторинг с решаващата роля на Царя и съвета му !!! И прочие , и прочие , и прочие ......... А най - добре е партии да не управляват Царството и въобще да не съществуват в живота на българите . Функциите на Парламента чрез прецизен народен избор да бъдат дадени на най - способните граждани на Монархията и те да управляват обществено - целесъобразно с изпитателното доверие на монархическата институция !!! Но това вече , мисля , е идеалният вариант - общество !!! В съзнанието си не сме се върнали към тази единствено вярна и справедлива форма на отдавна минали наши езически , хански и царски управления !!! .............. След славни битки с многобройните си врагове , войскарите ни сами са избирали помежду си най - храбрите мъже за пълководци , а най -умните и прозорливите - за съветници и властници в свитата на вожда , хана и царя . И всичко това под бдителния взор на беловласите стареи !!! .............. Така казаха Залмоксис Один Тангра и Перун !!! ..............
цитирай
10. ivoimv - Здравей Кольо
02.07.2013 17:48
От как започнаха протестите, ме тормози този въпрос ! Запитал ли си се законна ли е комунистическата конституция и референдума от 1946 година ! Всичко до ден днешен е незаконно за това комунетата унищожават документи за това приемат такива закони трябва нещо по сериозно от ВНС Първо разпределение на нови райони за гласуване !Второ събор на войводите от всеки район без участието на партийни организации защото всичко до ден днешен е комунистическо Излъчване на млади хора до 35 години с ценз но минали през 3 изпита за патриотизъм и преди да се съберат да сме обсъдили новата форма на управление на страната и новата конституция сигурно не си чувал за сферично общество ето и това написа българин !!http://hrankov.com/bg/public.php
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bosia
Категория: Други
Прочетен: 11741632
Постинги: 3876
Коментари: 10800
Гласове: 7029
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031