Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.06.2013 08:07 - ДНЕС ЩЕ СЕ ПРОВЕДЕ ВТОРОТО ЗАСЕДАНИЕ НА КАБИНЕТА
Автор: bosia Категория: Политика   
Прочетен: 2214 Коментари: 2 Гласове:
4

Последна промяна: 12.06.2013 08:09

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg


Днес,12 юни 2013 г.  ще се проведе вторто заседание на МС.


2. ПРОЕКТ НА РЕШЕНИЕ ЗА ПРИЕМАНЕ НА ДОКЛАД ЗА ИЗПЪЛНЕНИЕТО НА НАЦИОНАЛНАТА ПРОГРАМА ЗА ЗАКРИЛА НА ДЕТЕТО ЗА 2012 Г. И НА НАЦИОНАЛНА ПРОГРАМА ЗА ЗАКРИЛА НА ДЕТЕТО ЗА 2013 Г.

Внася: министърът на труда и социалната политика

Обръщам внимание на следното:
Абсолютно убеден съм, че проблемът с храненето на децата няма да бъде поставен. А той съвсем не е маловажен. За сведение давам текст, който описва използването на ГМО в храните у нас.



Защо храните, съдържащи ГМО, са толкова опасни?

Изследвания на независими научни екипи показват, че те увеличават риска от
алергии, астма, тумори и репродуктивни проблеми (стерилитет).
Най-популярният в света ГМО-продукт - царевицата МON810 има вграден ген
от бактерия, благодарение на който произвежда токсин, убиващ паразитите по
растението. Проблемът е, че този токсин убива не само царевичния вредител,
но и другите насекоми, като преминава в почвата и водата, където остава непроменен повече от месец. Крави, които са хранени предимно с фураж от тази царевица, отделят отровата в млякото си и в резултат на това се увеличават случаите на стерилитет, както и ракови тумори при новородените.
Учените са направили всевъзможни и фантастични кръстоски между различни растения, гени на животни и други растения.Така например в сортове ягоди може да се прибави ген на риба, за да бъдат тези растения по-устойчиви на студ. Но, консумирайки тези ягоди, нашите гени тотално се объркват и разместват, което води до болести. В Националната лаборатория за изследване на ГМО едва от 2004 г. насам се изследват между 100 и 200 проби годишно за наличието на опасните организми. Независимо от малкия им брой, в една трета от тях са установени ГМО. Така е с царевичния тостерен хляб “Златна Добруджа”, мини вафлите “Family”,шпек “Народен”, вид наденица, сурови кебапчета, кренвирши,
салами и соеви брашна, които съдържали ГМО над 2%. Според нашите закони максималното количество на генните отрови в дадена храна може да бъде 0,05%. Още по-лошо е, че тази информация изобщо не е описана на етикетите на изброените масови храни, така че българинът, решил да заложи на кренвирши например, въобще не подозира за отровата, която слага на трапезата си. За пет години - в периода 2004-2009 г. са изследвани общо 1304 проби от хранителни продукти и в 34% от тях е установено наличието на ГМО,като в 94 проби то е било два пъти над допустимото, сочат данните на РИОКОЗ-София и на Националната лаборатория за изследване на генномодифицирани храни.През 2009 г. родните производители са бълвали два пъти повече продукти с превишено съдържание на ГМО, отколкото има във вносните храни, сочи статистиката. Българите се тровят с определени продукти още от 2004 г. В списъка с най-опасни храни е била соевата кайма “Витабел”,
отново царевичният хляб “Златна Добруджа”, “Оликорн” на
фирма “Олинеза”. През 2005 г. от 157 изследвани проби 59 са съдържали
ГМО съставки, а през 2008 г. от анализирани 272 проби 132 са съдържали генни организми. Между тях са вафли “Лачита”, хрупкава вафла “Кредо”, шпек “Народен”, сурова наденица “Елит”, траен варено пушен салам “Витамес”, бяло соево брашно “IZZI” (всички с над 2% “мутанти”). Очевидно е, че българските институции не могат да се справят с контрола върху ГМО. Двойното увеличение на българските производители, включващи модифицирани организми в своите продукти през 2009 г., показва липсата не само на капацитет за контрол, Това показва  промяна на курса на българското правителство към отваряне пътя на ГМО в страната.България е в обратната посока на тенденциите в ЕС и мотивите, че промените в закона ще доведат до хармонизиране с европейското право, се разминават с действителността за прилагането на законите в страната.
 
В правителственото заседание няма да се обърне внимание и на учебните програми, тъй като министърът на образованието не е вносител на дневен ред.
Проблемът на образователните програми е, че те са статични и внушаващи. Те не учат децата ни да мислят. Тяхното мислене се контролира от телевизията и масовата култура, от рекламите и Холивуд. Това насочва децата ни към субкултурата, култ към вещите и отказ от сравняване, анализиране, пълноценни духовни контакти и в крайна сметка отказ от мислене. Залага се на емоционални и мигновени възприятия, които водят децата ни до тежки грешки, деформации и в крайна сметка до престъпления.
По отношение на дрогата и алкохола съм убеден, че нищо няма да се спомене или ако се спомене, ще бъде само на уведомително ниво.
Няма да се каже нищо и за силно редуцирания контакт на децата с родителите им. На практика след тръгване на училище семейството драстично намалява времето на контакта с децата си, поради заетостта в училището и заетостта на родителите. Така се превръща във вторичен фактор за възпитание на децата. Всички тези проблеми ги няма в учебните програми. И това не може да се навакса в домашни разговори. Децата привикват да възприемат нещата групово. А групата при тях е учебната паралелка.
Единственото "полезно" нещо, което погат да ми отговорят политиците е, че безработицата е висока и по този начин родителите имат време да общуват с децата си.
Ако им стиска-нека го направят





Гласувай:
4



1. borkolbor - ..... Каква обществено полезна дейност ...
12.06.2013 14:56
...... Каква общественополезна дейност развиват гражданските движения и гражданските съвети към различните родове войски ? Защо по телевизиите не се появяват офицери от полицейските и армейските резервистки организации ? Къде е честта на пагоните им ? Във високите пенсии ли ? Докога тия страхливци ще мълчат ? Защо допуснаха без референдуми , против волята на народа , насила влизането на България в НАТО и ЕС ? Нямало е никакво съглашателство или заговор от страна на Русия , САЩ и Западна Европа по отношение на политическата ориентация на България от 1990 година до днес !!!! Никакво съглашателство или заговор ..... !!!!!!!!!! Престъпният избор е бил на точно определени български олигарси , политици , чиновници в МНО и на действащи висши офицери и генерали в МВР и в Генщабовете на БНА ??? Кои са те ??? Поименно ??? Какъв е бил МЕХАНИЗМЪТ на престъпния им ЗАГОВОР срещу България ??? Целите скверни документации и информации за предателството им и за последващото пъклено крушение на Отечеството !!!! Имената им !!!! Кои са те ?????? .........
цитирай
2. borkolbor - ...... До униформените ни ....
12.06.2013 17:42
....... До униформените с генералски пагони и лампази български предатели и до цивилните им дружки , облечени в скъпи костюми , власт и пари - без разлика от възраст , партийна принадлежност и престъпна деятелност - също предатели !!! - Бъдете проклети и духайте чорбата , гадове !!! Това не сте Вие , Мръшляци !!! Това са редници и офицери от Руската Армия . Герои на Родината си !!! Герои на Русия !!! .... Това са и такива като много от нас !!! ... you tube Любе Мент - втория клип с военните фотоси от Чечня ......... Встать , когда хоронят бойца !!! ......
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bosia
Категория: Други
Прочетен: 11741582
Постинги: 3876
Коментари: 10800
Гласове: 7029
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031