Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
02.06.2013 13:03 - БЕЗ КОМЕНТАР
Автор: bosia Категория: Политика   
Прочетен: 2888 Коментари: 2 Гласове:
15


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

 

 

КЪМ ОТРИЦАТЕЛИТЕ НА Т. НАР. “КОНСПИРАТИВНА ТЕОРИЯ”

 

През последните трийсетина години една тема непрекъснато се появява и коментира. Това е темата за “Теория на конспирацията”. Тя си има своите убедени адепти, но и своите ортодоксални противници. Обикновино противниците са политици и техни приближени, социолози, политолози и просто глупаци. Най-често срещаният израз от втората група е “Докажи го!”

Ще ви приведа цитат от една книга.

 

Книгата на д-р Джон Коулман “Комитетът 300”-най-строго пазената тайна в света е невероятна. Джон Коулман е анализатор по международни отношения. Работил е за МИ-6. Като офицер от разузнаването е пътувал и живял в много страни, имал е достъп до архиви и секретни документи. След публикуването на “Комитетът 300” той и семейството му са подложени на психически и финансов тормоз, дори получава смъртни заплахи. Неговото мащабно разследване представя в детайли идеята на тайния елит за Нов световен ред с всички последствия за свободния свят.

 

“... Разбира се, има още много големи тинк-танкове и по-нататък в тази книга ще разгледаме повечето от тях. Една от най-важните сфери на сътрудничество между това, което в действителност представляват тези мозъчни тръстове и онова, което става правителствена и обществена политика, са агенциите за проучване на общественото мнение. Именно тези агенции формират общественото мнение так, както е необходима на заговорниците. Телевизионните станции Си Би Ес, Ен Би Си и Ей Би Си и вестниците “Ню Йорк Таймс” и Уошингтън поуст” непрекъснато обработват избирателите. По-голямата част от от тези усилия се координира от Националния център за изследване на общественото мнение, където за изумление на мнозина от нас е разработен психологически профил на цялата нация.

Получената информация  се съхранява в компютрите на агенцията “Галъп Пол” /Gallup Pool/ и “Янкелович, Скели и Уайт” /Yankelovich, Skelley andWhite/ за сравнителен анализ. Много от онова, което четем по вестниците или гледаме по телевизията, първо е филтрирано от агенциите за проучване на обещественото мнение. НИЕ ВИЖДАМЕ САМО ОНОВА, КОЕТО ТЕЗИ АГЕНЦИИ ИСКАТ ДА ВИДИМ. Това се нариче «формиране на общественото мнение». Идеята зад тази социална обработка е да се разбере как реагира обществото на ПОЛИТИЧЕСКИТЕ ДИРЕКТИВИ, предписани от Комитет 300. Наричет ни «целеви групи от населението», а социологическите агенции оценяват степента на съпротивление към онова, което се появява във вечерните новини. По-нататък ще покажем как точно е пусната в ход лъжлива практика и кой е отговорен за нея.

Всичко това е част от старателно разработения в «Тависток» процес за формиране на общественото мнение. Днес хората мислят, че са добре инфирмирани, но не съзнават, че мненията, които смятат за свои, всъщност са създадени в изследователските институти и мозъчни центрове на Америка и нито един нас не е свободен да има свое мнение в потока на информация, с който ни заливат медиите и социологическите агенции...»

«Комитетът 300», автор Джон Коулман, стр. 82-83.

 

Разбира се, тези, които отричат «Теория за конспирацията» ще кажат, че горенаписаното се отнася основно за САЩ. При нас такова нещо не може да има.

Това е опит за заблуда. Това, което имаме сега е продължение на онова, което беше до 10 ноември 1989 г. Тогава институтите по социология и други психологически, педагогически, аналитични и други институти обслужваха ЦК на БКП. Обърнете се назад и си спомнете как се формираше общественото мнение. Натискът беше тотален. Защо сега си мислите, че тези хора доброволно са се отказали от това страшно оръжие за обработка и притъпяване на съпротивата на «целевите групи».

Просто някой трябва да погледне старата структура и да види как се е приоблякла в нови дрехи. Убудун съм, че все ще се намери някой млад човек, който ще направи това.





Гласувай:
15



Следващ постинг
Предишен постинг

1. anonymous1212 - ПРЕГРЪТКАТА НА ОЛИГАРХА - път към министерското кресло
02.06.2013 13:54
Дали издигането на Драгомир Стойнев за кандидат за Председател на БСП през 2012 г. е част от конспиративна игра на Златев с Първанов за овладяване на партията?

Генерал - губернаторът си назначи нов министър!
ОЛИГАРХ и МИНИСТЪР
1. Красимир Живков - областен (ГЕРБ), Драгомир Стойнев (БСП), Кирил Добрев (БСП), Валентин Златев, Румен Гунински - кмет(БСП)!
http://photo.qip.ru/photo/hrabriya_shivach/150772132/large/177509683.jpg

2. Погледи на признателност и надежда.
Др. Стойнев, Валентин Златев, Кирил Добрев
http://photo.qip.ru/photo/hrabriya_shivach/150772132/large/177509713.jpg

3.Драгомир Стойнев, Валентин Златев, Кирил Добрев
http://photo.qip.ru/photo/hrabriya_shivach/150772132/large/177509773.jpg

4. Влажната ПРЕГРЪДКАТА НА ОЛИГАРХА - път към министерското кресло!
Драгомир Стойнев - Валентин Златев
http://photo.qip.ru/photo/hrabriya_shivach/150772132/large/177509734.jpg

Поинтересувайте се къде беше Фамилията наречена Династията от малко преди и първите седмици на протестите?
Вижте част от обещаните 20 милиона в Етрополе от PR-ката на Фамилията и сравнете преводите от декември до февруари/март от офшорките (най-вече Кипър) към българските дъщерни фирми и поразсъждавайте това конспирация ли е или да?
цитирай
2. tanika - Млад ще се намери, но ще му трябва ...
02.06.2013 21:20
Млад ще се намери, но ще му трябва доста хитрост, която може да му даде някой с опит...
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bosia
Категория: Други
Прочетен: 11800950
Постинги: 3876
Коментари: 10800
Гласове: 7029
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930