Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
30.03.2013 12:05 - ЧАЛГА-КАБАРЕ "БЪЛГАРИЯ"
Автор: bosia Категория: Политика   
Прочетен: 4168 Коментари: 2 Гласове:
12


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

ПИСИ, ПИСИ, ПИСИ..

 

Тези звуци издаваше Люба Кулезич в предаването си днес. Тя беше поканила в предпоследния кръг в преднамереното си предаване един сериозен политолог и разследващ журналист-Антон Тодоров и довчерашният подсъдим и милиционер Мирослав Писов.

Тези две фигури са коренно различни. Антон Тодоров се рови из архивите, прави срещи с хора, които могат да потвърдят или отрекат информация, чете усилено и най-важното-мисли.

Друг е Мирослав Писов. Според него самия той работел за неправителствена организация като експерт по сигурност.

Тук има два специални момента:

Първият е, че „експертът” по сигурност със сигурност уби човек. Казва се Чората.

Вторият момент е, че от думите ми стана много ясно коя е „неправителствената” организация. Доскоро тя бе правителствена, а след това беше „правителствена в оставка”.  

Още един момент се натрапи в съзнанието ми, когато го слушах. Той беше заучил добре репликите си и активно подпомаган от суфльора си-Кулезич, пееше песничката „Гласувайте за ГЕРБ!”

Но самодейното му ниво на няколко пъти се показа. Той яростно отричаше фактите и документите, които показваше Антон Тодоров, защото нямало съдебно решение. В същото време самият той приведе за пример в полза на любимият му „Ислямски фашизъм” без изобщо да има решение на съда, па било и на първо ниво. Грапавото езиче на този Писанчо нежно ближеше „нефашиста” и „некомуниста” Пуйко Борисов по съответното място с гордостта на селски ерген, който може да пърди по-мощно и по-продължително от другите селски ергени.

Особено Писов залага на епитета „фашистки”. Без да знае значението и той я употребява под път и над път. В интервютата му тя се среща във всяко второ изречение. В едно от тях той нарича Милошевич многократно „фашист”, въпреки че доколкото си спомням Милошевич беше до смъртта си югославски и сръбски комунист. А щом комунистите са фашисти, то изведнъж ще се окаже фашист и Пуйко Борисов, защото и той беше комунист. Тук мога и да се съглася с него, макар че Писов явно бърка думите„фашист” и „национал-социалист”.

Такива ми ти  „фашистки работи”.

Писов се намеси и в друга материя, която не само не разбира, но и никога няма да разбере. Болното му милиционерско мозъче взе отношение по въпроса за Трилатералната комисия, лустрацията, банковата система, „хуманността” на ЦК на БКП и ДС по време на прехода и какво ли не.

Но накрая трябва да хвърлим и един бегъл поглед върху цялостното предаване на Люба Кулезич. То бе така изградено, че хората на ГЕРБ да имат последни думата. Сред поканените дори беше един голям и смешен милиционер с фамилията Лазаров, който с погледа на Ван Дер Лубе твърдеше, че не е виждал през живота си кибрит.

С това си действие Писов категорично се нареди в учебника на Чезаре Ломброзо, а суфльорката му придоби една пара като „танцьарка” на кол в скапаното чалга-кабаре „България”..




Гласувай:
12



1. nikikm - А,
30.03.2013 15:28
комунизъмът и фашизъмът,каква им е разликата?В основата си са рожби на ционизъмът,тоталитарни структури!Дето се казва,комунизъмът е държавен капитализъм!Е и Хитлер е бил по-хуманен към народа си,вероятно защото му е трябвал за НСР!
цитирай
2. mitjo - Докато според законът има давност ...
01.04.2013 01:02
Докато според законът има давност на престъпленията, не може да има справедливост, защото законът отрича и иска за загърби (забрави) истината. Давността означава, че законите носят в себе си една изначална налудничавост и отказ да се приеме реалността. Последствията от това неприемане на реалността ни води до липса на логика и рационалност и наличие на фрагментност и илюзорност както във възприемането на миналото, така и в разбирането на настоящето, какво остава за предвиждане на последствията за бъдещето. Такава ирационалност много добре се вижда в псевдонауки като историята. Не е далече времето, когато и Хитлер, ще бъде изучаван като поредният велик водач, както се смята за такъв Борис I-ви, изтребвал собствения си народ заради фикция (религия). Просто още има памет в поколенията потърпевши от зверствата на фашизма.
Не може да има съобразяване със законите при такова положение. Ние не живеем в реалността на системата, а в реалността на живота и докато системата отказва да приеме законите на живота на животът няма да му пука за невменяемостта на системата.

цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bosia
Категория: Други
Прочетен: 11734343
Постинги: 3876
Коментари: 10800
Гласове: 7029
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031