Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
22.03.2013 12:42 - НАПРЕД, ДЕЦА НА РОДИНАТА!
Автор: bosia Категория: Политика   
Прочетен: 3892 Коментари: 5 Гласове:
11


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 TOMATO IACTA EST

/Доматът е хвърлен/

 

Когато Гай Юлий Цезар отива да  превземе Рим и да стане император стига до реката Рубикон. Тя е границата на Рим с Галия и не може да бъде преминета от въоръжени войници. Тогава Цезар произнася  думите Alea iacta est!  Това е превод на една реплика от пиеса на древногръцкия драматург Менандър. Въпреки, че е бил само с един легион, той превзема Рим и по-късно побеждава в гражданската война първия консул на Рим Помпей.

Днес в 11 часа минах покрай президентството. Имаше ограда и полиция. Влязох през загражденията през оставената за граждани пролука и застанах пред фасадата, където е почетния караул. Бях ограден от полицаи. Носех в една торбичка домат. Другият беше в джоба ми. Изчаках да се смени караула. Когато се опитаха да ми поискат торбичката с домата аз извадих другия домат и го хвърлих по фасадата, като по този начин протестирах срещу тази мижитурка и безродник, който кой знае защо ни е президент. Полицаите се държаха възпитано.

След това с втория домат тръгнах към МВР. Там вече ме чакаха полицаи. Опитаха се да ме спрат, но аз метнах домата с торбичката и ударих фасадата. Един сержант се опита да ме спре и върне, но аз поисках да се представи най-напред. Той отказа, гледайки ме с дива ярост. И друг път ми се е случвало, така че просто обърнах внимание на комисаря, с когото разговарях да го научи на уставно носене на службата и на ум и разум. След това се оттеглих към спирката на тролея.

Вече съм писал, че ще протестирам против президента срещу неговата безотговорност, зависимост и безродност. За министъра на МВР-също, така че няма да ви обяснявам защо.

Хора нямаше, нямаше и медии.

Но аз не го правя за медиите, а за да изразя личното си отношение към съсипаната и разрушена наша Родина. Връщайки се с тролея минах покрай рушащия се паметник на Старчев „1 300 години България” наричан още „Шестоъгълен петохуйник” и трябва да ви кажа, че това не е монумент, а наистина прилича на надгробен паметник.

Ужасно е!

Allons enfants de la Patrie!




Гласувай:
11



1. baidobri56 - Извинявам се!
22.03.2013 15:16
Г-н Колев,извинявам се,че не можах да дойда в 11.00.
Поразболях се.Но се радвам,че всичко е минало без проблеми.
Надявам се,че за следващата доматена акция ще се съберем повече хора.
Здраве на вас и семейството ви и на всички граждани на България!
цитирай
2. mitjo - Жалко за нас, че не те подкрепихме в ...
23.03.2013 01:32
Жалко за нас, че не те подкрепихме в действията ти, дори само като присъствие. Прав си за надгробния паметник.
Като гледаме по-лесното и си затваряме очите пред факта,че и временното првителство е за сваляне точно натам сме се запътили. Не може да се лекува болест, чийто причинители се пренебрегват и да се отдава внимание само на симптоматиката – не може да се хвърлят усилия само в потискане на неприятните алармиращи сигнали.
Ти си един от тези неподкрепени алармиращи агенти и явно целта ни е да спреш да алармираш, защото нарушаваш конфорта на бавното ни разлагане. Причинителите отгоре предпочитат да не долавят мириса на гнило, камо ли да понасят каквито и да било болезнени и оздравителни интервенции – те са запазени само за простолюдието то си ги е заслужило по рождение. А самото простолюдие явно сме изтощени от репресии или и нас ни мързи и затова, вместо да положим усилие и да се оправим, ще полагаме усилия да понасяме влошаването, докато дочакаме най-лошото да стане факт.
цитирай
3. mitjo - "Като достигнахме покрай...
23.03.2013 05:40
"Като достигнахме покрайнината, той ни каза, че ако имаме късмет, ще видим едно много необикновено куче. Било немска овчарка и едва се крепяло на крака, понеже все го блъскали автомобилите. Но кучето не се отказвало да ги преследва, кретайки, с очи, препълнени от смелост и омраза.
Този ден обаче то не се появи. И въпреки това наистина е съществувало. Защото го видях друг ден, когато шофирах сам. Клечеше в канавката на пътя, готово да впие зъби в дясната ми предна гума. Но атаката му беше жалка. Задницата му почти не можеше да се повдигне от земята. С усилията на предните крака то би могло да влачи цял моряшки сандък."
Цитатът е от "Затворникът" на Кърт Вонегът. Неподкрепилите те сме ампутираните крайници, които не можеш да използваш и затова борбата ти е едновременно дръзка и жалка. Колкото до нас - влачените - и с ампутация и без ампутация, все тая - участа ни е заслужена. А какво остава за дебилните чегета, които разботят срещу самите себе си всяка минута...
цитирай
4. mitjo - Според мен само стачките могат да ...
23.03.2013 06:07
Според мен само стачките могат да внесат истински промени, но хората трябва да осъзнаят, че профсъюзите вербуват провокатори, докато се правят, че организират работещите. За жалост без подкрепа твоята самотна борба с доматите не бърка в джоба и интересите на никого.
цитирай
5. tanika - 16-та република на СССР да бяхме ...
25.03.2013 18:25
16-та република на СССР да бяхме станали някога, толкова зомбирани от "Движение русофили" лумпени нямаше да бродят из улици и тв-студия, и националният празник нямаше да ни подменя ценностите, както сега/щеше да е я в прослава на българската писменост - 24-ти май, я в чест на възстановяването на държавността и независимостта от СССР-Русия - такъв още няма!!! За това ще си киснем в мътното Придунавие и ще търпим поредните комунистически отрепки, заедно с паметниците им!/
Честити Нови Домати!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bosia
Категория: Други
Прочетен: 11733961
Постинги: 3876
Коментари: 10800
Гласове: 7029
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031