Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
04.03.2013 14:27 - КАК ДА НЕ СЕ ПОБОЛЕЕ ЧОВЕК?
Автор: bosia Категория: Политика   
Прочетен: 1652 Коментари: 1 Гласове:
11


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 КОГА МУТРАТА ОТИВА ДА ЛЕЖИ В БОЛНИЦА

 

Този въпрос е лесен. Когато го вкарат в ареста и затвора. Или преди това, за да не го вкарат.

Това се сетих, когато Пуйко влезе отново в болница. Но той греши. Когато ме арестуваха аз имах същото кръвно-190/110. Естествено, върнаха ме в ареста и там кръвното ми се оправи. И при него, дай Боже, така ще стане.

Но по-интересно е мнението, ако го имат, политическите централи за протеста. Те много предпазливо се стараят да не взимат решение за това, което става на улицата. Явно, усетиха се, че всяка тяхна реакция и изявление е погрешно защото са в ситуация „цугцванг” и само радикализира публиката.

В същото време е невъзможно да не се събират и мислят какво да правят поотделно като партии и общо всички заедно. С изключение, може би, на „Атака”, която вече получи инструкции отвън и се опитва да прибере кожата на убитата мечка.

Ситуацията е толкова комплицирана, че чак е весела. БСП предпазливо умува да подкрепи протеста, но се страхува да не радикализира собствените си членове и да ги направи изискващи такива неща, които БСП не може да им даде. От друга страна ако го направи ще приведе в действия контрата на ГЕРБ със събраните компромати. Така изяждайки се един друг ще им паднат сериозно резултатите на изборите. Но това няма да освободи ниши за другите партии, а в случай, че голяма част от избирателите пуснат невалидна бюлетина просто ще бъдат размазани. Така, чрез скъсани, повредени или задраскани бюлетини ще бъде удавен и циганският платен вот. Протестиращите правилно искат да накажат всички партии, отказвайки да преговарят с тях. Затова партиите се опитват чрез фалшиви „кръгли маси” да получат глътка въздух, но това засега няма как да стане.

Ситуацията става още по-интересна, защото трябва да се вземе решение дали да се разкара парламента или да остане да работи до изборите. Президентът няма нито капацитет, нито време за шикалкавене и утре трябва да каже какво ще прави. Ако закрие този парламент и назначи „служебно” правителство ще стане лошо. Самият факт, че се опита да прехвърли задълженията си на вицепремиер от евентуално „служебно” правителство, но получи ритник е показателен за това. Ако се опита да остави парламента да работи ще получи политически отпор от партиите, които  са в него, защото ще им свали силно рейтинга ако ги накара улицата да приемат текстове и закони, които работят против техния „уют”.

Дядо ми казваше в такива случаи „Мъдете в клапа”.

Голям майтап!

Знайно е, че доста пари се хвърлят за протестиращите от приятели и врагове на Пуйко, но те някак си се парират взаимно и не успяват да канализират в ничия полза улицата. Говори се, че протестиращите били аморфни и създавали анархия. Това са кухи фрази, също като фразата, че те не знаели какво искат. Напротив, аморфната форма се оказа твърде успешна, защото не дава възможност на партиите да реагират като се хванат за конкретните искания.. А там, където са конкретни не са никак удобни за подкрепа от партиите. Например, искането на оставката на варненския кмет доведе до няколко негативни за ГЕРБ неща. От една страна ги принуди да оттеглят подкрепата си за него, като по този начин признават грешката си с него, а от друга страна радикализираха протеста да иска оставка на целия общински съвет и пълен одит на общината и кмета. Това неминуемо ще доведе до загуба на доверие във всички партии и допълнително ще поблазни хора от общинската администрация да извадят наяве документи и информация за престъпления в община Варна за да се докарат на улицата или да си решат лични отношения..

След Пуйко очаквам и президентът да се поболее. Толкова много отговорност той не може да понесе, а съветниците, които си назначи не могат с нищо да му помогнат Те мислят стандартно, ако изобщо могат да мислят, а ситуацията е нестандартна.

Как да не се разболее човек!

 




Гласувай:
11



Следващ постинг
Предишен постинг

1. tanika - А народът е матиран! Не ножът е ...
04.03.2013 20:50
А народът е матиран!
Не ножът е опрял до кокал, а въженцето е опряло до шията.
Иначе, вече се опростачи думата "протест", оскверни се мястото "Орлов мост", загрози се образът-"лидер". По-нелепо не е било!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bosia
Категория: Други
Прочетен: 11783494
Постинги: 3876
Коментари: 10800
Гласове: 7029
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930