Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.02.2013 15:07 - КЪМ ОРГАНИЗАТОРИТЕ НА ПРОТЕСТА И УЧАСТНИЦИТЕ В НЕГО
Автор: bosia Категория: Политика   
Прочетен: 6465 Коментари: 25 Гласове:
14


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 ПРОТЕСТЪТ НЕ ТРЯБВА ДА БЪДЕ МОНОТОНЕН

 

Добре е, че младите хора се събудиха. Добре е, че и възрастните им повярваха. Добре е, че проявяват постоянство.

Но идеята расте не само с постоянство и организация. Трябва да се използват и други форми, които да привлекат повече участници. Такива форми са, например, пърформанс, хепънинг и инсталацията.. Те чудесно могат да внесат разнообразие и нови участници. Могат да осмеят чиновника, кмета, министъра, президента, фирмата, монопола. Това обединява хората и ги прави по уверени, по убедителни и по-действени. Културата на протеста не бива да се свежда само до отказ от физически прояви.

Какво пречи, например, в неделя от МИЕТ и Орлов мост начело да има няколко човека, вързани за един синджир, а след тях да върви с бич от конци една кака, облечена като „Топлофикация” и ги шиба по гърбовете? Или момчета, с вериги на краката и топузи от черни футболни топки под звуците на негърската песен „We shell оver come”?

Какво пречи на търговците или на организаторите да поръчат 2-3 хиляди балончета с надписи и рисунки, които осмиват или остракират партиите, монополите, политиците или чиновниците?

Какво пречи да се носи от четири човека в един балдахин, в който има една голяма тиква? Или фигурата на Цвък-Цвък с голям нос като Пинокио?

Защо не издигнат един боксов ринг пред президенството и там да поканят Кубрат Пулев да удря по една боксова круша, на която пише „монопол”, Партия”, „политик” или „Кмет”,  та дори и „президент”.

Трябва да се събуди провокацията у протестиращите. Трябва да се потърсят най-разнообразни форми на протест, които ще направят протестите по-привлекателни, по-атрактивни и по-оригинални.

Ще видите, че резултатът ще е положителен.




Гласувай:
15



1. borkolbor - Бутафорията .....
27.02.2013 15:53
..............Бутафорията и миманса заедно със здравия български хумор ще ги хвърли в ужас и безсилие и най - важното , ще ги направи лесна плячка за всенародно окарикатуряване и отричане !!! ............
цитирай
2. chipollino - Също трябва да се осмиват не само ...
27.02.2013 16:31
Също трябва да се осмиват не само последните управляващи от ГРОБ, а и тези преди тях и тези преди тях и т.н. Че като гледам СмърдиГейчо как ми потърква с ръчички и си мисли, че сме го забравили - за него и неговите мизерии! Гледам и Костов има някакви напъни - олеле, тоя пък нещастник!
цитирай
3. myonlink - :)
27.02.2013 21:42
+1 :)
цитирай
4. bringo - Дайте да осмеем Волен Сидеров и то ...
28.02.2013 13:29
Дайте да осмеем Волен Сидеров и то като псевдо националист. Днес той обеща 1000 лв минимална заплата и национализация на златната мина, която се копае и изнася от чужда компания. Щял да развали всички концесионни договори и да национализира всичко. Сега пак ще вземат да му се вържат хората, че видите ли ще спаси България.

Друг голям "спасител" на България, който трябва да осмеем, е Бойко Борисов, който смело заяви, че ако не бил подал оставка, щял да увеличи пенсиите и заплатите с 50 %.

Меглена Кунева-новата стара курва в народното събрание. Не за осмиване е новата и партия, а за плачене, дами и господа. Ще влезе в следващото народно събрание и ще почне да прави бели, дори и да е в опозиция, камо ли на власт.

Иван Костов-него толкова може да го осмиваме, че няма ни стигне времето!

За всички стари мутри може да се нарисуват на снимки, в зависимост какви им са провиненията и да се издигнат на протестите, за да им се смеем всички.
Бойко Борисов можем да го нарисуваме като един дебелак с едно куфарче, пълно с пачки пари, малко злато и диаманти.

цитирай
5. tikoev - Ето с това съм съгласен. . . Не трябва ...
28.02.2013 14:08
Ето с това съм съгласен...Не трябва да е монотонен, защото ще е затихващ...А ако затихне както казваше един мой приятел "Каква е ползата от файдата, като няма кяр?"
цитирай
6. mitjo - Напоследък мисля, че тълпите са се ...
28.02.2013 15:00
Напоследък мисля, че тълпите са се дoказали като неефективни и водещи до големи проблеми.
Тълпата е лесно достъпна и лесно манипулируема. Докато отделният индивид като единица в аморфно и свободно множество е трудно управляем и достъпът до него е като в стадата от зебри – как да избереш конкретна зебра, когато всички имат райета.
Мисля, че е време за нов вид протести, при които хората не е нужно да имат едно искане и да се събират в тълпа, достъпна за милиционерските недоносчета и така наречените „провокатори”.
Всички сме недоволни от управлението и то не по една, а по много причини.
Според мен би било по-безопасно и по-ефективно, ако протесът е в някаква свободна форма.
Например да се обяви ден и час, в който хората да са на улицата, вместо по домовете си.
Не е нужно да са на конкретно място – може просто да са на разходка в парка или на път към някой приятел. Важното е да се уточни например да се придвижват пеш, но това да не ограничава седенето по пейките или стоене на едно място. Така никой полицай няма да знае кой е излязъл да протестира и кой да се разхожда, а и няма да има основние да е агресивен. Освен това страхувашите да се включат може би биха участвали.
Властта ще бъде поставена в шизофренично положение, а в същото време хората ще са максимално защитени. Или поне толкова, колкото и когато не протестират.
Другата добра форма на протест е националната стачка. Защо да се лъжем: хората, които ни ограбват, са хората с пари и бизнес. Парламетът, полицията, правосъдната система, са само инструменти в ръцете им.
Последната, която ми хрумва в момента е неплащането на налози. Масовото неплащане на данъци, обезсилва инструментариума, с който ни малтретират.
В момента изчистват ЧЕЗ и останалите посредници от веригата, защото хората изнемогват и доходите към руснаците естествено намаляват, колкото и да ги засилват изкуствено. Това ги кара да се освободят от марионетките. Този процес е представен като воля на народа и не цели и няма да спре ограбването нито ще подобри условията, в които живеем. Затова сега е момента да не останем под контрола на управляващите, но и да се изплъзнем от насилието, което ни готвят, за да ни подчинят. Затова не трябва да се протестира по познатите от историята схеми. Хората трябва да мислят за нови варианти на отреагиране, а не да следват шаблоните на миналото.
цитирай
7. mitjo - Извинявам се за повторението на ...
28.02.2013 15:08
Извинявам се за повторението на коментара, но стана бъг, а бутонът "Изтрий" не дава резултат.
цитирай
8. comfy - !!
28.02.2013 15:43
Аз съм за!

к.к.

цитирай
9. mitjo - Не виждам защо посланията от хората ...
28.02.2013 17:37
Не виждам защо посланията от хората към властта трябва да са прости, ясни и прозрачни, когато властта е потайна и подла. Нека не знят кой и за какво е излязал на улицата, нека нямат удобен вариант за действие, нека влязат в лудницата, която приготвиха за нас. Тогава сами ще се стремят да са ясни и конкретни, за да не им случи отново да не знаят в каква действителност живеят.
цитирай
10. borkolbor - До бринго ......
28.02.2013 17:43
........Добре , съгласен съм с тебе , приятелю . Ама и Алеко ще трябва да разсъним . И той да се посмее ...........Що бе , Сидераки може и да ги вдигне заплатите и пенсиите със 100% . И златоносните ни мини да си ги ни национализира . Те са си наши . Сериозно . Ако не от друго ,то поне от инат магарешки , болезнено "его" и суета човешки ...... Да не дават Тангра , Залмоксис и Перун да ни възцарява , че ще задумкат тъпаните на войната ......Ония оттатък гьола и в канадските секвоеви пустини действат първосигнално . Ударят ли кръстачката на някого , рипане няма . Уорлик го е изрисувал в Държавните им департаменти с краски "пъстри и сърдечни" . Еврейските и френските им приятелчета и те го любят нежно . Тая работа с национализаците , заплатите , пенсиите и т.н и т.н и т.н . ............... , могат да я свършат и "гражданите" / ако са във властта / с по- -малко приказки и без пушилка . Няма страшно . Защото ще бъдат за Запада властови непознат и непредсказуем субект . Пък и във военно - щабните им бърлоги /на Запада де / ЩЕ зацари недоумение и страх , че може Горнобанска танкова бригада за кратко или за по - дълго време да се дислоцира около Малко Търново , а красноярските "кантемировци" и петербургските "витязи" да дойдат на нейно място /във военната база/ за кратко или за по дълго време да ни погостуват . Да глътнат и те , момчетата ,бистра планинска минерална водица и свеж витошки въздух . Да поритат и те топка на плаца и .... да се поразкършат , ако трябва ....!!! ..... Ще дойдат , ако е необходимо , и то в неочаакван момент . Без да имаме "шибаните комунистически петолъчки" в мозъците и душите си . Не ни и трябват . Нищо , че сме в "шибаното" им НАТО и в "шибания" им ЕС . Никой не ни е питал чрез референдум или всенародно допитване дали ги искаме или не . А това обиди не само националното ни достойнство като българи , но и личния ни човешки свят и чест . И мълчахме , и мълчим ! Защо ? Иван Костов , военния му министър от онова време ...
цитирай
11. tanika - Жалко, че "организаторче...
28.02.2013 21:49
Жалко, че "организаторчетата" на днешните протести са засичани пред Паметника на Съветската армия с тениски и знамена на Че Гевара. По-скоро като него ще ги видим /де/маскирани, или като истински млатещи народеца каратисти, далеч от принципите за ненападение или защита на слабия от владеещите бойни изкуства, а напротив - използване на хватките от древността единствено за безскруполно насилие и мачкане, както е във всичко у гнусните комуняги.
А уж митингите нямало да се политизират, ама друг път.
БКП-БСП и прочие издънки и русофили у нас трябва да се заклеймят като терористи, способни да сринат страната. Освен да грабят още, те нямат нищо общо с автентичния гняв на обикновените хора!
цитирай
12. borkolbor - .....онова време ...
01.03.2013 00:16
......./Не са ни питали - вкараха ни , няма да ги питаме - ще излезем!!!/ .......... Михайлова , Паси , Фердинандов , Велчев , Доган , Станишев , Борисов , Дянков и други от по преди , и много много други , трябва да ги съдят не граждански съдилища , а ВОЕНЕН ТРИБУНАЛ по възможно най - късата процедура ! За всичките им престъпления ! И имат наглостта да посягат пак към властта ! Даже децата знаят , че те са само главата на хидрата . А по надолу има поне още най - малко 100 хиляди мръсника , които ги подпират и реанимират ! НФСБ и Атака в телевизионната си , печатна и радиожурналистика , в популярен и академичен стил ще ни умиляват и ще дърпат тънките струни на националните ни чувства и на ежедневните ни проблеми ! Симеонов , Солаков , Енчев , Касабов , Станилов , Стоичков , Аврамов и всички ваши работещи колеги след малко повече от 2 месеца отиваме на избори . Червените , розовите , теменуженосините , сините , небесносините , сивите , жълтите , оранжевите и пъстрите комуняги имат опит и традиции в политически избори , имат и огромен финансов ресурс и кадрови резерв . Престанете да ни дундуркате със злободневни жълтини , дребнотемия и анализи на възрастни хора пенсионери . В България има 30 области с 30 областни града . От всеки областен град трябва да излязат поне по 10 имена в партийните ви кандидат - депутатски листи /прага на квотите за различните градове и с резервите е различен , нейсе../ Като ги наредите , изведете ги пред камерите на телевизиите си и пред камерите на журналистите от радиата и вестниците си .Да ги видим . Дано да бъдат добри специалисти , експерти в професиите си . Нека на понятен , но и на професионален език да обясняват на избирателите и симпатизантите си не само от своя , но и от други региони , как смятат да работят , какво ще направят в личен план конкретно в сферата си .Дълго и умно , само по прагмата , а не по емоцията и празнословието Не сме задръстени . Ще ги разберем . Пък ако не ни устроят , можем и без тях .....
цитирай
13. borkolbor - ......Както и без ония .... Улицата е наша.........
01.03.2013 03:18
Tanika , не ти е изтичала кръвта на лятно слънце в нивите край Плевен , не си падал в зимна виелица в пропастите на шипченския проход . В земята ни няма заровени 30 хиляди американски рейнджъри или германски солдати , паднали в бран за отечеството ни . От друга националност са тия 30 хиляди . Сещаш ли се ,глупако ? Не си виждал червата си на метър от теб в изтърбушен от снаряд граничен бункер край Смоленск . Не си лягал с граната в пазвата си под гъсениците на германски танк на Курск , не си бил в катакомбите на Одеса , не си бил и на Мамаев курган , на много места не си бил . На други места си бил , ама нямаше да бъдеш . Нямаше да бъда и аз , ако моя и твоя дядо , облечени в германски униформи и с тяхно снаряжение гниеха в земята на Урал . Нямаше да има България , нямаше да има Българи . Щеше да има навсякъде Райх ..... Чувал ли си за Кандахар , Джалалабад , Саланг , Кундуз ...Знаеш ли къде са и какво са ?... Там за 8 години през 80-те години загинаха мърцина близо 16 хиляди млади мъже за нищо и още 5 хиляди в следващите 5 години от раните си !Други 10 хиляди останаха с тежки физически и психологически увреждания . Инвалиди .Афганистанските муджахидини са изкормвали живи руските си военнопленници , рязали са крайниците и главите им ! По вина на шибания съветски комунистически Кремъл , по вина на шибания комунистически Генщаб на армията им , по вина на шибаната им висша комунистическа номенклатура . Децата на тия шибани руски комуняги се освобождаваха от военна повинност и живееха в лукс , учеха в престижни европейски и американски университети , правеха любов и кариери в шибаната им комунистическа държавна йерархия и зараждащи се олигархии . Синовете на обикновения руски народ - мужик и работяга загиваха в чукарите и проходите на Афганистан !!! Останалите около 20 хиляди живи ветерани от тази мръсна война се хванаха да бачкат в родните си места и знаят най - добре какво е зло и добро и каква е истинската цена на хляба , водката , цигарите и рублата !!!...
цитирай
14. borkolbor - ...А техните ......
01.03.2013 05:52
....А техните престижни връстници се изучиха и върнаха от странство с тежки дипломи . Бутнаха с помоща на височайшите си шибани комунистически татковци шибания си съветски комунизъм , започнаха да внасят и изнасят валути и ценни книжа . Е , нямаше ги вече големите доставки и печалби от търговията с твърд хероин /контрола и пренасочване на пътищата към съветска тогава територия ,обработка и пакетиране , пазара , цените и разпределението в други държави на огромни количества хероин е основната причина за войната на СССР в Авганистан !!!/ , започнаха кражбите и контрабандата с оръжие от Армията и от огромните заводи и складове , пръснати из необятната Рус .И стана чудо - пръкна се нова руска мафия - хем шибана комунистическа , хем капиталистическа . Първи милиони , групировки , убийства , хазарт , проституция , алкохол , оръжие , наркотици , банки , фирми , консорциоми картели , монополи , олигархии , власт . Един алкохолизиран президент - дегенерат , маниак и дебил , също шибан комунист , виновен заедно със генщабното си некадърно военно ръководство за трите Чеченски войни през 90-те години. Войни , в които загинаха и изчезнаха безследно около 9 хиляди руски воини , вследствие тежки огнестрелни рани починаха още около 3 хиляди !Загиналите цивилни руски граждани са били в пъти повече .Безумие , не смеят и да назоват истинската цифра ! По данни на Военно Контраразузнаване два месеца преди започване на военните офанзиви руско - езичното население е можело да бъде изведено от Чечня и войната е можело да бъде избегната .......Руският народ е велик изстрадал народ ! Притежава неизчерпаема духовна мощ и култура . Руснаците са сърдечни и добри хора . Мания за величие или подчертаване на някакви превъзходства над други народи не са негови национални черти . Обикновените руснаци от народа са също като нас българите-работари , веселяци , държат на дадена дума и на лично достойнство . Почитат и знаят старата си история , прекланят се пред подвига на героите...
цитирай
15. borkolbor - Прекланят се ...
01.03.2013 07:34
.......си от всички войни и най - вече на тези от Втората световна война . Учат децата си да почитат паметта на героите си . В почти всяко руско семейство има загинали - близки и родственици . 22 милиона руснаци загинаха за да сме живи днес ! Моля , приемете думите ми буквално !!!.... Раните от спомените за разрушенията , страданията и жертвите никога няма да бъдат забравени ! .... Думата русофил не е равна на думата комунист , tanika . Означава човек , който изпитва любов , почит и уважение към всичко руско , но в лоложителен смисъл .Аз съм русофил , но не съм терорист и комунист , както пишеш по-горе .Не приемам строежа на каквито и да са ядрени Централи , пък било то и руски .И пак съм русофил и не съм комунист . Комунистите разбиха живота ми и пак съм русофил . Никой не е в състояние да ми каже какъв да бъда , освен аз ако не кажа !!!! Обикновен човек съм , не съм грабител и се гневя сигурно колкото и другите .Озверявам , когато някой обиди Русия , руснаците и русофилите в общия понятиен и човешки смисъл и ги свърже чудовищно неграмотно , язвително и злобно с най - уродливата форма на организация на обществен и индивидуален живот и съзнание . ....... А аз преди всичко и над всичко съм българин и съм го доказвал това винаги ....... на себе си .....
цитирай
16. tanika - @borcolаbor Жерар Депардийо ви ...
01.03.2013 15:24
@borcolаbor
Жерар Депардийо ви даде посоката - сполай ви...
цитирай
17. stamenmihalevski - Подкрепям!!! Дори малко по-нес...
01.03.2013 22:31
Подкрепям!!! Дори малко по-нестандартното мнение на блогъра mitjo ме накара да се замисля, какви варианти за мирен протест има българския народ. Всъщност те са много, но едно предложение и от мен, което ще е протест едновременно срещу енергийната, медийната и политическата мафия в България, без опасност някой да бъде набит или осъден за дребно хулиганство. Дори може да им се покаже съвсем еднозначно колко много хора не одобряват действията им...
цитирай
18. stamenmihalevski - Нека всеки недоволен от робовла...
01.03.2013 22:32
Нека всеки недоволен от робовладелското поведение на някои български граждани да изключва осветлението и телевизора си примерно след края на новините всяка вечер за 10 минути по време на най-гледаното време, когато се пускат най-скъпоплатените реклами(съмнявам се да са ви много интересни). Всички пушачи от протестиращите да си планират графика с цигарите така, че точно по това време да излязат на терасата и да изпушат една. Хилядите огънчета на фона на тъмнината ще са достатъчно красноречиви за това колко много хора са недоволни. Дори ще изглежда стряскащо. Важно е да е в тъмните часове на денонощието, затова ако след новините още е светло, да се прави един час по-късно, но пак тогава, когато по-принцип се пускат реклами по телевизията.
цитирай
19. stamenmihalevski - Така символично ще се протестира ...
01.03.2013 22:32
Така символично ще се протестира против медийте, които чрез манипулациите си ни държат на "тъмно", ще им объркаме бизнеса, защото от най-гледано време, то ще се превърне в най-негледано и цената на рекламите ще падне веднага, също така ще се протестира против енергийната политика. Ако 1 милион крушки и телевизори не работят по 10 минути всеки ден, да кажем в продължение на месец, това ще се отрази на печалбите на "енергетиците", дори и минимално да е, пак е нещо. При груби изчисления се получава следното - 1 месец т.е. общо 300 минутен протест. Всяко домакинство ще спести минимум 750 вата ток. Смятам крушка 50 и телевизор 100 вата. Значи поне 750 000 киловата по-малко потребление на месец и то ако протестират само 1 милион домакинства. Който знае точно колко излиза 1 киловат, нека изчисли каква сумa няма да влезе в касите на енергийната мафия. Тя не е голяма, но поне 2-3 марионетки ще останат без заплата, че може и повече. Мисля, че не е никакъв проблем това да се превърне в традиция и да продължи повече от месец, а и на никой не му коства абсолютно нищо. Все пак не се налага дори да напуска дома си...
цитирай
20. stamenmihalevski - И само да допълня - така и полицайте, ...
01.03.2013 23:29
И само да допълня - така и полицайте, и военните могат да се включат в протеста...
цитирай
21. mitjo - http://forums.academy.telerik.com/68943/js-%D0%BA%D0%BE%D0%B3%D0%B0-%D1%89%D0%B5-%D0%BA%D0%B0%D1%87%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D0%B2%D0%B8%D0%B4%D0%B5%D0%BE%D1%82%D0%BE
02.03.2013 01:35
"Да, наистина цялата ни държава е така.
Дава се някаква възможност на хорат да се развиват, участвайки в някакви взаимоотношения, при които печели и страната, предоставила възможността, но гадната администрация прецаква всичко.
И тук нормалният човек ще се запита: Защо, при положение че страната-благодетел плаща на администрацията, а облагодетелстваните са фактор за ефективността на администрацията, тази проклета админисрация действа по този вреден за 2-те страни до болка предъвкван метод?
Очевадното обяснение е, че изобщо не става дума за блгодетел и облагодетелствани, а за чист проба лицемерие и изграждане на взаимоотношения робовладелец – роби. Целта е да се намери извинение за несвършената работа, като се запази имиджа на робовладелеца като благодетел и се хвърли вината на неспособните роби, които са решили да влязат в сдружението не, защото се мислят за велики, а защото искат да опитат да са полезни на себе си и близките си.
Какво по-подходящо поведение от това, ако целта, която се гони, е да се потискат хората. Лъжеш ги, че ще им предоставиш, каквото искат; изкуствено създаваш проблеми и за неосъществяването на договорката, хвърляш вината върху тях.
В древността така някакъв самозванец символично си измил ръцете, въобразявайки си, че по този начин внушава на някого, че няма пръст в разпъването на невинен, когато истинската му длъжност е била да прави точно това, за да държи тъплата в подчинение.
Омръзна ми от хора, които си придават важност с насилие и прецакване и после с все сила се правят на ни лук яли, ни лук мирисали, защото, ако се извинят, ще трябва да се поправят, а това е неизгодно.
Може би трябва да благодарим, че най-после някой си е свършил работата със закъснение, че можеше и никога да не стане? Да ама и закъснението си има последствия точно както и несвършването на работата."
цитирай
22. stamenmihalevski - до terca
02.03.2013 03:21
А я се замисли и малко по-внимателно, и по-задълбочено над момента с липсата на внимание по отношение на рекламите, над възможността на силовите професии да се включат, над самото излизане на терасата, от която ще виждаш хиляди свои съмишленици и над противоположния вариант, при който играеш за "другия отбор"... :))) ...
цитирай
23. stamenmihalevski - до terca
02.03.2013 12:58
За отговорът ти по отношение на рекламите - аз нямам в предвид всеки път при реклама гореописаното да се случва. Достатъчно е да е веднъж на ден, но ежедневно и просто протеста да съвпада с тях. Мисля, че телевизийте си имат графици за рекламите и не е чак толкова трудно да се провери в колко точно часа ги пускат. Ако променят графиците и началото на протеста е възможно да се измести в зависимост от промяната. Иначе по отношение на проблемите свързани с манталитета ни съм съгласен, но те са следствие на личното и подсъзнателно желание на всеки, да преуспее в живота, заради което в повечето случаи се опитва дори неосъзнато понякога да прилича на преуспялите на деня, а от там и корупцията, и лошото поведение в национални мащаби("чалгализацията на обществото") т.е. имаме лоши примери за подражание, не че сме лош народ по принцип и като цяло, което е част от "схемата", срещу която трябва по някакъв начин(за предпочитане мирен, но ефективен) да се противодейства.
цитирай
24. stamenmihalevski - пак до terca
02.03.2013 12:59
Все пак ако си "мутра" ще имаш пари, хубави коли и още по-хубави жени т.е. имаш шанса да създадеш семейство, заедно с някоя красавица, на което семейство няма да му липсва нищо от финансова гледна точка, което звучи съблазнително и за мъжете, и за жените, нали така...? Преди е било модерно да си комунист, а днес "мутра" и също това е причината в България да има толкова много яки момчета навсякъде, не че всички са "мутри", за разлика от Германия например, където са модерни "костюмарчетата". Немският модел за подражание също крие много опасности, но да кажем, че това е следващото ниво на "играта", за което българинът трябва да мисли, когато го достигне. Също не подценявай мирното обединение на тези, които официално пазят статуквото, въпреки че това им е работата, нужни са на обществото и само така могат за момента да изхранват семействата си(полицаи, военни), а не че са основните виновници за оцеляването му до днес (всички имаме вина), с останалите хора. Моментът е психологически и за протестиращите, и за тези, срещу които се протестира, не че полиция и военни ще правят преврат след това, което ако случайно се случи, ще ни върне в "първи клас", затова по мое мнение не трябва да им се позволява да го правят...
цитирай
25. mitjo - Хората се смозапалват и агонизират ...
03.03.2013 02:13
Хората се смозапалват и агонизират в борбата си за справедливот какво е едно непускане н телевизора в определен ден и час, че има толкова много противници, да не говорим, че е съвсем анонимно и безопасно. На мен идеята ми харесва много. Браво! Особено ко се саботира часът на вечерните новини – протест, натоварен с много смисъл и адски щадящ. Не е нужно д се види вклйучвт ли се другите. Невклйучилите според мен биха били безмозъчни зомбита. Очарован съм от идеята и не е зле да се осъществи и да продължи поне месец.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bosia
Категория: Други
Прочетен: 11740063
Постинги: 3876
Коментари: 10800
Гласове: 7029
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031