Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
25.02.2013 10:38 - ЗА ЗЛО КУЧЕ-ЗЪЛ ПРЪТ!
Автор: bosia Категория: Политика   
Прочетен: 3807 Коментари: 3 Гласове:
12


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 ИЗБОРИ ЛИ?

 

Тези дни се наслушах на глупости. Повтарят се мантри, които искат да внушат на публиката стари лъжи и заблуди с идеята да скрият истината и да спасят статуквото.

Покрай „върховенство на закона, „конституция”, „служебен кабинет”, „ВНС” и прочие алабализми се говори непрекъснато за „скорошни избори”.

Трябва да ви кажа, че нито едно от тези неща не е необходимо сега за страната и обществото. Това, от което се нуждаем е икономическа стабилизация и тотална смяна на всички системи-икономическа, политическа, съдебна, информационна, законодателна и обществена.

За да се осъществи това от горепосочените глупости нито една не може да реализира тази смени на моделите. Затова и не е необходимо изобщо да ги споменаваме. Трябва да се хванем здраво за прагматизма и да мислим и да действаме за бърза промяна.

В Библията е написано, че „Когато едно дърво не дава добър плод се отсича и изгаря!” Точно това трябва да направим това сега. Да отсечем и изгорим кухите фрази и да напълним със съдържание и смисъл общите ни действия.

Отново ще прибягна до Библията. Там е написано: „Не бива на стара дреха да се слага нова кръпка или на нова дреха-стара кръпка!”. А политиците, олигарсите и олигофрените искат точно това. При това неистово бързат, за да могат да направят завоя на своя „Титаник” и да не се блъснат в айсберга. Както направиха това през 1989-90 и 1997 г. Конфуций казва: ”Не е глупак този, който се спъва на равно място. Глупак е този, който се спъва два пъти на едно и също място!”

А ние сме склонни да се спънем за трети път на същото място.

Точно затова трябва да разберем, че „върховентството на закона” трябва да отстъпи на здравия разум и истината. А в този „закон” няма нито здрав разум или истина. Той обслужва политиците и олигарсите. Следователно трябва да го суспендираме незабавно. Същото се отнася и до „служебен кабинет”, „конституция” „ВНС” и „скорошни избори”. Оставим ли същите хора със същите закони и същите процедури да ни оправят, ще видим звезди посред бял ден.

Това, което трябва да направим е да се обединим под няколко приоритета и да започнем незабавна лустрация на сегашните политици и създаване на обществен съвет, който да поеме функциите на реален парламент, ВНС и изпълнителна власт под формата на програмно правителство. В същото време този Национален съвет трябва в рамките на 5-6 месеца да реализира следните неща:

 

Да направи поправка на всички кодекси, да създаде антимонополистични закони, да вкара в контролните органи гражданска квота.

Да отмени чрез референдум институцията ВНС и да прехвърли правомощията му върху Обикновеното народно събрание.

Да започне незабавно работа по нов проект за конституция,

Да остави формално това Народно събрание, но да го подчини на Обществения съвет, от когото ще получава текстовете за гласуване и ще придава легитимност на новите закони и поправките на старите.

Да се гласува незабавно Закон за кредитните кооперации и взаимоспомагателните каси. Те да бъдат приравнени с останалите кредитни институции.

Да се окаже силен натиск върху Съдебната система не просто да съди по списък, а да прилага законите така, както сочи справедливостта. Магистрат, който не изпълнява правосъдието да бъде незабавно снет и да му се търси съдебна отговорност.

Да се създаде стратегия и програма за излизане от тежката криза, в която сме.

 

Това са част от средствата, които могат и ще донесат смяна на посоката от олигархична, привидно демекратична държава към истинска демокрация, където Соверенът е в основата на държавата и трябва да създаде такава конституция и такива правила, които да гарантират икономическия климат, пълен достъп до цялата икономическа, законодателна, подзаконова, банкова, политическа и търговска информация, за да може обществото да сравнява и анализира цялата информация и да реагира навреме и правилно на опитите за корупция, картелизация, монопол и укриване на нарушения и престъпления.

Самата конституция е подчинена на Соверена, защото той е неин творец и може да я променя, допълва или поправя, когато тя доведе до неефективност, несправедливост или толерира отделни лица или групи. Животът е динамично нещо и с промяната му се променят и хората и правилата. Затова на Конституцията не трябва да се гледа като на свещена крава, а да се въведе правилото, че когато едно правило не води до добро-трябва да се промени.

Живеем в момент на извънредна ситуация. С подръчните инструменти не може да са промени ситуацията и затова трябва да се използват извънредни, но регламентирани от обществото правила, които гарантират справедливост и прогрес.

Не ми се изпада в казуистика, защото тя е контпапродуктивна.

Както се казва: „За зло куче-зъл прът!”

Особено в този момент!




Гласувай:
12



Следващ постинг
Предишен постинг

1. tanika - Ето и от мен няколко мерки, които ...
25.02.2013 12:04
Ето и от мен няколко мерки, които чрез воля за законодателни промени бързо могат да променят дереджето на народа:
1. Драстично вдигане на визите на руснаците, заливащи страната и Черноморието без пари, почиващи в свои хотели, без да посещават и плащат и стотинка в ресторанти, барове и пр., запълвайки с тумбите си плажове, паркове, улици, същевременно морските курорти и градове не просперират, а жителите им тънат в мизерия, с дупките по улиците и т.н., което не може да се наблюдава никъде по света.
2. Да се диверсифицират енергийните източници и да се разбие руският монопол в енергетиката
3. Да се направи адекватна данъчна политика.
4. Да се децентрализира бюджета и в по-голяма част да се управлява от общините.
4. Да се въведе закон, контролиращ разликата между вносната/производствената себестойност и цената до крайния потребител - не повече от 50%. Или потребителите да получават евтини стоки, или в хазната да влизат високи мита и данъци.
5. Спешно да се въведат данъчни облегчения за спонсорите на изкуство и МАСОВ спорт за деца и младежи.
6. Транспортът в Столицата да е денонощен!
цитирай
2. chetohche - Станете за да си върнем властта. ...
25.02.2013 22:06
Станете за да си върнем властта.

Сега е времето когато тлъстите котараци ще получат сърдечен пристъп. Времето им привършва, нали го знаете.





Ние трябва да се обединим, за да видим посланието си издигнато.

.. Така че хайде!





Те няма да ни юркат. Те няма да ни разединят! Те няма да ни контролират.
цитирай
3. brig - Първа Юстиниана
01.03.2013 11:19
Възстановяване на Екзархията и всичко си идва на мястото. Мат на системата с един ход!!!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bosia
Категория: Други
Прочетен: 11736527
Постинги: 3876
Коментари: 10800
Гласове: 7029
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031