Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.02.2013 11:55 - МЕНДАЛИЗАЦИЯ НА СИТУАЦИЯТА
Автор: bosia Категория: Политика   
Прочетен: 959 Коментари: 0 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 
СМЕШЕН ПЛАЧ
Това отдолу са думите на някоя си Менда Стоянова. Тя твърди, че е политик, макар и отскоро. Това е много добра шега. От политика разбира точно толкова, колкото и партийния и шеф, т. е.- нищо. 
Абсолютно нищо.

"Дянков имаше грешки в комуникацията. Той не успя да води добър диалог със синдикатите и работодателите. Не успя да не бъде в синхрон с неправителствените организации. Така коментира оставката на финансовия министър Симеон Дянков зам.-председателят на НС Менда Стоянова по ТВ7.

 

Тя подчерта, че е политик от кратко време и затова и е трудно да говори за ситуацията у нас. Според нея обаче оставка четири месеца преди края на мандата не е добър знак, дори би казала, че е лош сценарий.

"Четири месеца преди изборите не е прагматично решение. В кризата постигнахме много неща и сега е редно това да се запази и развие. Всеки българин трябва да си даде сметка какво да очаква. Надявам се нещата да се решат с разумен подход и диалог", посочи Стоянова.

Тя  сподели, че е била изненадана от думите на министър-председателя Бойко Борисов, който преди дни я посочил като политик, когото би избрал за премиер, ако самият той не изпълнява сегашните си функции.

"Това е добра оценка за мен , но човек трябва да прецени къде и какво го очаква на даден пост и докъде му се простират възможностите и компетентността, за да не стигне до момент на некомпетентност. Може би го имам този общ поглед върху нещата, за който говори  премиерът", коментира Стоянова."

Нека разгледаме и анализираме мендализмите и.
В първия абзац тя се опитва да ме убеди, че Дянков не бил комуникативен и не работел с неправителствените оргонизации. Че кой от кабинете беше комуникативен и работеше добре с неправителствените организации? Единствено Пуйко, но той беше свръх комуникативен и определено потвърди лафа на Марк Твен, че докато мълбиш могат да те помислят за глупак, но отвориш ли си остата отпадат всякакви съмнения.
По нататък тя се самоопределя като "политик от кратко време", но четири месеца преди избори не бил добър знак и е лош сценарий. Истината е, че ако беше политик щеше да каже, че оставката много закъсня, а лошият сценарий го написа и изпълни ГЕРБ, а не Филанкишията. За ГЕРБ незабавната оставка може да помогне да влязат с двайсетине души в следващия парламент, но ако останат още четири месаца могат и физически да не оцелеят. 
След това, между другото, споменава, че Пуйко я похвалил, че ако не бил той премиер, то тя щяла да бъде. Ако мен Пуйко ме похвали ще трябва да се самоубия незабавно. 
Изключително мърляв анализ на ситуацията!
По нататък тя говори за компетентност. Тук ще и напомня за маймуната, която най-напред пробвала дали костилката на прасковата влиза в задника и, та чак тогава я гълтала. Менда определено не е направила това. Затова, ако си купя овца вече знам как ще я кръстя.
Много ми е смешно, когато гледам колегата и Сатанишев как събира запъртъците като квачка и сяда върху тях с надеждата, че ще се родят пиленца. Такива като Менда
Накрая ще припомня на всички запъртъци от политическите партии законът на Мърфи:
МОЖЕШ ДА ДОПУСНЕШ ГРЕШКА ПРИ ПРОЕКТИРАНЕТО, ПОСТРОЯВАНЕТО ИЛИ НАВИГАЦИЯТА НА ЕДИН КОРАБ, НО МОРЕТО ВИНАГИ ОТКРИВА ГРЕШКАТА!
Както в случая със запъртъците от ГЕРБ.

 




Гласувай:
3



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: bosia
Категория: Други
Прочетен: 11790628
Постинги: 3876
Коментари: 10800
Гласове: 7029
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930