Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
31.01.2013 14:31 - НАЧАЛОТО НА КРАЯ НА КОМЕДИЯТА
Автор: bosia Категория: Политика   
Прочетен: 1965 Коментари: 2 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 МОЯТ БЛОГ НАВЪРШИ ДВЕ ГОДИНИ

 

Да. Две годинки се изнизаха като днес. И вместо да вървим напред, ние затъваме в блатото на пороците и престъпленията. Обстановката се радикализира и не знам кога точно, но няма да е далече времето, когато пушката ще гръмне. Липсата на здрав разум, интелект и самокритичност у нашите т. нар. „политици” боде очите на българските граждани. Вместо да се съберат и решат какво и как да се прави, за да тръгне най-после истинския преход, те нажежават обстановката и не си дават сметка, че камъкът не признава ляво, дясно и център. Ако имаше един читав политик, щеше да организира една серия от социологически проучвания за бъдещето на страната и въз основа на тях щеше да организира серия от конференции и семинари, за да се набележат стратегиите и програмите за излизане от този идиотски посткомунистически лабиринт. Но затова трябват умни, отговорни и прагматични хора. Хора, които биха забавили темповете за лично забогатяване, за да може нацията да си стъпи на краката

Това, обаче, не става.

И неправителствените организации не са много активни в това отношение, което показва тяхната незрялост и липсата на обществен авторитет.

Има една книга на Виктор Конецки. Тя се нарича „Началото на края на комедията”. Заглавието много точно определя сегашното състояние на България. Една друга негова книга се казва „Сред митове и рифове”. Както и да я възприемеш отново стигаме до България. И ние се мятаме между митове и рифове. Държавата ни е пробит кораб, а ние долу в трюма повръщаме и псуваме поред и наред. Чакаме да дойдат тримата братя и да убият змея, който краде непрекъснато златната ябълка. Вместо братята, обаче, дойдоха тризначките и задрусаха трътките си под звуците на чалга и от там се ръсеше тъпота с взлом, която облъчваше аудиторията. Ако Господ отгоре ни снима с камера и ни изпрати кадрите ще видим просто действието на един физически закон, който се нарича „Брауново движение”. Ние сме точно като тези молекули.

През целия си живот съм се опитвал да информирам, според възможностите си, хората за това, което знам и което мисля. Ако им е потребно и ако имат пипе да им позволи ако не друго, то поне да не повтарят моите грешки. Искал съм да ги направя по-добри, по-разумни, по-етични и по-солидарни. Не, че имам някакви особени успехи в тази област, но още не се отказвам да го правя.
Подкрепете ме или ме опровергайте!




Гласувай:
4



Следващ постинг
Предишен постинг

1. borkolbor - Един добър поет .....
31.01.2013 14:55
Един добър поет от средата на 70 -те години на миналия век бе изсипал с болка и приглушена ярост : " Не ме е страх от живите и мъртвите , дори и да са гении , нас поколения ще ни съдят , още неродени .... !!!
цитирай
2. borkolbor - Ти , Николай ....и ... търсят се пари ...... много пари ....
31.01.2013 18:26
Ти , Николай , полагаш неимоверни интелектуални усилия да инициираш и основеш "академия за истински държавници ". Парите , които " държавната мафия " отпуска на неправителствените организации със стопанска и нестопанска цели и на свободните , неформални граждански сдружения са оскъдни . Понятно защо .Ръководствата им са заплатаджийски и действат под диктата на " правителството " и по програми на "метрополията" От тях нищо общественополезно в национален мащаб няма да излезе .За да се създаде мощно Гражданско движение /така мисля , може и да греша / трябва една група от поне 10 , абсолютно доказали се морално и на много високо професионално и научно-експертно ниво , мъже , познаваеми от цяла България , да изтеглят от София и провинцията много , само подобни на тях други мъже .Тези хора да създадат в столицата и във всички областни центрове граждански комитети със свои постоянни седалища .Тази гражданска организация трябва да има свой устав , краткосрочни и дългосрочни програми , които стриктно да изпълнява .Да не бъде партия , тоест регистрацията й да не бъде по закона за партиите , да няма структура и членска маса на партиен принцип . Да има собствена телевизия в София и регионални такива в цялата страна . Да има свой печатен орган с национално покритие .Разследващи журналисти , юристи , експерти от всякакъв вид професии да й оказват работно , платено , но принципно съдействие , контролирано от вътрешен регулаторен орган . Да служи единствено и само на гражданите , да ги информира и подтиква при необходимост към граждански протести и неподчинение .Да бъде независима от ЕК , МС и от КРИБ да речем !!!Да се бори най-вече за промяна на порочния институционален и парламентарен модел . И тогава вече на местни , парламентарни и президентски избори мажоритарно да издига само морални личности - познати и утвърдени авторитети За това е необходим огромен финансов ресурс! И като че ли само това позволява "мекият" вариант общество , наречен гръмко "демокрация" !
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bosia
Категория: Други
Прочетен: 11790856
Постинги: 3876
Коментари: 10800
Гласове: 7029
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930