Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.01.2013 14:29 - АКЦИОНЕРНОТО ДРУЖЕСТВО "АД" АХМЕД ДОГАН Е ПОРЕДНИЯТ КЬОРФИШЕК. ИСТИНАТА Е В МО
Автор: bosia Категория: Политика   
Прочетен: 2787 Коментари: 2 Гласове:
7

Последна промяна: 20.01.2013 14:33

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 МО-МИНИСТЕРСТВО НА ОБЛАГИТЕ

 

След скандала с Ф-16 Швейк и компания /Аню плюс Ноев/ тихичко си мина на вариант търг. Само това е достатъчно да се разбере, че това беше голяма далавера. Но аз мога да ви помогна да си спомните и други подобни далавери в близкото минало.

Ето ви няколко от тях:

 

Договорът с „Юрокоптер” е подписан през януари 2005 г. от тогавашния военен министър Николай Свинаров. За общо 18 хеликоптера той заплати 358 млн. евро. От тях 12 са „Кугър” и 6-„Пантер”. По това време негов заместник е небезизвестната Соня Янкулова. Тя е негова състудентка и близка. Същата договаря параметрите на сделката. След това стана зам. министър във МВР, а сега е във ВСС. И никой не я пита като останалите номинирани за ВСС какви пари е взела и откъде.

 

Американската дипломация редовно изказва притеснения за прозрачността на процедурите за покупка на военна техника в България, най-вече когато американците не печелят търговете. Така през 2005 г. американският конструктор Сикорски е отхвърлен след като българското правителство решава да купи 18 хеликоптера (12 Cougar и 6 Panther) за 400 милиона долара от филиала на EADS Eurocopter. Американският посланик навремето Джеймс Пардю пише тогава писмо до българският министър на отбраната Николай Свинаров, за да протестира срещу условията на провеждане на търга. Процедурата е окачествена като "предрешена" в телеграма изпратена на 31 януари 2005 във Вашингтон [05SOFIA187].

 Той настоява държавният секретар по отбраната Доналд Ръмсфелд да повдигне въпроса пред българския си колега и изказът е доста суров: "Вашето решение да придобиете машините от Eurocopter е резултат от манипулиран и непрозрачен търг", препоръчва той като "езиков изказ" на Ръмсфелд. Аферата Cougar не безпокои единствено американския посланик. Години по-късно, съмнения за корупция и политически натиск още витаят над тази сделка, която сериозно тежи на бюджета за отбрана.

 От 18 хеликоптера предвидени първоначално, България получи само 12, а повечето все още не са платени. През 2011 г. страната има само четири Cougar в състояние да летят, тъй като поддръжката на тези машини се оказа твърде скъпа, както и тяхното въоръжение. Във военните среди казват често, че поради този необмислен разход България все още не се е снабдила с модерни изтребители, което пък обяснява допълнително гнева на Вашингтон. Към днешния ден София още не е определила своя избор на изтребители, въпреки интензивното американско лоби, което не престава да работи, за да хвали качествата на F-16 и F-18 втора употреба.

 

Интересно е откъде се е взела тази цена-по почти 20 млн на парче, след като базовата цена е 7 млн. евро, а нашите са именно такива. Чехите ги купиха с оборудване и въоръжение на половина от цената на нашите. Нека не забравяме и кой осъществи сделката. Това е небезизвестният Николайчо Гигов, който също отнесе солиден комисион.

Същият този Николайчо Гигов участва и при закупуването на самолетите „Спартан” по времето на министър Близнашки и Соня Янкулова. Цената на трите самолета е 3Х91,8 млн евро. Или в пъти по-скъпи от АН-26 и с по-ниски показатели. Унгария си запази МИ-17 и АН-26 като отказа „Кугър”-и, „Спартан”-и и „Херкулес”-и.

 

По времето на Близнаков бяха купени и две стари фрегати от Белгия на цена 54 млн. евро. Отново чрез Николайчо Гигов и Соня Янкулова. Странното е, че фрегатите са с ел. инсталация на 415 волта и не могат да бъдат включвани на пристанището в нашата ел. мрежа и се налага да не се гасят двигателите на фрегатите, което води до бързо изтичане на ресурсите му.

През 2 000 г. САЩ ни притиска да закупим 3 броя самолети „Херкулес”. Но тогава ген. Михов се опъва и не ги купува. Вместо нас ги купува Румъния. От трите само единият е летял малко. Сега и трите могат да се използват само за курници.

Умишлено не взимам отношение около оперетата „Разстрелът на Доган”, защото е под достойнството ми. Това беше един развален домат, който показа в какво състояние е НСО, МВР и президентството. Веднага рипнаха от ДПС и БСП и започнаха да дърдорят какво била загубила България от този скеч в стил „Вчера в детската градина”. Нищо не е загубила България, защото вече няма какво да губи. Пирински като клепоухо магаре реве за национална сигурност и национално достойнство, но той е последният, който има такова право. По-добре щеше да бъде да повдигне завесата от 2006 г. при опита да бъде убит Сатанишев когато пътуваше с кола.

Но стига толкова. Нека сме нащрек, понеже всичките така наречени „партии” са се приготвили да ни приспиват с измислени „случки”, за да не виждаме какво реално става у нас.




Гласувай:
8



1. rumen221 - ПОРЕДНАТА ПРАВИТЕЛСТВЕНА ИЗМАМА...
21.01.2013 00:18

Приятели,

ГЕРБ НИ БАЛАМОСВАТ, ЗА ДА СКРИЯТ, ЧЕ…:

- ДАВАТ 700 МИЛИОНА ДОЛАРА (при 15% комисионна) ЗА 8 БРАКУВАНИ АМЕРИКАНСКИ САМОЛЕТА… ф-16…!!!
- Нови Ф-16С блок 52+ (НАЙ-МОДЕРНИТЕ, купени от Полша с ОФСЕТ ОТ 100%) струват по 52 милиона бройката - Фелдфебел Ангелов иска да купи бракувани Ф-16А/М3, блок 16/32 (произведени преди 35 години) по 88 милиона, макар, че може американците да му ПОДАРЯТ Ф-16 А блок 40/45, които с модернизацията си до стандарта Ф-16 А/М4, струват по 20 милиона долара… (НО БЕЗ ОФСЕТ), а за ПРИЯТЕЛСКИ ДЪРЖАВИ с решение та Конгреса са НАПЪЛНО БЕЗПЛАТНИ…!!!
- Корумпираните БОКО и Аньо Ангелов не признават понятия като Държавна изгода…! Защото превъоръжаването на авиацията, може да прерасне в ТЕХНОЛОГИЧНО „превъоръжаване” на БЪЛГАРСКАТА ИНДУСТРИЯ…

- ГЕНЕРАЛИТЕ НИ, завършили школи за партийни секретари в Москва или картечарски курсове в САЩ, са ИКОНОМИЧЕСКИ НЕГРАМОТНИ…, защото за БЪЛГАРИЯ Е ВАЖНО не кога е произведен самолета или танка…, нито колко „живот” му остава…, а ЕДИНСТВЕНОТО ВАЖНО НЕЩО Е ОФСЕТА…!!!

- Това са обратните инвестиции, които продавача на оръжие прави в държавата купувач, във военни (преки) и цивилни (не преки) „обратни” инвестиции. Например Швеция предлага нови самолети със 120% офсет, а е тя е държавата с най-висока производителност на труда в Европа…
(България с най-ниската).
- При купуване на бракувани самолети (втора ръка) ОФСЕТ НЯМА И ПАРИТЕ НИ ЩЕ СЕ ЗАГУБЯТ БЕЗВЪЗВРАТНО ЗА ИКОНОМИКАТА НИ…!!!

- ТАКА ПАРИТЕ НИ ЗА ОРЪЖИЯ МОГАТ ДА СЕ ПРЕВЪРНАТ В СВРЪХ-ТЕХНОЛОГИЧНО ОБНОВЯВАНЕ НА ИНДУСТРИЯТА НИ…!!!

- В ПРОТИВЕН СЛУЧАЙ КУПУВАМЕ 100 ТОНА СКРАБ…
цитирай
2. apostapostoloff - За националната сигурност се загрижили...
21.01.2013 14:29
България се намира в земетръсна зона, а това означава, че за атомно централи дори не бива да се говори. А те напират ли, напират! Че и референдум ще правят, говедата!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bosia
Категория: Други
Прочетен: 11791203
Постинги: 3876
Коментари: 10800
Гласове: 7029
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930