Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.01.2013 17:23 - НАБЛИЖАВАТ ИЗБОРИ
Автор: bosia Категория: Политика   
Прочетен: 2381 Коментари: 2 Гласове:
6

Последна промяна: 10.01.2013 18:06

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
  

 

 

КАК ДА ГЛАСУВАМЕ НА ИЗБОРИТЕ

 

Наближават избори. Референдумът е само репетиция за него. Но референдумът нищо не решава. Той само обърква избирателите. Защото подписалите 770 хил. български граждани не са от БСП. Въпросът, заради който си дадоха подписите бе подвеждащ. Активистите на БСП не питаха дали си за АЕЦ „Белене”, а „Искате ли да плащате евтин ток” Това е нещо съвсем различно. Защото българинът не знае колко ще струва киловат/часът от една такава централа. В същото време българското общество се топи като Искра Фидосова по време на гладна стачка в сауна. Средният и дребният бизнес чезнат. Енергийната ефективност, без наше участие, макар и бавно напредва. И никой  не прави връзката между заканата на БСП, че Турция и Румъния ще ни изпреварят и намаляването на външния пазар на Балканите точно по тази причина. Сега все още продаваме значителни количества електричество, но след като Румъния и Турция си правят собствени енергоизточници, то външният ни пазар се свива. Което автоматично води до въпроса „Защо са ни нови енергоизточници, когато пазарът изчезва. На всичко отгоре търсим газ и нефт в шелфа и на сушата, което ще намали чувствително нуждата от електричество.

Но нека преминем към изборите през лятото.

Има две възможности за тези избори. Или ще се състоят, или няма да се състоят. Общо взето провеждането им нищо няма да промени в живота на българина, а ще даде възможност на нови гладни кърлежи да забогатеят за наша сметка. Нашето състояние няма да се промени, което прави изборите излишни.

Но ако се състоят ние имаме възможност този път да ги дирижираме по наше усмотрение.

Най-голямата група е на негласувалите. Точно тази група може да промени резултатите от изборите. Просто трябва да се направят две неща. Първото е да се направи дежурство пред секциите, където да се записва бройката на гласувалите. Така ще лишим от възможност комисиите да надпишат броя на гласувалите. Второто е да се обърнем към всички да гласуват, но със зачеркната бюлетина. Така ще се види, че хората, които са против тази партийна система са мнозинство и ще заставим партиите да управляват в малцинство.

Някой ще каже: „Какво им пука на управляващите дали са в малцинство?” И ще сбърка.Откритият протест против партиите ще ги накара да отстъпват при неизпълнение на обещанията им. А обещанията им ще бъдат записани като се изпрати до партийните централи един въпросник, в който са зададени всички значими въпроси с искането да се отговори какво ще правят по всеки от тях и в какви срокове.Става дума не само по национални проблеми, но и за регионални и местни. Затова се обръщам към читателите ми, които влизат във Фейсбук да поставят към фейсбукърите въпроса с най-проблемните въпроси в национален, регионален и местен пран.

След което ще изпратим въпросника в партийните централи и ще ги задължим да ни отговорят преди изборите.

Какво ще кажете?




Гласувай:
6



1. stamenmihalevski - Има нещо, с което не съм напълно с...
10.01.2013 22:37
Има нещо, с което не съм напълно съгласен с Вас. - "Откритият протест против партиите ще ги накара да отстъпват при неизпълнение на обещанията им." Нека приемем, че БСП спечелят и не изпълнят обещанията си по време на мандата си. Те ще започнат да отстъпват само ако се появи алтернатива различна от БКП2, БКП3 и БКП4, защото всичките БКП-та са в състояние да мобилизират около 30-40% от гласоподавателите, но ако се появи истинска алтернатива, тогава може и да се уплашат, че останалите 60-70% ще гласуват против БКП. Празни/зачеркнати бюлетини по закон така или иначе не играят никаква роля, точно затова не виждам как ще ги уплашат. Дори и само 10% от хората да гласуват, пак ще има правителство и парламент с 240 депутата. Може би ако се приеме правило, според което избирателната активност определя броя на депутатите в парламента(примерно 100% активност-300 депутата, 50% активност-150 депутата и т.н.), тогава празните бюлетини ще плашат всяка партия, но едва ли скоро ще станем свидетели на нещо подобно. По отношение на въпросника според мен е важно кандидат-управляващите да обяснят, какви политики планират да водят по отношение на демографската криза, която е настигнала България. Явно е, че българите ги е страх да имат деца в България, но българите не са на изчезване, просто не малко от нас(няколко милиона) наблюдават ситуацията от чужбина и може би някои ще се завърнат в родината си, но не на всяка цена. Аз ще го направя така или иначе след няколко години(стига да съм жив и здрав), но много други искат първо да се пооправят нещата, за да знаят защо зарязват що-годе уредения си начин на живот в чуждата държава. Та... Елементарен въпрос към кандидат-управляващите - Как биха стимулирали българите извън България да се приберат за постоянно вкъщи(важно е да го направят, защото след някоя годинка ще останем има няма 5 милиона, заедно с малцинствата, а тогава съседни на нас държави може и териториални претенции да имат)? Друг въпрос - Колко българи трябва да напуснат родината(по време на техния мандат), за да си подадат оставката? Трети въпрос - Защо няма да гласуват "ЗА" за пълно мажоритарно гласуване(ясно е, че няма да го направят, но поне да дадат някакво обяснение)? Четвърти въпрос - Как биха убедили мен(един от избирателите им), че са по-различни от БКП1, БКП2, БКП3 и т.н.? Пети въпрос - Какви са според тях помаците - българи мохамедани или хора с небългарски произход? Шести въпрос - Как смятат да интегрират циганите и изобщо имат ли такива планове, ако да, какви конкретно политики ще предприемат и ако не, ще си затворят ли очите, ако отново някоя държава от ЕС наруши правото на български граждани за свободно движение във всички държави членки? Ако не си ги затворят, как конкретно биха реагирали? Имам още десетки въпроси, но засега тези, а другите... другите бих ги задал при по-различни обстоятелства...
цитирай
2. georgealall - не съм съгласен.
11.01.2013 10:10
определено не съм съгласен да допуснем че на вота гласуват 20 проценат от българиге. Супер. БСП, Герб и Кунева ще се надпреварваат да раздават пари под фромата на цигари без бандерол на ромите, фалишификацииге ще са в пълан пара, а ДПС, просто ще водеде един милиони етничесик турци. Релузтатат - всички малки партии ще отпаднат от играата, големиет ще влязат, и ще има нова торйна коалиция. Какво ще се промени? Нищо! ще покажем на полотиците че дори не можем да гласуваме! само масово излизане на гласуващи 80-90 процента ще ги стресне, защото ще разбераат че българина иска нова партия, промяна, и това ще накара управляващите да променят поведението си.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bosia
Категория: Други
Прочетен: 11740915
Постинги: 3876
Коментари: 10800
Гласове: 7029
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031