Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.12.2012 17:07 - САЛТОТО НА ПУЙКО И ШВЕЙК
Автор: bosia Категория: Политика   
Прочетен: 3391 Коментари: 0 Гласове:
6


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
  

МИНИСТЪР ШВЕЙК И НЯКАКВИ СИ 700 МЛН. ЛЕВА

 

Министър Швейк се изпусна. Оповести, че за закупуване на бойни самолети са гласуване 700 млн. лева. Самолетите са от Португалия и са възстарички F.16. По-старички от сегашните ни МИГ-ове с около 10 години. На всичко отгоре преговорите се водят без да е спазен ЗОП.

И каква стана тя?

Пуйко Борисов опищя орталъка, че т. нар. „Тройна коалиция” го е набутала да плаща за сделката с военните кораби и хеликоптерите, а той сега прави същото. С което се дезавуира, че е от същата банда и действа по същия начин. От което следва да се установи, че той вече знае, че няма да спечели изборите през 2013 г.

За по-голяма достоверност публикувам мой стар постинг от 14.04.2011 г.

Постингът се нарича „ФИГАРО-ТУК, ФИГАРО-ТАМ”

 

Може ли човек да бъде едновременно на две и повече места?

Оказа се, че може.

И то не като прословутия герой Фигаро, който щъпука ту-тук, ту-там.

Нашият герой заема едновременно две места трайно и непрекъснато.

Одиозната фигура се именува Валери Рачев и е едновременно наш посланик в Ирак и в същото време е шеф на кабинета на Николайчо Младенов, който кой знае защо е министър на външните работи на република България.

Има указ за назначаването на Валери Рачев като извънреден и пълномощен посланик в Ирак, където трябва да създаде ново действащо   посолство на България. Указът на президента № 100 е от м. май 2005 г, а на 19 април 2006 г. Рачев е връчил акредетивните си писма на президента на Ирак Джалал Талабани.

През август 2009 г. той е назначен за шеф на кабинета на министъра на отбраната Николайчо Младенов без да е напуснал мястото си на посланик. Предложение за отзоваването му от страна на МС не е направено и няма указ за освобождаването му.

От януари 2010 г. Николайчо Младенов е назначен за министър на външните работи. Естествено, за шеф на кабинета му е назначен Валери Рачев. Рачев продължава да се води наш посланик в Ирак. Предложение за отзоваването му няма, няма и указ на Президента. В същото време Ирак едва сдържа гнева си, че от толкова време нашето посолство в Багдад е свалило ранга си. Не бих се учудил, ако в един момент отзове посланика си от България, което е равностойно на псувня, че и отгоре

Какво пък толкова? Ще каже някой. Окумуш момчето, дялан камък, става за всичко.

Само дето мен не ми се вярва да може да съвместява двете длъжности. Самият Николайчо Младенов още при встъпването му в длъжност като Външен министър заяви спонтанно, че няма да удължава мандата на нито един посланик. Как ли ще обясни петгодишното посланичество на Валери Рачев в Ирак? А на полковника от ПГУ ДС Иван Гайтанджиев-наш посланик в Египет, който получи трето удължаване? Всичко това си има едно много просто обяснение. То е свързано с астрологията, но е многозначително. Николайчо Младенов е роден на 5 май. На същата дата е роден и Карл Хершел Мордехай, известен още като Карл Маркс.

Сега да минем към същността на нещата.

Ирак е голям пазар. Купува всичко. Храна, вода, оръжие, лекарства. Кой е „луд” да не се възползва от това? Валери Рачев?, Николайчо Младенов? Гоце Гонореев Първанов? Не!

Те са наясно със ситуацията и затова си траят. Не рипат като Трайчо Трайчев да уволняват кокошката, дето снася златни яйца..

В момента, например, има една сделка за боеприпаси и други на стойност 31 милиона долара. От тях 10 млн са комисион. Осъществява се чрез странната фирма „Аполо”, която се върти от двама братя иракчани, които по неведоми пътища са взели лиценз за търговия с българско оръжие и боеприпаси. Арабите са сговорчиви. Просто да има за всички. Единият арабин живее в Ирак, а другия-в България. Каквото и да стане, този, които е от българска страна държи сделката получава своето. Има и една фирма „Мак Фарлан” тя е консултант на МО. Месечната сума, която прибира за незнайна дейност около 67 хил. щатски долара. Предположенията ми са, ме става дума за самолети „Ф-16”, които сега се намират консервирани вече 30 години в Турция. Идеята е да бъдат подарени на МО и по този начин България да се обвърже задълго и да се изцедят огромни средства за поддръжката, ремонта и експлоатацията им. Нека не забравяме, че приемникът на Николайчо Младенов, Аню Ангелов беше делегат от БНА на конгреса на БКП-БСП през 1990 г. И докато Младенов не е много вещ в тази материя, то Рачев е изцяло в течение.

Защо тогава Валери Рачев да не е едновременно посланик в Ирак и шеф на кабинета на Николайчо Младенов?

А може да обслужва и министъра си?




Гласувай:
6



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: bosia
Категория: Други
Прочетен: 11791245
Постинги: 3876
Коментари: 10800
Гласове: 7029
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930