Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.12.2012 15:23 - КЪДЕ ЖИВЕЕМ, БЪЛГАРИ?
Автор: bosia Категория: Политика   
Прочетен: 10734 Коментари: 19 Гласове:
30

Последна промяна: 10.12.2012 16:10

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 УТРЕ ЩЕ МИ ПРЕДЯВЯВАТ ОБВИНЕНИЯТА ПО УБДХ

 

Днес ми се обадиха по телефона да отида утре сутринта в 10 ч.30 мин.  в Първо РУП-СДВР на Шипченски проход. Щели да ме запознават със събраните доказателства за извършените от мен деяния срещу обществото по Указа за борба с дребното хулиганство. Попитах дознателката дали са събрани и приложени към делото всички доказателства, включително и тези в моя полза, както е казано в закона. Тя ми отговори, че го е направила, макар аз силно да се съмнявам в това. Цитирах и текста на Указа, който противоречи на Конституцията и го прави противоконституционен, следователно противозаконен и обезсилен.

Ето точния текст:

 

„ Съгласно чл.1, ал. 2 от Указ №904 от 1963 г. за борба с дребното хулиганство / УБДХ/ то е непристойна проява, изразена в употреба на ругатни, псувни или други неприлични изрази на публично място пред повече хора, в оскърбително отношение и държане към гражданите, към органите на властта или на обществеността или в скарване, сбиване или други подобни действия, с които се нарушава обществения ред и спокойствие, но поради своята по-ниска степен на обществена опасност не представлява престъпление по чл. 325 от НК”

 

От всичките обвинения в текста срещу мен могат да се използват само следните”…към органите на властта…”. Получава се следното. Аз защитавам именно обществото от органите на властта. Това автоматично ме вкарва в обвиненията на този идиотски текст, написан и приет в далечната 1963 година. В текста на това комунистическо недоносче обществото и органите на властта са слети в едно и не може да се протестира срещу властта, защото, според текста, властта е част от обществото. Точно това е противоконституционният текст и той не може да бъде действащ, защото приравнява протеста срещу властта автоматично и в протест срещу обществото. Точно това ме кара да потърся начин да сезирам конституционния съд да премахне УБДХ в този му вид. Този текст не дава възможност да бъде защитено обществото от властта, а това е наказуемо. Именно затова казах на дознателката да събере статиите от вестниците и телевизионните предавания, където е видно, че моят протест е в полза на обществото, а не срещу него. Този текст нарушава и принципа на свободата на словото и действия срещу властта, когато властта е нарушила гражданските права, свободи и интереси. Всяка дума и действие срещу властта е забранена от този противоконституционен текст. Така властта иска да си осигури комфорт и да всява страх и неувереност у българските граждани.

Убеден съм, че в обвинението срещу мен ще липсват свидетели и доказателства за тотално нарушените ми права при противозаконния ми арест и това че животът и здравето ми бяха подложени на риск.

Къде живеем, българи?!

Докога?




Гласувай:
32



1. andrei - Кольо,мисля да дойда сутринта пред
10.12.2012 15:51
районното за подкрепа.Поздрав и кураж!
цитирай
2. bosia - до Андрей.
10.12.2012 16:10
Срещата ще бъде в 10 ч 30 мин.
Не е необходимо идване. Аз мога да се справя сам. но благодаря за жеста.
цитирай
3. saportok - Аз бих се смял и бих ги пукнал да ги ...
10.12.2012 16:16
Аз бих се смял и бих ги пукнал да ги съдя!
цитирай
4. olivie - olivie
10.12.2012 16:41
Може да ти предложат споразумение другия път да не хвърляш нищо по - едро от слива....
цитирай
5. mileidi46 - !!!!!
10.12.2012 17:47
Ами според мен,ако имаше нормално ,,общество" то би трябвало да там до теб,където те привикват..на улицата..да викат и да крещят това,което ,,геройски"демонстрирват по форумите..И всички тези тук от блог.бг,които те ,,подкрепят"само на думи..отдавна трябваше да се напише някакво протестно писмо,петиция....не съм запозната как се прави..не живея в БГ,но съм възмутена от бездействието на медиите, от цялото това,,гражданско"общество..
Нямам думи!!!
Поздравявам те за силния дух,за смелостта,за гражданската съвест и ..незнам какво да кажа повече,освен,че се срамувам..
цитирай
6. orlinpetkov - човече скивай какво ще ти кажа, п...
10.12.2012 19:49
човече скивай какво ще ти кажа, пълен съм с гнили домати, ........ прави си сметката къде и кога ще казваме на управниците какво мислим за тях.
цитирай
7. vmir - Бос,
10.12.2012 22:55
нямаш проблеми, откак "Гардиън" и "Файненшъл таймс" писаха за теб, вече си свещена крава на демокрацията, дано само да не си налитал на полицията. Най-много да те накарат да махнеш петното от домата, обади се да помогна в освежаването на стената, дано не си го метнал прекалено на високо.
цитирай
8. rumero - А аз лично ще пусна един " минус ...
10.12.2012 23:22
А аз лично ще пусна един " минус " на постинга не за друго ,а само защото този " Босия " няма избран нито един " любим " блогър.За мен това е меко казано чист егоизъм.
цитирай
9. carvulana - А аз лично ще пусна един " минус ...
10.12.2012 23:39
rumero написа:
А аз лично ще пусна един " минус " на постинга не за друго ,а само защото този " Босия " няма избран нито един " любим " блогър.За мен това е меко казано чист егоизъм.


По-толяма простотия не съм срещала.
И защо трябва да има любими блогове?
Любимите блогове не са нищо друго освен противна размяна на гласове и коментари, която превръща тоя сайт в цигански пазар.
На ти глас, ама ще ми го върнеш.
Евалла на Босия за това!
цитирай
10. tanika - Мръсници, не ги е срам! На 4-ти юли ...
11.12.2012 01:29
Мръсници, не ги е срам!
На 4-ти юли 2009г., ден преди БСП да мимикрира в ГЕРБ, на площад "Радой Ралин" активисти от предизборна шатра на БСП заляха в лицето дъщеря ми с помийна вода, пълна с фасове. Обадихме се в полицията и не след дълго дойде патрулка и арестува нападателя. Ние трябваше да подадем официална жалба в 1-во РУ, но още докато чакахме да ни приемат, дойде Альоша Маков Даков и измъкна извършителя през задния вход.
Подадохме жалбата, но преписката затъна. След проверка от прокуратурата заведоха две досъдебни производства - срещу извършителя и срещу "затрилия" преписката.
Разпитаха ни отново и после пак всичко затъна. Вече тече четвърта година, а всичко отново е потулено. ВСИЧКО, все едно не е било!
Така се изплъзват от БСП, а когато някой се опита да защити обикновените хора и се изправи срещу статуквото, като Босия, него ще обвинят.
Мръсници!
цитирай
11. apostapostoloff - Ша фъргаш домати, а?
11.12.2012 03:50
Жална ти майка сега! Ша та смъкнат в мъзъта и ша ти скъсат задника от бой!
цитирай
12. mamkamu - :)
11.12.2012 09:26
Излиза, че според този указ, всеки евентуален протест е незаконен и всички митингуващи, стачкуващи и прочее са дребни хулигани!!! Т.е. ще протестирате, ама някак си така, кротко, културно, меко, тихо, с уважение и благодарност към властта :)
цитирай
13. voxpop - Гражданите на Осло протестираха с ...
11.12.2012 10:32
Гражданите на Осло протестираха с факелно шествие срещу награждаването на ЕС с Нобелова награда за мир в присъствието на всички европейски лидери. Дали протестиращите не са искали разрешение от общината за този протест или присъствието на високопоставени лица от такъв калибър не е повод общината на Осло да им откаже правото на законен протест?

В София общината отказа разрешение за редовния законен мирен протест на пенсионерите в четвъртък от 11 часа пред Ал. Невски заради посещението на незнамкойси. Явно за СОС тази персона е по-важна от всички европейски президенти и министър-председатели взети заедно, вкл. и всеобщия ни "любимец" Боко :)

С теб сме, г-н Колев, а в каква държава живеем можеш да се досетиш по някои от коментарите! Лошото е, че голяма част от хората не само, че не си знаят правата,
но не се интересуват и не ги търсят!
цитирай
14. gadfly - ...
11.12.2012 10:44
Живеем в Джибути, не в България.
цитирай
15. apostapostoloff - Комунягите не можаха да те вкарат
11.12.2012 11:08
в правия път, еееей! Не ти увря кратуната. Ама тиа ша та оправят! Ще ти скрият шайбата, ще ти разкажат играта, ще ти разкатаят дръндара лелин. Ти само стой, та гледай!
цитирай
16. planinitenabulgaria - Прецени интелекта на човека /или жената/ с която ще разговаряш
11.12.2012 14:49
след като те привикат и тогава наблегни на този момент. Повод ще имаш още от първото изречение на документа, който ще ти връчат или от първото изречение на този, който ще те посрещне.
Ако са умни управляващите, не трябваше да предприемат този глупав ход. Така те поставят в крайно неудобно положение и РПУ-то, на което със сигурност това хич не му е по вкуса и ще гледат да прекратят преписката. При толкоз престъпници в държавата, които са приели престъпността за техен поминък хич не му отива на РПУ-то да се занимава с един набеден хулиган. На времето най-големият хулиган на света бе Рейгън, така казваше Брежнев.
Теб те водят към по-скромните, дребните. Което е смешно, но за сега никой не казва: А стига с изпълнения по този казус! А това отдавна трябваше да стори някой от големите....
цитирай
17. julianna62 - За толкова години ,нима не си разбрал къде живеем?
11.12.2012 15:01
Какво направи с протеста си?Какво постигна?Кой те подкрепи активно и ще застане зад теб, когато те размотават и ще те размотават до безкрай.Ден до пладне е твоя протест, Босия.Косите са ти бели-наивността голяма. PS: За протестите съм ,ама не епизодични .
цитирай
18. apostapostoloff - Не закачайте човека баш сега, защото
11.12.2012 15:44
в районното го млатиха с гумена пaлка между краката. Едвам диша, сиромашкият. Ако и сега не миряса, Цецоу ще се заеме ЛИЧНО с него! И тогава дупе да му е яко!
цитирай
19. rumero - carvulana...
11.12.2012 16:11
Не виждам връзка ,ако си избереш" любим " блог да си задължен да му гласуваш ежедневно ! Аз си имам любими блогове,но те самите знаят ,че влизам при тях от "дъжд на вятър".Истината е ,че този "Босия" се мисли за едва ли не някakъв революционер и "месия" и защо му е притрябвало да слиза в " низините ",защо му е притрябвало да си харесва даден блогър от хилядите тук.Той е велик и единствен,ето затова други да го избират в любими,той ...HE ,защото е над останалите.Изказвам мое лично мнение.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bosia
Категория: Други
Прочетен: 11736527
Постинги: 3876
Коментари: 10800
Гласове: 7029
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031