Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.12.2012 08:58 - ВЕСТНИК "ГАРДИЪН" ЗА БЪЛГАРИЯ
Автор: bosia Категория: Политика   
Прочетен: 4250 Коментари: 5 Гласове:
23


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 Българският поет Николай Колев с брада като на Толстой уведоми на 14 ноември шест водещи институции в страната си, че планира да замери всяка с по един домат, обвинявайки ги в корупция, пише британският вестник "Гардиън" в редакционна статия, озаглавена "България: гнила политика, гнили домати".


"Не мога повече да бъда пленник на надеждата и възпитанието", цитира вестникът думи на Колев, който, след като хвърли първия домат по парламента, бе връхлетян от 40 полицаи и арестуван.

Перспективите за доматена революция са малки, но Колев има своите основания, продължава вестникът. Според "Трансперънси интернешънъл" България е задминала ЕС като най-корумпирания член на ЕС, а Центърът за проучвания на демокрацията в София смята, че всеки месец българите плащат по 150 хиляди подкупа.

  Парламентът под обстрел от зеленчуков микс 24 ное 2012 19:25 1031 Арестуваха Николай Колев-Босия 20 ное 2012 16:23 625

 

Разпространени от WikiLeaks дипломатически грами показаха как организираната престъпност е минала отвъд подкупите и участва пряко в изборната политика. Премиерът Бойко Борисов, който обеща да се бори с корупцията по време на кампанията си, след три години на власт все още трябва да докаже, че е достатъчно твърд  да действа, отбелязва "Гардиън".

Мнозина българи не зачитат страната си и имат повече доверие на ЕС. Вестникът добавя, че преговорите за присъединяване на България към ЕС са били прибързани и са оставили страната нереформирана. 

По Божията милост, пише "Гардиън", София няма големи дългове и националната икономика е стабилна. Но заради глобалната икономическа криза близо една трета от българските домакинства се лишават от основни услуги и храни, като 8 процента пропускат хранения, според Световната банка. Европейските партньори на България трябва да я накарат да ускори реформите. 

Според "Гардиън" "централен факт в живота на българите остава сбърканият преход в целия бивш Съветски съюз след падането на комунизма: трагедия от хаос и грабеж, за която вината си поделят местните елити и Вашингтон". Днешният посетител в София забелязва колко малко, като се изключат моловете, е построено за обществото. Българите, живели в комунизма, регистрират носталгията си по него във всяко следващо социологическо проучване. Стотици хиляди от децата им просто емигрират, допринасяйки за намаляване на населението, но и изпращайки издръжка на семействата си.

 "Земя, изковала културата си от злато още преди повечето европейци да оставят някакъв отпечатък и измислила кирилицата, не бива да се подценява. Българите са прави да гледат към Европа, защото съдбата на България зависи много от това дали европейският проект ще се износи и дали може да бъде изтъкана европейска демократична култура. Това и може би още малко домати", завършва статията на "Гардиън"
.




Гласувай:
23



1. olivie - много забравяме
03.12.2012 09:12
По Божията милост, пише "Гардиън", София няма големи дългове и националната икономика е стабилна.
Вчера гледах американски филм, който доказваше, че пари и дълг е едно и също нещо в съвременната финансова ситема. Така че горната мисъл е абсурдна от логическа гледна точка и представлява ценност само за Дянков. Това е оценено по достойнство и от класирането на финансовите министри в ЕС от друг английски вестник, където подобна политика на доходи е оценена с отрицателна стойност. Добре поне че парите ще стигнат за гнили домати. Мамка му продажна.
цитирай
2. zabylgarite - Докато властите по света
03.12.2012 10:54
живеят като царе и шейхове,за нас трябва да има криза и да ни се втълпява,че другояче не може да е живота.

Изверги са.
цитирай
3. zaw12929 - И Паисий беше един, но резултатът. . ...
03.12.2012 21:34
И Паисий беше един, но резултатът ... днес радва всички ни
Имате подкрепа... слушам само одобрение между хората
цитирай
4. toshotoshev - По Божията милост, пише "Г...
04.12.2012 00:26
По Божията милост, пише "Гардиън", София няма големи дългове и националната икономика е стабилна.
.........................................................
Да, и на мен това ми направи впе4атление ...
според англи4аните - По Божията милост икономиката ни е стабилна, По Божията милост ни приеха в ЕС, По Божията милост пътуваме без визи и въоб6те ... По Божията (тяхна) милост ние съ6тествуваме бе ...
Ако се слу4и не6то полойително - то 6те е по бойята милост, а ако стане не6то ло6о тук - то 6те е за6тото сме долни (според тях) хора.

Англи4аните са толкова мръсни, 4е не ми се говори за тях, но тука темата е Босия и аз го подкрепям.

gre6kite sa zaradi kirilizatora
цитирай
5. apostapostoloff - Каквото и да драскотят тъповатите английски
04.12.2012 04:12
драскачи, нещата в действителност изглеждат така: България е балкански лидер с изключителна финансова стабилност, която се дължи на валутния борд, чийто баща е проф Джефри Сакс.

България е страната с най- ниски цени в ЕС. България е страната с най- ниски данъци в ЕС. България е страната с най- ниски дългове в ЕС. България е страната с най- нисък бюджетен дефицит в ЕС. Това са ФАКТИТЕ!

Българите са най- богатите европейци, които единствени в ЕС имат недвижими имоти за стотици хиляди. Докато 96 % от западноевропейците НЕ ПРИТЕЖАВАТ никакви имоти!!

Освен това българите държат на срочни депозити цели 55 МИЛИАРДА!

Ресоранти, кръчми и барове се пукат по шевовете. Българите ядат, пият и се веселят. А онези 8 %, които пропускат хранения са мангали, които не могат и не искат да работят.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bosia
Категория: Други
Прочетен: 11735104
Постинги: 3876
Коментари: 10800
Гласове: 7029
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031