Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.11.2012 16:05 - ЕДНО ИНТЕРВЮ С МЕН
Автор: bosia Категория: Политика   
Прочетен: 19442 Коментари: 29 Гласове:
42

Последна промяна: 21.11.2012 21:30

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

simona milkova: Г-н Колев, кажете ми какво Ви провокира да организирате доматения протест? Защо именно домати? Каква е символиката/
Bosia: Провокира е малко силно казано. В началото на октомври един млад човек хвърли през нощта бурканче с доматено пюре върху фасадата на Съдебната палата, която от своя страна олицетворява съдебната система. Тогава анализирах това и стигнах до няколко важни извода. Първият извод беше, че това вероятно е протест. Но този протест не беше коректно проведен. Бурканчето е стъклино и тежи достатъчно, за да нарани някой случаен минувач в тъмното. Така протестът може да се превърне в трагедия. Вторият проблем беше, че той не мотивира постъпката си като протест. Това позволява различни тълкувания от пиянска изцепка до дрога или момчешки обзалагания. Затова се съгласих с протеста, но не по този начин и по това време. Хвърлянето на предмети през нощта е общо взето свръхляво мислене и следващата крачка е ляв тероризъм. Затова планирах моят протест в светлата част на денонощието, сериозно мотивиран и предварително оповестил съответните институции. По този начин аз гарантирам, че това не е хулиганска акция, а политически протест. Тъй като добре знам манталитета на българските политици и репресивните органи бях длъжен да направя това.
 Що се отнася до формата и символиката тя също е добре обмислена. Разваленият домат не може да нарани човек, освен това с цвета и качеството си символизира челвения боклук, който под всякакви травеститски форми съсипва стната вече близо 68 години.  Опитите на депутати с много съмнителни морални качества, полицаи и прокурори да сведат моя протест до хулиганска проява няма да мине, но само ще ме направят зорлем национален герой. Нещо, от което аз не се нуждая. Изпитвал съм го на гърба си и знам какво представлява. На 62 годишна възраст не се нуждая от това. Всъщност, този мой протест показа, че нищо не се е променило, само е променило част от оръжието на тоталитарната власт. Преди Преврата хулиганските прояви бяха оцветявани в политически премени, а сего политическите прояви се манипулират като хулигенски прояви.
 Друга част от анализа ми се състоеше в това, че не само съдебната система е виновна за липсата на добри резултати за обществото и отделния гражданин. Затова разпределих отговорностите върху шест държавни и обществени институции. Това са Народното събрание, Министерският съвет, Президентството, Съдебната система и двете национални обществени медии-БНТ и БНР. Затова се наложи да увелича броя на доматите до 6. Всички те бяха номерирани и адресирани до всяка една от тях.
simona milkova: Успяхте, обаче, да метнете само един домат, можем ли да кажем, че протестът Ви е провален.  Кой си го получи така да се каже?  Bosia: Начинът ми на протест  е коректен и в никакъв случай не може да се нарече хулиганска проява поради мотивацията ми, както и липсата на вероятност да пострада някой човек. Квалификацията от Първо РУП като едро хулиганство по чл.325 ал. 1 е повече от абсурдна и явно има за цел да обуча дознатели, прокурори и евентуално съдии в логичното тълкуване на НК. От своя страна те трябва да се научат да мислят самостоятелно и да не се поддават на натиск от страна на политици и висши администратори. По тази причина отказах да подпиша протокола, защото там се говори само за хулиганска проява, а не за политически протест. Това едностранно и силно профанизирано мислене, ако изобщо може да се говори за мислене. 
simona milkova: Успяхте обаче да метнете само един домат, можем ли да кажем, че протестът Ви е провален? Кой си го получи така да се каже?
Bosia: Мятането на един домат е достатъчно, тъй като това е символичен акт , а в предварителното ми оповестяване на съответните институции съм обяснил защо съм избрал и тях.  Получиха си го политиците, магистратите и слугинажа в абществените медии. Просто един домат беше достатъчен да се подхлъзнат него и да си счупят главите.
simona milkova: Според Вас, слугинажът не е ли определящ фактор в поведението и на частните медии :ТВ7, БТВ?

Bosia: На времето Гай Юлий Цезар, преминавайки реката Рубикон и по този начин прекрачил възможността за мирно решаване на въпроса за императорската корона е казал следните думи: Рубикон е преминат! Жребият е хвърлен!
Е, аз хвърлих моят жребий, който се оказа домат. 
Слугинажът е навсякъде, с изключение на някои сайтове и блогове в интернет. Но всички те не са обществени медии, които взимат бюджета си от нашите данъци. Това е разликата и аз не мога да изисквам по същия начин от тях какво да пишат и говорят
Що се отнася до отделни предавания съм писал достатъчно статии и анализи в блога си. Последният беше преди 2 дни относно предавнията на Кошлуков и Кулезич..
simona milkova: Разбрах Ви, но какво мислите, че ще промените с вашия протест?
Или с други думи една птичка пролет не прави?...
 Аз съм привикнал да съм сам. Още от протестите ми по време на комунизма. Но сега не съм самотна птичка. Разчитам на младите да разберат, че тяхното бъдеще е в техните ръце. Разбира се, не е необходимо това бъдеда представлява един развален домат, но ако се наложи и това трябва да направят.
Птиците не правят пролетта. Те само индикират, че тя наближава.
simona milkova: Каква е следващата Ви стъпка?

 Bosia: Аз си имам кауза и тя е всичко, което ми е необходимо. Дал съм обет на децата си да живеят в по-добро общество и в нормална държава и докато дишам и мисля няма да се откажа от това.

simona milkova: И кажете, възможно ли е това?
Bosia: Невъзможните неща се намират в главите на духовно бедните.
simona milkova: А какво ще се случи на предстоящите избори, дайте прогноза
 
Bosia Рано е за прогнози. Аз дори приемам за възможност изборите да са предсрочни. Но най-голямата партия си остава тази на негласуващите и това е показателно.

simona milkova: а кажете ми какво ще последва, ще бъдете ли съден за "хулиганство"
 за един домат?
Bosia: В момента тече прокурорска преписка за съденето ми по чл. 325 ал. 1 от НК. Нищо ново. Мотивацията им е изключително слаба  и може много лесно да бъде съборена ако  е необходимо.

simona milkova: Имате ли план за спасяване на България?

Bosia: Да, и то доста отдавна. Писал съм за него в блога си.

simona milkova: Кажете няколко стъпки накратко

Bosia: Първата стъпка е да се издирят мислещите и отговорните хора у нас. Това ще стане чрез един сайт по който ще се водят дебати и семинари по отделни теми. Чрез обратната връзка ще се създаде един център за изработка на нови модели, стратегии и програми в отделните сектори и ще се започне активна подготовка на политици, експерти и организатори. Това може да стане в рамките на 3-4 години. След това нека тези кадри си изберат ляв, десен и центристки модел и създадат истински политически партии.
 
simona milkova: но това няма да е в интерес на всички онези, които днес са на хранилката? как ще се справите с тях?
 
Bosia: Естествено. Не е моя лична работа да ги разгоня. Това трябва да свърши избирателят. Това е изцяло неговаработа.

simona milkova: Вие гласувате ли?

Bosia:Гласувал съм веднъж през 1990 г и записах в дневника си, че така ще си изцапам биографията, но бяхли ви казах, че съм дал обет пред децата си. На времето не ме пускаха до Румъния, но след 1986 г. започнаха да ме молят да напусна страната. Но аз не мога да си позволя това по горните съображения длъжен да го направя.

simona milkova: добре Вие от край време сте непримирим с това, което се случва в дръжавата, защо просто не емигрирахте?

Bosia: На времето не ме пускаха до Румъния. След 1986 г. ме молеха да напусна, даваха ми какъвто си искам паспорт, но аз нямам моралното право да го направя, понеже съм дал обет на децата си.



Гласувай:
42



Следващ постинг
Предишен постинг

1. mar866 - ...
21.11.2012 16:35
пуснаха ли те вече или ти дадоха и лаптоп в районното да си драскаш?
добре, че не плащам данъци в БГ, иначе щеше да ме е яд, че те хранят с моите пари...
цитирай
2. zaw12929 - Поздравление за постинга, за доматения протест
21.11.2012 17:59
17:37 - аз Николай Колев-Босия ви казвам: Вие ръководите страната, вие сте основни виновници за ужасното състояние на държавата на обществото

автор: zaw12929 категория: Политика
прочетен: 10 коментари: 1 гласове: 0
последна промяна: 17:53
аз също поставих материала, за да се знае, че не всички мълчим

ДАМИ И ГОСПОДА УПРАВЛЯВАЩИ, В държавеата: Цари корупция, информационна мъгла, безотговорност, деморализация слугинаж. Приказки, театрални пози и монолози ежедневно замъгляват съзнанието и надеждите на обществото като цяло, както и на всеки един български гражданин отделно."

Има две неотложни решения:
1. Да заведем младите в църквата- да забраним в неделя медиите да ни занимават с политика, за да отидем на църква
2. Да си изберем политици в наближаващите избори, които да не ни лъжат...
Демокрацията го изисква да сме толерантни, в диалоиг да търсим решенията, както вие го показахте!!! Отговора... диалогът продължава
цитирай
3. uran - ........
21.11.2012 18:44
mar866 написа:
пуснаха ли те вече или ти дадоха и лаптоп в районното да си драскаш?
добре, че не плащам данъци в БГ, иначе щеше да ме е яд, че те хранят с моите пари...

Когато корабът потъва,първи бягат плъховете..........и като отидат на някое спокойно местенце, се радват на нещастието на другите. Обаче......един ден, всичко се връща.
цитирай
4. ko642 - пуснаха ли те вече или ти дадоха и ...
21.11.2012 19:54
uran написа:
mar866 написа:
пуснаха ли те вече или ти дадоха и лаптоп в районното да си драскаш?
добре, че не плащам данъци в БГ, иначе щеше да ме е яд, че те хранят с моите пари...

Когато корабът потъва,първи бягат плъховете..........и като отидат на някое спокойно местенце, се радват на нещастието на другите. Обаче......един ден, всичко се връща.


А които останат на кораба, мятат домати :)
цитирай
5. bosia - Коментара е от дублирания постинг!
21.11.2012 21:29
1. zaw12929 - Поздравления!!))))
18:01
Поздравления!!))))
цитирай
6. samvoin - То май не само в Русия и Беларус за...
21.11.2012 23:11
То май не само в Русия и Беларус задържали, че и "побийвали" ако протестираш истински и не се подчиняваш на режима, а?
Ами и в толерасткия и "високодемократичен" и "спазващ човешките права" ЕС го правели?
Май някои неща, не ще да са измислени от "диктаторите" Путин и Лукашенко в Европа или от "диктатора" Виктор Орбан, така както и концентрационните лагери на "уникалното чудовище" и "най - зъл тиранин на всички времена" - Адолф Хитлер, не датират от него и не са негов "патент", нито дискриминационните му закони и политика срещу евреите.
Просто преди и след това, тая политика не е била срещу "богоизбрани" или народи - секти, като чифутите и македонистите - силно "ухажвани" от "силните на деня" и победителите в двете кървави световни войни, прочие пак далеч неразпалени и непланирани от "чудовища" като Хитлер или от измислените "германски" и "великобугарски шовинизъм и милитаризъм"...
Това е "закачка" към "родните" били автентични или "новоизлюпени" и назначени либерали, либерасти и глобалисти - плачкащи за разни дрогирани анархоотрепки, които се гаврят с Православни храмове и за ционистки провокатори, искащи световна война между "гойските" религии, в полза на тяхната секта и на съюзния им тамплиерско - протестантски фанатичен ерес.
А че протести трябват и то не "мирни" - трябват, само че масови, не само с краставици и домати или дори с камъни, с които няма как да ги свалим, сплашим или стреснем и позапрем дори от безобразията им и "кацата с мед", а с нещо по - сериозно - както го правеха поляци, унгарци, египтяни, "нелюбимите" ми меко казано гърци, палестинци или други народи - борещи се за своето оцеляване и място под Слънцето.
У нас обаче, няма нагласа за това и всеки само "цъка с език" и си гледа сеира.
Всеки ще продължи да го прави.
Град Плевен, търпи един екскомуняга и кмет на "порочното зачатие" между БСП и ГЕРБ, да го държат денонощно без вода и да оставя хора на улицата посред зима и против всички закони.
Търпи смъртта срещу поколенията си...

цитирай
7. samvoin - Ама то щом родолюбивото Панагюрище ...
21.11.2012 23:19
Ама то щом родолюбивото Панагюрище чух, че търпи подобни гаври със себе си и да стои без вода, когато България има вода да дави целия свят в нея и за целия Близък Изток (Ама нали трябва да я пестим за "богоизбраните", при които е на свършване, а и ще ги заселваме тук като "план Б", ако Геноцида и Холокоста им в Палестина не мине!), щом центъра на Априлското въстание го търпи и е станал примиренчески, какво да чакаме от останалите?
Какво да чакаме от примиренческия Плевен (Макар мой роден град.) - в цялата своя история или от "самодоволната и надменна" София, която си "отваря краката" на всеки чужд господар и то когато "реститутките" си прибраха имотчетата и си намират наематели за тях?
За какво им е да реват по лумпеняшките - сини митинги, под номенклатурно - чужди "диригентски палки" вече и да ми пеят пишманреволюционните песни на Васко Кръпката, вместо да ни се надсмиват самодоволно от колите и трамваите, когато им протестирахме и им блокирахме "Орлов мост", предимно шепа националисти през 2009-а в началото?
Какво да чакаме от тези места?
Дали проблема не е, че ги има изобщо или "материала" в тях наистина, за когото Боко се изказа "цветущо" в Чикаго и дори не се постара и да го лъже, ако пипне властта, какво го чака?
А и още по - страшния въпрос е, ако ги изметем тези и имахме силите да го направим, кого да сложим - срещу кого и за кого да протестираме и срещу какво и за какво?
Да сменим Боко и Цецко Цачев със СерГей Станишев (Син на отявлена талмудо - фашистка и сектантска етносепаратистка и българомтазка и антихристка!) - еврейската "мека китка" или с другата "богоизбрана" - "снахата" Меглена Кунева - Пръмова, която си крие фамилията?
Да върнем Меди Доганов?
А може би - после пак обратното и пак същия "омагьосан кръг"?
Ако това ще е борбата и за това ще е протеста, казвам "НЕ, мерси и не заповядай пак"!
Ако борбата ще е, както след 14 януари 2009-а година, разни платени чужди агенти да ми четат на протестните митинги цинични "радиосказки", каква "велика демокрац
цитирай
8. samvoin - ия и човешки права" имало в ...
21.11.2012 23:27
ия и човешки права" имало в окупирания концлагер ФРГ - под диктата на "другаря" от бившето ЩАЗИ Меркел, сега наместник на Лондон и Тел Авив и където авторитетни учени лежат по затворите десетки години, само за изразено мнение, искане за нови изследвания на определени исторически факти срещу своята страна и нация, с които ги "доят за пари" - извършващите днес Геноцид пред очите на целия "цивилизован" свят, пак казвам - "НЕ, мерси" за такава "промяна"...
Също и ако ще сменяме примерно, Симеон Дянков или Николай Младенов с някой нов и прероден Александър Божков или със старите и познати нам Николай Василев и Милен Велчев (Които сега като "чисто нови", ни обясняват защо нямало АЕЦ "Белене" и как точно трябвало и не трябвало да го има!), а после пък пак тях с Дянков и Младенов, съвсем казвам "НЕ, мерси" за такава "промяна"!...
Прочие, за да имаше България друг път на развитие, май неминуемо и трябваше, ама сега вече е късно и за него, не друг, а именно един неин Аугусто Пиночет...
Тогава нямаше да има "демократи", които днес да ни обясняват "демократично", че за най - важния критерии за демокрация или "народно управление" в буквален превод - РЕФЕРЕНДУМА ИЛИ ОБЩОНАРОДНОТО ДОПИТВАНЕ, "нямало пари", а за парламентарните търтеи - не посещаващи "работното си място" и заявяващи ни цинично, че не работят и няма да работят, имало и имало да изяждат по 400 лева минимум на вечеря, а и за екскурзии и почивки до половината свят през ден.
На тези им трябва, най - малкото по една кирка и лопата, ама не на стадион като чилийските търтеи (Да не обидя търтеите!), ами в някоя мина и за надницата за която аз съм работил по десет часа и на минус 20 градуса зимата в железарски цех и с "работно облекло" и скъсани ръкавици като "бонус", все едно си без тях, ако не и с надницата на една месечна "средна" пенсия - на човек градил десетилетия тази страна!
Това трябва да е присъдата на тия червиви паразити!
Ама нямаме танкове и армия вече дори, а и когато имахме, нямахме своя Пиночет...
цитирай
9. ka4ak - Кольо,поздрави!:)))
22.11.2012 01:48
Бях изключително притеснен,като ти сложиха белезниците!!!:(
Трябва да разкажеш,как така,не беше самоубит??!/Цветанов,още си е министър на МВР????/Това си е победа на демокрацията,а червения развален и мухлясал домат,май още дълго,ще ни бъде сервиран в чиниите,а не в кофите за боклук!!!:(((
цитирай
10. dinkov - Динков
22.11.2012 02:53
Vmir написа:
"Ами, как няма да сме най-бедни, като искаме държава, в която се плаща не за работа, не за решения, а за протести? Ама нямало кой да ви чуе и изпълни решенията? Ами как да стане, като всеки всичко знае и всеки търси изгода от всезнайковщината си, а почти никой не иска да се мине да плати гаранция за осъществимостта им? Босия поне се опита, аз лично намерих смисъл в някои от исканията му. Което НЕ значи, че настоявам да му бъде връчен медал за изцапването на стената, по скоро, ако някой го отличи с парична премия за оригиналния му протест като принос към демокрацията, бих ръкопляскал на отличието, но също бих настоявал с част от парите да си плати за боядисването на стената."
към bosia - Съгласен съм с протеста ти защото считам, че срещу всяка една власт трябва да се протестира, това е полезно за самата власт за да не се самозабрави съвсем, а и протеста е някакъв контрол,(колкото и минимален да е, все пак е контрол), но съм съгласен и с Vmir. Аз също искам синът ми и внуците ми (ако имам внуци) да живеят в България, колкото и да изглежда наивно и глупаво това мислене понякога. Поздравление за протеста ти. "1"
Ицко
цитирай
11. borsi - Щом една форма на управление се о...
22.11.2012 04:23
Щом една форма на управление се окаже пагубна за посочената цел, народът има правото да я видоизмени или премахне и да учреди ново управление, поставяйки основите му на такива принципи и организирайки властта му по такъв начин, каквито му се чинят най-подходящи, за да гарантират неговата сигурност и щастие - Томас Джеферсън 4 юли 1776 г.
цитирай
12. vmir - Поздравления, Бос!
22.11.2012 08:41
Подкрепям правото ти да искаш повече от институциите, а ти ще се съгласиш ли, че сме постигнали видим напредък поне в демокрацията?
Според мен, ако ти беше предприел този протест през първите години на демокрацията, доматите ти най-вероятно щяха да бъдат представени за бомби, исканията ти - като манифест за приемане на неофашистка конституция, политици щяха да се затръшкат, че демокрацията е в опасност, площади с червени байрячета щяха бодро да им отвръщат: "Не на надигащия се фашизъм!!!", а ужким независими "обществени" организации, щяха да се пуйчат, че трябва да се даде решителен отпор на екстремизма. Ей това щяха да предизвикат преди 20 години твоите домати, и най-чудното е, че полицията нямаше да те пипне с пръст, пък и защо ли трябваше да те пипа, след като всички щяха да те заклеймят като зъл фашага и враг №1.

Е, ако искаш ми отговаряй, едва ли ще ти се правят такива признания точно сега. Жив и здрав да си!
цитирай
13. tanika - Блестящо интервю и блестяща пос...
22.11.2012 08:41
Блестящо интервю и блестяща постъпка!
Искам само да добавя, относно партията на негласуващите, никога да не забравят, че правото им да не гласуват, е скъпо платено от преборилите се с комунистическата банда в онзи й още по-зловещ вид, отпреди 10-ти ноември, защото едно бегло надникване в ДС-досиетата разкрива ужасяваща картина на безмилостно преследване на опитващите се да не гласуват за БКП!
Да помнят винаги това!
цитирай
14. mglishev - Mais quel beau geste,
22.11.2012 10:39
за съжаление у нас им пикаеш на главата, а те викат, че дъжд вали.
цитирай
15. leshoiad - Босия, нормално е, че предизвикваш ...
22.11.2012 10:47
Босия, нормално е, че предизвикваш различни оценки, макар че беше доста долно да те наричат с обидни думи.
Трагедията е другаде и ти я знаеш - не че управляващите са такива зверове, колкото народът ни е от овце. И да се опитваш да го събудиш,е обречена кауза, никой не е успял.
Бъди здрав!
цитирай
16. vmir - 14. mglishev,
22.11.2012 11:55
mglishev написа:
за съжаление у нас им пикаеш на главата, а те викат, че дъжд вали.

Това е реакцията на управляващите. Когато повечето фенове или опоненти на управляващите крещят като истерясали или побъркани, кой чува нормалния говор? Дано посланието с доматите да покаже, че не е задължително да се надпсуваме, за да бъдем чути. Същото важи и за смисъла на думите. Пресилването им без мяра, обезсмисля съдържанието им.
цитирай
17. bezmitove - tanika, как може да пишеш такива глупости?!
22.11.2012 12:11

"Искам само да добавя, относно партията на негласуващите, никога да не забравят, че правото им да не гласуват, е скъпо платено от преборилите се с комунистическата банда в онзи й още по-зловещ вид..."

Някои са се преборили с комунистическата банда в България?!
Що за малоумие???
Точно комунистите си направиха "демокрацията", за да могат те и техните наследници да трупат безмерни богатства и власт!
tanika, кой управлява икономически и политически днес в България?
Като не си наясно с някои неща по добре мълчи, да не се излагаш!
А и има и толкова информация по въпроса, ето и в другата статия на Николай Колев-Босия е описал кои управляват днес в България.

цитирай
18. bezmitove - И тук плъзнаха ченгетата?!!!
22.11.2012 13:11
Типичните им ченгесарски прийоми да изместват посоката на темата и да нападат лично!!!?
До кога бе ченгета долни?! До кога мислите че ще ви търпят българите?!
Този политически акт, повтарям ПОЛИТИЧЕСКИ АКТ(за тези ченгета тук, които си мислят че са тайни) с хвърлянето на доматите, е крайно действие на
Николай Колев-Босия!
Защото, колко години говори по интервюта и колко теми е писал по въпроса(и не само той) и какъв е резултата sistemite?!!!
нещо да се е променило?!!!
Затова правилно, че хвърли домата. Сега следва и други да направят така. И не само домати, ами и развалени яйца, изпражнения и т.н. Явно и тайно да се прави- десетки, стотици, хиляди българи да започнат да протестират по този начин. Да целят политици, червени олигарси, съдиите, "журналистите", всеки ден, всеки час да цапат с изпражнения колите им, къщите им, работните им места, тогава вече дали ЩЕ СЕ УСЕТЯТ ВСИЧКИТЕ ТЕЗИ БОКЛУЦИ, ЧЕ БЪЛГАРИЯ ВОНИ!!!? УЖАСНО ВОНИ?!!!
Дали ще разбират, че повече не може да продължава така?!!!
цитирай
19. анонимен - Да, твоят символичен акт е
22.11.2012 13:12
равнозначен на хвърляне на домат в блатото. Имаш всеобща подкрепа.
цитирай
20. apostapostoloff - simona apostolova:
22.11.2012 14:42
Знаете ли какво означава думата "утопия"?
цитирай
21. bezmitove - sistemite опитваш се и ти като всички останали да вменяваш на българите
22.11.2012 15:08

чувство за вина?!
Пълни глупости са това, което пишеш за "българския тертип", както ти, така и многобройните ченгета, "политолози", доносници, "социолози", агенти и подобни!
Как така българите имат робска психика и това им е "тертипа", а само няколко години след своето освобождение бият при Дойран "Като маче у дирек" прехвалените французи и англичани?!
Което означава, че вие сте лъжци! И умишлено се опитвате да вменявате на българите робска психика и тертипи разни!
Не само българите, всички нации и германци, и англичани, и французи търсят водачи, които да ги управляват. но за разлика в България октопода на комунягите и техните слуги е на всякъде и не позволява на достойни и честни хора да могат да се покажат и лансират пред българските избиратели.
Нима не виждаш, че има тотален контрол от "бившите" комуняги, ДС агенти, доносници и наследниците им по всички нива на политическата власт?!
Е как тогава българите да изберат достоен и честен българин?!

И sistemite, кой си ти?! Какъв си ти, че ще казваш като от последна инстанция дали този акт на Николай Колев-Босия е политически, или не?!!!
Той го е определил като ПОЛИТИЧЕСКИ АКТ точка!

След тези 23г. на тормоз, на потъпкване на възможността на българския народ за достоен живот от по горе изброените боклуци, показва че е оставена само една възможност-противодействие!
Най-лесно и ефикасно всеки лично да действа срещу тези, които го тъпчат и мачкат. При това числено мнозинство всеки да хвърли по един домат, да оцапа колата и къщата на въпросните само по един път с изпражнения, това са стотици хиляди и дори милиони действия. Които сами по себе си са малък акт, но като се съберат стават нещо огромно. Така вече може да се промени нещо в България!
Една топлийка забучена в дебел депутатски гъз е нещо дребно. Но 100 забучени топлийки ще навредят сериозно на оядения лаком депутат, а може и да го убият!
Ето тук е силата на обикновени хора-"Капка по капка, вир става"!
Време е точно така да се действа!
цитирай
22. abv21 - Разбира се, браво на Босия, но жалко ...
22.11.2012 15:45
Разбира се, браво на Босия, но жалко че повечето хора ги е страх да направят това. Иначе не съм съгласен с мнение 12.vmir - точно демокрацията въобще не се развива, поне по времето на Боко. Гордеехме се много поне със свободата на словото, но тя на практика не съществува вече, понеже собствениците на всички медии са няколко човека, които определят дневния ред на обществото. Не случайно паднахме от 30 на 70 място по медийна свобода. Да не говорим, че няма и как да има демокрация,когато по-голямата част от работещите са абсолютно зависими от своите работодатели. Не че стандартът на живот е спаднал или покачил, но е факт че допреди 10 г. имаше много повече дребен бизнес и хората бяха с една идея по-свободни, докато в момента всички са просто работници и животът им се крепи на каприза на съответния господар, т.е. началник. В световен мащаб демокрацията е поставена под сериозен въпрос, истински демократичните държави се броят на пръсти и няма как да очакваме, че точно България след десетилетия откровен терор ще се превърне в демократична страна.
цитирай
23. bezmitove - sistemite как се опетла като пиле в калчища:)))
22.11.2012 15:58

Абе кой го интересува какво пишеш ти, какво пишат измамниците ченгета и доносници по форумите?!
Аз ти казвам какво е решението за промяна в България!
Казвам ти директно какво следва.
А това е ЕДИНСТВЕНОТО ВЪЗМОЖНО РЕШЕНИЕ ЗА ПРОМЯНА НА СТАТУКВОТО В БЪЛГАРИЯ!!!
А не глупостите които мелите като грамофонни плочи вече 23 години!
Край! Свърши! Финита ла комедия!
Схващаш ли, или ти е трудно?!
цитирай
24. sistemite - Колега абв21, позволи едно мнение, по повод коментара ти ....
22.11.2012 16:20
Убеден съм, че демокрацията - не е "слободия", каквато се пръкна и шири през всичките тези години на преход. От това неразбиране се пръкнаха всички беди и последици. Прав си, че допреди 10-тина години относителния дял на дребния и среден бизнес - поддържаше ниво. Това ниво бе някаква надежда, че нещата вървят в точното русло. Тоест в руслото на "точния модел" икономика, зн. пазарна икономика, въпреки натиска на субектно-централизирани икономически структури в икономиката ни, а какъв тип икономика е тази - в прехода. Има елементи на пазарна, ама не са типични, има елементи на планова, субектно централизирана, които пък са типични. Е, каква е тогава ? Ами - преходна, само, че с индикации скоро да не завърши прехода, т.е. нещо като хибридна, но това не е точно формулирано, тъй като има икономически структури, които си работят на принципа на субектно централизиране, планиране, а има и такива, които се мъчат да я докарват до търсене и предлагане. Затова е никаква - такава икономика, т.е. икономика между два теоретични полюса (като тип), но по-лошо - под условие. Кое е подусловието ? Това, че едните икономически субекти са поставени във функция и зависимост от другите субекти. Да поясня : аргумент на тази функция са всички субекти на монополната икономика, значи икономиката на монопола. Ако тя стои по средата, между типизираната пазарна икономика и типизираната централизирана, планова икономика - то такова състояние е вид "образувание" (малформация, вид "изроденост"). Това състояние поставя под "арест" принципите на пазарната икономика и ги прави зависими от монопола. Което неминуемо в такива икономически взаимоотношения - води до концентрация на паричната маса в единични субекти, убива средния и дребния бизнес ( т.н. средна класа) и най-вече : диктува ценово равнище и % -та на инфлация.
цитирай
25. tanika - Безмитове, не ти е тук мястото, в...
22.11.2012 16:37
Безмитове, не ти е тук мястото, върви при станишко да те изпишка.
цитирай
26. bezmitove - sistemite, не се прави като на ударен от развален домат.
22.11.2012 17:07

Не схващал той!
Тези действия като на Николай Колев-Босия, на ответна реакция срещу боклуците управляващи и техните слуги, когато станат стотици, хиляди, ще те питам тогава пак ли не схващаш.

tanika, не ме пращай там където си ти! При слугите на станишко, синята джука(иван костов), гоце, трактора, боко тиквата и подобни клоуни, разиграващи този просташки цирк през последните 23г.
Анадън му?!
цитирай
27. d3bep - Ами браво на теб. За съжаление си ...
22.11.2012 19:47
Ами браво на теб.
За съжаление си сам... Почти.
Успех!
цитирай
28. georgealall - Поздравления
28.11.2012 15:28
Докато не се смени тази конституция си трябвата протести, протести, протести
цитирай
29. starotomagare - Няколко думи и от мен
04.12.2012 16:29
За кой ли път осъдиха страната ни в Стразбург та по този случай: Питам се до кога ние с нищо не съпричасните към такива престъпления трябва да плащаме заради такива осъдителни присъди?Питам се също защо след толкова години и толкова осъдителни присъди на България медиите не ни показаха поне един адвокат който е назначен да защитава страната ни в Стразбург?Ние дори не знаем неговото(техните)име(имена).Дали това е случайно?Защо също така не се реши законово и търсенето на отговорност (до покриване на щетите)от отговорните длъжностни лица ?Когато отговорноста се размива в някое министерство щетите да се поемат от бюджета на съответното министерство.Ето за такива неща трябва да настояваме и протестираме а не просто защото ни е криво и от всякъде ни прецакват...Копирах този мой пост от друг сайт само защото ми се иска и аз да съм полезен поне с идеи пък ако всички се пораздвижат и аз ще се дотътря поне да изразя съпричастие.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bosia
Категория: Други
Прочетен: 11735127
Постинги: 3876
Коментари: 10800
Гласове: 7029
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031