Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.11.2012 08:45 - ПОТРЕСАВАЩО ИНТЕРВЮ НА ДЕЙВИД КАМЕРЪН ПО ББС
Автор: bosia Категория: Политика   
Прочетен: 11917 Коментари: 11 Гласове:
17

Последна промяна: 12.11.2012 01:23

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Вчера мислих да пиша статия за десети ноември, в която да го приравня към девети септември. Не ми остана време. Днес сутринта отворих пощата си и видях този текст, изпратен ми от приятел, който наскоро се пенсионира. Прочетох го и останах потресен, Останах с впечатление, че Джеймс Камерън е прочел моя статия. 
Но това никак не ме радва. 
Наскоро писах, че ще хвърля домат по Съдебната система. Открито. През деня. Предварително оповестил съответните правоохраняващи, правоприлагащи и медийни институции. За да протестирам срещу гигантската корупция, пълната незаинтересованост и ужасяващата липса на професионализъм и морал. След това нещата набъбнаха. Сега съм приготвил 6 домата:
Първият  за Парламента.
Вторият е за МС
Третият е за президентството
Четвъртият е за съдебната система
Петият е за БНТ
Шестият е за БНР
Препоръчвам ви да ме подкрепите. Само с общи усилия можем да спасим България от пропостта, в която ни завлякоха комунистите, техните филиали и бездушието на обществото, ако го има.


 Камерън към Меркел: „ Моля не ми давайте за пример българите”

03 януари 2012 

 

            В интервю за ВВС британският премиер се обърна към германския канцлер Ангела Меркел с думите : „Моля не ми давайте за пример българите!”. Това той стори в отговор на въпроса на водещия журналист, защо не е подкрепил договора за спасяването на еврото. По-долу предаваме пълният отговор наДейвид Камерън, тъй като той засяга много аспекти от живота в България и Европа като цяло:

 

            „ Питате ме защо не подкрепих опитите на Меркел и Саркози да успокоят ситуацията около еврото. Отговорът ми е еднозначен и ясен, защото са на грешен път. Те са се паникьосали и в паниката си творят и говорят глупости. Това особено ясно изпъкна, когато Меркел даде за пример страна като България и заяви, че едва ли не ние трябва да се учим от нейните политици и да следваме техния пример. Съжалявам, че трябва да го кажа, но тези думи издават липса на здрав разум, опити за евтина манипулация и най-важното липса на поглед върху проблема от хуманна гледна точка. За това се обръщам към Меркел така: „Моля Ви, не ми давайте за пример българите!”.

            За да стане по-ясно на нашите съграждани за какво точно говори Меркел и към каква участ ги призовава, то аз ще си позволя да опиша състоянието и ситуацията, която цари в тази малка и слабо позната на нашите сънародници и на европейците като цяло, балканска държава. И така, Меркел ни дава за пример нейната макро-икономическа рамка и финансови показатели. Ако се вгледаме само в тях , то наистина България е достойна за пример, нисък бюджетен дефицит, малък външен дълг, но на каква цена и кой я плаща?

            Ако се вгледаме внимателно под булото на тези макроикономически показатели, то ние ще открием, че България е страна на мизерията, това е най-бедната страна в Европейския съюз, а и в голяма част от света. Освен това е най-корумпираната държава в съюза. Не случайно холандците са непреклонни и твърдо отказват да приемат българите в шенгенското пространство. Как може такава държава да ни бъде давана за пример? На България ли трябва да заприлича Европейския съюз, ако е така, то ние начаса сме готови да го напуснем.

            Знаете ли, че голяма част от българските пенсионери живеят с малко над две евро на ден, че минималната заплата е малко над 6 евро на ден, като по-голямата част от работещите получават не повече от 10 евро на ден? Да и това е държава членка на Европейския съюз. Че една голяма част от населението, поради етническия си произход и липса на каквато и да е адекватна политика, е оставено да затъне в мизерия, неграмотност и тотална безпереспективност. Тази част от населението живее при условия, които надали са били характерни и за живота през 18-ия век, но не само това, тази чост от населението става все-по-голяма като численост, с което проблемът относно бъдещото икономическо състояние на България се явява с все по-тъмни краски.

            И още – населението на тази държава се топи по-бързо отколкото в държави, където се водят военни действия. За последните десет години населението на България се е стопило с над един милион или близо 13%./ близо 2 млн-б. моя/ Пенсионерите са близо едно трета от цялото население и делът им ще се увеличава в бъдеще, като се има предвид ниската раждаемост. Емиграцията също е отнела голяма част от трудоспособното, активно и интелигентно население на България. Неграмотността, липсата на образование и моралният упадък в тази страна се разпростират заплашително извън рамките на определена етническа група и обхващат цялото общество, което го прави неспособно да реагира на различни политически манипулации и фалшификации. Така ли трябва да изглежда средният европеец, за да бъде Европа стабилна и еврото да бъде спасено? Тази държава ни дава Меркел за пример, но моля бъдете търпеливи има и още! Да видим и техните политици, тези които са сътворили тази чутовна макроикономическа финансова стабилност с цената на мизерията и безпътицата на собствения си народ. Кои са те и как са успели? Не ще се впускам в прекомерни детайли как тази държава е била разграбена, а икономиката й разпродадена на безценица по времето на така наречената демокрация или как политиците й трупат капитал като кансултанти/курсивът мой/ , спомагащи разграбването на страната им от различни сенчести офшорни групировки. Консултантските услуги в момента там са на мода сред политическата класа. Ще си позволя само да коментирам настоящия им премиер, чието минало се губи из тъмните сенки на явление, което българите нарицат мутри, а ние – организирана  престъпност. Не са един или два дипломатически доклада или анализи, в които има податки относно участието на настоящия премиер в трафик на наркотици и друга престъпна дейност. Наскоро в България избухна скандал заради записи, уличаващи премиера им в покровителство над отделни бизнесмени, чрез възпрапятстване на държавните служители да си вършат работата и пряко нареждане да прекратят разследването си относно определен бизнесмен, който скоро след огласяването на записите почина. В записите изплуваха имената и на други политици от управляващата партия, опитващи се и успяващи да кадруват, използвайки именно своята моментна властова позиция. Не случайно България, както споменах, е най-корумпираната държава в Европа.Към това ли трябва да се стремим?

            Този пример, г-жо Меркел, който Вие ни дадохте е лош, глупав, недомислен и опасен. Опасен за Съюза, за обществото, за европейските ценности и морал, за стремежите и основните идеи, залегнали в устоите на създаването на Евросъюза. И така да обобщим, имаме за пример държава с добри моментни финансови макроикономически показатели, постигнати благодарение мизерията, неграмотността, апатията и моралния упадък на обществото; и корупцията, грабителството, базнаказаността и огромната наглост на политиците им, което при един задълбочен анализ се вижда, че води към заличаване на държавността, срутване на икономиката и унищожаване на нацията.. Това ще бъдат дългосрочните резултати от тази прехвалена макроикономическа стабилност, постигната чрез гореописаните методи. Е, г-жо Меркел, това аз, като премиер на една държава като Великобритания, не бих могъл да приема, защото звучи налудничаво.

            Нима трябва да закривиме училища и болници, да направим недостъпно качественото образование и медицинските услуги, да обезлюдим обширни територии, така както това се случва в България, за да успеем да се преборим с кризата. Не е ли подигравка със здравия разум, да закриеш серското училище и болниците в малките населени места, като в същото време даваш пари на църквата по програма за развитие на селските райони? Да наливаш пари в асфалт и пътища, които хората използват само и единствено, за да напуснат границите на държавата? Да наливаш пари в мегаломански спортни съоръжения, за проявите в които малка част от населението може да си позволи да си купи билет, докато младежите, доколкото ги има, са оставени да висят пред компютрите и по  дискотеките, без да им се осигури друга алтернатива.

            Нима, г-жо Меркел, сте забравили какво образувание е Държавата? Нека Ви напомня - Държавата е обществено образувание. Тя е силна тогава, когато обществото е образовано, активно, здраво. Икономиката е силна тогава, когато обществото е съставено от образовани, предприемчиви, търсещи, мислещи, морлани и здрави индивиди. Държавата служи на обществото, а не на икономиката. Обществото създава икномиката, а не икономиката общество. Да лишаваме гражданите от възможност за образование и развитие, за да спасим финансовите институтции, техните собственици и управители, които със своята алчност доведоха до настоящата финансово-икономическа криза, не без помощта на алчността и безхаберието на политиците е меко казано цинизъм.

            Цената на тази криза трябва да бъде платена не от средно-статистическия гражданин, а от тези, които са използвали Държавата, сигурността, протекцията и закрилата, която това обществено образувание дава, за да просперират и да трупат печалби. Това е солидарността. Тежестта , отговорността и цената на тази криза трябва да бъдат платени от тези, които измислиха кухи финансови инструменти и спекулативни техники, които търгуваха с илюзии, страх и лъжи, а не да ги спасявате с цената на упадъка на обществото. Защото тези мерки, които искате да се въведат, водят до удължаване на агонията, до упадък и унищожение, до война.

            Ако България, която ни давате за пример все още съществува, то това е благодарение на емигрантите, които подпомагат своите близки, като им изплащат част от заработените в изгнание пари. Знаете ли, че в момента в прехвалената Ви България чуждестранните инвестиции са по-малко от парите, които емигрантите пращат на близките си? Ако това е моделът Ви за финансова стабилност, то кажете ми къде да емигририра средния Европеец – на Луната, на Марс, на Плутон?

            Г-жо Меркел, съвземете се! Градете общество, финансирайте науката, образованието, културата и здравеопазването. Наблегнете на морала и хуманизма, образовайте гражданите в исконните европейски ценности, върнете философията, реториката и етиката в училищата. Накарайте хората да мислят. Създайте човеци, а не роби, потиснати и унижени. И тогава тези човеци, възпитани в духа на хуманизма, солидарността и морала ще създадат общество, а обществото ще създаде икономика, стабилна, просперираща. Всичко останало е България. Затова, моля Ви, не ми давайте за пример българите!/ българските политици, б. моя/
Гласувай:
17
0Следващ постинг
Предишен постинг

1. lyubomircholakov - Този текст е художествена измис...
11.11.2012 10:31
Този текст е художествена измислица, както е и посочено в сайта neveroyatno.com, където е публикуван оригиналът. Разбира се, отделен е въпросът, че авторът му казва горчиви истини.
цитирай
2. tanika - Има и още: онези чучела, чиито ...
11.11.2012 15:22
Има и още:
онези чучела, чиито престъпления са признати със закон и приравнени с хитлерофашистките, са първи медийни звезди и мутрите им и простотиите им бълват от екрани и страници и налагат отвратителните си антиестетика и антиморал, формирайки общественото мнение.
цитирай
3. анонимен - Есето ми беше интересно, но уточнението промени отношението ми
11.11.2012 19:00
lyubomircholakov написа:
Този текст е художествена измислица, както е и посочено в сайта neveroyatno.com, където е публикуван оригиналът. Разбира се, отделен е въпросът, че авторът му казва горчиви истини.


Защо авторите се крият зад чужди авторитети? Не могат да допуснат, че ще ги разберем ли? Или искат да ни внушат рекламни съобщения които звучат по- добре от устата на Стоичков? Тази шмекерия иска да заобиколи критичното ни мислене и директно да се забие в съзнанието ни. Отхвърлям написаното дори само защото е литературна мистификация и приписва нещо на друго лице. Ако някой преднамерено е излъгал за едно (че автор е Камерън) той ще излъже користно и за много, много друго.
цитирай
4. vmir - Eй, Бос, ти ме хвърли директно в оркестъра, бе пич!
12.11.2012 05:54
И си бил президентски съветник????????????????????????????????????????????????
Без да можеш да различиш най-елементарна партенка, дето се вижда от километри!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Окончателно ме убеди, че си най-обикновено махленско плямпало. А някога се ориентирахме по теб!
цитирай
5. sande - Макар че в текста се съдържат истини, като цяло той не само е долнопробна партенка, но е и ...
12.11.2012 06:21
... ное и дъбоко антибългарски, обиден и унижаващ българите с една непонятна ярост.

Това е пасквил.

И най-малките ли успехи на Бъгария трябва да се отричат?

Това може да го направи само българин - психар и мазохист, който мрази всичко българско.

По начало е немислимо премиер на друга страна, най-малко на Англия, да говори с такъв непочтителен и безскруполен тон за друга държава.
цитирай
6. анонимен - Тия виртуални произвединия имат ...
12.11.2012 08:34
Тия виртуални произвединия имат едно прекрасно качество - безпощадно верни са. И аз съм силно политизиран и мразя седесарите от все сърце, но точно такава омраза е довела и османците по нашите земи. Затова, като че ли все повече се замислям, дали не трябва да започнем да правим компромиси с омразата и да видим какво може да се направи с ресурса на всички хора и партии. Оттут нататък омразата ще е безумен лукс.
цитирай
7. abv21 - Дори без да чета коментарите, които ...
12.11.2012 09:42
Дори без да чета коментарите, които показват източника на "анализа" е ясно, че това нещо няма как да е писано от европейски политик. Виж, ако Боко говори за някоя друга държава, е по-възможно...
Съвсем друг въпрос е, че повечето неща са истина и целта на подобни материали са да ни накарат да мислим и анализираме. Но от друга страна, чсно се вижда и неизменното желание някой друг да дойде и да "оправи" нещата, т.е. Европа да поеме грижите за България, като изпрати образовани и некорумпирани политици или нещо подобно. Еми няма да стане. От страна на ЕС единственото на което можем да се надяваме е по-скоро Европа да се превърне във федерация и местните правителства да нямат управленски права, а само да администрират съответната област (държава). Тогава ще има едно нещо положително - вероятно ограбването ще продължи в много по-ниски темпове и евентуално може да има малко подобрение на здравеопазване и образование. При такова развитие можем да се надяваме на свежи инвестиции в страната ни след няколко години, когато наистина ще има стабилни закони и правила. Но това е възможно най-добрия сценарий и неговите резултати ще се усетят след около 20-30 г. Никой обаче няма да осъди вместо нас престъпниците, корумпираните политици, мафиотите и т.н. Това си е заварено положение и ЕС не може да се бърка в разрешаването. Показателно е, че Боковия кабинет след иначе адекватното втвърдяване на политиката ни спрямо Македония, реши да се оплаква на Европейската комисия, откъдето бяха категорични, че трябва сами да се оправяме.
цитирай
8. shtaparov - Щом е така, ние ще му викаме Давуд ...
12.11.2012 16:54
Щом е така,ние ще му викаме Давуд Кемерджи,та да се знае защо се заяжда с нас!
цитирай
9. djani - Препоръчвам на Кольо,
12.11.2012 17:03
Да влезе в сайта "Бъзикилийкс". Там ще намери още по "откровени" псевдокоментари на лицемерните западни политици. Защото те говорят едно за протокола, а мислят точно това, като в измисленото интервю на Камерън. А иначе е близо до ума, че не би го казал в прав текст.
цитирай
10. batogo - Дали в прав или в крив текст,
15.11.2012 11:52
дали е казано от Камерън или от някой прозорлив блогър, няма значение. В текста има много сериозни истини за прехода, пред които, ако продължаваме да си затваряме очите, с нищо няма да си помогнем. Но все пак трябва да сме наясно, че за да си изградим новия дом, трябва да съборим стария така, че нищо да не остане от него. Пък, ако се налага, докато го строим / новият дом, де /, може да поживеем малко и на спартански режим. Хем после по-добре ще оценяваме новоизграденото и няма да гледаме на него като на харизано. А когато нещо се събаря, естествено има и мърсотия и боклуци и прахоляк. Има и много авантаджии, дето обикалят и гледат какво могат да отмъкнат, докато стопанинът не е заградил и не е започнал да строи, защото добрият стопанин, започне ли да гради, ще сложи камери, за да се опази от крадците и ще подбере добри, умни и грамотни майстори, които няма да търсят къде да се скатаят, за да праснат по някоя бира с ракия, а ще вложат сърце и душа в строежа, та да пребъдва той във времето и поколенията да се гордеят с построеното от тях...
Това беше притчата, а иначе е полезно всеки блогър, а защо не и всеки българин, внимателно да прочете откъса от горния текст, който охарактеризира какво е държавата и какви са функциите и!
цитирай
11. apollon - Една бюрократична, корумпирана и ...
22.11.2012 18:44
Една бюрократична, корумпирана и несправедлива държава може да бъде уязвена и с доматено пюре от меки безобидни и неувреждащи скапани домати.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bosia
Категория: Други
Прочетен: 8029433
Постинги: 3424
Коментари: 8649
Гласове: 6429
Архив
Календар
«  Юли, 2020  
ПВСЧПСН
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031