Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.11.2012 10:49 - О, НЕРАЗУМНИЙ ЮРОДЕ
Автор: bosia Категория: Политика   
Прочетен: 1312 Коментари: 1 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 ЕДНА ПРЕДИЗВЕСТЕНА СМЪРТ

 

Умря един не избран, но назначен патриарх.. Назначен от една свинска банда, наречена БКП.

Бог да го прощава!

Сега на плиткото дребните рибки хаотично се щурат насам-натам и се чудят кого ще назначат на негово място, като че това има някакъв смисъл. А истината е, че тези неща се решават в дълбокото, в подмолите от големите рими. С което искам да кажа, че нищо не се е променило в дълбочина. Кръгът „Бармалей”, истинският кукловод на т. нар. „преход” ръководи умело и пресметливо ситуацията в страната. Ръководи политиката, икономиката, информацията, обществения живот. Назначава партии, премиери, президенти, министри, депутати, спикери, бизнесмени, банкери, милионери.

Назначава и владици и патриарси.

И сега става това..

Слушам и гледам глупостите на дежурния кръг от назначени дрънкала и нищо не ме учудва. Всички се тръшкат, че Максим бил добър, благонамерен, мъдър и не знам какъв си. Нямам намерение да оспорвам нито техните приказки, нито неговите качества. За мен това е дребнотемие. Важното е какво е състоянието на българското общество и има ли църквата някакъв принос към това.

Ще направя едно сравнение. Българската православна църква има имена, които се помнят като неотменна част от българската история. Паисий Хилендарски, Софроний Врачански, Иларион Макариопалски, дякон Игнатий, Матей Преображенски-Миткалото, Дядо Методий Кусевич и още десетки и стотици високопоставени или обикновени свещеници и монаси имат огромен принос към България. Аз бих приел тези свети хора за посредници между мен и Бог. Но кажете ми едно име от настоящите клирици, което ще остане с добро в историята и което заслужава доверие и признание от мен и вас да бъде избран за посредник?

Такъв няма!

Имаме поговорка: „Вържи попа, да ти е мирно селото!”

На 9-ти септември тя се промени. Стана: „Убий попа и унищожи селото!” Назначиха за свещеници и владици ремсисти, отрепки и деградирали типове. Подгониха хомосексуалистите и те намериха изход като се замонашиха. Създадоха специален отдел на ДС за тотален контрол на църквата. Принудиха я да празнува 9-ти септември, 1-ви май, 7 ноември и незнам си какви уродливи измислици, а на истинските църковни празници ограждаха църквите с милиция и комсомолски мекерета да записват кой ходи на църква, за да му съсипят настоящето и бъдещето.Сега същите тези мекерета, доносници и партийни функционери леят сълзи и сополи за Максим. Вероятно има защо. Просто той бе един от тях.

Всички приемат 10 ноември като истинска промяна, макар това да беше един обикновен вътрешнопартиен преврат. Никой не казва, че е бил лош. Но опитът за вътрешноцърковен преврат се сатанизира, сякаш са дошли марсианци да го направят. Това си е чиста проба шизофрения. Едно и също нещо да бъде възприемано по два диаметрално противоположни начина. Аз дори не вярвам дрънкалата по медиите да са получили подобни инструкции. Просто наистина са си шизофреници.

Българската православна църква има философията на фелдкурата Ото Кац от знаменитата книга на Хашек за храбрия войник Швейк. Той казва: „Църквата си остава едно добро място за печелене на пари”. Кокалът е голям, мазен и вкусен. Не е за изтърване.

Това е сегашното състояние на нещата у нас. Би било много глупаво да се мисли, че който и да е от сегашните назначени архиерей да бъде назначен за патриарх, ще успее да реанимира покойната българска православна църква. Самото назначаване на неотговарящия на никакви условия пловдивски истеричен и корумпиран педал за врид патриарх на БПЦ доказва това. Истинска промяна може да стане единствено чрез саморазпускане на синода, но аз не вярвам това да стане. Поне в обозримо бъдеще.

Просто кокалът наистина е много голям, мазен и вкусен.
Бог да пази България от БПЦ!




Гласувай:
4



Следващ постинг
Предишен постинг

1. анонимен - Войни и болести
07.11.2012 12:52
могат да доведат много беди и страдания на един народ, но не и да го унищожат . По-страшното е, когато една престъпна идея унищожава всичко, което е било ценностна система на една държава. След смъртта на Патриарх Кирил, Българската православна църква се превърна в "институция" - филиал на ДС. А йерарсите й станаха беропотни чиновници на тази човеконенавистна система. В името на собственото си благоденствие, в разрез с каноните на църквата и откъсвайки се изцяло от народа си. Патриарх Максим, мир на праха му, просто си поживя, ако не в охолство, то поне в мир и спокойствие. След 1989 г. вместо църквата отново да заживее със страданията и нуждите на вярващите и страдащите, тя продължи да бъде едно тихо и спокойно блато за потъналите в грях и бездействие синодални старейшини !
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bosia
Категория: Други
Прочетен: 11742575
Постинги: 3876
Коментари: 10800
Гласове: 7029
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031