Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.10.2012 19:08 - КАК СЕ ЧЕТЕ ЕВРОПА
Автор: bosia Категория: Политика   
Прочетен: 1608 Коментари: 1 Гласове:
5


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
Дянков, Хърсев и компания  са като жабата. Видяла, че коват вола и тя вдигнала крак. Налагат данък върху лихвите на депозитите, защото така било в Европата. Този аргумент е толкова смешен, че чак коремът ме заболя.  Това единствено ли видяха в Европа? Защото не видяха нивото на корупция, не видяха стандарта на живота, не видяха нивото на здравеопазването, не видяха съдебната система, не видяха нищо друго освен данък върху лихвите на депозитите.
Парите били много и не можело повече така. По-добре било да ги вкарат в бизнес. И не си задават въпроса дали бизнес-микроклиматът е достатъчно добър, за да инвестират в бизнес. Не си го задават, защото отговорът отвратителен като микроклимата.
Вторият аргумент беше, че всички приходи трябвало да се облагат. Сега ще ви обясня с прости думи, че много по-сериозни суми не се облагат. Ако купя една картина на Ван Гог за 30 милиона колко щи струва тя след десет години? не знам точно, но в никакъв случай няма да е под 40 милиона. Но Дянков няма да ме обложи, защото аз нямам тази картина. Тази картина може да я има Васко Черепа и други подобни бандити. А те не бива да бъдат тръскани, защото в един момент ще си вдигнат чуковете, ще наритат Дянков, или, най-вероятно, няма да го назначат за следващ мандат.
И нека не ми тикат в носа европейското законодателство, защото ако въведат у нас белгийското законодателство начело с началника си и всички предходни министри, депутати, президенти и прочие ща правят компания на Вили Клаас в затвора. А ако въведат италианското, ще бъдат групово уволнени като градските съветници в Реджо Калабрия.
Да ге!



Гласувай:
5



1. анонимен - Данък върху лихвите........!? Смешна работа.....
12.10.2012 20:13
Аз живея в чужбина от 11години и за първи път чувам подобно нещо. Не знам дали ви е ясно какво означава на практика това? Банката е единствената фирма в света чийто предмет на деиност се основава единствено и основно на търговия с парични средства и ценни книжа. Тя работи с парите който депозираме в нея.Продава ги във вид на кредити и печели от лихвите.Лихвите който ни плащат върху вложените в банката пари са за това че,ние им предоставяме един вид средсто с което те могат да работят и да печелят. Ако се въведе данък върху вложените пари би довело до масово изтегляне на депозитите и до фалит на банките, защото те също работят на кредит от централната ,или от друга по-голяма банка и няма да могат да си изплащат кредита. На запад не се плаща данък дори върху печалбите от лотария или хазарт,ако не са по големи от 2000е, или повече, в зависимост от законодателството на дадена държава. Единствените които в случая са задължени да плащат данък са банките ,защото печелят значително повече от нашите пари , а не ние.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bosia
Категория: Други
Прочетен: 11735576
Постинги: 3876
Коментари: 10800
Гласове: 7029
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031