Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.10.2012 14:19 - ВРЕМЕ Е ДА ХВЪРЛЯМЕ ДОМАТИТЕ
Автор: bosia Категория: Политика   
Прочетен: 4215 Коментари: 9 Гласове:
10


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 

ДА ЗАМЕРИМ СЪДЕБНАТА СИСТЕМА С ДОМАТИ

 

Момчето, което замери през нощта съдебната палата с доматено пюре накара умните да се замислят, а глупаците да пишат из вестниците и да дрънкат по телевизии и радио.

Всъщност, хулиганството, което искат да припишат на това момче няма нищо общо с истината. Това е правилен подход за решаване на проблемите, т. е. протестът е основателен.

Всеизвестно е, че всяка една държава се строи върху няколко кита. Един от тях е справедливостта и наказание за престъпленията. Излишно е да ви казвам, че у нас това го няма. Винаги се намира някой Филчев, Пенгезов или Велчев, който има достатъчно власт и възможности да обърне правосъдието в кривосъдие. Във всички доклади на дипломати у нас това е най-важната нишка. Докладите на ЕС не правят изключение. Това не пречи на самата съдебна система и политиците да се правят на разсеяни и да саботират всякакви промени. Дори магистрати като Нели Куцкова изпадат в „свещен” гняв, когато се критикува или наказва техен колега. А обществото като цяло знае всичко, но си трае и чака някой да протестира вместо тях. Не може болно общество да има здрава съдебна система. Както и административна, медийна и политическа такива. Но засега ще се спрем на съдебната.

Никой не може да ме убеди, че човекът, който е хвърлил доматеното пюре върху фасадата на Съдебната палата го е направил от хулигански или пиянски подбуди. Затова говори и цвета на оръжието. Червените гнойни пъпки по фасадата дезавуират системата. Вярно, ако започнем да определяме по този начин истинската същност на българските институции няма да ни стигнат доматите. А тази година и реколтата беше слаба. А не върви, някак си, да замеряме българските институции с вносни домати. Протестът на това момче е очевиден и много ясен. Но в него има два момента, които трябва да бъдат променени.

Първият момент е, че прави това през нощта, а не през деня явно и открито. Втората грешка е, че не оповестява причините си за протеста. Такъв протест е силен и ефективен когато се прави открито, с отлична мотивация и от много хора.

Разбира се, съдебната система е част от властта в държавата, но тя е единствената, която може да изтегли останалите на здрава земя и да направи решителна крачка към истински промени, към нов модел на обществото и държавата, а не към реформи на една изгнила комунистическа система. В този смисъл, за разлика от дрънкането на някои социолози с психически отклонения и яркочервен начин на мислене, че преходът е завършил, аз смятам, че той все още не е започнал.

И понеже този преход все някога ще започне, ще трябва да бъде катализиран и насочен в правилната посока. Като средство за катализа мисля, че доматът е добро средство. Като оръжие той е по-силен и ефективен от коктейла Молотов. В този план благодаря на това момче за отличната идея. Ако не намеря последователи, ще действам сам. Но това ще стане след предварително оповестяване на датата и с публикация на исканията ми. Още повече предстои избор на Главен прокурор, а имената, които се въртят като номинации никак не ме радват.

Както се казва в Евангелието:

Време е да събираме камъните, т. е. доматите

и

Време е да хвърляме камъните, т. е. доматите.

Действаме ли?




Гласувай:
10



Следващ постинг
Предишен постинг

1. andrei - Да...
10.10.2012 14:32
Действаме!Време е!
цитирай
2. анонимен - "Липсата на долните два момента :
10.10.2012 14:39
Първият момент е, че прави това през нощта, а не през деня явно и открито. Втората грешка е, че не оповестява причините си за протеста. Такъв протест е силен и ефективен когато се прави открито, с отлична мотивация и от много хора.

говори за чисто хулигански подбуди, извършени по партизански криминален начин !!!

Такива действия са подсъдни и не могат да се оправдаят с никакви социално-патриотични подбуди !
цитирай
3. apostapostoloff - Язък за доматеното пюре!
10.10.2012 14:54
Та не можа ли този пич да хвърля лайна?!
цитирай
4. chavdar01 - ПОНЕЖЕ НЕ Е НАМЕРИЛ БУРКАНИ С ЛАЙНА,
10.10.2012 17:14
ЗАТОВА Е ЗАМЕРИЛ С БУРКАНИ С ДОМАТИ!
цитирай
5. lambo - Аз лично съм изпитал върху себе си "правосъдната" система
10.10.2012 20:11
В т.н. КРС ( Карловски Районен Съд ) всичко е за дръвника :

съдии и съдийки, адвокати и адвокатки, вещи лица, нотариуски и т.н.

Няма нито един НЕ-корумпиран, нито един ...

цитирай
6. анонимен - да, това е туморът в държавата - с...
10.10.2012 21:55
да, това е туморът в държавата - съдебната система (в България тя не е правосъдна)
цитирай
7. анонимен - пенсионер
11.10.2012 11:24
В условията на пазарна икономика,където всичко е стока не е правилно да казваме "правораздаване" затова предлагам "правопродаване".Който има пари си купува и право,който няма събира развалените домати за да изкаже благодарноста си към системата.Имам няколко развалени буркана,ще ги запазя за подходящ случай.
цитирай
8. анонимен - Ще дойда , Ники !
11.10.2012 13:25
Време е да усетят вкуса на доматения сок по мазните си самодоволни мутри .
цитирай
9. анонимен - VHVISLNvCHztmKF
29.10.2012 14:04
65BqMF <a href="http://dlyulsovwnjs.com/">dlyulsovwnjs</a>, [url=http://ymvrjyqkkefa.com/]ymvrjyqkkefa[/url], [link=http://jdpxwipueqhu.com/]jdpxwipueqhu[/link], http://npdcpmrvmdiy.com/
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bosia
Категория: Други
Прочетен: 11736006
Постинги: 3876
Коментари: 10800
Гласове: 7029
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031