Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
27.09.2012 11:54 - ЗА НОВИНИТЕ И НОВИНАРИТЕ
Автор: bosia Категория: Политика   
Прочетен: 7493 Коментари: 9 Гласове:
7


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 МНОГО НОВИНИ-МНОГО НЕЩО

 

Вестници, радио и телевизии си счупиха ръцете и устата да ни обясняват какви новини, какви чудеса и престъпления се случват.Сутрешните блокове гъмжат от напудрени кифли и бърборековци.

Нищо смислено.

Нищо задълбочено.

Нищо полезно.

Днес се обсъждаха цели 4 новини.

Първата е, че вече имаме нов ВСС. И никой не се направи труда да извади биографиите и характеристиките на новоизбраните. Никой не бръкна в интернет да види що за хора ще ни съдят следващия мандат. Никой още не ги е попитал кого биха избрали за Главен прокурор. Само министър-председателят в характерния си стил изригна, че у нас правосъдие няма и миналото му било чисто. Тук за пръв път съм съгласен с него. Дори ще дам доказателство за това. Първо, имам копие от фактурата от кварталното химическо чистене, че е получил обратно изпрано минало един брой. И билет от банята в Подуяне, че се е къпал вчера там.Второ!  Ако имахме правосъдие, той нямаше да е министър-председател. Нямаше да е кмет на София. Нямаше да е Главен секретар.на МВР. Нямаше да е милиардер.

Щеше да е обикновен затворник.

И какво щеше да прави в затвора?

В затвора щеше да рита топка на двора заедно с Румен Овчаров, с Иван Костов, със Стефан Софиянски, с Яне Янев, с Волен Сидеров, Никола Филчев, с Гоце, Лупи, Евгени Бакърджиев и още много, много други свои колеги. Стотици и хиляди. А от Сливен щеше да получава редовни колети с изплетени на ръка вълнени чорапи от Искра Фидосова и Яне Янев. Някой ще ме нахока, че Янето го слагам ту в мъжки, ту в женски затвор. И аз ще му отвърна, че където му кажат Трактора и Бойко Борисов-там ще отиде. На него му е почти все едно. Вибратори има навсякъде.

Втората новина беше АЕЦ „Белене”. По едно и също време по всички сутрешни блокове извадиха политически дайрета и задрънчаха на два гласа. Единият глас беше мелодията „Чшайе шукарие”, а отговорът беше „На теслата дръжката”.

А работата е проста. Попитайте Иван Костов как се строи частна американска електроцентрала и ще ви стане ясно.

Като  стана дума за дайрета се сетих за третата новина. Мишо Шамара пее, пардон, оригва песен против ГЕРБ и бяло, зелено, червено. Не харесвал държавата заради властта. Песента, естествено е провокативен буламач, но Парламентът, прокуратурата. СЕМ и медиите явно са се цанили да бъдат рекламни агенции на Шамара. А най-отгоре седна Сергейчо Сатанишев, който показа колко разбира от музика, демокрация и конституция. Почти колкото разбира от съветските армейски униформи и ролята им за духа на съветския войник. И точно си защити дисертацията и тя, Съветската армия де, престана да съществува. Язък за барута, както се казва. ГЕРБ искал да се върне чл. 1.ви от комунистическата конституция. Той нещо забравя, че неговата партия на 14 декември 1989 г. със зъби нокти се бореше този член да остане. Той забрави, че този член Първи беше измислен от неговата партия. Той, сякаш, забравя, че ГЕРБ са филиал на неговата партия както всички останали партии. Забрави, че само преди няколко дни съобщи, че е син на баща си, а баща му беше секретар на ЦК на онази партия, която въведе този член. Сатанишев просто е застанал пред огледалото и казва:” Аз съм добричък, но отражението ми е мръсна гад!” За такива временни затъмнения на съзнанието и раздвояване на личността е най-добре да открадне лекарствата на Филчев и да ги взима редовно. Може и през устата. А Шамара си е едно комплексирано момченце, което търси популярност чрез марихуана, кока и менструални течности. Но и той имаше едно попадение. Нарече политиците „сюргюни”.  И с това определение стои една глава над политиците, прокуратурата, СЕМ и медиите. В крайна сметка искам да кажа, че мнението на Сатанишев, Борисов и компания не ме интересува. Абсолютно никак! Интересува ме общественото мнение. Само дето не мога да го намеря. Сега очаквам в тази компания да се намеси и пловдивският митрополит и мой съименник. Той само чака сгоден случай да покаже новият си скъп часовник или позлатената си калимавка. В крайна сметка за Шамара от 19 век Иван Вазов е написал последните си изречения в романа „Под игото”. За по-голямата част от гражданите на България ще ги препиша:

 

…”Само един човек се мяркаше там, като един призрак.

Той беше Мунчо.

Като позна главата на любимия си Русияна, той вторачи яростни, безумни очи в нея и изригна, в един дъжд от плюнки, една колосална попръжня против Мохамеда и султана.

Обесиха го на касапницата.

 

Тоя луд беше единственият човек, който се осмели да протестира…”

Така постепенно дойдохме и до четвъртата новина. За процеса в Пазарджик. Много смешно е отстрани да гледаш една самодейна група как разиграва една долнопробна комедия. Просто единият престъпник /държавата/ обвинява другия престъпник /фундаменталистите/ И много се иска аз и вие да изберем единия престъпник и да го подкрепим. Толкова години БКП, барабар с прокуратура, медии, съд, кино, телевизия, литература, митинги, открити партийни събрани и много закрити такива и създаване на подставени партии създаваше радикализъм, за да се оправдае с него, а сега, когато го видя създаден каза: „Ти си лош”. Също като ония пияница в трамвая, който повърнал върху едного и след забележката му отвърнал: „ Ти най-напред се виж да какво приличаш, и чак тогава говори с мен!” Нима в ВСС, прокуратура, съдилища, Конституционен съд, ръководства на партии, държавни институции не работят същите тези „възродители”? Но те правилно са си направили сметките, че българинът помни от ден до пладне и като види, че никой не иска да му прекопае лозето безплатно вади злобата и псувните и започва поред.

Такива ми ти работи…

 




Гласувай:
7



1. анонимен - Отдавна партиите представляват единствено и само себе си
28.09.2012 11:30
И нямат нищо общо с българският народ.Медиите обаче са тези,които извършват най-големите манипулации.Ката ден из всички телевизи се подвизават все едни исъщи физиономии предизвикващи позиви за повръщане у нормалните хора.Заети да промиват мозъците ни ,като вадят плашила:Гърция,Испания,Италия незнайно защо премълчавайки как така в катастрофиралите държави макар и намалени,заплатите и пенсиите са в пъти повече?Защо нито една партия през последните 23 години не извърши наложителни реформи в секторите Отбрана и сигурност,Държавна администрация,образование,здравеопазване и осигуряване?Няма държава в Европа ограбена по толкова жесток начин.Всички стуктуроопределящи отрасли са почти изцяло чужда собственост,какъв дивидент получава държавата от концесиите за добив на злато?Въпроси,въпроси на които никой не дава отговор.Давате ли си сметка до къде сме се докарали уважаеми сънародници?
цитирай
2. анонимен - анонимен
30.09.2012 17:41
Истината е една.България вън от Европейския съюз!България вън от НАТО!Предизборно заклеймяване на политическата,икономическата и интелектуална олигархии по всякакъв начин и най-вече чрез предизборен,масов, нестихващ,граждански протест пред всички държавни институции.Конституцията и законът позволяват това.Успех на следващите парламентарни избори ще имат онези Граждански сдружения и извънпарламентарни партии,които обещаят извеждане на България от ЕС и НАТО ,ако спечелят властта.Лидерите и хората в предизборните им щабове в столицата и провинцията трябва да бъдат познаваеми,честни, трудови българи от всички сфери на живота,защото най-достойните от тях ще бъдат депутати в Парламента и чпенове на Министерски Съвет.Николай,благодаря ти за смелостта!
цитирай
3. анонимен - анонимен
30.09.2012 20:40
НФСБ създават свои партийни структури в цялата страна.Партията на зелените имат създадени такива много отдавна.Младежите в тази партия и привържениците и силно обичат България,а лидерите и умеят доказано да ги мотивират за граждански протести и избори.Ако южната ВМРО и северната ВМРО неглижират своите противоречия в името на Бългярия,стават обединени също голяма избирателна сила.Структурите им са железни и изключително патриотични навсякъде в родината ни.Членовете и симпатизантите на БНС и сродните му организации са велики страдалци-мъже ,готови на всичко за премахване на мръсната управляваща олигархия!Поклон и чест на БНС!!Привържениците и членовете на Тракийските дружества да ликвидират незабавно продажното си ръководство,да изберат ново,което да има националистическа и патриотична платформа.Ако ли пък не,лидерите на споменатите по-горе партии и организации по места да водят яростна агитация за спечелване на над 150 им хиляди избирателни гласа.Сидеров да не се прави на велик лидер,единствен спасител на нацията,да потърси контакти с извънпарламентарните опозиционни лидери,да прости и да бъде опростен!!В случая с него и неговата партия Атака не са важни интелегентските му разпри с тях или топлите отношения с австрийските му приятели.Друго е по-важно-той притежава не малък брой гласоподаватели.Те са важни,много важни!!Те са също като мене и много българи-омерзени от тази нечовешка власт.Сидеров,декларирай още сега ,чрез телевизията си,респект и уважение към опозицията вън от парламента,потърси единодействие с нея.Ще спечелиш симпатиите на много хора.Ще мотивираш много,много хора да гласуват за предпочитаемата си извънпарламентарна партия или сдружение.Защото във всеки един от нас ще се загнезди една болезнено изстрадана мечта,че Атака НФСБ,ВМРО,БНС,Партията на зелените,Тракийските дружества,единодейственни преди изборите,ще спечелят властта и ще управляват отечеството ни слраведливо!!!
цитирай
4. kelchev - "Всички стуктуроопределящи ...
30.09.2012 23:19
"Всички стуктуроопределящи отрасли са почти изцяло чужда собственост,какъв дивидент получава държавата от концесиите за добив на злато?" Това е истината.......
цитирай
5. kelchev - Шамара=Мунчо. . . . . отлично сра...
30.09.2012 23:22
Шамара=Мунчо .....отлично сравнение.
цитирай
6. анонимен - Бате!
02.10.2012 21:42
Що не се помъчиш да забравиш толкова имена, които повтаряш поне от както те знам.Противоречащата личност на възгледите ти би трябвало да не гори енергията на съзнанието ти,а ти тъкмо обратното правиш.Като че ли си програмиран да си опозиция без да печелиш избори:))Като тебе помпат и скатаджйте и все не им достига мозък, че вътрешна политика е резултат от външната намеса. Нямаш армия,икономика,хора, държавата разградена...Един гьол на балканите, където се чува рева само на магерата.
цитирай
7. анонимен - николай благодаря ти за.......!
27.10.2012 16:15
магаре си ти,,мърльо!Интернационални,масонски копелдаци,нихилисти и отцеругатели,много сте в отечеството ни и сте жалки!Жалък плъх,криеш се в мишовината си и скимтиш!Вжилите ти тече помия,чифутска слуз,а не юнашката кръв на прародителите ни,градили,воювали и съхранили земята,езика и народа ни от 70 поколения насам.Ако всички,които са се родили или са родени на тази свещенна земя,са били или са като Николай Колев Босия,300 хиляди квадратната ,на 4 морета България щеше да бъде сила , с която всички щяха да се съобразяват!
цитирай
8. анонимен - eCskMOVGuX
27.10.2012 21:59
yxXNyV <a href="http://tuutltsndqfl.com/">tuutltsndqfl</a>, [url=http://rwqxbyzkwyep.com/]rwqxbyzkwyep[/url], [link=http://alnkylhwwhiw.com/]alnkylhwwhiw[/link], http://fpltaothjnbf.com/
цитирай
9. анонимен - lUHjNxLFC
29.10.2012 04:43
1ikrus <a href="http://yllurtnqgtcl.com/">yllurtnqgtcl</a>, [url=http://jpspnirpdmkv.com/]jpspnirpdmkv[/url], [link=http://kxsjoidhgrzl.com/]kxsjoidhgrzl[/link], http://ejtrrtjtdafi.com/
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bosia
Категория: Други
Прочетен: 11720172
Постинги: 3876
Коментари: 10800
Гласове: 7029
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031