Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.09.2012 16:25 - БАЙ ГАНЕВ СЕ ЗАВЪРНА
Автор: bosia Категория: Политика   
Прочетен: 11451 Коментари: 7 Гласове:
5


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
 БАЙ ГАНЕВ ОТНОВО В БЪЛГАРИЯ

 

Стоян Ганев пак се върна в страната.

Какво ли го е довело пак?

Заслужава си да се помисли и анализира този факт.

Той твърди, че се завръща заради майка си и това е достатъчно да се разбере, че причината е друга.Ако толкова държеше на майка си досега да беше я взел при себе си в САЩ, за да я лекуват най-добри доктори.

Така тази версия отпада.

Нека си спомним предишните идвания по какъв повод бяха.

Първият път се върна с личната идея да стане съветник на Желю и да го издигне за втори мандат, но като разбра, че това няма да стане се върна в САЩ.Вторият път се върна със Симеон и дори беше 4 месеца шеф на кабинета му. Третият не може да бъде по-различен от предишните. Единственото нещо, което може да го заинтересува е власт и интриги.

Нека погледнем назад, за да видими шеметната му кариера.

Роден е в Пазарджик, където завършва обикновена паралелка в МГ. През цялото време е бил комсомолски секретар. Завършва право и защитава дисертация за социалистическата законност в МУ „ Ломоносов”. Жени се за дъщеря на служител в съветските тайни служби. След връщането си в България става преподавател в СУ „Кл. Охридски”. Преподава социалистическата конституция на студентите в школата в Симеоново. Прави няколко опити да влезе в БКП. Последният път през 1989 г. В политиката влиза чрез набързо приготвената аламинут партия ОДЦ /Обединен демократичен център, по-късно ОХДЦ/. Ето какво съм писал за тази партия.

 

 ОДЦ е създадена по идея на Емил Христов/член на ЦК на БКП/ чрез дясната му ръка и негов заместник в административния съвет при Държавния съвет проф. Борис Първулов. Секретар на съвета е Евгени Матинчев, който наблюдава ДПС, а по-късно е депутат от движението. Първоначално ръководството е в ръцете на Благовест Сендов, Борис Първулов, Стоян Кадиев, арх. Христо Генчев, Божидар Данев, Стоян Кадиев и др. След натиска на улицата и падането на чл. 1 от тогавашната Конституция на 14 декември 1989 г. се събират спешно и избутват „младите” напред. Това са Илко Ескенази, Стоян Ганев, Венцислав Димитров, Стефан Софиянски, Екатерина Михайлова, Любо Пъпката, Александър Божков - хора свързани в по-голямата си част с БКП и ДС.

 

Трябва да прибавя, че въпреки маломерността на ОХДЦ тя успя да вкара доста свои членове в Народното събрание, изпълнителната власт и в общините. Разполагаше с много средства и имаше добра информираност и подкрепа от Позитано 20 и службите, макар и това да ставаше абсолютно дискретно.

Ганев е свързан с Луканов и кръга „Монтерей”. Това не подлежи на съмнение. Ако трябва да се търси връзка с връщането му, най-вероятно кръгът го е привикал с определена задача.

Ганев не е твърде интелигентен, но макар и на самодейно ниво, вдига шум около себе си и журналистите го обслужват. Няма политически идеи, но е изпълнителен и задачи от среден характер може да реализира. Творец е на много гафове и интриги. Достатъчно е да спомена, че стана външен министър и председател на една от сесиите на общото събрание на ООН владеейки само руски език. По тази причина когато четеше встъпителното си слово в ООН то беше написано с български букви и английско произношение. По принцип за шефове в ООН се избират бивши дипломати от малки страни. Това, заедно с помощта на Луканов и връзките му с Държавния департамент направиха бай Ганев създател на нов английски език на кирилица.

Наближават избори. Лешоядите започват да се реят горе по небето и с всеки кръг летят по-ниско. Докато кацнат и започнат да гълтат мръвките.

А мръвките сме ние.




Гласувай:
5



1. mihala - Има ли все още мръвки???
23.09.2012 17:14
Има ли все още мръвки???
цитирай
2. анонимен - Заядливец
24.09.2012 00:06
Нима пейзърджикският джоревец не продава вече US-престилки, или пък наследниците на Муун са го прокудили от даскалско поприще? Човекът, който внедри във Външно дами с интелект на 3-месечен бубов пашкул - Елена Шекерлетова, Мая Добрева (от ДАП, Пейзърджик, любимка на активистите от списъка на посланиците, сътрудничили на ДС и РУМНО), Венета Момчева (комсомолски секретар на БНР), назначавайки ги на под 30-годишна възраст с ранг пълномощен министър. Следващият ранг е посланик. 3-те полуинтелигентки, под крилото на международната Надка и на достойния бай-ганевист-следовник Николко Младенов, са вече посланички в Австрия, Църна гора и генерален консул. Друга дама с нееднозначни мъжки наклонности е посланик в Братислава, Маргарит/а Ганев/а Ганев/а. Съвпадението на имена е случайно. Тези и подобни кифли са доказателство, че без дипломатическа квалификация и с ползването на руски, и евентуално още 1 език (немски или английски) можеш да бъдеш изстрелян на висш дипломатически ранг. Нещо повече, състудентите му от СУ Валентин Добрев и Василий (Бацилий?) Такев пък бяха изтеглени за зам.-министри, станаха и посланици. Те поне са по-добре образовани. Бай-Ганев направи всичко за да разгроми тогавашната дипломация с 350 уволнения, при което ченгетата, нискоквалифицираните комсомолски активисти-комунисти по душа и и всевъзможни посредственици и доносници останаха в МВнР. Велислав Добрев, отстранен от Външно, по подозрения за нечисти дела, стана шеф на "Кадри", след страховития Алексей Подлесни/Подгорни/Брежнев, с първи сътруднички полуграмотната Анжелика и Минета Ганкова (или Ганета Минкова). Бай-Ганев показа, че дори един джоревец (плод на плътска близост с по-мургавия етнос у нас), ползващ като единствен език първоначално руския, може да заеме престижното министерство, да оглави председателския пост на ОС на Обединените нации за цяла година (на ротационен принцип, предимно) и да приведе МВнР в състояние, в което всеки взет от улицата може да бъде зачислен на продоволствие там.
цитирай
3. анонимен - 555
24.09.2012 23:31
Da me prosti Gospod, no na men mi izglezhda sjakash se e vyrnal za da umre tuk.
цитирай
4. анонимен - 555
24.09.2012 23:36
Da me prosti Gospod, no na men mi izglezhda sjakash se e vyrnal za da umre tuk.
цитирай
5. santana11 - @mihala
25.09.2012 14:32
Има,има...!
цитирай
6. kelchev - "Какво ли го е довело пак?"
30.09.2012 22:59
Той си го каза, при гостуването на Люба Кулезич .... ЗЛАТОТОооо
цитирай
7. анонимен - BFySnMuyr
02.11.2012 06:03
Ey6Fiw <a href="http://uzwnfxnavmeg.com/">uzwnfxnavmeg</a>, [url=http://mlfkrjfpmeif.com/]mlfkrjfpmeif[/url], [link=http://bdzgesgqdomy.com/]bdzgesgqdomy[/link], http://halxedzlrkgu.com/
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bosia
Категория: Други
Прочетен: 11720622
Постинги: 3876
Коментари: 10800
Гласове: 7029
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031