Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
16.06.2012 22:02 - ОЩЕ КАТО МЕ РИТНА, ТАТЕ, И СЕ СЕТИХ, ЧЕ ВОЛОВЕТЕ ГИ НЯМА
Автор: bosia Категория: Политика   
Прочетен: 4161 Коментари: 8 Гласове:
10


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

СЛЕД ДЪЖД КАЧУЛКА

 

Плевнелиев наложи вето на два закона. Бре! Бре! Бре! Че той бил стахановец! Ударник!, Заслужил президент! Най-добър в професията! Остава да го направят национален герой и носител на Димитровската награда.

А къде е заровено кучето?

Още в началото на мандата на всяко правителство и Народно събрание се срещам с някой от факторите и им обяснявам какво значи конференция с участието на неправителствените организации, за да се ориентират какви закони да правят и как да ги ориентират към интересите на обществото. Става дума за открити конференции, в които участват еколози, производители, родители на ученици, здравни НПО, правозащитни организации и всички останали. Ако правеха така, законите им щяха да бъдат разумни и добре темперирани, защото щяха да бъдат едни истински обществени договори. В случая в началото на управлението на ГЕРБ направих среща с Цвък в чакалнята на БТВ. Разговаряхме около половин час и той обеща, че ще се срещнем скоро, за да развия проекта си в програма. Приготвих такава програма и зачаках, макар да знаех, че среща няма да има. Времето категорично потвърди предположението ми.

Всъщност, управляващите правят конференции. Но те са едни особени конференции. Неправителствените организации носят странните имена ТИМ, ВИС, СИК, БРАТЯ ГАЛЕВИ, ЛЕВ ИНС, РУМЕН ПАШАТА, ВАЛЕНТИН ЗЛАТЕВ и прочие. По правило конференциите са тайни и протокол не се води. Няма и публикации.

Предвид горенаписаното не се учудих, че когато хората се вдигнат спонтанно, за да защитят обществения интерес в коридорите настаНа паника и започнаха преговори и кандърми с протестиращите, че ще има вето и текстовете ще бъдат оправени.

Така с убиването на инерцията последват полумерки или козметика.

Честна дума, не знам дали МС и всички министерства имат говорители. Единствено МВнР показва от време-на време Весела Чернева като говорител. Суетата на селските ергени, каквито безспорно са сегашните министри и тяхното семпло мислене ги кара сами да си бъдат говорители, без да оценят важността на един говорител като буфер между евентуален скандал заради непремерена реплика на някой от тези селяндури.

И така, младите се вдигнаха чрез социалните мрежи и накараха Пуйко да натисне Плевнелиев да върне тъпите закони и текстове. Обаче парламентарната група на ГЕРБ не потърси сметка от шефовете на правната и другите парламентарни комисии за брака, който те произвеждат и гласуват. Което означава, че текстовете са били договорени така, както са гласувани. Един вид „Ако мине”.

Писал съм много пъти по въпроса за технологията на законотворчеството. Тази технология досега никога не е прилагана. В резултат на това имаме закони с много дупки в тях, лобистки интереси и неработещи текстове. Това е част от българския парадоксален начин на мислене, ако изобщо го има у българските „политици”.

Много ми е смешен Пуйко. Той ме разсмива като Чарли Чаплин.

Сценарий-Чарлз Чаплин

Режисьор-Чарлз Чаплин

В главната роля-Чарлз Чаплин

Музика-Чарлз Чаплин

Едно време много съм се смял на филмите на Чарли.

Сега се смея на антифилмите на Пуйко

 




Гласувай:
10



1. анонимен - С всичко съм съгласен, ама да сра...
17.06.2012 09:38
С всичко съм съгласен, ама да сравняваш Чаплин със звеновода е все едно да сравняваш истинско кафе с измитото от чашката...
цитирай
2. tanika - ДС отлично си е свършила работата по ...
17.06.2012 11:36
ДС отлично си е свършила работата по разединението, компрометирането и отстраняването от пътя й на мислещите хора в България. И плодовете са налице - нямат организирана опозиция, няма кой да ги спре - като по "тошово време"...
цитирай
3. bosia - До първия форумец
17.06.2012 11:42
Прочети внимателно последното изречение на постинга
цитирай
4. анонимен - Е, прочел съм го внимателно. . . Н...
17.06.2012 15:47
Е, прочел съм го внимателно... Написано по този начин отива към сравнение... Антифилмите на Пуйко не са за смях, та са за съжаление... Ама, хайде няма да спорим... Разбрах те, не се заяждам...
цитирай
5. анонимен - ПИРГОС
17.06.2012 16:11
Не трябва човек да е много прозорлив за да разбере,че тази шайка наречена ГЕРБ,е като една куха КРАТУНА!Нито приема,нито предава!Каквото и да им кажеш,те си знаят своето,защото си мислят,че са "най-умните" на света!
цитирай
6. анонимен - Усмивката
17.06.2012 21:37
А защо гласувахме тогава за ГЕРБ? Нищо "Гарантирано от ГЕРБ!" не е изпълнено.
цитирай
7. apostapostoloff - Всеки един българин се смята за
20.06.2012 06:13
велик и за много умен. Затова и гласуваха за ГЕРБ. А истината е, че българите са простаците на Вселената!
цитирай
8. анонимен - Taka e!
20.06.2012 13:34
Ето кой може да направи нещо:
http://www.toshev.blogspot.com/
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bosia
Категория: Други
Прочетен: 11789094
Постинги: 3876
Коментари: 10800
Гласове: 7029
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930