Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
06.06.2012 13:38 - ЛИГАТА НА НЕОБИКНОВЕНИТЕ ЛИГЛЬОВЦИ
Автор: bosia Категория: Политика   
Прочетен: 4803 Коментари: 5 Гласове:
5

Последна промяна: 06.06.2012 13:39

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

 

 


В МОРАЛНАТА ПРОПАСТ МОЖЕШ ДА ПАДАШ ЦЯЛ ЖИВОТ

По принцип не гледам шоуто на Слави Трифонов, освен ако не ми се обади някой приятел, за да ми каже ако има интересен за публиката гост. Вчера също не го гледах, но мой читател ме помоли да го видя на запис и да го коментиран.
Изпълнявам неговото желание и го публикувам, за да можете и вие да го прочетете и да вземете отношение, ако сметнете за необходимо.
В предаването имаше няколко акцента. Първо, то се водеше от небезизвестния агент на ДС Талев-Иван Гарелов, когото кой знае защо Трифонов представи като „един от най-добрите журналисти в България”. Случайно попадналият в журналистиката провален разузнавач се намира на светлинни години от журналистиката.
Като казвам „провален” разузнавач, искам да кажа, че това доказано е така. Той е работел за ПГУ по гръцка линия на прикритие като кореспондент на БТА. След втория му провал го изтеглят в България и го пращат на работа в БНТ.
Първият му провал е в Москва. Там учи в школата на КГБ. Случва се, обаче, нещо форсмажорно. Хваща трипер. Е, на всеки може да се случи, дори и на президента Гоце се е случвало, но нейсе. И вместо да отиде в първата поликлиника и срещу бутилка водка да помоли да му блъснат три инжекции пеницилин в задника, той отива в болницата на КГБ. Там, естествено, го излекуват, но вписват в атестата му, че е слаб по дамската част и не става за разведчик.
Но българската служба не взима това под внимание и го праща в Гърция.
Веднъж нахлува при резидента ни в Гърция и измънква, че си е загубил паспорта. Резидентът се хваща за главата, защото първото, което предполага е, че гърците са му скроили номер. Започва подробен разпит къде е ходил, с кого и какво е правил минута по минута. Тогава излиза наяве, че е ходил на хълма между Атина и Пирея с една византийка, съблякъл си е дрехата и отново се е опитал да хване трипер. Е, трипер не е придобил, но си загубил паспорта. Резидентът правилно е предположил, че дамата е била от службите и Гарелов трябва да бъде изведен незабавно по съответния канал. За всеки случай, обаче, пратил хора да прегледат съответното място. Там намират паспорта, но Гарелов е върнат в страната.
Сега един измислен водещ с интелект от Лепа Брена до Басимамата ми пробутва друг измислен журналист да ме учи на морал и журналистика.
Толкоз за водещия. Сега да се заемем с гостите.
Първият гост беше Сергей Станишев. Нищо особено. Правилни въпроси-правилни отговори. Опозицията се оплаква от управляващите и дава съвети как се управлява правилно. Водещият и интервюирания работят в идеален синхрон, или както се казва „Хайде на бас по 20 000 лева, че ще отговора но всичките ти удобни  въпроси!” По едно време Станишев започна да ни убеждава, че ако не била далаверата с купените от ГЕРБ гласове, сега президентът щял да се казва Калфин. Момчето много бързо забрави какво правят неговите хора от БСП в Сливен, а водещият и неговият кукловод „пропуснаха”да ме го напомнят..
Прочее, предаването се казва „Лига на необикновените” и напълно отговаря на смисъла на думите. Много лиги пизтекоха от устата на тримата лигльовци.
Вторият гост беше Соломон Исак Паси, или както му казват хората на Доган-Сюлейман Язък Фес, защото родата му е от мароканския град Фес, откъдето идва и фамилното му име. Второто му име на английски звучи Айзък-като турското Язък, а османизираното име на Соломон е Сюлейман. Прочее и Сюлейман паша е бил евреин на турска служба.
Както и да е-нищо особено. Удобни въпроси-удобни отговори. Нещо като онзи разговор между двама пияници: „Ти мене уважаваш ли ме?”
Не знам какъв е рейтинга на това предаване и не ме интересува. Това, което със сигурност знам е, че ще продължавам да не  го гледам.
Това е едно от добрите неща, които мога да направя.




Гласувай:
5



1. apostapostoloff - Шопенхауер е казвал, че играта на карти е
06.06.2012 13:46
пълен банкрут на мисълта. Така е и с гледането на българска телевизия. Особено пък, ако това е кабеларката на КДС, наречена витиевато bTV.
цитирай
2. анонимен - dekameron
07.06.2012 11:38
По този повод не забелязвате ли г-н Колев,че наполедък канят клоунът Жорж Ганчев?Мисля,че трябва да напишете нещо за него да кажете кой му е кукловодът и защо пак го пуснаха да обикаля медиите и да дрънка врели-некипели как ще вкара 20 депутата.
цитирай
3. анонимен - Ахахахахаха
07.06.2012 23:08
Издънките на злополучния агент Талев наистина са покъртителни... Все едно чета сценарий за филм с Луи дьо Финес...
цитирай
4. lostov - Завалийките :D
08.06.2012 11:20
Добре го каза: правилни въпроси и правилни отговори.. Нищо ново не казват..
цитирай
5. анонимен - Удивително!
08.06.2012 16:28
Ако Дългия олевява, то и Босия трябва да се замисли!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bosia
Категория: Други
Прочетен: 11735452
Постинги: 3876
Коментари: 10800
Гласове: 7029
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031