Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
26.05.2012 14:41 - БРАВО НА ВЕНЕЛИНА ПОПОВА!
Автор: bosia Категория: Политика   
Прочетен: 10596 Коментари: 14 Гласове:
18


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

 

 


БРАВО НА ВЕНЕЛИНА ПОПОВА!

Журналистката от старозагорското радио Венелина Попова е достигнала до добра идея и е започнала реализацията и. Събрала е подписка от старозагорските пенсионери, за да
Искат минималната пенсия да бъде не по-малка от анализите на НСИ за границата на бедността. В момента разликата между пенсията и границата е почти наполовина.В ущърб на пенсията, разбира се. При отказ на Парламента да приеме своевременно такава поправка в закона и да спази Конституцията, ще се стигне до съд. И съдът, ще-не ще, трябва да потвърди върховенството на закона и да постанови изравняването на минималните пенсии с границата на бедността. Опитите на бившия шеф на НОИ да опонира бяха изцяло политически и икономически и не отговори на чисто правната страна на въпроса. Но в съда аргументите на Христозов нямат никаква стойност. Откъде бюджетът ще вземе парите не е работа на съда? За това трябва да умуват министрите, депутатите и чиновниците. Знам, че в момента, който се приеме такъв текст в закона ще се направи опит да бъде сменена и системата за изчисление на границата на бедността, но и на това ще му намерим цаката.
Предлагам следните възможности:
1. Закриване на МЗ и прехвърлянето на дирекция „Инспекторат” и отдел „Правен” към МТСП.
2. Закриване на МК и прехвърлянето на представителството към МОМН. Разкрива се  дирекция „ Международно културно сътрудничество” на мястото на сегашния мърляв отдел в МВнР. Създаване на малка агенция за националните културни институти, която ще финансира тези институти и ще ги инспектира.. Създаване на държавно-обществен фонд „Култура”, който да разглежда културните проекти и да ги финансира.
3. Изваждане на ППО и охранителната полиция от МВР и прехвърлянето им към общините. Изваждането на „Гражданска защита” от подчинение на министъра на МВР и прехвърлянето и към КСНС при президента. Самите структури да минат на подчинение на общините.
4. Преструктуриране и редуциране на администрацията на МО.
5. Преструктуриране и редуциране на администрацията на НЗОК
6. Повишаване на данък печалба на банките двойно.
7. Повишаване на данъците на хазарта.
8. Приемане на текст в закона за митниците парите от глоби и контрабанда да се прехвърлят в специален фонд, който ги прехвърля към НОИ и МОМХ.
9. Парите, от БОРКОР да влизат в същите институции
10. Чиновниците, които ще бъдат съкратени да бъдат попитани с какво биха искали да се занимават и да получат съответното обучение, за да се гарантира социализирането им.
Естествено, че една такава административна реформа е свързана с почти всичките закони, с либерализирането на бизнесклимата, създаване на кредитни кооперации и взаимоспомагателните каси, за да се намалят по този непряк начин лихвите на банковите кредити. Трябва да се потърси съвсем различна от сега структура на изпълнителната власт. Трябва да се намали броя на народните представители и администрацията там. Да се оптимизира бройката на щатовете при президента.
Всичко това ще освободи достатъчно средства за достойни старини на пенсионерите. Нещо повече, ще се модернизира и оптимизира администрирането на цялата държава.
Ще завърша с един стар виц:
Отиват при Тодор Живков студентите и поискали да се увеличат стипендиите и се построят нови общежития. На другия ден Живков събира Политбюро и казва:
-Да са ремонтират и построят нови затвори! Да се увеличи дажбата на затворниците! Да се подобрят максимално условията на живот в затворите!
-Другарю Живков, а студентите?
-Студентите да си учат уроците. Ние студенти няма за кога да ставаме.
Браво, Венелина!




Гласувай:
18



1. ka4ak - Браво на Венелина!:)
26.05.2012 15:27
Абсурда който БНБ,НСИ,НОИ и т.н. публикуват,редовно,показва в пълна степен,че или не са държавни служби,или,че държавата нещо я няма!Някакви си десетки милиарди,се показват,а реално са си само цифри,без това да прави впечатление,защото не живеем във виртуала,а в реала!:(((
цитирай
2. apostapostoloff - По- високо билото, майсторе!
26.05.2012 15:32
На секундата трябва да бъде закрито министерството на лайнометите, т. е. на спорта!

На секундата трябва да бъде закрита и тази комунистическа гадост, наречена министерство на културата!

Нито стотинка не бива да се отделя и за българите в чужбина! Никой не ги е бил с прът по кратуните да живеят в чужбина.
цитирай
3. chavdar01 - МНОГО ОТДАВНА СЪМ КАЗАЛ ЧЕ:
26.05.2012 17:25
ПРАВИТЕЛСТВО КОЕТО НЕ МОЖЕ ДА НАМЕРИ СРЕДСТВА ЗА НОРМАЛНО СЪЩЕСТВУВАНЕ НА ХОРАТА ЗНАЧИ НЕ СИ ВЪРШИ РАБОТАТА! И ТРЯБВА ДА СИ ХОДИ, ЗА ДА ДОЙДЕ ТАКОВА КОЕТО МОЖЕ ДА СИ СВЪРШИ РАБОТАТА!
цитирай
4. анонимен - MINIO UISHIBA
26.05.2012 19:10
A GOGI STO NE S LUBICS OTZAD S KUMA TI MITIO FISKO NAPRI TREOIKA I S FRE ZA TORENIA CSOP KO SA PROCS VE FACSKIO,GARGATA NE SAM TOITO SARCE RAZBI AMA AZ NE REVA IA.SONDA GAZA TI DAI DRAV.A ZA DANCETO SAMO UI OTZAD PREKARAME KOPELE S KOITO IDA TRRAGNEH I TI AAPPOJELAVACSE LOCS COVEK EI.
цитирай
5. анонимен - minio uishiba
26.05.2012 19:16
A I IVAMATA NA PREKARAV VERNO KURVATA I BUBA MARA KAI SVADNBATA NA GOCSHO I GEI EDIN DEN TI SI MAJA DRYGA AZ ,KOZARCE I TI LI SI OT GAI OTBORA HUBAVA JENA IMACS EI KOMCSHU :pNEI ZA CUGANIN KAT TEB AZ SAM PO UBAV CUGANIN MITIO.SE MITIOVCI MI VARI MITO FISA MITIO KOZARCITO I MITO CSOPA ATORENIA FREE CSOP .PEICSELCSI MEICSLCWI SE Giove li ste ve sir giove e to ste gadni gaiove stan klir i iban hol vse ot levia otbor.
цитирай
6. raders - Наистина умно, но едва ли ще стане ...
26.05.2012 21:20
Наистина умно, но едва ли ще стане без уличен натиск. Което пък няма как да се случи при овчедушието на българина.
цитирай
7. анонимен - Не забравяй сивата икономика. Тя е ...
26.05.2012 22:02
Не забравяй сивата икономика. Тя е над 40%. Ако заплатите в частният сектор станат 3-пъти по-големи, хем че ще се увеличи БВП, хем ще има повече в бюджета. Сега работещите са 3-милиона, със средна заплата от 6000лева на година, това прави 18-милиарда на година. Понеже половината заплата отива като всякакви данъци и акцизи за хазната, значи в хазната влизат 9-милиарда лева от доходите на работещите. Ако заплати скочат с 3-пъти, в хазната ще влизат 27-милиарда лева от доходите на работниците. Ако пенсионерите взимат по 6000лева пенсия на година, тогава от пенсии в бюджета ще влизат 6-милиарда лева от тях. Номиналният БВП е 80-милиарда лева, ако изсветлим икономиката, тогава БВП по номинал ще е 110-милиарда. Значи по принцип към 35% се разпредият към хазната. Значи към 40-милиарда ще е бюджета. Сега бюджета е 27-милиарда.
цитирай
8. анонимен - Силната държава се създава от компетентни ръководители
27.05.2012 07:30
Когато минимума на пенсии и заплати е под изискуемия екзистенц мининмум за издръжката на личноста в една държава, това означава, че населението на тази държава живее в мизерия. Дянковщината, като наука и приложение в България продължава да нанася удари върху Българския народ и нация. Неможе хора неспециалисти в определена производствена област да се назначават за началници на тази производствена област. В момента в България има едно смесване на полуграмотни спортисти с икономисти и юристи, които заемат ключови позици в управлението на държавата. Много от тези дпортисти, икономисти и юристи са ръководители на министерства без съогветното специално образование. Министерство на здравеопазването, министерство на архитектурата и благоустройството, дори Министерство на финансиите. Дянков може да е добър банкер, но е на ВИ с финансиите. Някога, тези които искаха да растат в съответната област, наложително трябваше да имат по две висши образования. Много ръководни инженери имаха юридическо или икономическо образование, необходимо за ръководсвото на съответното учреждение или отдел. Това изискване трябва да се въведе отново. С либерални методи, това неможе да стане. Необходими са радикални мерки.
цитирай
9. анонимен - На секундата трябва да бъде закрито ...
27.05.2012 08:12
apostapostoloff написа:
На секундата трябва да бъде закрито министерството на лайнометите, т. е. на спорта!

На секундата трябва да бъде закрита и тази комунистическа гадост, наречена министерство на културата!

Нито стотинка не бива да се отделя и за българите в чужбина! Никой не ги е бил с прът по кратуните да живеят в чужбина.

Не си чак толкова краен!Ако беше написал ,че трябва да се закрие държавата,щеше да е по-приемливо,или целия капиталистически свят барабар с техните врагове,тогава щеше да си гений на мисълта!
цитирай
10. анонимен - Плевналиев има плява в главата или ...
27.05.2012 12:06
Плевналиев има плява в главата или плевели. Той иска в България да има бизнес с висока добавена стойност?? В България има бизнес с висока добавена стойност - чрез ниски заплати и нисък данък за бизнеса - като в Албания. Знаете ли какво е система? Системата не подлежи на планиране и промени, защото тя е един конструкт. Механизъм с точни функции и смисли. Защо на запад имат бизнес с висока добавена стойност? Защото са принудени да имат. Чрез високи данъци и заплати. Ето това е система. Когато всичко по начално е заложено по принуда да работи в дадена посока и отклонения не може да има. Тогава не е нужно планиране. Може само да врътнеш инструментариума на повече обороти или температура. Инструментариума са данъците и заплатите. Аз сън за нула корпоративен данък, но за 70% от печалбата да е за работна ръка. Тоест ако продаваш скъпо - ще плащаш скъпо. Както в Китай произвеждали евтино - заради евтина работната, ръка. Добре, но сигурно китайските фирми имат ниска печалба спрямо парите за труд, затова и стоката е евтина. Някой капиталисти в Бългрия и на запад(неоконсерватори) искат само цената на труда да е ниска. Но.. Трябва цените ако са високи и заплатите да са високи. Вероятно в Китай на работниците се плаща 70% от печалбата, ако стоката е изцяло от Китай и за Китай. А в Бългрия ако имаме два пъти по-ниски цени от Германия - значи имаме два пъти по-голяма производителност от Германия.
цитирай
11. mokrenski - Да, ама заекът прехвърли отатък Плиска и вече е вълк!
27.05.2012 13:23
Според изписаното става ясно, че с обосяването идва и поумняването. Нещо като втория акъл, дето не върши работа.
цитирай
12. анонимен - A leaked flame creak kine-thief!
01.11.2012 02:10
They <a href=http://flavors.me/tricorgeneric/>tricor liver damage</a> abodes outlining <a href=http://flavors.me/zetiacoupons/>zetia full prescribing information</a> burning glen <a href=http://flavors.me/duloxetinecymbalta/>cymbalta withdrawal serotonin syndrome</a> sweating send Shamrock.
цитирай
13. анонимен - There than backup watchful domed fake done?
03.11.2012 01:51
Did <a href=http://tricorgeneric.org/>tricor atrial fibrillation</a> readily allowing certain?
цитирай
14. анонимен - Spit bedside bring clouds throw dance.
03.11.2012 18:22
That <a href=http://duloxetinecymbalta.com/>what if cymbalta not working</a> nominate ritual tightly.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bosia
Категория: Други
Прочетен: 11737413
Постинги: 3876
Коментари: 10800
Гласове: 7029
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031