Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
23.05.2012 12:19 - КОЙ НИ УПРАВЛЯВА-2
Автор: bosia Категория: Политика   
Прочетен: 2911 Коментари: 2 Гласове:
5


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

 


ВМЕСТО ЕПИЛОГ

Някога бившият министър Александър Сталийски изрече крилатата фраза, че няма бивши комунисти, агенти, курви и негри. Бойко Ноев със сигурност може да твърди за себе си единствено, че не е негър, но точно цветът на кожата не е повод за срам.
Вероятно не е лесно да се вземе решение от когото и да било Бойко Ноев да бъде назначен за министър. Също така не е лесно за самия Ноев да избере какъв министър да стане. Защото освен министър-председател, министър на външните работи и отбраната, той би станал всякакъв министър, дори на тоалетните, при липса на друга ваканция.
Но ако, ако все пак, Ноев, макар и с мощни вътрешни и външни протекции, го назначат за министър, назначилите го ще трябва да отговарят на един важен въпрос с понижена трудност: Колко време, сили и средства ще бъдат необходими на поредица от министри, за да изринат…проблеми след Ноев? И колко души в тази държава ще гласуват за тази политическа сила, която го назначи за министър. Останалото е за прокуратура, каквато отдавна у нас няма.
Написвайки това разследване за един случаен човек, не случайно станал министър, нямам за цел да се правя на борец за чистотата на редовете от държавни служители. Тази възвишена цел е твърде голяма и непосилна за мен. И като казвам „случаен човек” имам пред вид, че от цялата гама ченгета и предатели с дребен ръст и огромни амбиции бе избран именно този, който е най-уязвим по всички линии-фамилно-наследствени, личностни качества и лична биография. На свой ред той си избра, доколкото му е позволено, линия на поведение, която най-добре показва собственото му разбиране за висш държавен служител-корумпиран, бандитоорганизиращ и на чуждо подчинение, т. е. на групово спасение на бандитите, точно както се описва в учебниците по криминология.
Бойко Ноев се показа като един изключително безпринципен и неуравновесен човек. Нивото му на компетентност е някъде между болонката, лаеща с тънко гласче при преминаването на минувачите край дома и кърлеж, който винаги показва на големите животни колко неприятности могат да си имат с него, щом се закрепи по тялото им на труднодостъпно място за откъсване.
Навярно някои от читателите ми ще си помислят, че Босия преувеличава нещата, за да се прави на интересен. Уви! Аз съм уловил само малка част от фактите, но те са напълно достатъчни, за да не мога да приема хора като Бойко Ноев не само като министър, но и като обикновен държавен служител на свобода.
Кой нормален гражданин ще приеме военен министър да стане агент на няколко чужди разузнавателни централи? Кой нормален човек ще се примири министърът да бъде управляван от оперативно водещия го офицер, който му е на подчинение? Ако назначат оперативния офицер за министър, а агента му за негов подчинен-това е нормално., защото няма да си разменят шапките.
Така всяка жаба ще си знае гьола и щъркела, който винаги може да го клъвне.
За един комунист може да е гордост да е агент на Москва и да получава инструкции от съветските разведкаджия при вербовката на гръцки дипломат във Виена. Ако беше българското, па макар и от бившето ПГУ на ДС-чест и слава! Но от съветското не го приемам! Затова за Бойко Ноев и разбойническата му шайка няма място в държавния апарат на страната, в която живея и наричам своя РОДИНА. Това може да е престижно в някои страни и среди. Може! Но в моята страна аз не мога да се съглася с това!
Принципите на държавността са малко, но са еднозначни и общовалидни. Там тълкуване няма и не може да има. Недопустимо е затънал в далавери посланик да бъде назначен за началник на политически кабинет, т. е. да отговаря за реализацията на държавната политика в това ведомство, а фактически дори да са му предоставени правомощия на министър в сянка с реални права. /става дума за ген. Чавдар Червенков/.
Как е възможно военен аташе в бивша държава от Източния блок да бъде тихомълком отзован заради установена злоупотреба с 6 000 щ. д. , а друг военен аташе да бъде скандално дискредитиран още преди обвиненията  срещу него да бъдат потвърдени по съответния ред само защото не е симпатичен на министъра.
Не приемам човек, който ме е убеждавал по радиото, вестниците и различни партийни издания, че от социализма, „възродителния процес” и личността на ТодорЖивков няма нищо друго, заради което си струва да живея, сега да е по-голям демократ от мен и да ме поучава колко бързо трябва да влезем в НАТО.
От самото начало на прехода към демокрация схемата „агент-оперативен работник” беше заложена в държавното управление и започна нейната реализация. Така беше в правителствата на Луканов, на Димитър Попов, на Филип Димитров, на Любен Беров, на Жан Виденов. Така стана и в кабинета на Иван Костов. Изглежда схемата е много ефективна, защото определени сили я експлоатират безжалостно и без мярка.
Писал съм достатъчно и за тандема Валентин Александров-Васил Стоянов , и за Жан Виденов-Красимир Райдовски, и за кого ли още не.
Преди време реших, че младите трябва да имат поле за изява, за да се борят с политическата котерия. Изглежда съм поприбързал, защото Авгиевите обори в държавните ни учреждения и политически структури вонят като преди.
Едва прохождащото гражданско общество у нас се нуждае не само от механизми за коректив на властта, а преди всичко от много информация. Държавата и участващите в нея политически партии са заинтересовани точно от обратното. Студенти издигнаха лозунга, че обичат Родината, но мразят държавата. Думите са малко силни, но чувствителните за справедливост младежи доловиха главното: сегашната, днешната организация на обществото и участващите в нея стари муцуни не са за обичане. Да! И аз не ги обичам.
За да се излекува една болест най-напред трябва да се сложи правилна диагноза. Всъщност, толкова години това и правя-търся конкретни симптоми на болестта, посочвам злокачествените Образувания. И виждам, че метастазите непрекъснато се разпространяват. Бандата на Бойко Ноев е една от тях.
НЕ ИСКАМ ДА ПОВЯРВАМ, ЧЕ СЪМ СЕ БОРИЛ С ВЯТЪРНИ МЕЛНИЦИ!

П.П. До края на брошурата съм вкарал:
1.Отговорите на полк. Радион Попов на въпросите от ръководството на РУМО.
2. Статията от в. „Пари” от 15 юли 2 000 г.-Прокурор или ново кресло за уличените  в корупция
3. Статията на в. „Капитал” от 22-28 юли 2 000 г.-Историята на „Терем” ЕАД не започва със сегашното ръководство.
При проявен интерес съм готов да ги препечатам и тях, но тези броеве са архивирани и могат да бъдат прочетени в интернет




Гласувай:
5



Следващ постинг
Предишен постинг

1. ka4ak - Древните ни корени и заспалите ни клетки които носим в нас,ще се събудят!:)))
23.05.2012 13:16
Може да не е в нашия живот,но това не значи,че не трябва да вярваме,че това ще се случи!!!
Буденето е полезно и рано или късно,но става...!!!:))))))
цитирай
2. santana11 - Бог забавя, но не забравя!
25.05.2012 19:37
http://dnes.dir.bg/news/valentin-tzerovski-11222200?nt=4
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bosia
Категория: Други
Прочетен: 11787907
Постинги: 3876
Коментари: 10800
Гласове: 7029
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930