Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
21.05.2012 19:05 - КОЙ НИ УПРАВЛЯВА-2
Автор: bosia Категория: Политика   
Прочетен: 3737 Коментари: 0 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

 


ПОМАГАЧИТЕ

Бойко Ноев предпочита да се огражда с компрометирани пора, които са уязвими и послушни. За директор на дирекция „Държавни военни имоти и приватизация”-МО е назначена съученичката на Бойко Ноев, страхливата и професионално бездарна юристка Ваня Желева, от чиито съветнически функции ген. Михов се освободи с радост. Но личностите на О. з. полк. Ефрем Радев и о.з. подп. Красимир Ангелов заслужават особено внимание поради възловото положение и значение в мафиотската организация.

О.З. ПОЛКОВНИК ЕФРЕМ РАДЕВ

И той, като цялата банда, произхожда от стар комунистически род. Баща му е партизанин от отряд „Чавдар”, а след това офицер от РУ. Загива в Кипър при изключително странна автомобилна катастрофа- излиза с колата от пътното платно и се блъска в намиращото се на около 100 м. встрани единствено дърво в цялото поле. Стари служители на РУ си спомнят слухове, че е убит от кипърски партизани заради неговите връзки с офицери от английската военна мисия.
На погребението на бащата лично военният министър Добри Джуров поема ангажимент за неговото развитие в армията. И, естествено, кум му е лично Добри Джуров.
Като офицер от РУ Ефрем Радев за известно време работи в Кипър и по една случайност не загива на любопитното лобно място на баща си.
В началото на промените през 1989 г. Радев е слушател във Военната академия „Г. С. Раковски”. Там той е единствения т от слушателите, избран за делегат на 14-ия конгрес на БКП. А по време на изборите за ВНС е застъпник на Добри Джуров в Троянския избирателен район и обикаля с хеликоптера му, за да кандърдисва хората да гласуват за стария руски агент. Става говорител на Добри Джуров в МО и предсрочно е произведен в чин подполковник.
По време на служебното правителство военният министър Бойко Ноев го прави началник на управление „Международни връзки”. И той като ген. Маринчев завършва Кралския колеж в Лондон. И пак като него, по искане на Бойко Ноев, заминава военен представител в Брюксел. Прекалено много съвпадения, нали? Не пропускайте да отбележите, че пътят им за една година преминава през старата Англия! Важно е!
Тази зима Ефрем Радев свали пагоните и се върна в България уж случайно по едно и също време с Бойко Ноев. Сега оглавява някаква измислена неправителствена организация за адаптация на напусналите армията офицери. Само МО има планирани за тази цел за 2 000 година 2 350 000 лева. Какво дава Сорос-дяволзнае. Къде ще отидат парите, май отново само на рогатия е известно.
През 1994 г. Ноев за малко не успя да даде притежаван от МО чудесен имот на „Бритиш еъруейз” на англичаните. Но сега , предостави великолепната сграда на „Шейново” 23 на Ефрем Радев. Уволнените офицери вече няма защо да се безпокоят за бъдещето си, защото то е светло както никога.

О. З. ПОДПОЛКОВНИК КРАСИМИР АНГЕЛОВ

Само два дни след като сяда на луксозната министерска табуретка, Бойко Ноев освобождава изпълнителния директор на военно-ремонтните заводи „ТЕРЕМ” ЕАД о. з. полк. Иван Иванов и без конкурс  назначава о. з. подп. Красимир Ангелов-човек със силно развито чувство за кариера и необуздан стремеж към лично благоденствие. Тази бързина и нормативно нарушение говорят за изключителните надежди, които възлага на него Бойко Ноев. Длъжността е ключова при осигуряване на възможности за безнаказан грабеж. Най-много средства в армията отиват за текуща издръжка. И тъй като няма пари за нова бойна техника, щем не щем ще трябва да заделим част от военния бюджет на прогресивно скапващото се въоръжение. Всичко това ще мине през „ТЕРЕМ”.
Интересно е, че при първото си министерстване Бойко Ноев пак скоростно уволнява Иванов. Сега историята се повтаря, но нито като фарс, нито като трагедия, а като пародия между двете. След сегашното уволнение срещу Иванов е упражнен натиск да си трае и мълчи, следват заплахи за съд и прочие. Иванов има доблестта и куража да отговори публично на обвиненията във в. „Капитал”, което също е приложено с любезното разрешение на редакцията, за да се види за какво става дума.
Малцина посветени знаят, за прегрешението на началника на ВКР-също полк. Иван Иванов /съвпадение на имената/ към Чавдар Червенков. Когато през 1992 г. РУ и ВКР са обединени, Червенков веднага протяга ръка към архива на ВКР. Иванов се опъва и се обажда в Президентството. Началникът на ГЩ ген. Любен Петров разпорежда всичко да се прибере под ключ на неговия етаж, като вратата се запечатва с два печата- неговия собствен и този на шефа на ВКР. Така, че никой не може да влезе там без другия.. Година по-късно Валентин Александров назначава за шеф на ВКР своя водещ офицер от ДС Васил Стоянов, а полк Иванов е назначен за началник на административно управление. Ставайки министър през 1994 г. Бойко Ноев спешно и еднолично извършва структурни промени и без да има право по закон, закрива въпросното управление и уволнява Иванов.
Необходимо е да напомним, че в началото на 1999 г. Красимир Ангелов за няколко месеца е заместник на Иван Иванов в „ТЕРЕМ”. След провал на продажба на излишна авиационна техника, той е принуден да напусне МО. С помощта на брата на един доскорошен министър и бивш агент на ВКР той временно се врежда в МС.
Впрочем, Ангелов не го гонят за пръв път за далавери. Това му се случва и през1994 г. след съмнителната „Йеменска сделка”. При нея освен танкове сме продавали и противопехотни мини и то по времето на нашето участие във водените преговори за световната им забрана като варварско оръжие.
Заместник на Ангелов е о. з. Светлин Тодоров,бивш директор на военноремонтния завод „Хан Крум” в Търговище, уволнен заради слаби резултати. Финансирал е предизборната кампания на кандидат на БСП за кмет на Търговище.
И понеже пак, за кой ли път, стана дума за ВКР, трябва да споменем няколко думи за невероятно гнусното агентурно минало на Красимир Ангелов. Той е вербуван като ДЛ /доверено лице/ още като курсант и е доносничел за другарите си, с които споделял всичките 24 часа в денонощието. Като офицер е вербуван през 1981 г. за агент с псевдонима „Калоян” от офицера по ВКР на аеродрум Садово и години наред злепоставя колегите си офицери. Именно с помощта на ВКР става адютант на двама командващи ВВС. Сега Ангелов още е агент на шеф на служба „Сигурност”-МО. Ако слуховете за бизнесотношенията между тях са верни и оповестени, полковникът ще трябва да си тегли куршума. Самият Ангелов няма да посегне на себе си, защото е гьонсурат и скопен от чувство за съвест и срам.
И за Красимир Ангелов прилагам една обективна статия, предложена и очакваща публикуване в столичен седмичник под заглавие „Дебютът на агент „Калоян” от Евгени Петровски. Вместо пълното име на Красимир Ангелов е изписано КК, сиреч Красимир Кирилов, както е по баща.
Единствената малка загадка около Красимир Ангелов е кой го свързва с Бойко Ноев-човек от етажите на властта, или човек от бившите служби. Въпросът е интересен да се види нивото на мафиотизация в държавата. И за да го узная аз, Николай Босия съм готов да обявя парична премия. Макар че това ще стане известно и без нея-твърде много са хората, които изпитват особена погнуса от името и личността му.
Ставайки шеф на „ТЕРЕМ”, Ангелов подменя управленския екип, независимо от постигнатите добри резултати. Обикаля из чужди страни, макар да знае, че във фирмата е спряно изплащането на заплатите. За осем месеца е успял да я доведе до изключително тежко финансово състояние.
Още след първите плахи опити да се каже поне част от истината за него в медиите, ведомственият вестник „Българска армия” го защити като Матросов, жертвайки крехкия си авторитет пред войската. На неговите страници един клакьор разтръби, че атаките срещу Красимир Ангелов са равнозначни на атаки срещу МО.
Последната клюка, която Ангелов сам пуска в обръщение е, че щял да става зам. министър на мястото на уволнения за далавери Пламен Радонов. Не е невъзможно-просто така бандата ще стане от петима.




Гласувай:
3



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: bosia
Категория: Други
Прочетен: 11805732
Постинги: 3876
Коментари: 10800
Гласове: 7029
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930