Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
03.05.2012 12:02 - КОЙ НИ УПРАВЛЯВА-2
Автор: bosia Категория: Политика   
Прочетен: 5874 Коментари: 0 Гласове:
4


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

 

 


ГЕНЕРАЛ-ЛЕЙТЕНАНТ АНГЕЛ КАЦАРОВ

Защо Бойко Ноев остави Ангел Кацаров непокътнат като шеф на РУ-МО? Дали само защото има непоклатима опора в премиера Иван Костов? Или защото знае, че и той, като него самия, е рециклиран комунист? Изглежда и двете причини опират до факта на таен съюз на псевдодесния СДС и псевдолявата БСП. Доказан факт е, че през 1990 г. Кацаров прави неистови опити да бъде избран за член на ревизионната комисия на организацията на БСП в ж. к. „Младост-3” в София.
Като шеф на РУ по едно време генералските крака се поразклатиха, но положението беше стабилизирано лично от ресорният секретар по национална сигурност във ВС на БСП Николай Добрев. И то при наличието на документи, уличаващи генерала в злоупотреби със служебно положение с цел лично облагодетелстване. На някой си полковник Миленков му писнало да мълчи за генералските далавери, особено около строежа на вилата му и мебелиране на апартамента му и написал писмо до правоохранителните органи. Тогавашният началник на ВКР полк. Иван Иванов с документи потвърдил сигналите, но военна прокуратура замазала случая. Странно защо, обаче, никой не обвинил полк. Миленков в клевета и злепоставяне на високопоставения началник.
Тогава ген. Кацаров е подкрепен от досегашните си заместници ген. Стоимен Стоименов /бивш политически офицер/ и полк. Николай Русатев, но добрият им жест скоро е забравен.
Днешното добро самочувствие на ген. Кацаров идва не само от мълчаливата подкрепа на БСП и изключително благосклонното отношение на премиера Иван Костов. Не по-малко съществено е, че зет му Димитър Желев от „Алианц България” щедро дарява фондация „Бъдеще за България” на премиершата Елена Костова. Той спонсорира и секретаря на съвета по национална сигурност към МС Иво Цанев. /Автомобилите на РУ са застраховани в…”Алианц България”.
Генералската дъщеря  известно време е консултант във фирма „Натурела” на застреляния неотдавна Кристиян Маслев. С нея са осъществени четири значими сделки за доставка на техника. Сред тях са и 200 компютъра за компютърна мрежа на МО и щабовете на ВВС и Сухопътни войски. Сега ни мрежата работи, ни компютри има. В медиите е известен факта, че в складовете на РУ стои неупотребявана техника за 1 млн. долара, но никой не счита за необходимо да я провери.
Във ВКР нееднократно са постъпвали сигнали за оргии на генерала с бандита от „Аполо-Болкан” Митко Попов в Павел баня, в бара на „Мултигруп” в Казанлък и ханчето до с. Крън.
Генерал Кацаров може да остане на сегашната си длъжност до 20 октомври 2001 г., когато навършва пределна възраст. Въпросът е дали ще го оставят. Не само, че в началото на следващото лято ще имаме друго правителство и друг премиер, на когото генералът не е вършил услуги, а и те към него няма да имат ангажименти. Цитираният в началото бюлетин „Поверителни хроники” сочи поне още три причини генералът да бъде издухан:
1. Премиерът тотално ревизирал списъка на приближените след катастрофалния спад на доверие и щял да се върне към екипа, който спечели изборите. Фамилията Кацаров не фигурирала вътре.
2. Ноев е разбрал, че хора на Кацаров се ровят в родословието и личната му биография /например записи от времето, когато Ноев работил във Виена по преговорите за разоръжаване/.
3. Положението на ген. Кацаров ще стане неспасяемо, след като разжалваният полковник Радион Попов заведе дело заради отзоваването си от Мадрид.




Гласувай:
4



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: bosia
Категория: Други
Прочетен: 11742470
Постинги: 3876
Коментари: 10800
Гласове: 7029
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031