Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.05.2012 16:53 - КОЙ НИ УПРАВЛЯВА-2
Автор: bosia Категория: Политика   
Прочетен: 3778 Коментари: 0 Гласове:
2


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

 

УЯЗВИМИЯТ БОЙКО НОЕВ

Бойко Ноев е авторитарен тип и се стреми да вземе страха на другите. Така той потиска своя собствен страх.
На първо място Ноев се бои от своя подчинен /началник на политическия му кабинет/ о.з. ген. лейтенант Чавдар Червенков. Някога именно той го е ръководил като агент. А като началник на РУМНО си е извадил копие от агентурното му дело.
Впрочем, не за пръв път в МО агент става началник на водещия си оперативен работник. Същата схема бе приложена години по-рано. На 1 октомври 1993 г. министър Валентин Александров назначи за шеф на новосъздаденото управление ВКР полк. Васил Стоянов, който го е ръководил като агент в немския отдел на ВГУ на ДС. Не е важно какво си е мислил Александров. Доказано е, обаче, че Васил Стоянов беше човек на „Мултигруп” и поддържаше връзка с ген. Камен Петров.
Но да си дойдем на думата. Свидетел твърди, че веднъж о.з. ген Чавдар Червенков, погрешно считайки, че са сами и никой не ги чува, закачливо се обърнал към Бойко Ноев с „господин майор”. Това, изглежда, е последното му звание в РУМНО.
Защото освен на руснаците, копие от кадровото му дело в РУМНО е дадено и на ПГУ на ДС, а през 1992 г. е поръчано на Коста Андреев да го сдаде в архив, т. е. да бъде  унищожено. Междувременно от него са направени поне две сравнително пълни криминални копия. Едно от тях е притежание на Червенков.
До работното дело на Ноев в РУ на БА са имали достъп много офицери от ръководството на Управлението, водещите го офицери и тези от отдела за анализ. Но с кадровото му дело срещу подпис са се запознали седем души:
О.з ген. Васил Зикулов
О.з ген. Любен Добрев
О.з ген. Чавдар Червенков
Ген. Ангел Кацаров
Полк. Николай Русатев
Полк. Радион Попов
Полк. Иван Иванов от ВКР
Всъщност, един от тях твърди, че става дума за две досиета с псевдоним. Още неколцина други са виждали части от криминални копия.
Ноев не се съмнява в морала на Зикулов и Добрев-те ще мълчат дори и на ченгел да ги окачат. Но каква курвачка може да очаква от останалите? Това той дори не смее да си помисли. Защото всеки от тях си има свои основания. Защото някои са в бандата му, управляващи сега МО, а при бандитите действа законът на джунглата. Други Бойко Ноев направи свои противници съвършено насила и ги принуждава да се защитават. Гониш ли много едно куче с тояга то бяга. Но завреш ли го в ъгъла, то няма друг изход освен да се нахвърли върху нападателя.




Гласувай:
2



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: bosia
Категория: Други
Прочетен: 11743054
Постинги: 3876
Коментари: 10800
Гласове: 7029
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031