Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.05.2012 12:45 - КОЙ НИ УПРАВЛЯВА-2
Автор: bosia Категория: Политика   
Прочетен: 1153 Коментари: 0 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

 

„ДОСТОЙНИЯТ” НОЕВ

За Бойко Ноев е характерно, че когато не му се налага да поема отговорност за взети решения, е склонен към екстремистки изказвания и начинания. Излезе ли, обаче, на върха на някаква пирамида, става предпазлив като хищник.
Двата му гафа, заради той бе отстранен като зам. министър, са привидни гафове. Всъщност те бяха планирани в сценария. Седмица преди да напусне военното министерство той изпуска фразата:”Само след три месеца ще се върна тук като министър!” Така и става.
А като военен министър е неоспорим факт, че той не прави нищо, за да подразни напиращата неудържимо към властта БСП. Първи заместник му става посланик Ангел Манчев, дългогодишен сътрудник на Тодор Живков.
Политиката на Бойко Ноев за трите месеца като министър не бе случайна, а плод на определена линия на поведение. Защото след като сдава министерското кресло, неговите следи се изгубват в екипа на Георги Пирински. От там е изпратен от бившия комсомолски секретар в Москва Жан Виденов в Брюксел като посланик на България в НАТО.
В Брюксел Ноев се изживява като министър на отбраната и външен министър в емиграция. Поне в публичните си изказвания. Но като се знае двойствената му природа, и неизмеримите му амбиции, връзките му с разузнавателни централи, много трудно може еднозначно да се каже доколко играе самостоятелно от чисто кариеристични подбуди или просто му бе отредена такава роля.
Интересен пример е неговото отношение към дискутираните проекти за Военна доктрина на България.. В своя радиограма от 2 март 1999 г. той пише: „Мисията не счита, че България може да бъде въвлечена в конфликт, вследствие на разширение и разпространение на военен конфликт в близост до държавната ни граница.” В същата програма той обвинява ген. Михов, че с този проект се преповтарят старите виждания на ГЩ и това е само една тяхна компилация. За зла участ на Ноев само след броени дни избухва войната в Косово и България косвено е въвлечена в нея. МС и НС утвърждават проекта за Военна доктрина без да се съобразяват с мнението на Ноев. За негов късмет, обаче, никой не си спомня за стратегическите „бисери” на човечето, което ако вземе дървена сабя и яхне пръчка-конче, никой няма да го различи от десетгодишно дете.




Гласувай:
3



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: bosia
Категория: Други
Прочетен: 11805897
Постинги: 3876
Коментари: 10800
Гласове: 7029
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930