Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
29.04.2012 15:43 - КОЙ НИ УПРАВЛЯВА-2
Автор: bosia Категория: Политика   
Прочетен: 4961 Коментари: 0 Гласове:
5

Последна промяна: 29.04.2012 16:35

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

 


ЕДНА СТАРА МОЯ БРОШУРА С ЕДНО РАЗСЛЕДВАНЕ

Тези дни ми се обади един мой приятел и ме покани на гости. Между приказките и бирата стана дума за мои книги, които аз отдавна нямам. Всъщност книги е силно казано. Книгата е една и две брошури, написани през 2000 г. свързани с бившия министър на отбраната Бойко Ноев, биографията му и подлостите, които извърши. Всъщност, той и сега се мотае из МО и МВнР и сее интриги, придобива власт и продължава да е слуга на няколко господари.
В разследването става дума и за мой съученик и приятел, който пострада най-много от него, защото бе публично оплют и омаскарен без да има някакво основание за това. По-късно той осъди многократно Ноев и възстанови доброто си има. Това е Радион Попов, с когото се познаваме отлично още от гимназията.
Първата част се състои от няколко статии, свързани с Бойко Ноев и е свързана с далавери. Втората, която носи същото име и е свързана с биографията на Ноев и обкръжението му, реших да пусна по глави в блога си, за да можете да добиете представа за нашите управници и начина, по който те биват издигани на най-високи постове.
Бойко Ноев бе министър на отбраната при Иван Костов от края на 1999 г., до края на мандата му.. Всичко, което съм написал в брошурата Костов и тогавашният президент Стоянов го знаеха отлично, но въпреки това не провериха нито Ноев, нито моето разследване. Това показва, че те са в една игра, която те не ръководят, но са изпълнители марионетки на кукловода. Те не се различават по нищо от Ноев. Същото се отнася и за всички останали наши „политици” и висши администратори. И докато ние позволяваме да се гаврят с нас като превръщат вота ни в безсмислица, те си правят каквото си искат и пълнят гушите по възможно най-бандитския начин, а българинът ги гледа любовно в очите и им благодари. Както това стана в с. Бисер, където пострадалите и близките на убитите не успяха да припознаят сегашните министри като част от убийците си.
Предвид това, че нямам скенер ще препиша брошурата глава по глава, за да стигне до вас. Няма да правя никакви промени в нея, още повече, че те не са необходими. Брошурата носи същото заглавие и излезе в 1000 броя тираж с мои пари, защото нито един вестник или списание не пожелаха да публикуват разследването. Не че не го харесаха. Напротив! Намериха разследванетоза блестящо, но въпреки това отказаха. След като я отпечатах сам тя беше подарявана на служители от МО, журналисти, с които съм работил или ги познавам като честни хора с позиция и политици от всички оттенъци, за да им разваля настроението и да им напомня, че всеки момент и те могат да станат мишена на журналистическо разследване.

ПОРТРЕТ НА ПРОФЕСИОНАЛНИЯ РЕНЕГАТ БОЙКО НОЕВ И БАНДАТА НА ЧЕТИРИМАТА

МАЛКО ВРЪЩАНЕ В ГОДИНИТЕ
Бойко Ноев е роден в Златица, но по бащина линия родът му е от село Енчевци до гр. Плачковци.Любопитна е биографията на неговия дядо Съби Ноев и дядовия му брат Ради. В края на тридесетте години на миналия век Съби, заедно с дядото на лидера на ВМРО Красимир Каракачанов на орташки начала правят бичкиджийница /гатер/. По-късно, обаче, дядото на Бойко решава, че няма нужда от ортак и експроприира частта му.
Съби и Ради, заедно с още трима души правят опит за атентат по ж.п. линията край Плачковци в началото на четиридесетте. За техен лош късмет се появява обратен влак и избива клиновете от релсите. Полицейското разследване се добира до атентаторите и ги арестува. Съдът определя смъртна присъда за ръководителя на атентата Добринов, а останалите получават от 15 г. до доживот. /Двете му лели са разстреляни заради убийство на мандраджия и бастисване на мандра/  На 9 септември 1944 г. Съби и Ради излизат и започват саморазправа. Убити са комендантът на мина „Плачковци” подп. Маринчев, търговецът Бойко Колев и аптекаря. /Според бюлетина „Поверителни хроники” от м. септември т.г. аптекарят е роднина на сегашния /тогавашния б.а. сега/ правосъден министър Теодосий Симеонов/. От с. Енчевци са ликвидирали свещеника, бакалина и жена му. В затвора са вкарани десетки хора. Всички, които са ималr спестявания в „Популярна банка” в Плачковци са били заставени да ги предадат без разписки и свидетели.
Бащата на Бойко е полковник Николай Ноев. АБПФК, преподавател във Военна академия, а преди това е бил адютант на ген. Петър Панчевски и замесен в смъртта на военнопленници, с които са правени експерименти.
След завършване на средното си образование Бойко заминава за Москва. Докато учи в Московския държавен институт по международни отношения /МГИМО/ той попада в полезрението на интересни служби и личности, с които свързва живота си. Сред тях е и комсомолския му секретар Жан Виденов.
През 1982 г. Ноев е изпратен в Дамаск на междинен стаж. По това време той вече е агент на Разузнавателното управление на Министерството на народната отбрана /РУМНО/. Там той за пръв път среща военния аташе полковник Иван Джамбов и неговия помощник майор Радион Попов. И докато Джамбов и Попов си вършат работата в този размирен регион и веднъж дори цял ден стоят изправени пред дулата на автоматите, Бойко обикаля креватите на по-интересните арабистки и им обяснява, че Арабия не му е по душа и нещо го тегли към Западна Европа. Да се прехвърли тогава начинаещ дипломат от арабския отдел в западноевропейски е практически изключено, но Ноев успява. Паметно остава негово изказване по онова време: „Аз някога ще я яхна тази държава! Аз ще я управлявам!” Тези думи в определена степан обясняват защо той няма задръжки при подбиране на средства в кариерата си.
В МВнР той влиза в аналитичния отдел и става един вид съветник на тогавашния министър Петър Младенов. Ноев е един от главните защитници на т.нар. „Възродителен процес”. Дори, спомням си, по време на Екофорума той стоеше до Петър Младенов заедно с Тодор Чуров.
Професионалната етика на о.з. Димитър Кирилов едва ли ще му позволи да свидетелства за „услугите” на Ноев по време на живковския режим. Само в съвършено тесен професионален кръг той споделя възмущението си от тогавашните и сегашни действия на човечето с черкезки мустачки. Впрочем, това може и да е за добро, за да останат в тайна заслугите на Ноев при оперативната разработка на гръцкия дипломат, за което Москва е благодарила с писмо до спецслужбата. Необходимо ли е да се обяснява какво означава една благодарност от Москва? Ами какво друго, освен прехвърляне на ценния агент да работи за КГБ и ли ГРУ-СА /Главно разузнавателно управление на Съветската армия/
Клакьори твърдят, че Бойко Ноев е много интелигентен. Само че това изобщо не е вярно. Например, на 9 ноември 1989 г., само ден преди ДЕСЕТИ, той страстно защитаваше по радио София т. нар. „Възродителен процес”. Ако беше толкова умен и далновиден едва ли би проспал смяната на посоките. Просто, голям проблем на агентите и особено на онези с малък ръст е, че не притежават волята да действа самостоятелно и с разбиране. Те за цял живот си остават „момчета за поръчки” и са безпощадни ако в ръцете им попадне някой бивш техен началник/ Радион Попов е бивш негов водещ офицер и по нигово предложение Ноев е бил издигнат в офицерско звание/ .Последното, за тяхно съжаление, става рядко и йерархията почти винаги се запазва.




Гласувай:
5



Следващ постинг
Предишен постинг

Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: bosia
Категория: Други
Прочетен: 11733949
Постинги: 3876
Коментари: 10800
Гласове: 7029
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031