Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
12.03.2012 18:37 - ДЕКЛАРАЦИЯ НА ГРАЖДАНСКО СДРУЖЕНИЕ "БЪЛГАРИЯ ЗА БЪЛГАРСКИТЕ ГРАЖДАНИ"
Автор: bosia Категория: Политика   
Прочетен: 5392 Коментари: 7 Гласове:
3


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
          Д   Е   К   Л   А   Р   А   Ц   И   Я   От инициативен комитет за създаване на движение „България за българските граждани”.   Драги български граждани, Сънародници. За 23 години в страната ни освен лошо управление, корупция и източване на бюджетните пари и фондове нищо друго не сме видели. Видяхме, че политическите партии всъщност са стопански сдружения с нисък коефициент на полезно действие и високи стойности на корупция и грабеж. За тези близо 23 години на българските граждани не им стана по-леко и по-добре. Наслушахме се на обещания и не видяхме нито едно от тях изпълнено. В същото това време парите и съотечествениците ни текоха като бурна река, напускайки пределите на Родината. Чуждите фирми си изнасяха парите без да ги инвестират у нас. Грабителите-политици и олигарси си изнасяха парите чрез офшорките, а младите хора се преселиха по Европа и Америка, за да работят това, което желаят и да получават за труда си достатъчно пари, за да живеят достойно и да изпращат на близките си, за да могат да си поемат разходите. Досега нито едно правителство не показа сериозна разгърната програма за смяна на модела на администрацията, съдебната система, социалните дейности, образованието, здравеопазването. Не се създаде нормален бизнес климат. Създадоха се олигарси и монополисти. Не се потърси възможност за осигуряване на нисколихвени кредити за малък и среден бизнес. Това можеше да стане по няколко начина-чрез създаване на специален фонд или приемане на закон за кредитни кооперации. Всичко това ние искаме да поправим и да дадем възможност на българските граждани да живеят и се трудят достойно и спокойно. Затова се организираме, за да се обединим и заедно да поискаме и заставим всички управленци да изпълнят програма, която е добра за всички български граждани. Ние не искаме свиреп национализъм. Ние искаме да направим такава държава, която да обслужва българските граждани, а не да ги потиска и администрира. Ние сме аргументът, а те-функцията. Не бива да забравяме това. Във връзка с това ви призоваваме да дойдете на 17 март в 11 часа на пл. „Александър Невски” и да подкрепите нашите идеи. Ние искаме да чуем и вас и да се обединим, за да можем да се превърнем в реална сила, която да притиска управленците и съдебната система, а ако се наложи и да влезем във властта, но програмно, стратегически и кадрово подготвени, за да можем да намерим най-ефикасният модел за изграждане на нов тип демократична държава. Нашата държава България!   12.03.2012 г. София                                                                          За инициативен комитет:                                                                                      Христо Кенаров                                                                                      Владимир Кармфилов-Влади Въргала                                                                                       Николай Колев-Босия



Гласувай:
3



Следващ постинг
Предишен постинг

1. diadokolio - Много свежо, полезно и навременно!
12.03.2012 19:38
Добра да е вечерта Ви,
Благодаря Ви, за реалистичния поглед и прагматичните предложения!
Да, трудно ми е на село, но оцелявам.
Защо ли?
Защото се занимавам само с това, което знам и мога. Всяка година наблюдавам дните от 1 до 12 август и те ми дават отговор, какви точно да са посевите ми през предстоящата година.
Много ме впечатли Вашето- "...да влезем във властта.....кадрово подготвени..."!
Много трудна цел!
Добрият човек, дали е и добър ръководител?
Когато имам добър специалист по подрязване на дръвчета и лози, никога не го тормозя, за да е добър с мотиката и лопатата.
Когато младото дръвче е отрупано с цвят, вземам пръта и обрулвам част от цветовете, защото превърнали се в плодове, те ще изпочупят клоните и ще загубя дръвчето.
Древните са ни оставили опита си, но ние слушаме думите, а не, кой е човекът, който ги казва?
Идват хора с дипломи, преглеждам им документите и им отказвам, като ги каня да дойдат след 2 или 5 години. Всички сме различни и през различни години попадаме под годините на изкушения, които няма да отхвърлим.
Колкото и да е прекрасна идеята, тя се реализира от конкретни хора, в конкретни населени места.
Вие сте написали- " Ние искаме да чуем и Вас...".
Прекрасно, но си позволявам допълнението- "...Ти, който говориш, какво и как ще направиш в населеното място, където живееш, кое ти пречи и как ще го подобриш или говориш, за да тръгнеш към София..".
Мен, трябва да ме вържат в чувал, за да ме закарат в София, защото си обичам работата със земята, а ТЯ никога не ме е предала, ако съм се трудил според сезона.
Моля Ви, да ме извините, ако съм излязъл от темата!
Пожелавам Ви, от все сърце, успех на благородното дело!
С Уважение, дядо Кольо.
цитирай
2. venziko - Да
13.03.2012 18:10
Трябва всички да подкрепим тази декларация. Поздрав за вас г.н Колев
цитирай
3. анонимен - Абе не че съм против това но! Нещо ...
15.03.2012 02:12
Абе не че съм против това но!
Нещо много важно премълчавате (или не знаете) от 1 януари 2007г. юридически не съществува вече държава българия, сегашният ни статут е на територия която е на пълно подчинение и командване на чифутски администрации от еврейския съюз!
Така че това: Нашата държава България! - е меко казано невярно!
цитирай
4. анонимен - История на света
16.03.2012 18:36
Успех! Лошото е,че само чудо може да ни спаси.А как ,кога и къде стават чудеса...
цитирай
5. анонимен - Георги Палпурин
17.03.2012 10:38
Концепция за активизиране на гражданската енергия, локализиране на граждански интерес, механизми за реализация на този интерес е в основата на нормално бъдеще за българите.
Експертите трябва да се активизират на рационално ниво, какво куца - какво е решението, каква е реализацията. Обществена подкрепа и насочване към избранниците за реализация.
Трябва да съумеем да преустановим практиката гражданската кауза да бъде приравнявана на политически проекти в лична полза, което си е жива манипулация и разкъсване на гражданското общество - справка М.К.
Ще се видим на мегдана
Поздрави
цитирай
6. анонимен - похвално,
17.03.2012 15:29
дано не се изроди и нещо много спасители станаха. Подозрително много, няма да изброявам.
цитирай
7. zabavnata - Кучетата се разлаяха, което е добре!
23.03.2012 08:02
Остава да им вземем заграбения кокал и да преразпределим дневната им дажба.
Май ядосахте някой корумпиран идиот!:))))))
Между другото Владимир Карамфилов още преди време каза много болезнени истини в едно интервю. Каза, че не му е готино да си кара готината кола и да гледа освирепелите физиономии на натъпканите в някакъв автобус граждани. Много неща трябва да се променят, за да се почувства българинът равноправен европеец, а не само географски и статистически.
Поздрави!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bosia
Категория: Други
Прочетен: 11740682
Постинги: 3876
Коментари: 10800
Гласове: 7029
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031