Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.03.2012 15:53 - ЧЕТЕТЕ КНИГАТА "ЗАКОНЪТ НА ПАРКИНСЪН"
Автор: bosia Категория: Политика   
Прочетен: 2239 Коментари: 1 Гласове:
8


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
  ПАК СЕ ДЪРЛЯТ НА ПЛИТКОТО И НИ ХВЪРЛЯТ ПРАХ В ОЧИТЕ.   Вече две седмици депутати, министри и копелеги журналя си правят леки подсечки и се пръскат с водни пистолетчета относно някакви бонуси. Или, по-просто казано, си мерят пишлетата. Предвид непрекъснатият достъп на всякаква парламентарна, изпълнителна и журналийска сган до медиите този ужким сериозен проблем, всъщност, прикрива истинския. За какво става дума? Споменава се името на онова момченце Симеон Дянков, че правил реформа на администрацията. С неговите познания в областта на администрацията и ръководството на държавата той и една свястна чекия не може да си направи, та камо ли административна реформа. И изобщо трябва ли да се прави реформа? Отговорът е НЕ! Трябва да се смени административния модел на държавата. Трябва да се набележат ясно и точно задачите на съответната администрация. Трябва да се избере прост,но работещ механизъм за решаването на тези задачи. Трябва да се подготвят нови хора, които да имат необходимите познания да осъществят административното структуриране и ежедневни дейности. Трябва да се създаде механизъм за ежегодно повишаване на квалификацията и тестване за качество на кадрите. И накрая трябва да се създаде работен механизъм за контрол на администрацията. От горенаписаното нищо не е направено. Не е дори казано. Работи се на парче и то спорадично.Така административната „реформа” се свежда до механично редуциране на броя на чиновниците. А това не само не е смяна на модела, но дори не е и реформа. Българската администрация работи много лошо и неефективно. Има висока степен на корупция и нисък к. п. д. Колкото и да се редуцира и бонусира, тя няма да заработи по-добре. Това е старата командно-административна машина, които се стреми да управлява, а не да обслужва. А демокрация имаме тогава, когато администрацията ОБСЛУЖВА гражданите, а не ги мачка и корумпира. Именно сегашната буря в чаша вода показва, че през деня опозицията и управляващите се дърлят като крастави кучета, а през нощта си лягат заедно и се любят страстно. А ние клепаме като ебани гургули и плащаме покорно сметките им.  Разбрахте ли?



Гласувай:
8



1. анонимен - Въпрос от Марин...
01.03.2012 23:32
...за бленуваната от Вас и от всички богоубийци, богоборци и безбожници демокрация /демон + власт/ - т.е. управление на бесновати.
Тъй като демонокрацията е създадена и практикувана в робовладелски държави /Гърция и Рим/, то моля Ви, посочете кои са робите в България?
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bosia
Категория: Други
Прочетен: 11740572
Постинги: 3876
Коментари: 10800
Гласове: 7029
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031