Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
01.08.2011 13:05 - ИНТЕРВЮ ЗА В. "ШОУ"
Автор: bosia Категория: Политика   
Прочетен: 1193 Коментари: 0 Гласове:
7

Последна промяна: 01.08.2011 18:01

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
   -    Напоследък стана много интересно да се говори за съдебната система. След доклада на ЕС нещата са поставени твърде остро и неминуемо ще се стигне до някакви решения. Не, че това е някаква гаранция за бързо и правилно стартиране на реформа в системата, но трябва поне да се декларира готовност. А промяната все още е далече. Много и разнопосочни интереси има в нея, затова и истински реформи не могат да бъдат направени лесно и бързо. Ще дам един пример. Особен интерес представлява  сложната тройна рокада, която се получи с избирането на Владимира Янева за председател на Софийския градски съд. Една изключително важна институция тъй като от основните, най-големите престъпления на България, поне 50 процента минават оттам. Това е сериозната престъпност, която е подсъдна на първо ниво на окръжните съдилища и приравнения към тях  Софийски градски съд. И тъй като основния паричен поток в България идва от бюджета, от София, на СГС се пада да гледа такива дела . Тук са големите агенции, министерства и . н, където потъват много пари, а там където има големи пари там има и тежка престъпност. И съответно заради това стана тая врътка. Ясно беше, че старият председател на СГС няма воля и желание да осъди „октопода”, „наглите” и други задържани за организирана престъпност. За да махнат Георги Колев и на негово място да сложат удобен човек, който може да свърши тази работа се наложи да се направи една врътка., Аз нямам нищо против да бъде съден Трактора, например. Но Колев нямаше да го осъди.
-   И какво точно се случи?
-   Това стана миналата година, в началото, мисля, когато Константин Пенчев го кандърдисаха година и половина преди да му свърши мандата да напусне и му осигуриха мястото на Гиньо Ганев – национален омбудсман. Двете длъжности са несравними – националният омбудсман е едно плашило, докато председател на ВАС си е ниво та ниво. Тя е много сериозна институция. Така или иначе той стана омбудсман, тогава за Георги Колев се освободи мястото да расте нагоре, той стана на председател на ВАС и ВСС избра вВладимира Янева за председател на СГС. Сега, ВСС е пълен с оцапани фигури. Той много лесно може да бъде заставен по един или друг начин да гласува нещо. Самият факт че Красьо Черния , човекът на Румен Петков можеше да ги манипулира както си иска и да ги принуди да бъдат послушни и достатъчен сам по себе си.. ВСС избра Владимира Янева. Само че като я избраха, изпищя Гоце.
-   Защо?
-   Защото губи опорна точка. Губи власт.
-   Направо си губи равновесието. Защото СГС е една изключително важна институция. И неговите хора започнаха да пищят и го заставиха да възстанови статуквото. Защото Анна Караиванова никога не е била независим човек, тя винаги е заемала постове по партийна линия. Ако си спомняш тя беше първия нов шеф на следствието след преврата. Тогава това беше изключително важно кой ще разследва престъпленията на режима. Сега е на инспектората към ВСС-също изключително важна длъжност. Започнаха да пищят хората на Гоце и сега същите тия хора, които избраха Владимира Янева я бламират. Те са ошашавени, щото ги ритат и от едната, и от другата страна. Те са като парцалена топка.
-   От страна на Гоце и от страна на кой?
-   То се знае. Ето, че изведнъж увиснаха и въжето ги стяга яко. Значи тази ситуация не може дълго да продължава. Анализите които съм направил показват че тази битка не може да свърши реми.
-   В смисъл?
-   Това означава че двамата като се карат , третият в случая няма да спечели а ще го наритат. Като се ритат атовете, магаретата реват, нали знаеш. И от цялата тази работа аз очаквам есента ВСС да получи един изключително як ритник и година и половина преди да му е изтекъл мандата, да се получи някаква поправка в закона и да си сложат, това е мечтата на всичките политици, удобни хора. Не че нещо ще се оправи във ВСС, но тази патова ситуация не може да се задържи. На всичко отгоре на Гоце му остават няколко месеца. На практика му остават четири месеца и половина, мандатът му изтича на 23 януари следващата година. Така, че той омеква, и затова аз съм сигурен че ще се бърза със смяната на ВСС. Което , ако стане предизборно, то ще бъде със съответните крясъци и викове, ако стане след изборите, зависи кой е президент, тогава вече социолозите ще кажат кога ще се смени ВСС с предизборните си резултати. Те също са за наритване, само че не са държавна институция и не могат да бъдат сменени.
-   Нека споменем сега на и журналистика. Като гледах сутринта Мира Баджева и Лора Крумова си помислих какво става с българската журналистика В БТВ изглежда не знаят, че не бива да има монотонност, независимо дали с високо или ниско качество. Това са две монотонни изключително слаби предавания. Никаква полза няма от тях. Аз знам, кой стои зад „Отпечатъци” на Мира Баджева и всички го знаят – Андрей Райчев.
-   Като вдъхновител и инициатор на предаването ли?
-   Да, той е не само инициатор, той е и ментор на това предаване. А възможно е някоя негова фирма да е и външния продуцент на предаването. Не бих се учудил, не съм го проверявал, но си личи. Въпреки всичко когато се гледа едно такова предаване, защото е много разводнено и в самото разводняване хората които участват в него си притъпяват чувството за доза и започват да дрънкат глупости и да изприказват  важни неща. Изпускат се и казват изключително важни неща, които не бива да казват. Днес например беше кандидатът на БСП за президент Калфин. Това което той каза, показва че неговата интелигентност не е достатъчно висока. Той каза :”Аз не съм партиен член”. Извинявай, това е шамар срещу БСП и то много страшен. След като в една партия нямат подготвен кандидат за какво да говорим...Значи напротив, би трябвало да каже: „Аз представлявам БСП”. Тоест, точно обратното. Това означава че хората около него и той нямат необходимите качества. Представяш ли си в една демократична страна някой да каже аз не искам да съм партиен член , демек аз съм независим. Ще дам друг пример – с милиардера в САЩ Рос Перо. Преди двайсетина години той се кандидатира за президент и не можа да спечели и 5 процента. Защото той се обяви за независим. Това на хората им казва съвсем подсъзнателно: „Чакай сега, една цяла партия, първа или втора, да не може да си подготви хора”?, Ти знаеш ли какво значи това нещо? Значи че тези партии не могат да работят ефективно. Така че интуицията на хората им подсказва, отдръпване от този човек. Освен това в предаването в глупостта си споменаха и друго нещо. Че другите кандидати Курумбашев също не е партиен член на БСП. Андрей Пантев, мисля, също не е партиен член. Това вече означава, че в тази партия качеството е много ниско, изключително ниско. Това означава че тази партия не расте интелектуално. Тя расте само количествено. Много добре знам този стар марксистки лаф, че количествените натрупвания водят до качествени изменения, но при тях няма такова нещо. При тях води до качествени деформации. Нормално е най-подготвения човек в тая партия да бъде председателя или поне някой от заместниците и тогава е задължително условие поне от морална гледна точка към хората които те подкрепя и гласуват за тебе, нормално е естествено да се кандидатира председателят на партията.
-   Както навремето Първанов се пожертва, а то взе че стана президент.
-   Това стана случайно, а той като партиен бос може би щеше дао бъде по полезен, докато като президент беше изключително вреден за държавата. Само да напомня за т. нар. „голям шлем”, само това да напомня, е напълно достатъчно. Но там има и други грехове – например връзката му с Филчев. Това че в момента, той е в разкрачено положение, той нито е в БСП нито е извън БСП. Много разкрачено...И друго – тази партия не се демократизира. Тя непрекъснато прави крачица напред и голяма назад. Онзи ден запалиха петолъчката горе на Бузлуджа. Нали те си смениха символа – от петолъчка на роза!? Дай да се разберем, значи връщането към комунизма при тях просто е инстинкт, който те не могат да овладеят. Те не могат да овладеят този нагон и затова най страшното нещо, което има в тая държава, това е приемствеността, която непрекъснато кара всичките партии, които имат един произход разбира се, това не бива да се забравя, тя ги връща към комунизма. Те искат да облагородят тая система. Не е възможно да се облагороди. Тя стигна максимума си през 60-те години и тръгна надолу. Дори най-облагородените форми на комунизма рухнаха. Той не може да се облагороди. Навремето Владо Свинтила имаше един лаф: „Да облагородиш комунизма е все едно да облагородиш сифилиса”. И те не могат да разберат това нещо. Лошото е че тая приемственост я има навсякъде. Има я в институциите, в манталитета на българина, във всеки един държавен служител, във всеки един потърпевш. Ние всички са потърпевши. Те не могат да разберат, че чиновникът, включително премиер и президент не управляват, те обслужват хората. И хората не избират тях , а избират програмата , която са обещали да се направи. Значи българинът не може да направи тази елементарна разлика. И от това идват и всичките бели. Говорят за харизматични личности...
-   Е, това е присъщо на всички партии, всички те са лидерски на лидери с харизма...
-   Да, защото няма системен начин за подготовка и подбор на кадри, няма разум, няма аналитични хора които да кажат че партиите не бива да се измерват по количеството членове. Имал съм препирня с Румен Овчаров, когато той каза: „Ние сме 170 000 членове и с нас трябва да се съобразяват”. Това е една голяма лудост. В САЩ и Демократичната и Републиканската партии са някъде 100-130 хиляди, значи Америка имай предвид, тя е над триста милиона, и като ги разделиш значи американския републиканец и демократ работят в десетки пъти по-ефективно отколкото българския комунист, наречен социалист, не знам защо. Даже за една малка държава по територия като нашата, смятам, че реалните членове на една партия трябва да бъдат около 1 500 , всичко останало трябва да бъдат симпатизанти. Тези 1 500 човека трябва  по равно, по една трета да са експерти, организатори и политици. Това са трите кита на които всяка една партия трябва да залага. Експертите са тези които могат да създадат програми и стратегии – да проучат нещата, за намерят правилната цел и да създадат програмата. А тя какво е? Тя е пътят за постигане на крайната цел изхождайки от сегашното състояние до нещата. Това е програмата. Стратегиите също те ги създават. Следват организаторите. Те са хората които могат да организират такива институции, че когато ги сведат тия програми до най простите механизми, които не могат да дадат фира защото простият механизъм винаги работи, да ги сведат и до администрацията така, че това нещо да се изпълни оптимално. Това е организаторът. Политикът намира начина по който той да проведе това нещо. Той провежда тези неща. В тази триада едното звено да се скъса и от партията нищо не остава. Значи без експерти, организатори и политици не може. Но нашите политици не искат да го разберат това нещо, всъщност ако някой го е разбрал, той много добре си дава сметка, че ако това нещо стане в някоя партия, той ще изчезне от нея, защото той не връзва в нито едно от тия трите звена. Това е големия проблем на партиите. На самата държава големия проблем е приемствеността, защото ако трябваше да се прави една нова България не може от комунизма да го облагородяваш и да вървиш напред, трябваше да се върнем назад до 9 септември, да се хванем за 8 септември и оттам да тръгнемм напред.
-   Това е път който окончателно е загубенТой не е загубен а ако ние не го направим това нещо ще си останем в тоя нужник в който сме сега. Сега, преди изборите, това нещо трябва многократно да се обясни на партиите и избирателите. Защото медиите имат една имат една важна задача. Как да информират хората и да сведат внушенията до прости истини, които могат да залегнат в един нов манталитет.
-   Къде са тия медии?
-   За съжаление няма. Няма и как да има, като се знае кои са собствениците и на кого свалят шапка.
-   
Положението е трагично.
-   Не, поляците имат един лаф: „Колкото по зле-толкова по добре!”. Защото сривът води до радикализъм, а радикалите имат винаги радикална програмата, както навремето Лешек Балцерович с неговата програма, извади Полша от тежката криза и сега ходи я гони Полша. И при нас времето ще създаде този Лешек Балцерович. Лошото е че при нас конкуренцията е много слаба. При нас се лансират от медиите и партиите няколко човека които се водят за капацитети – икономически, политически, и т. н, и непрекъснато ги повтарят по ТВ, радио и преса, но и на това ще се намери колая. Хората ще престанат да гледат тези мутри, муцуни непрекъснато и ще се хванат за нещо радикално. То няма как да не се появи. Пак ти казвам – радикалното при нас, това е път назад към 8-ми септември и смяна на посоката. Няма друг начин.
-   
Банковата система – това е другото изключително важно нещо, българинът го крадат непрекъснато банките, и той само пищи без да знае, че сопата е в него. Защо не се възстановят взаимоспомагателните каси? Навремето имаше такова предложение, ако не се лъжа от хората на Дертлиев. Това може да стане и на териториален и на браншови и на фирмен принцип. Има си териториални.камари. Бизнесмените вместо да пищят да си направят една финансова кооперация , една кредитна кооперация по-скоро, да си слагат един членски внос. Това е изключително важен ход, защото като сложиш 2 процента лихва, и банките ще увиснат като сополи, българските банкери като свини са всеядни. Те искат всичко да ядат. Да но българинът като умре ще умреш и ти с него. Но те не си дават сметка. В цял свят, по време на кризата се видя-умните банки в умните държави свалиха лихвите до нула, защото като почнат фалитите на фирмите, ще фалират и банките. При нас вдигнаха лихвите и започнаха фалитите, и сега банките оперират с по-малко пари.
-   Сега положението с лошите кредити е много лошо.
-   Знам че е лошо и няма начин да не стане още по- лошо. Българската банка се управлява от идиоти. Ако бяха се сетили да намалят лихвите, за една година щяха да стабилизират фирмите, щяха да тръгнат нагоре и банките пак щяха да вдигнат лихвите и пак щяха да си събират пари. А сега гонят 25 процента лошите кредити и те не могат да ги събират. И нали знаеш какво става като обявят фирмите фалит? Хайде, да кажем ако е заложен апартамент или офис иди-дойди, ама на кого ще го продадат този апартамент? Българската банкова система е идиотска. Политиците ни са идиоти и за съжаление една огромна част от електората също са идиоти.
-   У нас банките разчитат на други финансови потоци които да минават през тях – държавни, общински, ведомствени и пр., макар , че в цял свят основното от което се храни всяка банка са кредитите.
-   Само на някой да му хрумне да направи закон за взаимоспомагателните каси и кредитните кооперации и ще видиш как банките след няколко месеца ще станат едни послушни банки и ще станат добрички, ще смъкнат лихвите...Макар, че винаги ще има толерирани банки, които ще работят с държавния бюджет. Ами другите? Те са една-две банки. Хайде, три да са...Останалите 50, нали трябва да оцелеят? С висока лихва не можеш да оцелееш. Ще събираш, събираш, ще събереш всичките апартаменти и на кого ще ги продадеш!? Ще правиш колекция от апартаменти. Нали този човек, ако му оставиш апартамента, ако му дадеш нисколихвен кредит, той ще се закрепи , ще започне бизнес и ще се издължи. Цената на апартаментите ще се вдигне и всичко ще стане както трябва. Но в тая държава понеже живеят идиоти, управлява се от идиоти, и банкерите са идиоти, и затова е така.
-   Навремето имаше АОНСУ, сега такова нещо няма. Аз се опитвам да правя такова АОНСУ повече от двайсет години и не мога да намеря финансиране. На мен ми трябват на годината 30 000 евро за срок от три години. Но не мога да намеря финансиране. Не само от българите търся. Аз търся и от фондации и то чужди, но не искат до дават пари. Те искат да работят с този вид партии и да могат да крадват и това ги удовлетворява напълно. Те си работят с тези, които са избрани. Това си е западноевропейския маниер – да работят с тези, които са избрани, а те ще им намерят цаката. Щото имат досиета на всичките управленци в България Не само нашите кукловоди ги имат. Имат ги и американците, и европейците имат досиетата им  кой къде е уязвим. Тях не ги интересува да направят партия, която да е от европейски тип, която да дръпне България напред. Тях не ги интересува това, те не искат да инвестират в това. Искат да ползват това което е в момента. Това е тежкия проблем. Избират Сергей Станишев –американците го нарекоха „Мистър Клийн” и хайде да работим заедно! Знаят къде са му слабите места, правят си каквото искат. Пада „Мистър Клийн”, идва ГЕРБ, хайде ще работим с ГЕРБ. Сега по принцип това е правилно, щото се казва ненамеса във вътрешните работи. Но истината е, че намесата е много голяма. Знаейки слабите места на един управенец те ги използват максимално, а това си е чиста намеса във вътрешните работи, само че е тайно, не е явно.
-   Конкретен пример?
-   Ами всичките правителства досега. Всичките. Митко Паричката – Димитър Попов...Хайде ще оставим Луканов, той е пределно ясен. Димитър Попов за финансови престъпления е бил пред реализация и то е трябвало да стане до края на 89 – та , аз като влязох още първия път в затвора и там той беше легенда, да те съди Митко Паричката, да му дадеш по 1 000 лв. на година и той ти намалява. Той беше милионер преди десети...? Да, да! Този човек го избраха, удобен и за БСП /БКП/ , удобен и за всички останали – и за американци, европейци. Те знаят кой е той. Александър Джеров, изключително уязвим човек. Че кой направи законите основно? В НС ги направиха Лучников и Джеров. Да не говорим за Соколов. Ето трима уязвими, три кукли на конци направиха тези закони от които сега всички страдаме и които не можем да променим, защото трябва или ВНС или референдум или квалифицирано мнозинство в НС, което посмъртно не може да стане. Значи ние сме обречени с този камък на шията да стоим. Вчера четох , понеже пиша един сериозен анализ на прехода, та четох част от протоколите на кръглата маса. Изключително семпла работа.
-   Семпла?
-   Проста искам да кажа, просташка. Там има такива смешни искания от страна на СДС. Като гледам грешките на кръглата маса, не знам кой е от едната страна и кой от другата. Да, кръгла е защото са от един отбор. Е, има един нюанс.От едната страна стои ЦК на БКП от другата страна стои ДС. И те се лаят. А отвън едните вдигат двата пръста, другите вдигат палеца. Да, това е. Като видях кои са участниците в кръглата маса и веднага се отказах да участвам в нея. А от страна на СДС основното седят хората на ДС.
-   И то доказани вече.
-   Да , аз още тогава ги знаех, аз затова отказах участие в кръглата маса. Да не говоря че там и  комунисти си имаше. Да не говоря кои бяха експерти.
-   Някъде казваш, че Желю Желев още 87-ма , жена му го пита...
-   Слушал съм записа. Годината не си спомням точно.
-   Какво беше?”Ти като станеш президент ще обикаляш ли около къщата като американските президенти...
-   И той вика „Ще обикалям” А тя: „Въх какъвто си маймун ще изплашиш децата”.
-   Това той сам си го казва.
-   Не това го казва жена му, Марушка го казва, той казва „Да” и тя казва „Какъвто си маймун ще уплашиш децата” Да, да, и той щял като Буш, като Клинтън и т.н.
-   И това на какъв запис си го слушал?
-   Записът е на СОТИ, това техническата служба  към МВР , преди това беше към ДС...
-   Значи...
-   Естествено, че това означава, че Желю беше техен човек, Те са знаели, че ще стане президент, това е истината. Тоест, още тогава се е знаело.
-   Клубовете кога...
-   Клуба го създадоха през 88-ма. На 3 ноември. Но преди да се говори за клуба трябва да се знае че през март 88-ма като посланик на бившия СССР в България пристигна ген. майор Виктор Шарапов. А той не е каква да е фигура. Той беше началник на сектор България в ЦК на КПСС. Тоест, той е най-подготвеното ченге, което знаеше за какво става дума в България. Значи, той идвайки тук като посланик, знае кои са резиденти, кои са съветници, кои са наблюдателите в институциите и по-важните предприятия. /Тогава в министерствата и заводите, които бяха свързани с военно-промишления комплекс имаха щатни съветски офицери от КГБ и ГРУ, които се водеха като деловодители и през тях минаваха всички документи. Офицерите и агентите на КГБ са му били винаги под ръка, той е имал пълната информация, още там когато е бил шеф на сектора. Така че през 84-та когато идва Горбачов на власт в Москва, още тогава нещата са тръгнали към реализация на тия планове които са почнали да се строят още от 67-ма. Защото 67-ма се оказва че е възлова в развитето на т нар социализъм. 67-ма  е годината, когато назряват вече чешките събития и анализа на КГБ и на ГРУ поотделно, води към това че социализмът си отива. Тогава създават и паралелната статистическа структура към КГБ и няколко важни аналитични звена. Те знаят за какво става дума. Пикът на социализма вече беше минал, и това го показаха най добре чешките събития. 68-ма вече беше станало ясно че социализмът си отива, че той е неперспективен. Изоставането вече беше вече достатъчно забележимо. Това е един режим който е непроизводителен и немотивиращ. И какво направиха КГБ – паралелна статистическа структура, и тя знаеше всичко което ставаше в Русия. Те знаеха истината, защото официалната статистика лъжеше. Затова КГБ почнаха оттам. Създадоха един институт за САЩ и Канада, който се занимаваше изключително с икономически, а не с политическите проблеми. Производителността на селското стопанство в САЩ и Канада беше в десетки пъти по добра в организация, по-малко трудоемка, и по ефективна отколкото съветската и в съветския блок. За индустрията да не говорим И кой беше шеф на това ново звено-Евгени Примаков. Трябва да се знае, че  в СССР той е изключитено важна фигура, по-важна и от Андропов, защото той е  умен мъж на всичкото отгоре, евреин. След това направиха „Институт востоковедения”т. е. по изтокознание. И той стана директор и на този институт. Защото СССР има две части – едната е европейската, другата е азиатската. За да може да се създаде една обща програма, трябва да се обединят тези две програми и да се направи една сериозна общодържавна програма Изведнъж се оказва че КГБ фактически по един много фин начин замести цялата партийна структура на КПСС, при това без да се усетят старите номенклатури. Те и без това бяха на възраст, така че те не можаха да ги разберат тези неща, не можаха да модернизират мисленето си. При нас по същото време се създаде 6-то. Управление на ДС-през 67-ма. Т.е. при нас вместо да търсят модерни програми, те изведнъж тръгнаха да гонят интелигенцията. Така  ни завари нас десети, с програма единствено за спасяване и обогатяване на върхушката на комунистите. Ние нямахме никаква друга програма. А това, че преходът в България е бил обмислен отдавна е достатъчно човек да прочете книгата на Митьо Гестапото „Шести отдел”. В нея той такива неща е изпуснал, които той не е искал да ги напише но се е изпуснал. Вътре се разкриват доста от механизмите. Вярно,той не е пряк участник в доста от събитията, защото беше само временно.изпълняващ и то за няколко месеца длъжността н-к на Шести отдел., който се занимаваше с комунистите и с върхушката. Там има и интересни неща но и много опити за прикриване, но ние сме малка държава и истината не може да се скрие. Стигаме до приемственосттта и то още от Османската империя. Само един пример – докато в Западна Европа е било въпрос на чест и достойнство, да защитиш достойнството на себе си близките и приятелите си, у нас чакаш някой в балкана да го халосат с някоя бухалка, да му вземат парите и да изнасилят жена му. И сега вместо да създаваме честни и достойни хора, ние създаваме мутри. А какво е мутрата – събират се една голяма тайфа като глутница и отиват , качват някого в багажника, давай парите, подписвай и пр. На всичко отгоре те бяха съзнателно създадени. За един ден Шесто, към три хиляди човека за един ден ги уволниха. А ченгето има силово мислене – то или прави престъпление, или разплита престъпление. Само с престъпления се занимава, друго не може. Другия номер е като освободиха криминалните престъпници от затворите и се събраха още хора със силово мислене. Спортягите в някаква степен са жертва, защото ги тъпчеха с анаболи и ги обработваха психологически да са агресивни.
-   А там откъдето започнахме – съдбената система...
-   Съдебната система страда от същата приемственост. От същата от която страда цялата държава – да се разбие и създаде наново, нови кадри, нови цели, ново съзнание и не с тия преподаватели. Не може Филчев, Петканов, Герджиков или Владо Бойлера да учат младите хора на професионализъм. Юридическия факултет на СУ е едно комунистическо гнездо където не се допуска читав човек, другото е Журналистическия факултет. Историческия – също. Какво искаш да върви, приемствеността, не позволява да се движи...
-   А тарифите – някъде казваш, че тарифата на съдия изпълнител за голяма далавера е двеста хиляди евро, на нотариус – 150 000 евро.  
-   Да, и то зависи от мястото, щото в един Чирпан има един нотариус и той не може да ги види тия пари посмъртно, аз говоря за големите градове с големите далавери – София Варна Пловдив ...Без изключително силен надзор от страна на ЕС съдебната система посмъртно не можем да я оправим. И вече има такива идеи – само, че пращат пенсионирани юристи които да наблюдават съдебната ни система. Само, че те не могат. Нужни са млади хора, енергтични, убедени.
-   Все едно на заточение ги пращат, какво ще правят тук?
-   Как? И тук ще растат, как какво ще правят – ще създават една нова съдебна система. Както навремето, когато се създава нова България. 
-   Малко утопично.
-   Напротив. Те, досега все с мекия брус се опитват от Брюксел. А ако не се оправи съдебната система , нищо не може да се оправи. Другия голям проблем на България е че никъде не се допускат млади хора.
-   Я ми кажи Красьо Черния...
-   Той беше един медиатор един посредник който изпълняваше повелята на групата.Коя група?
-  Те са общо взето две групи у нас – тези, които манипулират обществото, които създават партии, издигат и свалят, които управляват държавата зад паравана. Това са две групи- едната на КГБ, другата е на ГРУ. Те имат един и същи източник но това са две групи.
-   КГБ и ГРУ, те никога няма да се обединят.
-   Станишев примерно под шапката на коя група е?
-   Той е дребна риба. Той кукла на куклата. Вероятно на КГБ.
-   А Първанов?
-   Също.
-   А на ГРУ – поне едно-две имена?
-   За Иван Костов,се говори.
-   На ГРУ?
-   Да, но нека да не се приемат нещата че само тези са доказателствата. Ще ти кажа две неща. Когато дойде тук Шарапов, той работеше предимно с хората на КГБ. Не предимно а изключително. След него, обаче, дойде Александър Авдеев, който е полковник от ГРУ, така че, той си активизира неговите агенти. И защо се направи смяната на КГБ с ГРУ? За да може да се активира агентурата. Ако си спомняте неговото идване беше придружено с избирането на Иван Костов за председател на СДС.
-   Авдеев коя година дойде?
-   92-ра. Не бива да се пропуска тоя важен момент
-   Значи идва за да активизира агентурата на ГРУ
-   Да. Но НСС /сега част от ДАНС/ , са абсолютно безсилни, защото те и там имат силна агентура на високи позиции и ние сме изцяло зависими все още и икономически и политически и административно от тия две групи. Които работят в много от случаите заедно. защото целите им са приблизително еднакви.
-   И щото всичко накрая опира до икономически интереси тези две групи...
-   Не са само икономически, те са и стратегически и политически и териториални В Русия все още политиката и икономиката не са се разделили, а не действат отделно, За Газпром всички знаят че е на ГРУ
-   Така ли?
-   Разбира се, тези които от наша страна работят с Газпром можеш да си представиш кой ги е набелязал, кой ги е издигнал, и защо са точно те, които работят с Газпром.
-   Луканов още от онова време ли датира негова обвързаност с...
-   Луканов е ГРУ, твърдо. Луканов става агент преди да замине за СССР на РУМНО, аз това съм го казал още 91-ва. Той е агент и баща му е отишъл да го запише в РУМНО щото тогава това е било най-престижното. Тогава това е било върха – да бъдеш агент на военното разузнаване. А КГБ и по-специално Първо главно е интересното, но едва в края на 80-те става престижно, когато се създава НТР.
-   Бъдещето на Алексей Петров?
-   Той няма никакво бъдеще, труповете нямат бъдеще
-   Досега не позна, че няма да излезе от ареста
-   Той излезе по една случайност, и то благодарение на Пенгезов и Гоце.
-   Гоце какъв интерес има?
-   Пенгезов е човек на Гоце, когото назначи за шеф на Апелативния съд, и го направи генерал. Още когато освободиха Петров се говореше за едни суми които са изтекли към Ахпелативния, а като шеф на Апелативния Пенгезов също не може да остане с празен джоб, а здравето на Алексей наистина сериозно се разклати. А Бойко Борисов и Цветанов ако се бяха усетили навреме, това нещо можеха да го изпреварят.
-   Как
-   Още когато Пенгезов пусна Хамстера, както се говори за седемцифрена сума, трябваше да се усетят. Просто ако бяха пуснали копоите и щяха да хванат съдиите, които извършиха всичко и щяха да ги хванат на място. С паричките, разбира се. Също ако си бяха следили в ареста надзирателите, щяха да хванат оттам още нещата , но явно че организацията навсякъде е една и съща.
-   А събитията около Лукойл
-   Знам, че Газпром има някаква вероятност да придобие Лукойл. Явно в Русия има проблем, вътрешно боричкане,
-   Алекперов е човек на Путин
-   Путин е много лесно манипулируем човек, това не бива да се забравя. Той също е бил интересен на собствената си служба а и на други вероятно тъй като по всяка вероятност е хомосексуалист
-   А!
-   Да, да. Това е информация, която миналата седмица на крака ми дойде от руски гражданин, на когото майката,
-   Путин е каратист
-   Колко боксьори са педерасти. Какво значение има това? Значи това което трябва да се наблюдава е че Вальо Златев който е много остър иначе, в момента е по нисък от тревичката. Това трябва да се обясни. И да се обясни що Гоце мълчи толкова дни вече по този повод. Напрежение има и по друга линия . Че руснаците ни дават на съд за АЕЦ Белене.
-   И ние ги съдим
-   Като контрафалц , един такъв ход има също обяснение.Смятам че в Лукойл има вътрешно напрежение в Русия.
-   Затова ли така балансирано техните медии отразяват нещата
-   Това е нещото което трябва да се анализира, ако се придобие и допълнителна информация, берекет версин.
-   Значи Газпром иска да глътне лукойл?
-   Вероятно има такива мераци, а Газпром знаеш кой е- държава в държава и по яка от всичките там Капеесеси и пр, и Путинци и не знам си какво
-   На Черномирдин му скроиха шапката
-   Това е ГРУ бе човек, това са атомните бомби, не бива да се подценяват. Това е, но мълчанието на Гоце е много интересно Защо не отиде някой репортел да го пита?
-   Ами той какво да прави като Вальо Златев му е приятел?
-   Не само, но и съветнк, и благодетел и т. н, Щом си мълчи Гоце, значи има нещо. Защо като изгониха Пенгезов раздаваше майни наляво и надясно, като утрепаха Кюлев-също? За всичките свои хора той се застъпваше яростно и показно, а сега си мълчи .



Гласувай:
7



Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: bosia
Категория: Други
Прочетен: 11814224
Постинги: 3876
Коментари: 10800
Гласове: 7029
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930