Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
10.06.2011 11:00 - СЛАДКОПОЙНА ШУШУМИГА КАТО МИШКА В ТРИЦИ МИГА
Автор: bosia Категория: Политика   
Прочетен: 5131 Коментари: 10 Гласове:
15


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

 

На българските политици им липсват много качества. Като отбележим яркото присъствие на наглост, дефицит на морал и конформизъм, комай нищо друго няма в тях. Лошото е, когато избирателите не го виждат. Българинът се хваща за каузата като нещо основно. Е, има и друг тип избиратели, които се хващат за личността, но това е друга бира. Това е свързано с инфантилизма, където каузата се персонифицирас личността. А на каузите в България им липсва конкретност. Гледаш, уж има кауза, а зад каузата-нищо. Един гол Мартин Димитров. Ни стратегия, ни програма, ни подготовка на кадри, ни повишаване на квалификация, ни активни външни връзки. За каква кауза, тогава, става дума?

Има едно смешно момченце, което е председател на партия, което напоследък често се появява на екрана и със заговорнически глас иска нещо да ни убеди, но никак не се получава. Днес сутринта пак се появи и започна да ме убеждава какво ще направи и какво ще стане. Защо ли не му вярвам?

Може би защото познавам отлично и тези преди него и на тях никак не вярвах?

Това момченце се казва Мартин Димитров и е председател на СДС. Една организация, която трябваше да роди каузата на демокрацията, но абортира спонтанно поради погрешно зачеване. Извънматочно. Вместо в утробата на демокрацията попадна в корема на БКП. И сперматозоидите бяха фалшиви. Желю Желев, Петко Симеонов, Александър Каракачанов, Румен Воденичаров, Иван Костов, Филип Димитров, Петър Дертлиев, Милан Дренчев, Петър Берон и компания бяха червено-оранжеви сперматозоиди, които нямаш как да оплодят демократична яйцеклетка.

Затова и резултатът е плачевен.

Та, появи се Мартинчо Димитров днес по телевизията в сутрешния блок и каза набързо 2-3 неща в стил ранен Бойко Борисов:

СДС била демократична партия

Румен Христов щял да спечели демократичните първични избори, защото щял да бъде против АЕЦ „Белене”

Президентът у нас създавал атмосферата, която носи политическите решения

Погледнато директно и трите пъти излъга. Като оставим стила му на говорене като шушумига, той явно ни смята за някакви огризки, които сме родени от вчерашния дъжд и не знаем за какво става дума. И понеже не искам да се занимавам с личността му ще премина към сериозните въпроси:

Защо „демократичното” СДС не е внесло в парламента проектозакон за реформа на съдебната система? Нали имаме мониторинг върху нея от страна на ЕС и е най-належащо и естествено да се внесе такъв проектозакон именно от демократи?

Защо не направи анализ на досегашните действия и бездействия на СДС от 1989 г. досега?

Защо не направи досега една международна конференция на тази тема, за да стане ясно другите държави от бившия Източен блок какво и как са направили в съвременната си съдебна система?

Защо не е внесъл проектозакон за облекчаване на бизнеса и освобождаването на българската икономика от монополите?

Защо не направи един меморандум до министър-председателя и министъра на земеделието и горите как да се разясни на хората по места какви проекти да правят, за да могат да станат бенефициенти по европейските фондове? Същото и за регионалното развитие и министър Томислав Дончев?

Защо не създаде работни групи за разяснение на проектите по европейските фондове по места?

Може ли да ми обясни, след като твърди, че президентът създава политическата атмосфера у нас защо Желю Желев и Петър Стоянов не създадоха такава атмосфера? При първия атмосферата я създаваха Андрей Луканов и кукловодите на Доган, а при втория-Иван Костов и неговите кукловоди.

Как ще ме убеди, че Румен Христов е честен политик и няма да бъде избран на първичните избори от хората на Доган и Христо Бисеров? Нали ще гласуват всички, а не членовете на СДС.

Какво от това, Че Христов е против АЕЦ „Белене”? Какво зависи от него и как ще намери пари да върне на руснаците това, което Гоце, Вальо Златев, Р. Овч. и останалата част от свинската банда вече е взела от тях?

Мартинчо,

Слушай, батювото. С тези думи дето ги дърдориш откакто влезе в т. нар. „политика” можеш да ловиш балъци в езерото „Ариана”, но сериозни хора не можеш да измамиш. То си личи и от резултатите от изборите. Вместо да се киприш като папуняк по телевизиите досега трябваше да си изходил България барем два пъти, защото освен президентски избори и избори за кмет на София такива има във всички общини. Ти трябва да се появяваш в регионалните и местни телевизии и вестници, където внятно да обясняваш на хората какво да предприемат, за да се замогнат и да просперират, а не да търчат по Гърция, Испания, Холандия и Германия и да се хващат като аргати. А като излезеш на  централна телевизия да дадеш отчет къде си ходил, какво си говорил там и колко души са дошли да те чуят и евентуално да те разберат.

Но ти не ги разбираш тези неща, защото си най-обикновена шушумига.

И нямаш нареждане да правиш нещо друго.





Гласувай:
15



1. анонимен - Браво!
10.06.2011 11:05
Разсмяхте ме!
Само че не съм съгласна за Жельо Желев и Петър Стоянов... Просто президентската институция у нас е ни риба, ни рак и може да бъде силна, само ако политическата конфигурация й го позволява, както беше по времето на тройната коалиция.
Иначе поздравления за чудесния материал, който удря на място!
цитирай
2. minavamottuk - С пълна сила босо слово,
10.06.2011 12:35
написаното ми е близо до ума и сърцето.Направо от извора.това беше чувството ,докато четох.То бе период на кризи,сякаш няма да свмършат-да се чуди човек,откъде са се взели Големите българи някога,и защо не се раждат вече по земите ни?Импотентни ли сме станали,стерилни ли сме да родим Хора,дето им дреме за тази държава,и могат да си позволят да мислят и действат.На фона на хумора от написаното нещата са направо за рев.
цитирай
3. анонимен - Драга Ангелина, Никъде не съм тв...
10.06.2011 12:48
анонимен написа:
Драга Ангелина,
Никъде не съм твърдял, че президентската институция е силна и създава политическата атмосфера. Това го каза Мартинчо тази сутрин. Аз също не съм съгласен с това. Що се отнася до Гоце, под натиска на кукловодите му, той многократно и тежко нарушаваше конституцията, поставяйки изпълнителната власт в зависимост от вече договорени от него неща.
Така че това несъгласие трябва да бъде отнесено към Шушумигата.


Да, определено сегашният президент дърпаше конците. Съгласна съм!
цитирай
4. chavdar01 - И ПРЕДИШНИЯ ПРЕДСЕДАТЕЛ НА СДС БЕШЕ БУКЛУК,
10.06.2011 13:03
И ТОЗИ НЕ Е ПО РАЗЛИЧЕН.СЪСИПАХА ДЕМОКРАЦИЯТА В ЗАРОДИШ.ЯЗЪК ЗА ИЗМИНАЛИТЕ БЛИЗО 22"ДЕМОКРАТИЧНИ"ГОДИНИ.
цитирай
5. lambo - А нарежданията, кой ги спуска ?
11.06.2011 09:30
" Но ти не ги разбираш тези неща, защото си най-обикновена шушумига.

И нямаш нареждане да правиш нещо друго."
цитирай
6. evrazol - Браво на автора. Сбито и ясно, та чак очевадно.
11.06.2011 21:38
Тук виждам безплатен наръчник за спечелване на следващите парламентарни избори. Ама де го ресурса с който може да стане. Че не само финансов ресурс трябва.
цитирай
7. krasimirvm - Браво
14.06.2011 20:46
Браво Кольо , позволи ми да те нарека така , много точно си написал всичко това .Това мекере Мартинчо мисли че ние Българите сме правени в гъз извини ме за израза , само че дълбоко греши правени сме в другият орган на жената , и колкото да се напъва , тои и другите мекерета които от двадесет години насам съсипаха този народ и го докараха до просешка тояга няма да ни излъжат вече , поне не мен . Аз от много години не им вярвам и призовавам и другите хора да не гласуват за тях , а пък мухлюто Мартинчо нека да си говори каквото ще и да се надява поне на един процент от хората да гласуват за разкапалото се СДС . И още веднъж отличен за това което си написал , и продължаваи все така напред .
цитирай
8. pagan - Ако сте над 70 години и имате алцхаймер в последен стадий,
15.06.2011 01:33
ставате за президент! Обадете се на Иван Костов! Ако сте току- що излюпен от дом за за деца със синдром но Даун,- ставате за председател на СДС! Обадете се на Костов! Ако сте обикновен кариерист, опериран от чувства за мярка, морал и съвест,- ставате за депутат от ДСБ! Обадете се на Костов! Ако сте завършили УНСС (Утре Носете Съответната Сума) Значи знаете как стават нещата! (За депутат на избираема позиция,-сумата е 10 000 евро). Също такава е сумата и ако искате чичо Костов да ви напище икономическа програма! Честито! Сега остава само да слушате командира! Шансът ви да влезете в изпълнителната власт клони към "0", но и депутат не е зле! Ще имате "имунитет", т.е. вече сте "недосегаем" за закона, пък и никой за нищо няма да ви търси отговорност! Ако сте от същия тип, но сте специалист по хидрология, обадете са на Доган! Ако пък имате криминално досие,- тичайте при Станишев! Ако дипломата за висше образование е фалшива,- не сте ли вече на власт?!
цитирай
9. atil - Г-н Боси, за разлика от Г-н Любен ...
16.06.2011 15:22
Г-н Боси,за разлика от Г-н Любен Дилов (червен син),впечатленията ми от Вас през годините са по-положителни.Но трябваше много по-рано освестените български интелегенти да се сетят за какво става въпрос и да се противопоставят!Главния исторически момент беше идването на Царя,точно тогава можеха да се обърнат нещата,но вместо да му помагат и да се обединят около него,да не му позволят да се набутва в политиката и да влиза в кочината на републиканството,стана точно обратното!?Защото това нещо(паднало от небето и неосъзнато и до днес)вместо да го използват гнилите и разрушителни сили,можеше да бъде използвано и по друг начин...А оттук нататък всичко каквото дойде ще е вече по най - трудния начин.
цитирай
10. анонимен - Г-н Боси не са истинали само краката !
13.02.2012 09:55
Щом като никой не се занимава с Вас живота в България е ДЕМОКРАТИЧЕН ! Това което плещите си остава Ваш проблем.Промяната в мнението не е на базата на вашите коментари.Хората сами си решават проблемите с гласуване.Както всички виждаме личности които се върнаха тук вече ги няма в управлението на страната.По реално се доказва че политиката в момента се ръководи от ДС и Милиционерски Лидери.То действително е грешка или чиста манипулация на тези "Политици" Защо не коментираш как и кой докарва държавата до криза и се появява някой Политик който измъква до някъде народа ,но се разни далавераджии тръгват да плюят и изчезва тези които мога и вършат реално каквото и да е без публични изяви ?
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bosia
Категория: Други
Прочетен: 11788423
Постинги: 3876
Коментари: 10800
Гласове: 7029
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930