Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.06.2011 13:11 - ИЗБОРИ, МАРИОНЕТКИ, ЛАЙНА И НИЕ-ТЕЗИ, ДЕТО ГИ ЯДЕМ
Автор: bosia Категория: Политика   
Прочетен: 3715 Коментари: 4 Гласове:
10

Последна промяна: 08.06.2011 15:06

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg

 

Известно е, че новите избори започват още на другия ден след изборите. Тогава Големите пари, Големите амбиции и Голямата липса на морал започват да се ухажват, да се умилкват, да се надлъгват, да се пазарят и в крайна сметка да се чифтосат. Тогава се обявяват и кандидатите.

Вчера Меглена Кунева обяви, че се е чифтосала с Големите пари. Не мога да приема по друг начин този факт. Тя ще бъде точно толкова некомпетентна като президент, колкото и Блага Димитрова като вицепрезидент. Ако бъде попитана как ще ръководи армията, разузнаването и НСО със сигурност няма да може да ви каже и една дума. Затова пък Големите пари ще настанят зад нея своите „експерти” и те ще решават вместо нея. Което прави по принцип президентската институция излишна. Превръщат я в инструмент. Точно такъв инструмент признава Кунева че е, обявявайки кандидатурата си. Човек се познава по делата му, но и по приятелите. А нейните приятели са достатъчно известни. Известни със стремежа си за власт и пари. Една част от тях и с наивността и глупостта си. Не мога да кажа, например, че Мариана Попова може внятно да обясни какво разбира от политика, от избори и власт. В това отношение не е кой знае колко по-различна от Лейди Гага, само дето не е толкова известна. Но понеже известността е нейната цел, тя е готова на всичко, за да стане още по-известна. Други, като Чапето са там по неясни съображения, защото и той не разбира нищо от политика, но по някакъв начин се е мотивирал да помага. Трети, като Кобургготски, Милен Велчев и Малкия Мук /има рима с боклук/, Светлин Русев и прочие са живата връзка между Големите пари и Голямата амбиция. Което автоматично създава Голямата липса на морал. Големите пари като правило не обичат да се показват, а да дърпат конците зад паравана.

И така, формулата за изборите у нас е:

Големи пари+Големи политически амбиции х Голяма липса на морала=Президент

Тази формула важи за всички избори.

Искам да бъда правилно разбран. Нямам нищо лично към Кунева. Тя не е по-лоша или по-добра от останалите номинации. Нито е повече или по-малко компетентна или отговорна. Просто тя е една от тях. Спомнете си всички избрани и неизбрани президенти за последните 22 години и ще се уверите, че това е така.

Възниква естественият въпрос: Какво да правим?

Чернишевски и Ленин тук не могат да ни помогнат. По-скоро много ще ни навредят. Четвъртият сън на Вера Павловна не го препоръчвам на нито един мой съотечественик. Не сън и блянове са ни необходими. На нас ни трябва разум и постоянство. При това положение най-точното отношение към изборите е да се бойкотират. Така или иначе президент ще бъде избран от Големите пари и ще обслужва именно тях. Единственият начин да получим нещо е да им натрием носа с бойкот и да им покажем, че те са избрани от малцинство и трябва да се съобразяват с нашата обща сила. Тогава с общи усилия можем да ги заставим /Президента и Големите пари/ да свършат нещо и за нас. Големите пари не обичат да влизат в открит конфликт и затова често са склонни на отстъпки, дори и да е в тяхна вреда. Всъщност, точно това е демокрацията. Да накараме Големите пари да преглътнат и загуби. С колкото по-малко гласове е избран един президент, толкова е по-слаб и отстъпчив. Големите пари отлично знаят това

Всъщност, когото и да изберем за президент ще ядем лайна. Разликата между голямото лайно и малкото лайно е само привидна. А вкусът е същия. Абсолютно същия!

Затова не се вглеждайте емоционално в предлаганите марионетки. Те всички са еднакви. Ненапразно Големите пари хвърлят чували с мангизи, за да участват колкото може повече избиратели. Участието в изборите не задължават с нищо избрания, защото той има огромен дефицит на морал, но задължават избирателя, защото като правило той е по-морален от избранника и надеждата го притиска да си трае и очаква.

Нека помислим за нас след изборите. Къде и колко трябва да натиснем, за да получим това, което ни се полага.
Това е единствената логика!





Гласувай:
10



Следващ постинг
Предишен постинг

1. hamstera - Ами ние си ги избираме драги приятелю!
07.06.2011 14:14
Ние сме си виновни за това, което се случва! Не случайно гърците ни се смеят на овчедушието!!! Ако се бяха замислили УОфцете кой е тоя тиквеник, ако бяха си вдигнали дънките, когато избраха Станишев, ако се бяха замислили кой доведе оня нещастник и му обеща имотите... Да продължавам ли?
цитирай
2. boristodorov56 - Тя Кунева-Пръмова си е Б варианта на комунистите!
07.06.2011 14:32
Доколкото всички знаят - само те имат големите пари.


Браво на теб - най-после смени шрифта и човек може спокойно да прочете какво си написал, а си заслужава.
цитирай
3. vania23 - Отдавна
07.06.2011 16:35
не бях чела нещо толкова добро.
цитирай
4. анонимен - Невалидни бюлетини
01.10.2011 10:03
Защо бойкот на изборите? Защо не се напълнят урните с невалидни бюлетини? Каква ЛЕГИТИМНОСТ ще имат новите управляващи, ако невалидните бюлетини в урните са повече от 50%? Прав е Абрахам Линкълн, като казва, че: "Избирателната бюлетина е по-силна от куршума".
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: bosia
Категория: Други
Прочетен: 11824008
Постинги: 3876
Коментари: 10800
Гласове: 7029
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930